Перейти до змісту

Чи доцільно встановлювати домофон у під"їзді

sweetlena

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Імхо, домофон на підїзд на 36 квартир - лишня трата грошей. Достатньо поставити хороші, утеплені, важкі металеві двері з вікном загратованим і звичайним кодовим замком, в який набризкати WD-шки.

Свого часу теж по під'їзду ходили, "трусили" про те, як життя покращиться з їхніми дверима, про те, що "по закону" якщо половина квартир "за", то двері встановлюють полюбому. Я виставив такі вимоги, з чим більшість сусідів погодилась:

1. використати старі двері (опис вище, встановлені роки за три до того) - в них сталь товщиною 4мм, а в нових мала бути десь 2мм.

2. якщо ставити домофон, то такого типу, щоб крім ключа, можна було б встановити індивідуальний код для кожної квартири.

3. ніякої щомісячної абонплати!

На жодну з цих умов фірма не погодилась. Більше того - хотіли в наглу поставити двері, але бабки коло під'їзду :) їх відігнали. :)

Як результат - був куплений новий, якісніший кодовий замок, було пофарбовано старі двері, що обійшлось в гривень 20 з квартири. Всього навсього.

Опубліковано

Напишу і я. Ходив сусід по під'їзду (актівіст) збирав підписи чи не проти дверей з домофоном, поговорив з ним. Ось що він розказав: якщо я не ставлю собі трубку в квартиру, то зовсім нічого не плачу (ні за встановлення дверей ні абонплати) + 1 ключ дають безкоштовно. Хочеш більше ключів: будь-ласка, 1шт = 12грн, або 20грн якийсь модний. Так-як ми на першому поверсі, то вирішили трубку в квартиру не ставити, ну не люблю я різні абонплати, хоча і в них є свої плюси. За рік часу незручність виникла 1-2 рази: коли прийшов майстер робити повірку лічильника, то позвонив в домофон до якихось сусідів і почув про себе багато нового, про що нам пожалівся, хоча не є проблемою набрати на мобільний телефон і я відкрив би, ну і мама колись прийшла в гості, а телефон забула вдома, але також не прийшлося довго стояти - під'їзд на 36 квартир, через хвилину хтось заходить/виходить, впустили. З плюсів: в під'зді зимою стало тепліше, двері дійсно швидко ремонтують (ламався доводчик і щось сталось з електронікою, після того як двері пів дня були підперті цеглиною - носили меблі), якщо хтось вчасно повідомить фірму, не треба збирати гроші на ремонт, бо це є проблема. З мінусів: хазяї домашніх тварин часом випускають своїх тварин в під'їзд, з надією, що в низу хтось відкриє двері. Тварини про це не знають і гадять біля тих дверей. Ще можуть цеглиною підперти, щоб котик міг вийти і зайти, тоді толку з дверей - 0. Якщо раніше попрошайки були в основному цигани, то тепер частіше батюшки - їх люди охочіше впускають, коли ті тупцюють під дверима. Хоча і цигани ходять. Абонплата, хоч і зручно, але це страшна переплата.

Опубліковано

якщо я не ставлю собі трубку в квартиру, то зовсім нічого не плачу (ні за встановлення дверей ні абонплати) + 1 ключ дають безкоштовно. Хочеш більше ключів: будь-ласка, 1шт = 12грн, або 20грн якийсь модний. 

да-да, все правильно хай за двері платять інші...  ось він український менталітет...

Чесно говорячи це негарно... коли сусідка моя кричала не треба дверей, не треба відповідно не здавала гроші, а через тиждень побігла замовляти брелки на фірму, а тепер сама кричала чого двері зламались...  :angry2:

2 nickel а при чому тут умова домофон- сервіс? Я про правильність - якщо вже зголосилися ставити двері то якось треба вартість дверей розбивати на всіх... Дверима користуються всі? Чи  хтось через вікно влазить? Тим більше сам говориш про плюси... Раз живемо в "курятнику" то і закони такі.

Опубліковано

да-да, все правильно хай за двері платять інші...  ось він український менталітет...

це умова домофон-сервіс, а не моя, при чому тут менталітет, аби ляпнути?

2 nickel а при чому тут умова домофон- сервіс? Я про правильність - якщо вже зголосилися ставити двері то якось треба вартість дверей розбивати на всіх... Дверима користуються всі? Чи хтось через вікно влазить? Тим більше сам говориш про плюси... Раз живемо в "курятнику" то і закони такі.

Я не зголошувався ставити двері - вони мені абсолютно не потрібні: "цигани" як ходили так і ходять. Але мені дали на вибір два варіанти: або платиш за двері+трубка або не платиш, я вибрав той що мені більше підходить. Був замість варанта "не платиш" варіант "платиш тільки за двері", то, можливо моє рішення було б іншим, а так...

Опубліковано

1. Краще абонплата як би там не було, збирати і тратити час врятлі хто захоче на ремонти.

2. Перші поверхи як правило у нас "сиро", тому постійно літом принаймі двері відриті, і всі кому не лінь ходять.

3. Домофон працює довго тільки тоді, коли в самому під'їзді адекватні люди.

PS: В другана в старому домі на пять поверхів, взагалі вставили вони двері, з ключами і все, в кожного свій ключ, і ніхто лєвий не шастає. Каже коли вже хто зайти збереться в гості, то не в налом спуститись відкрити двері, або хто часто заходить є ключ :).

Опубліковано

А у нас одна пенсіонерка, що була противником і переконувала на черговий ремонт старого кодового замка, тому грошей не здавала, принесла мені 100 грн. через якийсь час. Сказала, що помітила переваги нових дверей, тому теж хоче долучитися. Новий замок пережив сильні морози, натомість старий бувало замерзав.

Вірно підмічено, що все залежить від людей. Знаю під"їзди, де ніяких замків і дорогих дверей, а всеодно чисто, ще й з вазончиками.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Вірно підмічено, що все залежить від людей. Знаю під"їзди, де ніяких замків і дорогих дверей, а всеодно чисто, ще й з вазончиками.

Це що все залежить від жильців підїзду, то це вже неодноразово доказано життям, але ж на жаль в сімї не без урода..., завжди знайдуться (а особливо в підїздах де більше 30 квартир) і свої ж, як не дивно "доброзичливці" які також проживають в цьому ж підїзді ...

На сьогоднішній день ми всі користуємось різноманітною електронною технікою, інтернетом - ось і давно мене вже існує така ідея - а чому б до встановлення домофону чи й навіть кодового замка в добавку встановлювати ще й підключену (бажано в непримітному та нідійному місці) нехай навіть і недорогу вебкамеру чи т.п. (або й декілька в підїзді) підключену до всих наявних та бажаючих в підїзді компютерів, тобто щоб вхід в підїзд був якби під постійним наглядом тої ж таки вебкамери. Хтось та й підловивби якого "доброзичливця", тобто буде доказ, а далі вже по бажанню жильців підїзду і вирішувалиб як з такими відморозками поступати ... віддати запис в "Аверс" чи "ВТ" і т.п. для подальшого перегляду по всьому місту. Звичайно це не ідеальний варіант, але ... можливо хто ще й кращу ідею запропонує? тобто одна голова добре, а дві ще краще ...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...