Перейти до змісту

Про ліцензійний віндовс

Marshall

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Зацікавило таке питаннячко: Який ліцензійний віндовс потрібно придбати в офіс приватному підприємцю (Home/Pro/...)? В офісі два комп"ютери, можна один замінити на новий з придбанняс ОЕМ версії.

На різних фірмах різне кажуть. що скаже колективний розум

Опубліковано

Який тобі до смаку/є потреба/…, такий і придбай…

В чому полягає питання?

Опубліковано

Колись, в майбутньому я буду реєструвати підприємство. І я однозначно поставлю на робочі комп'ютери Linux. Є дуже багато альтернатив для офісних програм - Open Office, GIMP і т.д. (В неті є). Якщо звісно у вас на роботі не будуть ганяти Counter-strike по мультиплеєру.

Якщо ж потрібна вінда - краще купити корпоративну ліцензію для бізнесу. Купуєш одну і ставиш на безліч компів.

Windows лицензия для корпоративного использования

Для организаций любого размера программы корпоративного лицензирования являются самым удобным способом лицензирования программного обеспечения. Если ОЕМ и коробочные версии используются для лицензирования программного обеспечения на одном компьютере, то корпоративная лицензия позволяет использование программы для любого количества компьютеров в рамках соглашения. Лицензия Microsoft имеет множество вариантов для корпоративного использования: Open License, Open Value, Open Value Subscription, Multi-Year Open License, Open Subscription License, Enterprise Agreement, Enterprise Agreement Subscription, Select Agreement и другие.

Лицензирование Microsoft продукции является именным – название организации фиксируется в соответствующих документах лицензионного соглашения. Одного соглашения достаточно для лицензирования любого нужного программного обеспечения для любого количества компьютеров, используемых организацией.

Корпоративные лицензии Windows поставляются в виде лицензий на обновление. Такие лицензии доступны только при наличии полной версии соответствующей операционной системы. Исключением является Get Genuine Solution – программа легализации Windows XP Professional, поставляемая в рамках Open License.

Для подтверждения Windows лицензии необходимым и достаточным является наличие на корпусе ПК (OEM-лицензия или версии для легализации Windows) или на упаковке продукта (коробочная версия) сертификата подлинности. Использование и поставка лицензий Microsoft производится в соответствии с лицензионными соглашениями.

Клиенты, купившие лицензию Windows, получают доступ к информации и полезным ресурсам на закрытых веб-узлах: eOpen, либо MVLS. Купить носители для установки лицензионного продукта можно у торгового посредника, либо получить используя возможность загрузки со специальных закрытых веб-узлов MVLS и eOpen. Клиенту позволено изготовлять необходимое для внутреннего использования количество копий.

Опубліковано

Якщо ж потрібна вінда - краще купити корпоративну ліцензію для бізнесу. Купуєш одну і ставиш на безліч компів.

Але не забувайте, що по OLP мінімальна перша партія - 5 ліцензій.

Опубліковано

так от власне потрабно лише дві ліцензії

так от власне потрабно лише дві ліцензії.

Питання чи можна Хоум версію використовувати в офісі

Опубліковано

і ще питання а чи продається ще Windows XP..якщо так то Home призначена лише для домашнього використання. Купуйте Professional 

Опубліковано

ще одне питання: є ліцензійні диски (не розпаковані, з наклеєчками) чи буде цього досить чи необхідно мати чеки? А то в інтернеті продають диски але без чеків ( в основному закриті комп. клуби).

Опубліковано

Та можна, можна. Там обменення у функціоналі, а не в умовах використання. В даному випадку краще всього брати Get Genuine Kit. Але зараз є тільки сімка, дивись щоб залізо дозволяло комфортно працювати.

Як варіант можна купити отакий компутер. Він недорогий, компактний, чудово підходить для офісних задач і там на борду йде ХР хоум. Це хороше рішення у випадку, коли наявні компи слабувати для сімки. І по грошах хороше рішення, і елегантно.

Опубліковано

nickel, якщо там ОЕМ версії - то необхідно. ОЕМ ліцензія привязана до конкретної залізяки і продається тільки з нею. Тобто ти можеш у когось купити комп разом із цим віндовсом, і все буде гуд, але не софт окремо. А якщо там не ОЕМ, тогді телепати все ще у віпустці.

Опубліковано

для податкової потрібно мати чеки і всі документи що засвідчують придбання саме цією фірмою, крім того віндовс повинен бути на балансі і по ньому повинна нараховуватись амортизація.

Опубліковано

nickel, якщо там ОЕМ версії - то необхідно. ОЕМ ліцензія привязана до конкретної залізяки і продається тільки з нею. Тобто ти можеш у когось купити комп разом із цим віндовсом, і все буде гуд, але не софт окремо. А якщо там не ОЕМ, тогді телепати все ще у віпустці.

А як взнати ОЕМ чи ні?

Опубліковано

А що вже є закон що забороняє піратки юзати в офісах? На фірмі де я працюю всі віндовси піратські і ніяких проблем з цим ще ніколи не було.

Опубліковано

А що вже є закон що забороняє піратки юзати в офісах? На фірмі де я працюю всі віндовси піратські і ніяких проблем з цим ще ніколи не було.

А шо за фірма? Адреса?

Опубліковано

А шо за фірма? Адреса?

ТзОВ "Холодтехсервіс" вул. Карбишева 5

Опубліковано

А шо за фірма? Адреса?

Вже виїхали, ждіть

стри адресу дурню

Опубліковано

nickel, ну то якщо треба, щоб ніяких нюансів не було, то треба ще компи і документи, котрі засвідчують, що оці компи з віндою на борту куплені там-то там-то. Що там конкретно за документи мають бути, не знаю толком, але отак. Може, якось можна відвертітись, в принципі, але формально воно по-правильному має бути якось отак.

Опубліковано

А шо за фірма? Адреса?

ТзОВ "Холодтехсервіс" вул. Карбишева 5

Бл@, если это не стеб, то ты редкостный идиот.

Опубліковано

Жесть...

1) Вінда повинна купуватися із обладнанням компом (Якщо ОЕМ) а коробочна може бути сама. (Якщо не помиляюся) і різниця в ціні суттєва.

2) GG Kit - те, що треба (Якщо вінда вже є не ліцензійна).

3) Обов'язкова наявність всіх документів на придбання. І наклейки на корпусі. І номер ПОВИНЕН співпадати, що на наклейці і той, що введений в вінду.

4) Офіс теж має бути ліцензійним. Або Open office чи аналог.

1-а) Maniko, ти вибач, але ти справді ідіот, якщо ти не прикалувався щодо закону, та адрес.

Закон називається: " Про авторське та суміжне право"

Те, що ваше керівництво жметься на ліцензіях - то це лише питання часу - грудень пора передноворічних зароблянь грошей. :)

Про це вже неодноразово йшлося на Борді.

Опубліковано

Вже виїхали, ждіть

Пізно виїхали, фірма тіки до 17:00 працює

значить з самого ранку ставте чайник - будуть гості з відповідними документами:)

Опубліковано

Бл@, если это не стеб, то ты редкостный идиот.

Ідіот я кажеш? А як жеш тоді назвати власників даної фірми які робочим платять копійки а самі гроші гребуть лопатами, понакупляли собі іномарок і хат двохповерхових понастровали? Хай штрафануть їх хоть якась справедливість буде.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...