Перейти до змісту

Протести проти влади - початок кінця?

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Власне, про все це ми вже чули, але окремими рядками, а тут так гарно згруповано:

http://dipcourier.livejournal.com/129034.html#cutid1 (прохання джерело не обговорювати, зараз мова не про це :) )

У той час, коли влада влаштовує у Великодній піст масові гулянки в центрі столиці та приголомшує громадян кримінальною справою проти Кучми, по містах України ширяться хвилі протесту. Причому в різних сферах…

Суми

21 березня працівники одного з найбільших в Україні та Європі машинобудівних комплексів з випуску устаткування для нафтової, газової, атомної та хімічної промисловості ВАТ «Сумське науково-виробниче об`єднання імені Фрунзе» розпочали безстрокову акцію протесту проти скорочення робочих місць.

Харків

У сусідньому з Сумами східноукраїнському місті Харкові працівники Державного підприємства «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» учора вийшли на акцію протесту, перекривши вулицю поблизу прохідної підприємства, з вимогою виплати зарплату. Людям заборгували понад 12 млн. грн. Губернатор Харківщини Михайло Добкін виступає посередником між підприємством і робітниками… Чи виплатять людям зароблені гроші, поки що невідомо.

Львів

У школах розпочалися канікули, проте самим учителям не до відпочинку: вони масово виходять на протести через низьку зарплату.

21 березня у Львові відбувся мітинг освітян з вимогою збільшити в державному бюджеті видатки на освітянську галузь. На площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралося близько п’яти тисяч учителів шкіл, викладачів вишів, студентів і представників освітянських профспілок. Вони тримали плакати з написами: «Освіті – гідне фінансування!», «Педагогу – гідну зарплату! Освіті – державну турботу!», «Стипендію – до прожиткового мінімуму», «Ні скороченню державного замовлення в університетах!», «Ні експериментам над освітянами!», «Де гроші освітян?»

Донецьк

На рідному для президента Януковича Донбасі на акцію вийшло близько 5 тисяч працівників освіти, котрі прибули практично з усіх міст регіону.

Учителі Сходу вимагало того самого, що і їхні колеги на Заході – збільшення фінансування галузі й вищої зарплату вчителям.

Акція проходила в рамках Всеукраїнської акції протесту у зв`язку з порушенням законних прав працівників галузі й звуженням законодавчо встановлених соціально-економічних гарантій.

Запоріжжя

21 березня в Запоріжжі теж не обійшлося без «фе» освітян сьогоднішній владі. Більш як тисяча вчителів під стінами обладміністрації вимагали не закривати сільські школи, підвищити зарплати та соціальні гарантії. За їхніми словами, недофінансування галузі в Запорожжі становить майже тридцять мільйонів гривень.

Київ

22 березня освітяни приїхали вже під вікна глави уряду, аби безпосередньо висловити свій протест.

Близько семи тисяч працівників освіти вимагали не захмарних речей, а просто забезпечити працівникам освіти і науки виплату заробітної плати на рівні, встановленому законом.

Дніпропетровськ

Тут протестували проти дій уряду по-своєму: дніпропетровські підприємці зібрали для прем`єр-міністра Азарова «знезжирений соціальний пакет». До пакета ввійшло по 1 кг перлової та пшеничної крупи, гречки китайського виробництва, пшона, гороху, «мороженої» картоплі, головка капусти, дві морквини, пачка цигарок «Прима», а також медпрепарат «Мезим».

АвтоМайдан

Протестувальники вдаються до креативу… Тепер в Україні з’явилося поняття «Автомайдан". У понеділок зі Львова, Луганська та інших міст вирушили підприємці, освітяни, медики, гірники, перевізники на колесах. Вони протестують під гаслом "Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!"

25 березня учасники протесту із Заходу та Сходу зустрінуться в столиці, де до них приєднаються київські протестувальники, і на Європейській площі вони проведуть мітинг.

Хто дивиться ТБ, там теж така картинка? ;) Бо я троха не в курсі.

Рік пройшов, надіюсь це щастя закінчиться раніше, ніж через 4 роки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Невже цій владі вдасться те що не вдалось всім попереднім? Схід і захід об'єднається?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто дивиться ТБ, там теж така картинка? ;) Бо я троха не в курсі.

Рік пройшов, надіюсь це щастя закінчиться раніше, ніж через 4 роки...

Дивлюся ТБ, і ніби висвітлюють ці події, але немає відчуття масовості. Кожний день хтось десь бастує, але "вдєльно": котлєти окремо, мухи окремо, тому ці новини не виглядають гостро і не передають напруженності всього суспільства. Після помаранчевого майдану народ страшно розчарований, гуртуватися не хоче, коли бастували підприємці, навіть на Борді відкрито говорили - нарешті бариг прижали. Я ще тоді говорив, що податковий кодекс зачепить кожного хто платить податки, тобто всіх. Тепер, коли всі це побачили, знову ж таки відстоюють свої права окремо вчителі, пенсіонери окремо, шахтарі, підприємці також. Про автомайдан я писав в темі про автомайдан - я не піду за такими "знедоленими", які на Тойота Прадо в'їзджають на майдан бастувати. Схоже на те, що "щастя" триватиме ще не один рік.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не піду за такими "знедоленими", які на Тойота Прадо в'їзджають на майдан бастувати

В чому різниця з "нарешті тих бариг прижали?". Ви такий самий як і вони.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не піду за такими "знедоленими", які на Тойота Прадо в'їзджають на майдан бастувати

В чому різниця з "нарешті тих бариг прижали?". Ви такий самий як і вони.

Під баригами мались на увазі всі підприємці і ті хто на Прадо і ті хто з носками на розкладці, а спробуй пояснити пенсіонеру, в якого пенсія 1000 грн, що йому так само погано як і власнику авто вартістю 500 000 грн. У кого-то хлеб черствый, а у кого-то жемчуг мелкий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а спробуй пояснити пенсіонеру, в якого пенсія 1000 грн, що йому так само погано як і власнику авто вартістю 500 000 грн. У кого-то хлеб черствый, а у кого-то жемчуг мелкий

це вже інша сторона справи, неправильний підхід до підготовки протесту, а може і просто ціленаправлена дискредитація.

Тим більше пенсіонери і в цілому наш народ думати не любить, судить по зовнішній стороні справи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

їхній народ...а чий народ думає?

"це" не скінчиться ніколи. влада погана завжди. це її природня властивість. важить тільки те, що зацікавлені групи населення змогли відвоювати у неї для себе- від шматка ковбаси починаючи і закінчуючи правами і свободами нематеріального характеру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це вже інша сторона справи, неправильний підхід до підготовки протесту, а може і просто ціленаправлена дискредитація.

Тим більше пенсіонери і в цілому наш народ думати не любить, судить по зовнішній стороні справи.

Сторона-то інша, а справа одна і та ж. Прадо - в першу чергу, не засіб пересування, а статусна річ, елемент престижу. Вона створювалася, як авто люкс-класу. І той хто бере таку річ не має морального права стогнати, що йому важко живеться (жемчуг мелковат). Гуртувати пенсіонера, вчителя, шахтаря чи навіть дрібного підприємця з власниками авто люкс-класу - абсурд, такий-же як порівнювати споживацький кредит на купівлю тих-же статусних мобілок, плазм і т.д. з комерційними кредитами для розвитку підприємства.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, от того і існує така річ як нація, яка гуртує усіх. Але в нас нажаль більшість може гуртуватись максимум навколо ковбаси. Я згоден з тим що не треба було на прадо туди виїзджати, але і ви зайняли невірну позицію. А якщо це акція влади по дискредитації протестного руху? І ви так легко купились і вже не підете на майдан. Жаль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, от того і існує така річ як нація, яка гуртує усіх. Але в нас нажаль більшість може гуртуватись максимум навколо ковбаси. Я згоден з тим що не треба було на прадо туди виїзджати, але і ви зайняли невірну позицію. А якщо це акція влади по дискредитації протестного руху? І ви так легко купились і вже не підете на майдан. Жаль.

не будь "генератором случайних чисел №2", читай що пишуть інші: "Про автомайдан я писав в темі про автомайдан - я не піду за такими "знедоленими", які на Тойота Прадо в'їзджають на майдан бастувати."

п.с. І цеєво - нація не гуртує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не піду за такими "знедоленими", які на Тойота Прадо в'їзджають на майдан бастувати. Схоже на те, що "щастя" триватиме ще не один рік.

А яка різниця між протестувальниками? У них одна проблема - вони незгідні та невдоволені. Я вже не кажу, що ті "прадо" на кредитах висять напевне. Та й люди зараз не ті.

До речі, зверху файний баннер висів, коли я друкував це повідомлення))

171082.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А яка різниця між протестувальниками? У них одна проблема - вони незгідні та невдоволені. Я вже не кажу, що ті "прадо" на кредитах висять напевне. Та й люди зараз не ті.

Проблеми у цих людей різні, наведене мною прислів'я, якраз і показує, що в людей різне розуміння проблем: у кого-то хлеб черствый, а кого-то жемчуг мелкий.

Та й люди зараз не ті
- це ти за останні 20 років підсумки підбив? ;) Люди завжджи "ті", часи не ті.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І цеєво - нація не гуртує

Нація це спільнота людей які обєднуються незалежно від соціального та економічного положення та статусу.

А в нас ці протести - тупо соціальні. Це не протести нації, це протести лохтократу яких прокинули з ковбасою (я не беру тих хто не голосував за яника).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нація це спільнота людей які обєднуються незалежно від соціального та економічного положення та статусу.

Тобто свою націю, національність можна обрати? Кльово. А в Україні є посольство Гондурасу?

А в нас ці протести - тупо соціальні. Це не протести нації, це протести лохтократу яких прокинули з ковбасою (я не беру тих хто не голосував за яника).

А я десь писав, що це національні протести? Ти сам написав, сам заперечив. Молодець. Канхвєти у серванті, за портретом Лєніна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у нас є нація. правда, де кожен "сам за себе". в Національному сенсі. напевно дійсно - Майдан був конкретним обломом, який хоч трохи згуртував людей в ту саму націю. після того вірити якійсь владі...їхнім обіцянкам...тупо. от і протестують. тільки не за НАЦІОНАЛЬНІ інтереси, а за свої. гуртуються "кучками". якесь диво має статись, щоб у нас була Нація у твоєму (та й не тільки) розумінні цього слова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Протести...це фігня. Нема лідера, команди розумників, фінансування - не буде і змін.

Зачинити двері і спалити ВР, вибігаючих добивати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до речі, для повноти картинки:

http://www.pravda.com.ua/photo-video/2011/03/24/6048103/

Журналісти закритої газети Коломойського прийшли під вікна Януковича"21 лютого "Газета по-київські" опублікувала матеріал про підготовку вашого спілкування з народом в прямому ефірі. Публікація викликала невдоволення у владних коридорах, яке було трансльовано власнику, а далі вже руками менеджменту і була вчинена жорстка розправа над свободою слова".

Готовий "живий матеріал" для очолення простестного руху. А "лідери" туплять. Поки нема людини в політиці, яка б просто примазалась би до кожної з акцій принаймні. Як би мав діяти опозиціонер, який прагне зміни влади? Протестують вчителі - перший на бронєпоїзд і їх підтримувати, мелькати в інтерв’ю на всіх каналах, Автомайдан - а ти вже тут как тут, можна навіть на своїй тачці, завод - і знову тут опозиційний політик. Опозиція має тримати руку на пульсі, найменше порушення - розголос! І далі - подання в суди від депутата (а це вже інший рівень, ніж від простого смертного), запити в прокуратуру, міністерства, зміни в законодавство - двіж, карочє. Тоді це опозиційний політик. Хоча простіше зайнятися словесним поносом на якихось політ-шоу...

Як на мене, цей народ можна об’єднати спільним протестом саме на "шкурних" засадах, а не на національних..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то kudrom:

На підприємницькому майдані були спроби різних політичних сил "примазатися" до протесту: листівки роздавали, прапор піднімали серед натовпу, на трибуну лізли. Так от листівки і прапори відбиралися, з трибуни таких випихали в спину - народ реально не хотів бачити поряд з собою когось з політиків. Підприємці мали б створити власного лідера, власну політичну силу, свіжу, нову, без жодного колишнього політика. Але цього не сталося, причин не знаю в Киїів не їздив, чи вони дійсно почали розділятися на майдані, чи це була спланована акція якихось спецслужб, по розвалу майдану №2, чи підприємці самі по собі аполітичні, але факт залишається фактом - всіх хто прийшов ззовні, не пустили всередину, а серед своїх так і не створили лідера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так от листівки і прапори відбиралися, з трибуни таких випихали в спину - народ реально не хотів бачити поряд з собою когось з політиків. Підприємці мали б створити власного лідера, власну політичну силу, свіжу, нову, без жодного колишнього політика.

власний лідер не заробляє гроші за натискання кнопок і немає часу бігати по політ-шоу... хто захоче пожертвувати своєю справою і піти в політику? навіть у ВР пусто: вони ж працюють :lol: але не на Україну :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

власний лідер не заробляє гроші за натискання кнопок і немає часу бігати по політ-шоу... хто захоче пожертвувати своєю справою і піти в політику? навіть у ВР пусто: вони ж працюють :lol: але не на Україну :(

Ну і?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну і?

ну і... Хмельницький також насолоджувався життям у свому маєтку поки поляки гнобили Україну. Поки у нього було все, він не збирався готувати повстання. А от коли його маєток сплюдрували,а королю було всеодно, що його змішали з гівном, він образився іповстав. От так і в нас: поки "власний лідер" може їздити на заробленому власноруч авто за мільйон, він не буде бігати на мітинги, кричати з трибуни, когось там організовувати... а от коли його житло, авто спалити, бізнес знищити і щоб крайніх не нашлося тоді появиться лідер, якого не цікавитимуть гроші (ну поки не помститься ;) ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну і... Хмельницький також насолоджувався життям у свому маєтку поки поляки гнобили Україну. Поки у нього було все, він не збирався готувати повстання. А от коли його маєток сплюдрували,а королю було всеодно, що його змішали з гівном, він образився іповстав. От так і в нас: поки "власний лідер" може їздити на заробленому власноруч авто за мільйон, він не буде бігати на мітинги, кричати з трибуни, когось там організовувати... а от коли його житло, авто спалити, бізнес знищити і щоб крайніх не нашлося тоді появиться лідер, якого не цікавитимуть гроші (ну поки не помститься ;) ).

що тоді власник Прадо робить на майдані?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що тоді власник Прадо робить на майдані?

для нього це пригода, рольова гра- він революціонер, він протестує, бореться:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...