Перейти до змісту

Одессе начинается акция «Я говорю по-русски»

info

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В Одессе начинается акция «Я говорю по-русски»

09.03.07 13:44

Одесса, Март 08 (Новый Регион, Михаил Рябов) – 12 марта в Одессе начинается акция «Я говорю по-русски» с требованием к депутатам городского совета принять постановления о предоставлении русскому языку статуса регионального и недопущении реабилитации участников ОУН-УПА.

Как ожидается, с 12 марта на улицах Одессы будут установлены 15 агитационных палаток, в которых планируется проводить сбор подписей в поддержку решений горсовета, раздавать флажки, листовки и значки с надписью «Я говорю по-русски». Также в Одессе будут проводиться автопробеги и круглые столы по проблеме статуса русского языка, сообщил «Новому Региону» глава Союза православных граждан Валерий Кауров.

21 марта в 9 утра организаторы намерены собрать около 3 тысяч человек на митинг под стенами городского совета.

Участники акции собираются потребовать от народных избранников проголосовать за два постановления: «О реализации конституционных прав и гарантий граждан на свободное использование русского языка на территории города Одессы» и «Об обращении депутатов Одесского горсовета в ВР Украины и к президенту Украины относительно недопущения принятия решений по расширению категории граждан, которые приравниваются к ветеранам Великой Отечественной войны».

«Мы требуем от депутатов не просто объявить региональный статус русского языка в Одессе, но и обратиться к правительству и Верховной Раде с требованием разработать комплекс мер по защите русского языка», – говорит Кауров.

© 2007, «Новый Регион – Киев»

• Відповідей 87
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Я в туди кожен рік їжу на 1-2 місяці. Єдине місце де можна почути українську в одесі це базар. І то в поодиноких випадках. Там навіть в держ. установах па руськи шпрехають. І ше прикол є, там всі напроч відмовляються брати 'білі' монети (номіналом 1,2,5). Я спеціально збирав таку мелоч і такі бува скандали закатував в трамваях... УХ!!

Опубліковано

Всі ці мовні акції стають уже смішними. Які можуть бути проблеми з російською мовою в Одесі?! Таке враження, що окремі люди в Україні знайшли можливість додатково збагатитись за рахунок Великого брата, який, швидше всього, і фінансує всі ці акції. А ці псевдопатріоти є звичайнісінькими спекулянтами, єдиною метою яких є збільшення свого статку і поява імені в пресі.

Опубліковано
спеціально збирав таку мелоч і такі бува скандали закатував в трамваях... УХ!!

Пшепрашем, пан...але "усрамшіє, але не здамшіє"....лол :jeer:

Опубліковано
спеціально збирав таку мелоч і такі бува скандали закатував в трамваях... УХ!!

Пшепрашем, пан...але "усрамшіє, але не здамшіє"....лол ;)

Дада. Саме воно. :jeer: +1

Опубліковано

Згадав анєк...

коли сидять троє наших хлопів у лісі біля дорогі..

тут фіра з нквдешніками їде....багато їде...

москалі стають напроти них, підходять до кущів....хлопи чекають....москалі діло зробили, поїхали далі....один хлоп питає іншого: "Миколо, ти сьо сі, всрав?"...."-Так, але то не від жаху, а від ЛЮТІ" :jeer:

Опубліковано

якщо вони так хочуть говорити по російськи, то можна це їм влаштувати і зробити як Сталін з татарами!! Посадити їх всіх у вагони і вивезти на фіг в Росію хай там говорять!!!! :jeer:

Опубліковано

Істінно глаголєш! :jeer:

А тих, хто хоче балакати в Криму та Херсоні українською - у вагони, та до Карпат....;)

Яка серйозна позиція....чуваче.

Опубліковано
якщо вони так хочуть говорити по російськи, то можна це їм влаштувати і зробити як Сталін з татарами!! Посадити їх всіх у вагони і вивезти на фіг в Росію хай там говорять!!!! :jeer:

Эээ, ребята, мы скорее границу перенесем, и уж вы говорите себе как хотите.

Опубліковано

Эээ, ребята, мы скорее границу перенесем, и уж вы говорите себе как хотите.

Ми живемо в Україні і повинні говорити на українській мові це наша рідна мова, а якщо для вас рідна російська то ви помилились країною!!!!! :jeer:

Опубліковано
Всі ці мовні акції стають уже смішними.

Таке враження, що окремі люди в Україні знайшли можливість додатково збагатитись за рахунок Великого брата..

А ці псевдопатріоти є звичайнісінькими спекулянтами, єдиною метою яких є збільшення свого статку і поява імені в пресі.

Тогда тоже анекдот.

Партизанский отряд в лесах Белоруссии. Отправили Рабиновича разбросать листовки в город, на базар. К вечеру не пришел, все решили, что схватили Рабиновича.

Через три дня появляется. Ты где был? Да никто по три рубля листовки брать не хотел…

СПЕКУЛЯЦИЯ – это купля-продажа ценностей с целью получения прибыли от разницы между покупной и продажной ценой. Что, в Одессе продают ленточки? Организация акции для увеличения состояния? Вот это действительно смешно…

Опубліковано

ariman, тобі скільки років? А якщо хтось в Одесі, а таких багато, говорить на ідіш чи молдавською, для них це рідна, то що, у Молдову чи Ізраїль? :jeer: Ось це екземплярчик....

Аlice, на кшалт "Пєрєкопаєм Пєрєкоп"?

Опубліковано
Ми живемо в Україні і повинні говорити на українській мові це наша рідна мова, а якщо для вас рідна російська то ви помилились країною!!!!! :jeer:

Я никому ничего не должна, тем более Вам.

Мой родной язык РУССКИЙ. И этот язык является родным по разным оценкам от 30 до 50 процентов граждан ЭТОЙ СТРАНЫ.

Опубліковано

Говоріть собі як хочете, але нехрен навязувать леву мову в державі. Є державна мова - українська. 'а давайте зробим російську другою державною' - а кукіш з маслом? а давайте українську другою державною зробим в росії? і неважливо який там відсоток наших живе, так буде справедливо, чи не так? в інших країнах би від сорому повимирали, таке питання навіть стояти не має, а такі акції на пропаганду інших мов треба наказувати законом, ніхто не забороняє їх вивчати і користуватись ними, але нівякому разі не заважатии розвитку основної.

Я никому ничего не должна, тем более Вам.

Мой родной язык РУССКИЙ. И этот язык является родным по разным оценкам от 30 до 50 процентов граждан ЭТОЙ СТРАНЫ.

вкусися.

це число так як і число ветеранів з орденами і пільгами - з кожним роком все росте і росте, хоча має бути навпаки

gallery_791_14_7199.gif

Опубліковано
Аlice, на кшалт "Пєрєкопаєм Пєрєкоп"?

Вопрос в том, где делать талию.

Перекоп - первая талия.

Опубліковано

А ми пайдьом на сєвєр?

О, кльова.....прямо по історії - два гетьмана....лєтс гоу ту середньовіччя...дорошенко супроти сагайдачного....каммон еврібаді

Опубліковано

Мені одна одеситка так казала - хай зарплату піднімуть, тоді і будем говорить державною.

Я думаю, що якшо її опустить (зарплату :jeer:) то тож заговорять)))

Опубліковано

А, да!

Один раз Ярослава Стецько казала, що коли всі в Україні будуть говорить тільки українською, то на нас чекає екомонічне диво на кшалт Німеччини 50-х!

Так, я з тобою згоден! :jeer:

Ось це - реальні економічні важилі - переходити з мови на мову, і збирати врожай доллярів.

Я б тебе у Кабмін замість отого зека ;) Чом ти не в Кабміні, друже?

Та й лексикон то й самий - "опустити"....Вітя?

• Адміністратори
Опубліковано
домовилися, Вітюха :P

Тож, летс гоу ту норс?

Щас тут кто-та в баню пайдет за мультоводство.

Опубліковано
СПЕКУЛЯЦИЯ – это купля-продажа ценностей с целью получения прибыли от разницы между покупной и продажной ценой. Что, в Одессе продают ленточки? Организация акции для увеличения состояния? Вот это действительно смешно…

Спекулюють на настроях місцевого населення. І дурню зрозуміло, що більшість жителів Одеси розмовляють російською. Ця мова там панівна в державних установах та органах влади, відповідно ніхто її там і не думає пригнічувати.

А одного ранку чолов'яга, прокинувся з гарною ідеєю: протрубити на всю Україну, що одесити не допустять ущемлення своїх прав і розмовлятимуть тією мовою, якою захочуть (в нашому випадку російською). Звісно, що противників такого твердження в Одесі (як і в будь-якому іншому місті) не знайдеться, так як мова йде про конституційні права. А запитавши будь-якого перехожого на вулиці Одеси, чи погодиться він на те, щоб російську мову заборонили для спілкування (чисто теоретично), і так зрозуміло, яка буде відповідь.

Отож я й кажу, що спекулюють на висмоктаній з пальця проблемі. І роблю припущення, що такому "патріоту", не складно заручитися підтримкою серед окремих політичних кіл Росії - при відповідних навиках і фінансовою. Відчуваєш запах грошей?

Поки що ці акції мають хаотичний характер і не носять в собі загрози державності України. Але хто знає, як розвиватимуться події далі.

Опубліковано
Отож я й кажу, що спекулюють на висмоктаній з пальця проблемі. І роблю припущення, що такому "патріоту", не складно заручитися підтримкою серед окремих політичних кіл Росії - при відповідних навиках і фінансовою. Відчуваєш запах грошей?

Поки що ці акції мають хаотичний характер і не носять в собі загрози державності України. Але хто знає, як розвиватимуться події далі.

Запах денег на ветре предположений до меня не доносится...

Моя родная речь представляет угрозу государственности? ну-ну...

Опубліковано
Моя родная речь представляет угрозу государственности? ну-ну...

Контр-запитання (як полюбляють це робити одесити): Твоя рідна мова ущемляється?

Цікаво яким чином. Твоя рідна мова - російська, і за даними, які ти навела, нею спілкується до 50% населення України. Якось не в ту сторону ущемляється російськомовне населення, якщо їхня частка росте.

Запах денег на ветре предположений до меня не доносится...

Роблю припущення - сьогодні я заробив понад 100 грн. Alice, але жоден вітер не донесе до тебе запаху цих грошей. Хіба що ти погодишся випити зі мною філіжанку кави в затишному кафе. :P ... з коньяком - залежить від того, який запах тобі подобається більше - кави чи коньяку.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...