Перейти до змісту

Що потрібно для прохідності по снігу

max

Рекомендовані повідомлення

Навіяно темою -

Нещодавно розпачалась зима. Що ми бачимо навкруги, а ми бачимо купи снігу, все заметено або вкрито шаром льодової кірки.

Якщо з прохідністтю машин по "говнам" (грязюці літом, осінню весною) більш-менш ясно (по прохідності я би розсотував машини так, від найбільш прохідною до найменш прохідної

-Волинянка

-ГАЗ

-УАЗ

-Запорожець

- просто звичайні седани іномарки

То з прохідністтю по снігу, мені нічого не ясно

які якості повинна мати машина

Я так розумію, вона повинна мати велику масу , щоб "продавлювати" сугроб і на "поніжайці" тихеньку повзти скрізь нього?

Чи треба ЦЕПи на колеса, для їзди саме по сугробам? Не кажу про лід - там ясно що треба.

Ну і так якось... Взагалі чи існує автомобіль, який навіть при тюнінгу зможе без проблем перетнути снігове поле, з товщиною снігу хоча б до 30-50СМ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як показала практика, для КрАЗ-255Б сніг то не перешкода, навіть не на шибко нових покришках.

З повним кузовом солдат дорогою на полігон при висоті снігу віще колін біг аж бігом. :rolleyes:

В мене в друга колись був уазік взятий з консервації із якоїсь ВЧ (зараз стоїть поламаний :(), то мі частенько любили ганять їм у відлигу по полям, прикольно так сніг розлітається з під коліс :smile-zachot::rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

питання - нашо тобі перетинати поле покрите снігом на 50см?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lisovic, ця машина (КрАЗ-255Б) напевне і в пеклі скрізь пройде :D

Але я говорю про щось більш доступніше так би мовити.

УАЗік - добре. Взагалі то не сумніваюсь що машини такого штибу на швидкості "пролетять" сніг і до колін, але чи здатні вони йти в ньому (і навіть меншому снігові) постійно? Думаю ні. А так, сам бачив як іноземний "внідорожнік" перелітав через сугроби на швидкості. Правда якщо притормажуєш зразу грузне, і піпець.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для прохіднтості по дійсно глибокому снігові треба зменшувати питомий тиск. Для цього використовують пневмобалони, гусениці, лижі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При нормальних покришках уазік непогано справляється з великим снігом. Головне шоб голова була.

В снігу ми УАЗом засіли тіко один раз, коли спробували розвернутись на подвірї, туди заїхали без проблем а розвернутись толком не змогли, пришилось розкопувати, снігу було чуть більше бампера.. І то тоді на уазіку стояли повністю лисі покришки і на землі під снігом був лід.

п.с. фокус з гасанням по полю, спробував повторити чудак на джипі, ледь МТЗ його відтуди витягнув, хоча справедливості раді скажу шо він зловив досить велику незамерзлу баюру під снігом, про яку ми знали і обминали її гріха подалі :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

-Волинянка

-ГАЗ

-УАЗ

-Запорожець

- просто звичайні седани іномарки

А ваз 2121?

Все повнопривідне, при правильній гумі, зможе їхати по снігу/грязі поки не сяде на пузо/мости. Тут, чим більший кліренс тим краще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купи сибі шиповану гумі для їзди та ланцюги в багажник для доріг де сніг не прибраний, а в сугроби висотою 50 см нема чого лізти - ти ж не спецтехніка.

ІМХО, транспорт по потребах підбирають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По снігу треба їздити на відповідній техніці:

4x4-04-mam04-500.jpg

4x4-03-mam01-500.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу собі такі сани :ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну зимою на волинянці в сніг по коліно через поле з одного села в інше ми їздили :)

хоча я думав що якщо сядем, то до весни та волинянка там пробуде...

але понижена+повне блокування диференціалу і похрюкали помаленьку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...