Перейти до змісту

Чому багато дівчат водять тролейбус?

pupchik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А я пробувала водити :P

Легка/важка, імхо це все відносно. Для когось легше водити тролейбус ніж вивчитись на бухгалтера.

Мій батько все життя водив тролейбус і з його слів, йому краще було мати напарника жінку - вони бережніші до техніки і акуратніші у водінні.

Опубліковано
Мужчине ОЧЕНЬ ВРЕДНО водить троллейбус. В троллейбусе постоянно щелкают реле, коммутируются большие токи, возникают сильные электромагнитные поля. Это очень отрицательно влияет на репродуктивную функцию именно мужского организма. Странно, но на женщин это так не действует сильно, и потому женщины-троллейбусницы - это почти привычная картина.
Опубліковано

А щодо варіанту, що жінок беруть керувати тролейбусом лише тому , що там відсутня коробка передач ІМХО хибне.

Не варто оцінювати розумові здібності жінок нижче чоловічих.

Звісно, не варто. Але ти сам це зробив цією фразою:

Ярчик, мова ж не про блондинок. :)

Крім того, запощена вище стаття дає відповідь на питання:

Однако работать водителем троллейбуса все-таки немного легче, чем водителем автобуса. Недаром эту профессию выбирают много женщин.

Якраз простота і полягає в двух педальках - газ і тормоз. Людині, яка їздить легковушкою по місту на "мануалі" може здатися, що й автобусом керувати легко. Але автобус спиняється на кожній зупинці, а це - досить часто. Багато жінок водять машини на "механіці", але для багатьох три педалі між ногами - забагато. В тролейбусі ж щеплення і КПП відсутні, що спрощує керування.

На доказ своєї тези я навів, видається мені, достатньо прикладів. Якщо можеш заперечити їх - будь-ласка. Ні - то ні :)

Опубліковано
Мужчине ОЧЕНЬ ВРЕДНО водить троллейбус. В троллейбусе постоянно щелкают реле, коммутируются большие токи, возникают сильные электромагнитные поля. Это очень отрицательно влияет на репродуктивную функцию именно мужского организма.

Брехня, суджу по батькові :D Жодної жіночки на переході не залишить без бібіка...

З 4 офіційних жінок ніхто на це не скаржився, швидше навпаки :lol: Ну і я не єдина дочка :P

Опубліковано

Сьогодні при прогулянці містом мене почало мучити питання, чому молоді дівчата обирають професію водія тролейбуса? А чому не водять маршрутки "Богдан" і тд.?

Поділюся своїми мікуваннями чому жінки не водять маршрутки типу "Богдана". Наші "Богдани" - це автобуси. Для керування автобусом потрібна категорія D чи як там зараз в нових правилах. Для отримання цієї категорії спочатку треба отримати права категорії B або(і) C, наїздити мінімум три роки, пройти спеціальну підготовку, після чого можна здати на категорію D. При цьому вам має бути не менше 21 року.

А на тролейбус що? Трошки теорії, трохи практики і за пів року ти вже на лінії. Багато жінок, які працюють водіями тролейбусів не мають навіть звичайних прав для керування легковим автомобілем. Зараз ситуація трохи змінилася, але ще років 20 тому жінок водіїв тролейбусів було багато, але мало хто з жінок мав звичайні права.

Опубліковано

А що тут перечити чи не перечити. В сеж на тому ж місці топтатимось.

Ти при своєму, а я при своєму. :)

Он Фрімен теж про московських водіїв-жінок автобусів згадував.

Хто зна, мануал там чи автомат.

А щодо блондинок, то я про тещо блондинко що з мануалом, що з автоматом залишається блондинко. Спробуй заперечити. :)

Багато жінок водять машини на "механіці", але для багатьох три педалі між ногами - забагато.

Ти , певно , хотів сказати "під ногами"?

Це я так, "для постібаццо" :)

Опубліковано

Кажете, просто, дві педальки, немає зчіплення?) По-моєму, вважати так - це легенька така форма мачизму/сексизму. Скільки раз бачив, як жінки рулять якою-небудь роздовбаною шісткою, досить жваво все там вижимаючи, принаймні, дивиться впевненіше за середньостатистичного роздовбая, знайомого з правилами лише по чутках.

А от мені бачиться дуже хорошою причиною, як одною з кількох, версія про електропередачі. Жінки, в принципі, більш зібрані. А тут потрібно не забувати про траекторію, розгалуження, розвязки ці, пригальмовувати там, посеред мосту. Воно, може, після кількох десятків кіл і запамятовується, але от я, скільки років їжджу в тролейбусах, у деяких місцях раз-у-раз собі дивуюсь, ну і хулє ми пригальмували? А, ну да.)

Та й взагалі, стверджувати, що таку дуру з гармошкою легше водити, ніж авто із ручною КПП, по-моєму, нерозважливо. :unsure:

Опубліковано

Ну я не думаю, що із-за відсутності зчеплення. По Луцьку на маршруті 15/15а курсують Богдани post-7661-0-60090900-1301860955_thumb.jp з автоматичною коробкою передач. По-моєму, жінкам простіше було б.

Думаю, nickel правий. Багато де чув, що магнітне поле негативно впливає на чоловічу потенцію.

Опубліковано

Думаю, nickel правий. Багато де чув, що магнітне поле негативно впливає на чоловічу потенцію.

Ну тоді всі чоловіки на планеті були б імпотентами, магнітноє полє, оно какбэ кругом :)

Опубліковано

Ну тоді всі чоловіки на планеті були б імпотентами, магнітноє полє, оно какбэ кругом :)

Я не фізик, тому точно не поясню. Але в тролейбусі магнітне поле явно вище.

Опубліковано

Брехня, суджу по батькові :D Жодної жіночки на переході не залишить без бібіка...

З 4 офіційних жінок ніхто на це не скаржився, швидше навпаки :lol: Ну і я не єдина дочка :P

Воздействию электромагнитных полей мы подвергаемся и в транспорте – в вагонах метро и железной дороги, троллейбусах, трамваях. Конечно, дорога на работу и обратно или поездка в отпуск в поезде дальнего следования вреда здоровью не нанесут. А вот тем, кто занят профессионально в этой сфере – машинистам метрополитена, электропоездов, водителям трамваев и троллейбусов – стоит поберечься, использовать специальные портативные приборы индивидуальной защиты от электромагнитных излучений (их носят, как мобильник, на шнурке), не увлекаться сверхурочными сменами и т.д.

директор Центра электромагнитной безопасности Олег Григорьев

Я думаю, що не брехня, а у твого батька просто був більший природній потенціал (знову потенція), чим в рядового мужика - вистачило і на 4 дружини і на тролейбус

Оно кагбе кругом, но разноє :)

Считается вредной величина напряженности электромагнитного поля выше 0,2 микротесла (мкТл). Пиковая величина этого поля в батарее электропитания сотового телефона составляет примерно б мкТл (в 30 раз выше допустимой), в электричках - в среднем 150 мкТл (в 750 раз выше), в троллейбусах и трамваях - 250 мкТл (в 1250 раз выше), в вагоне метро ~ 350-450 мкТл (в 1750-2250 раз выше нормы)! Поэтому-то машинисты электровозов страдают гипертонией, ишемической болезнью сердца и другими нарушениями организма гораздо чаще, чем представители других, не менее "напряженных" профессий.

По заключению экспертов Всемирной Организации Здравоохранения, результатом продолжительного влияния электромагнитных полей, даже относительно слабого уровня, что доказано проведенными в ряде стран исследованиями, могут быть: раковые заболевания, изменение поведения, потеря памяти, болезни Паркинсона и Альцгеймера, синдром внезапной смерти внешне здорового человека (чаще это наблюдается в метро, электричках или вблизи мощных электросиловых установок), угнетение половой функции, увеличение количества самоубийств в крупных городах и многие другие негативные состояния, Наиболее опасно влияние электромагнитных полей для развивающегося организма в утробе матери, детей, а также людей, подверженных аллергическим заболеваниям.

Опубліковано

Взагалі, НЯЗ, жінки почали працювати на електротранспорті під час Великої Вітчизняної війни, коли чоловіків забирали на фронт, а працювати на транспорті було нікому. Ну але в нас рух відкрився в 1972 р., то вже інша історія...

Погоджусь з аргументами щодо негативного впливу випромінювання на чоловічу потенцію, це одна із причин, чому багато жінок-водіїв. також погоджуюсь з думкою, що жінки більш чутливіші і акуратніші у водінні, культура обслуговування в них краща.

До речі, чому, власне, краще, щоб був екіпаж чоловік/жінка? Тому що чоловік в основному слідкує за технічним станом тролейбуса, а жінка - за зовнішнім виглядом. Тоді тролейбус буде доглянутим і довше прослужить. Хоча звісно є такі водії, аби від'їздити, їх називають не водіями, а перевізниками :0057:

laska, якраз в твого батька на останньому тролейбусі (і не тільки) і була жінка-напарниця. Машина була хороша і чиста, добре збереглася :) Ну звичайно варто і врахувати той факт, що на 3-му маршруті тоді дороги зробили ;)

Опубліковано

Погоджусь з аргументами щодо негативного впливу випромінювання на чоловічу потенцію, це одна із причин, чому багато жінок-водіїв. також погоджуюсь з думкою, що жінки більш чутливіші і акуратніші у водінні, культура обслуговування в них краща.

Щодо шкідливості впливу, особисто я і не сумнівався, але все-таки чому жінок-водіїв (тролейбусів) більше? Чоловіки не хочуть йти на таку шкідливу роботу, керівництво не хоче брати чоловіків чи можливо ще якісь причини? Питаю в TFA, бо він знає (пам'ятаю з інших дискусій) про ЛПЕ більше за інших.

Опубліковано

кажуть, що на чоловіче здоров'я впливає. А оскільки в жінок того "чоловічого здоров'я" нема, то вони і водять :)

Вплив на чоловіче здоров'я від тролейбуса?

Цікава гіпотеза.

Давно доведено що на чоловіче здоровя негативно впливає високочастотне випромінювання.

Чув випадки що люди приходили з армії і в них дуже рано починались проблеми з чоловічим здоровям. А все через те що в місцях де вони служили - знаходились потужні радіопередавачі.

Навряд чи рівень високочастотного випромінювання в тролейбусі є високим. Електрообладнання в тролейбусі по суті низькочастотне.

Не виключено що випромінювання від мобільника в кармані чи від WiFi точки приносить значно більше шкоди ніж електробладнання тролейбуса.

Хіба що негативний вплив від постійного сидіння на одному місці. Але він не більший ніж в водіїв звичайних маршруток.

А працюють там часто жінки, тому що тролейбусом в порівнянні з тими ж маршрутками відносно легше керувати,

а по друге зарплата мала, на яку багато з чоловіків не згоджується.

Опубліковано

кажуть, що на чоловіче здоров'я впливає. А оскільки в жінок того "чоловічого здоров'я" нема, то вони і водять :)

Вплив на чоловіче здоров'я від тролейбуса?

Цікава гіпотеза.

Давно доведено що на чоловіче здоровя негативно впливає високочастотне випромінювання.

Чув випадки що люди приходили з армії і в них дуже рано починались проблеми з чоловічим здоровям. А все через те що в місцях де вони служили - знаходились потужні радіопередавачі.

Навряд чи рівень високочастотного випромінювання в тролейбусі є високим. Електрообладнання в тролейбусі по суті низькочастотне.

Не виключено що випромінювання від мобільника в кармані чи від WiFi точки приносить значно більше шкоди ніж електробладнання тролейбуса.

Хіба що негативний вплив від постійного сидіння на одному місці. Але він не більший ніж в водіїв звичайних маршруток.

Ну так у маршрутках випромінювання немає, а тут ще + випромінювання :)

а по друге зарплата мала, на яку багато з чоловіків не згоджується.

Це також суттєво. Крім того додам, що в останні роки кількість жінок-водіїв зросла, тому що:

1) Не було інших підходящих вакансій, а тут і курси безкоштовні, і зразу влаштовують.

2) Ще мав місце факт, що на курси йшли колишні кондукторки.

3) Після сьогоднішньої розмови зі знайомою водійкою зрозумів, що не варто також відкидати простого бажання дівчат/жінок їздити за кермом, адже це не лише їзда, але і, наприклад, спостереження за життям міста.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...