Lisovic Опубліковано 9 Березня, 2011 в 19:22 #1 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 19:22 Вчора під вечір (8 березня), сиджу я за компютером, нікого не чіпаю, чекаю на футбол. Якраз налаштував шарінг, настрій чудовий... І тут ні зтого ні зсього вискакує синій екран з лайкою на якийсь драйвер (уперше після перевстановлення Win7), комп'ютер перезагрузився, і при спробі завантажити вінду знов перезагрузився (тут душа відчула щось неладне), ну думаю фігня, треба щось робить... І тут я згадав, що кулер на процесорі забитий пилом (на вихідних думав почистити, але в гості приїхав брат і було не до того), думаю треба глянути що з температурами, захожу в БІОС і від побаченого по спині пробігли мурахи разом мурашником, датчик показав температуру 112 градусів Вимикаю швидко живлення і лізу дивитись що там з кулером таке, сказати що те що я побачив мене розстроїло, це нічого не сказати, в мене чуть не почалась істерика , провід із блока живлення попав у вентилятор і його заклинило, через що він зламався Тут треба вставити лайливе слово в сторону Gigabyte, за те що не оснастили своє дітище захистом від перегріву, а тільки сигналізацією несправності кулера і перегрівом проца які по ідеї провинні були сповістити мене про халепу за допомогою спікера якого в мене в компі отродясь не було , повідомлення про несправність кулера навіть не виводиться на екран при загрузці комп'ютера По правді кажучи, провода і раніше попадали на вентилятор, але таких неприємностей ніколи не створювали. А навести порядок з дротами все руки не доходили Тут я почав згадувати кого ж я забув привітати зі святом, і почав вірити у те що відьми все-таки існують Лірика лірикою, а до футбола залишалось 2,5 години, і виправляти ситуацію якось треба було... Їхати в місто за новим кулером вже не було сенсу, оскільки знайти толкову СО у святковий вечір було практично не реально, дзвінкі друзям теж нічим не допомогли... І тут в кучі мотлоху на очі потрапив старий 92мм вентилятор виковиряний з якогось БЖ Рішення прийшло митєво, там же був найдений кусочок мідного дроту яким за декілька хвилин цей карлсон був прикручений до радіатора замість поламаного вентилятора Ще декілька хвилин і СО була встановлена на місце Оскільки кулер був із БЖ, то не про які датчики обертів і роз'єми він не чув прийшлось викручуватись за допомогою сірників Тут же зразу ж і спікер знайшовся В результаті комп запустився і я все ж таки подивився як Шахтар переміг Рому Серйозних тестів не проводив, але при запущеному вінраровському тесті температура не піднімалась більше 55 градусів, надіюсь дотягну до зарплати і тоді куплю йому заміну. п.с. а мораль так не можна упускати ніяких дрібниць в зборці ПК, інакше потім вони можуть вилізти неприємностями.
Taras21 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 19:42 #2 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 19:42 Вітаю з успішним вирішенням проблеми
sergmaestro Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:15 #3 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:15 Щоб машина працювала добре, час від часу до неї потрібно заглядати та не лінуватись, ІМХО ЗІ добре те, що закінчується добре ЗІІ а на вкладку кабелів потрібно, всього-навсього 20-30хв та декілька зажимів ну і звичайно ж бажання, буде бажання і час знайдеться
Гість Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:21 #4 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:21 Це із серії "Рубрика "Фсьо, я поченил"" )))))))
Deemon Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:27 #5 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:27 Від 10 грн за набор в НЛ.....
sergmaestro Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:29 #6 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:29 Від 10 грн за набор в НЛ..... і без дротів + акуратно ЗІ Удачі
Lisovic Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:32 Автор #7 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 20:32 Ну скоріше із рубрики "безвихідних ситуацій не буває", так як "всьо я починіл" сюди не підходить, зломався б він у якийсь інший день, я б просто пішов купив би інший, а так прийшлось викручуватись. sergmaestro Те що за в комп потрібно час від часу заглядувати я згідний на 100% (при наявності прямих рук звичайно ), так воно і робилось раніш коли комп активно використовувався... І кабельки гарно були вкладені, колись... надо знайти свою металеву лінійку і вдарити себе по пальцях, мо знов все тоді до порядку приведу Від 10 грн за набор в НЛ..... Так таке в наявності в мене є, просто руки не доходять зробить куплю новий кулер, зроблю кабельки по феншую
Ukrainec Опубліковано 9 Березня, 2011 в 21:30 #8 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 21:30 Ти спробуй просто "полікувати" кулер, він я бачу в тебе "родовитий"Пропоную просто розібрати 92 мм - вийняти крильчатку і спробувати помістити її в оригінальний.
Zheny@ Опубліковано 9 Березня, 2011 в 21:44 #9 Опубліковано 9 Березня, 2011 в 21:44 І зменш к-сть термопасти - це не бутерброд. В термопаста - не масло. Нею і зіпсувати можна. http://www.youtube.com/watch?v=tQUdr823g1wІнструкція.
Lisovic Опубліковано 10 Березня, 2011 в 08:57 Автор #10 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 08:57 Там пасти не багато, просто на фото здається що надлишок.А над ремонтом кулера я вже задумувався, є варіант склеїти старий, але ще поки не придумав як відцентрувати його.Переставити крильчатку теж можна спробувати, але тут здається нічо не вийде, оскільки в поламаному підшипники а в тому що зараз прицепив втулка. Хоча можна спробувати сам вал переставити.
Ukrainec Опубліковано 10 Березня, 2011 в 09:07 #11 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 09:07 А яка різниця підшипник чи втулка? Аби діаметери вала і магніта співпали!Спробувати міняти треба вал з крильчаткою.
Lisovic Опубліковано 10 Березня, 2011 в 09:10 Автор #12 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 09:10 Ну так я діаметр вала і мав на увазі, треба спробувати, а там видно буде.
Banzai Опубліковано 10 Березня, 2011 в 09:14 #13 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 09:14 купишь новую СО - старую не выкидывай - принеси мне ( и пропеллер тоже ) поменяемся на пиво в пм
Ukrainec Опубліковано 10 Березня, 2011 в 09:34 #14 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 09:34 Ну я б її йому на гроші не проти поміняти!
HWman Опубліковано 11 Березня, 2011 в 02:04 #15 Опубліковано 11 Березня, 2011 в 02:04 Як я колись сказав: ...мідний дріт (товщиною в 1 мм.) рулить
HelloBoy Опубліковано 11 Березня, 2011 в 05:43 #16 Опубліковано 11 Березня, 2011 в 05:43 Топік стартер але вже і тему назвав... я вже думав що когось током комп вбив... відкрив тему а тут комп перегрівся :lol:
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.