Liberta Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:52 #1 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 13:52 Тема навіяна переглядом фотографій з Литви, де я вперше спробувала цепеліни і пустою тумбочкою на роботі (в кращі часи в ній зберігається хоч щось їстівне ) Ще гастрономічним відкриттям для мене були марципани – в дитинстві мама часто говорила, коли я щось не хотіла їсти – може, тобі ще марципанів, і от тільки років 3 назад, я взнала що це таке – перетерта горіхова маса. Ще камамбер в Італії – я думала, що дехто злісно з мене знущається – як можна їсти те, що так пахне? (і при такому запаху стільки коштує ) А хто що куштував екзотичного чи й не екзотичного, але що вразило смакові рецептори раз і назавжди? Можливо, навіть, не найсмачніше чи найкорисніше – але що зачепило так, що ах?
Shkoder Опубліковано 23 Січня, 2011 в 14:05 #2 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 14:05 насчет камамбера могу поспорить - это вкуснейший сыр, да и вообще, чем круче сыр воняет, тем он вкуснее. а если с плесенью, так и вовсе замечательно! лично мне трудно вспомнить, какая еда может быть неприятной.. разве что какой-нить жЫрный кусок жареного мяса, который найдется через пару дней после нового года. да и то, зависит от количества спиртного
Liberta Опубліковано 23 Січня, 2011 в 14:08 Автор #3 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 14:08 насчет камамбера могу поспорить - это вкуснейший сыр, да и вообще, чем круче сыр воняет, тем он вкуснее. а если с плесенью, так и вовсе замечательно! лично мне трудно вспомнить, какая еда может быть неприятной.. разве что какой-нить жЫрный кусок жареного мяса, который найдется через пару дней после нового года. да и то, зависит от количества спиртного Для мене це був гастрономічний шок (тема не про неприємну їжу, а саме про те, що вразило, неважливо, чи приємне, корисне і т.д.)
Liberta Опубліковано 23 Січня, 2011 в 14:18 Автор #4 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 14:18 Ще згадала: кава з часником і кардамоном), тут:
Liberta Опубліковано 23 Січня, 2011 в 21:39 Автор #5 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 21:39 Оце-то я сама з собою поговорила! Ладно, гурмани в граматиці, піду...зготую щось екзотичне
difoto Опубліковано 23 Січня, 2011 в 21:56 #6 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 21:56 Ти сир, свіжий, овечий їла? Я - да. Був шок. Їв, бо висота 1500 метрів, до населеного пункту - доба їзди.
Liberta Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:00 Автор #7 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:00 Ти сир, свіжий, овечий їла? Я - да. Був шок.То бринза? І - де, Кавказ, чи що?
Oksana04 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:02 #8 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:02 Ти сир, свіжий, овечий їла? Я - да. Був шок. Їв, бо висота 1500 метрів +100 :dont: Карпати офф тут: Яка ти гарнюня
Liberta Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:05 Автор #9 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:05 ' timestamp='1295819984' post='1052295008']кров ніхто не пив? "Они появляются в полночь"- книжка в мене така є, про вампірів
difoto Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:07 #10 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:07 Di (Сегодня, 23:56) писал:Ти сир, свіжий, овечий їла? Я - да. Був шок.То бринза? І - де, Кавказ, чи що? Карпати, на кошарі, свіжий. До бринзи йому ше місяць.
Tolik_lt Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:13 #11 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:13 ' timestamp='1295819984' post='1052295008']кров ніхто не пив?свинячу. так, ковток. свіжу смажену більше люблю
Kusya Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:15 #12 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:15 ' timestamp='1295819984' post='1052295008']кров ніхто не пив? "Они появляются в полночь"- книжка в мене така є, про вампірів а як зветься? а дай почитать, ух...ну будь-ласка
Tolik_lt Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:19 #13 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 22:19 та нічого в тому шокуючого немає. у деяких колярів традиція є- напитися теплої крові свіжозабитої свині. ну ще з "екзотики": сир, будз. молоко заквашується глєгом- це перетравлене молоко з шлунка телятка.
SvitlikOM Опубліковано 23 Січня, 2011 в 23:04 #14 Опубліковано 23 Січня, 2011 в 23:04 Колись в віддаленому поліському селі довелось скуштувати страву, якщо не помиляюсь, мацик називалась. Такий собі поліський «делікатес» Це - свинячий шлунок туго набитий шматками м’яса, приправлений та повністю висушений. Його роблять, як правило, зимою, і до весни, а то й до літа, сушать, підвішуючи на горищі. Виглядає жахливо, пахне ще гірше. На смак мені видалось схожим на бастурму.
solnishko Опубліковано 24 Січня, 2011 в 07:26 #15 Опубліковано 24 Січня, 2011 в 07:26 Колись свекруха дала спробувати сир (той самий, що з пліснявою, я не знаю як він називається, не суть важно), я тоді була вагітна. Так от після того, я такого роду сиру не їла і не хочу))) бо вистачило мааааацюпусенького шматочка, щоб цілий вечір лякати білого друга. Не вийшло з мене гурмана, що там казати.
MOTOROLLLA Опубліковано 24 Січня, 2011 в 07:40 #16 Опубліковано 24 Січня, 2011 в 07:40 Про кров. Сама не пробувала, але коли побачила думала, що В баби в селі сусід колов свиню. Коли тільки її розрізали, він узяв велику кружку, зачерпнюв нею кров і буквально в декілька ковтків видудлив.
"ALEX" Опубліковано 24 Січня, 2011 в 08:25 #17 Опубліковано 24 Січня, 2011 в 08:25 Пробував я той сир овечий що "Айран" зветься на Кавказі. Ну, для мене, як для людини що не дуже любить кисло-молочні продукти нічого особливого, друзі ж просто "прицьмакували" поглинаючи цю страву, хоча на 5-й день бродіння по горах на висоті 2000-3000 метрів і похідного пайка щось смачне я в ньому такий знайшов
Fantom Опубліковано 24 Січня, 2011 в 10:42 #18 Опубліковано 24 Січня, 2011 в 10:42 Колись в віддаленому поліському селі довелось скуштувати страву, якщо не помиляюсь, мацик називалась. Такий собі поліський «делікатес» Це - свинячий шлунок туго набитий шматками м’яса, приправлений та повністю висушений. Його роблять, як правило, зимою, і до весни, а то й до літа, сушать, підвішуючи на горищі. Виглядає жахливо, пахне ще гірше. На смак мені видалось схожим на бастурму. якраз пахне він зовсім не жахливо, ще називають кендюх, як де
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.