Перейти до змісту

Англійська. Самостійне вивчення...

Axel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Мрія - це мета поставлена в часові рамки.

Дуже часто в житті хочеться займатись чимось новим, або здійснити те, що є в деякій мірі важливим, але відкладається на потім, мабуть дана тема трішки про це.

Є багато методів вивчення іноземних мов, переважна більшість ґрунтується на репетиторстві та значній мотивації у вигляді, скажімо, поїздки в країну, де цю мову знають в ідеалі. Це так у загальному.

За індивідуальне... уже давно виривалось на зовні бажання вивчити інгліш, можливо воно ще не сформоване у певному векторі, та й не має під собою грандіозних цілей, але бажання є.

На вашу думку, наскільки далеко можна заїхати на власному ентузіазмі у вивченні, спираючись лише на невичерпні ресурси мережі та спеціалізовані книги, тобто самостійно, без будь-якого репетиторства. Мається на увазі не досконале вивчення, а від рівня трішки вище базової школи до середньо-розмовного.

Без реального спілкування звісно щось досягти важко, але цей етап бажано пройти самому.

Що порадите почитати/ послухати, на що звернути увагу; й взагалі цікаво - який у форумчан рівень володіння іноземними мовами, скільки часу до цього йшли, та наскільки знання далекі від бажаного.

Опубліковано

Головне велике бажання!!!От я, наприклад, вчу самостійно...хоча базис зі школи в мене був..Головне прояв фантазії,щоб навчання було цікавим,а не банальне зазубрювання термінів..от тільки часу доведеться чимало затратити.Рекомендую навчання проводити у формі якоїсь гри,задіювати образне мислення..можна фільми на англійській мові дивитися..Або,для прикладу,я обожнюю співати,музику взагалі,тому беру пісні(англійскі) які люблю,перевожу і співаю,так слова швидше вчаться і менша ймовірність їх забути...

Удачі у здійсненні задуму!!! :ok:

Опубліковано

одразу скажу-вивчити мову самостійно нереально. це вам не співати. тут є два аспекта-базис в плані письма і (ОБОВЯЗКОВО!) розмовна практика! розмовну практику дома ніяк не вивчиш.

Опубліковано

Дуже класний перекладач Сергій Саржевський! Просто супер-мега спеціаліст свого часу не поступив на романо-германську філологію, отримавши офіційну відмову, тобто натяк на цілковиту бездарність :naezd:

А зараз це найкращий спеціаліст своєї справи, який, можна сказати самостійно вивчив мову (ну, звичайно, не останню роль тут зіграла ПРАКТИКА)

http://tv.net.ua/news/na_teleekrane/1050615298-tancyuyut-vsi-2-sergij-sarzhevskij-francisko.html

Опубліковано

це вам не співати

Давайте не будемо говорити про те, у чому абсолютно ніякого дупля не ріжемо?

А безпосередньо щодо теми: як показує практика, при достатньому бажанні і відповідних зусиллях досягти можна практичного будь-якої мети. Вивчити іноземну мову на такому рівні - абсолютно не проблема. Щодо конкретних навчальних матеріалів нічого не можу порадити, хіба дати покористуватись хорошу книжечку, а от на рахунок віри у власні сили можу сказати. Не слухай умніків, які кажуть про необхідність репетитора, про неможливість практики вдома - вони або самі ніколи нічого не пробували, або настільки бездарні, що у них нічого не вийшло. Методику порадять, з чим треба допоможуть навіть тут на борді. При сучасних технологіях можна спілкуватись фактично будь-якою іноземною мовою з представником фактично будь-якої нації. Так що з практикою вдома теж проблем не буде.

І взагалі, я ще не бачив людини, яка б не досягла мети, до якої щиро прагнула і йшла. Так, іноді це вимагає більше зусиль, ніж хотілось би, іноді виявляється, що коли ти вже нарешті до тієї мети прийшов, то хочеться зовсім іншого, але факт є фактом. Знаю багатьох людей, які здобули самостійно такі знання і вміння, які не підсилу більшості умніків тут навіть з бригадою найталановитіших репетиторів.

До речі, якщо знайдеш цікавий матеріал по темі, не забудь запостити. Думаю, багатьом буде цікаво.

Опубліковано
на що звернути увагу

На мою думку, саме в англійській мові, можливо у більшості мов, але в англійській мові, в першу чергу основна річ це ВИМОВА.

Цю просту річ я поністтю усвідомив побувавши у Греції, і почувши грецьку мову. Я зрозумів що при вивченні іноземної мови основне, те щоб твоя "материнська" мова була більш менш подібною по вимові до тієї мови, які ти збираєшся вивчати.

Як це пояснити по простому? В грецькій мові - слова звучать так як ти пишеш, чуєш. Там не може бути варіантів. Це чимось подібно до італійської, іспанської мов. Там набагато менше всяких "паразитних" звуків, придихань, згинань губ у трубочку, складних маніпуляцій з язиком ( :rolleyes: ) і тому подібного.

Ти просто говориш і все.

Інша справа - англійська, на перший погляд здається дуже простою мовою, але це враження ОБМАНЛИВЕ

. Я не думаю, що людина в зрілому віці зможе поставити більш-менш правильну вимову. Зрозумійте, слова вивчити не складно, правила, як будуються речення все це дуже просто, але не вимова.

І скільки слів би ви не знали, для американця чи англійця ви завжди будете чужим, як "армянЄ" і кавказці, як би добре вони не знали російську завжди будуть чурками для рускіх в тому числі і через свою вимову.

Опубліковано

Гороть, Євгенія Іванівна.

Самовчитель англійської мови [Текст] : навч. посібник для студ. вищих навч. закладів / Є. І. Гороть ; Волинський держ. ун-т ім. Лесі Українки. - Луцьк : Вежа, 1995. - 334 с. - ISBN 5-7763-9783-9

Усе, що знаю.) Хороша книжечка.

Опубліковано

Саме головне це вивчити слова, тому що без словникового запасу вивчити мову нереально (хоча це само собою розуміється), але в теперішній час англійська зустрічається дуже часто, ТВ, інтернет, в побуті(інструкції наприклад =) )тому акцент потрібно ставити на слова. Рекомендую завантажити якийсь хороший серіал(краще той що вже бачили і непроти ще раз переглянути) з ориг. звуковою доріжкою та англійскими! субтитрами, під час перегляду виписувати незрозумілі слова в зошит, в день - одна серія або 20 слів, після вивчення слів переглянути серію ще раз і отримати масу задоволення від того що купа діалогів і до цього невідомих слів стали цілком зрозумілими!

я переглядав 1-й сезон(недокінця додивився) big bang theory(там серія 20 хвилин) виписав і вивчив 492 слова, тобто хватило мене на 24 дні, аби ще хоч два місяці вчив, вивчив би більше 1500!

якщо вчили англійську в школі, в інституті, вчили! =), ваш словниковий запас приблизно 4000 слів, скажете: не може бути? Ось сайт на якому зібрано 6000 самих популярних англійських слів(такий каталог робиться програмно, використовуючи декілька тисяч книжок, журналів, можливо, інтернет сторінок etc.) - думаю більшість слів в списку після 3000 будуть вам відомі...

також вивчення перекладів пісень улюблених(іноземних) виконавців приносить хорошу користь, так як найлегше запамятовуються і постійно в памяті...

непогано також прочитати деяку літературу по запам'ятовуванню слів, я взагалі вважаю що для всього повинна бути своя система і в першу чергу це для пам'яті, досить непогана книжка C. Гарибян "Как развить и улучшить память", правда в мережі знайти її неможу,

щось схоже є на rutracker.org від того самого автора...

"Память не может быть плохой у одних людей и хорошей у других, просто не все умеют правильно запоминать"
Опубліковано

ну от є Skype і що? Як можна вимову потренувати? Дзвонити до кого-небудь англомовного і просто балакати? Мені важко це собі уявити. Є такі люди, яким аж настільки нема що робити?

-------------------------

доречі, погоджуюсь з vanabee на рахунок словникового запасу. Якщо є хороша граматична база, але знання самого лексикону кульгає, то в цьому чудово допомагає Google Перекладач - просто сідаєш перед комп'ютером і починаєш розказувати що небудь сам собі англійською мовою і які слова не можеш підібрати, то вводиш в перекладач (окремо чи з контекстом), взнаєш переклад і далі шпариш. Особисто мені дуууже допомагає - так слова значно краще запам'ятовуються. Впринципі те ж саме, що і з словником, але перевага в тому, що можна вводити для перекладу речення

Опубліковано

Можна дивитись фільми без перекладу, як згаував vanabee, можна спілкуватись з кимось і не просто, а на якісь цікаві корисні теми. Можна навмисне зайнятись якоюсь діяльністю, яка вимагатиме в процесі спілкування з англомовними. Не знаю, я знаходжу про що говорити з багатьма різними людьми, мені це цікаво. Тим більше, є мета, це практика, при тому цікава практика. Абсолютно не розумію скептицизму. Вимову можна потренувати попросивши людину давати оцінку зі сторони, або включивши власний мозок. Хоча, звісно, самого себе оцінювати може бути дуже важко.

Ніхто ж не каже, що без репетитора так само по складності вивчити мову. Самому набагато важче, але зовсім не неможливо. А як можна навчитись, бляха, грати на гітарі без репетитора? Включаєш вуха і слухаєш.

Опубліковано

Іноді можна побачити американців, які роздають запрошення попрактикуватись в живому спілкуванні. Цікаво, чи хтось з бордівчан був там? Десь на вулиці 8 березня вони, якщо не помиляюсь. Особисто в мене поки що немає необхідності, англійська обмежується перекладом текстів + в інтернеті часто відвідую їх сайти

Опубліковано

це вам не співати

Давайте не будемо говорити про те, у чому абсолютно ніякого дупля не ріжемо?

А безпосередньо щодо теми: як показує практика, при достатньому бажанні і відповідних зусиллях досягти можна практичного будь-якої мети. Вивчити іноземну мову на такому рівні - абсолютно не проблема. Щодо конкретних навчальних матеріалів нічого не можу порадити, хіба дати покористуватись хорошу книжечку, а от на рахунок віри у власні сили можу сказати. Не слухай умніків, які кажуть про необхідність репетитора, про неможливість практики вдома - вони або самі ніколи нічого не пробували, або настільки бездарні, що у них нічого не вийшло. Методику порадять, з чим треба допоможуть навіть тут на борді. При сучасних технологіях можна спілкуватись фактично будь-якою іноземною мовою з представником фактично будь-якої нації. Так що з практикою вдома теж проблем не буде.

І взагалі, я ще не бачив людини, яка б не досягла мети, до якої щиро прагнула і йшла. Так, іноді це вимагає більше зусиль, ніж хотілось би, іноді виявляється, що коли ти вже нарешті до тієї мети прийшов, то хочеться зовсім іншого, але факт є фактом. Знаю багатьох людей, які здобули самостійно такі знання і вміння, які не підсилу більшості умніків тут навіть з бригадою найталановитіших репетиторів.

До речі, якщо знайдеш цікавий матеріал по темі, не забудь запостити. Думаю, багатьом буде цікаво.

шановний спеціаліст, це я в даній темі "дупля не ріжу"? я студент 3го курсу романо-германської філології, спеціальності англійська мова та література. через рік я-викладач\репетитор\перекладач. моя освіта-вчити таких, як ти! ти взагалі думаєш перед тим як з твоїх пальців висер ллється на клавіатуру? якщо звісно в тебе немає вищої освіти на моєму факультеті і знань в даній галузі, то ти хамовите бидло, фільтруй що і кому ти пишеш, не потрібно гнати на людей, котрих взагалі не знаєш.

Опубліковано

Нєєєє, nd, от і не вгадав.

Він

через рік викладач\репетитор\перекладач. моя освіта-вчити таких, як ти!

Во як!!! І не менше.

Bit, хочете ображайтеся , хочете ні, але рівень бидла у спілкуванні показуєте саме Ви.

І як для майбутнього викладача це мяко кажучи фіговий показник. Вже по Вашій реакції в пості і тому набору виразів я б не хотів, щоб моя дитина вчилася в такого викладача.

А що стосується вивчення іноземної, то теж можу привести приклади успішного вивчення самостійно. Послугами репетиторів користувалися лише щоб мати спілкування в живу.

Опубліковано

Іноді можна побачити американців, які роздають запрошення попрактикуватись в живому спілкуванні. Цікаво, чи хтось з бордівчан був там? Десь на вулиці 8 березня вони, якщо не помиляюсь.

Була там. Ходять такі в біленьких сорочечках з рюкзачками, роздають запрошення - мармони, здається, чи як там їх... Так от. Перше заняття було супер: була змога обирати рівень - від елементарного до розмовної практики. Заняття проводила дружина пастора, в досить цікавій формі: пам'ятаю, читали тоді поезію Фроста, обговорювали, кожен висловлював свою думку, хто як вмів. Але це було лише перше заняття. Дальше пішло поїхало. Наступного разу було все те саме, але за 15 хв. до кінця викладачка запросила пастора. На третє заняття всім роздали Книгу Мармона. Згодом навчання ставало все менше і менше, а проповідей все більше.

Так от, якщо не дуже піддаєтесь впливу різних релігійних сект, можете сходити декілька разів, все ж спілкування...

А до теми, який би метод не обрали: самостійний чи з репетитором - всеодно доведеться вчити, саме в голову не влізе....

Опубліковано

Іноді можна побачити американців, які роздають запрошення попрактикуватись в живому спілкуванні. Цікаво, чи хтось з бордівчан був там? Десь на вулиці 8 березня вони, якщо не помиляюсь. Особисто в мене поки що немає необхідності, англійська обмежується перекладом текстів + в інтернеті часто відвідую їх сайти

Наскільки мені відомо, це мормони...

Але англійською поспілкуватись можна :)

Опубліковано

моя освіта-вчити таких, як ти!

Твоя освіта — загальна середня чи як воно там тепер зветься.

Ти якось і українскою не дуже вмієш, а вже іноземним мовам когось зібрався вчити.

Перед тим, як писати, я думаю, так. А от ти, схоже, не думаєш, бо я мав на увазі спів. Адекватні люди прочитали і все зрозуміли.

Краще вже справді вчити самому, ніж з таким спеціалістом. У мене на третьому курсі, певне, не було стільки пафосу.)

P. S. Спили мушку, сынок, спили мушку...

Опубліковано

Для вивчення за допомогою компютера є така система Reward InterN@tive.Мультимедийный курс для изучения английского языка.

В неті можна знайти.

Ось один із лінків: http://letitbit.net/download/3648.307016c80878decec224661eadcf084b/Reward_InterN_tive..iso.html

Там і вимову можна тренувати і слова вчити і завдання в ігровій формі.

Опубліковано

ну от є Skype і що? Як можна вимову потренувати? Дзвонити до кого-небудь англомовного і просто балакати? Мені важко це собі уявити. Є такі люди, яким аж настільки нема що робити?

Так, є такі люди. Yuraul правильно написав. Можна знайти людей, з якими цікаво спілкуватися і які готові тобі допомогти у вивчені мови. Кілька років тому, коли в нас не було достатньо швидкісного інтернету, одна моя знайома так вправлялася в мові з іноземцями через аську. Зразу казала було трох складно. Вони спілкуються не так, як нас вчать в школі/університеті. Багато скорочень + "очепятка", було трохи складно, але потім звикла.

Інша знайома використувавала і використовує Skype. Зараз працює в Харкові в міжнародній фірмі, займається перекладами. Також казала, що таке інтерактивне спілкування їй дуже допомогло.

Опубліковано

Вимова - це добре. але англійської є купа варіантів! Англічани одне, шотландці інше. Датчани розмовляють ще інакше, американці - взагалі по своєму. А італійська англійська (якщо можна так її назвати ) взагалі казка!

Вивчити граматику самому, базову кількість (пару тисяч слів) і ПРАКТИКА! всерівно яка?: письмова, розмовна з носіями мови, з друзями, по скайпу- головне самому відповідати на питання та щось говорити... тільки так результат буде задовільний.

Я вчила англійську та німецьку загалом 8 років. але повірте, перший раз, щоб порозмовляти по телефону ( по роботі, серйозно, а не просто так) готовилась та прочісувала лексику майже 3 місяці- що б впросак не попасти.

Імпортні учать просто - їдуть туди, де тією мовою, яку потрібно вчити розмовляють. Мої діти як їхали в Англію, мене їх викладачі попереджували, що протягом першого тижня діти не будуть розуміти ніц! не дивлячись який рівень знань у них є. і це правда... зато на другому тижні коли я малим дзвонила - 30% слів, що я чула - англійські.

Середовище впливає дуже. Тиждень в Германії - і мої сни всі німецькою...

А вивчала сама італійську - з викладачем за 3 місяці пройшла граматику, фонетику... і все. Відчула, що потрібна лише практика, без неї нічого в мене не вийде. отак і чекаю можливості попрактикувати... не на рівні гастарбайтерів бажано! :rolleyes:

Кожному потрібен власний варіант: хтось можу вчити по піснях, хтось лише в групі, хтось один на один з викладачем, а хтось ніяк не вдупляє елементарних речей. от мій чоловік навіть не старається щось запамятовувати (крім цифр! які він січе на багато швидше і краще за мене і англійською, і німецькою...) А бажання залишається головним стимулом.

Так що всім удачі!

Опубліковано

Закінчив 1 школу, мав чудову викладачку з англійської мови, завдяки якій зараз маю досить добре знання мови.

Головне не бажання я думаю.от мені з перших класів туго давалась математика, зате англійську мову я вже в 3 класі писав перекази і твори без підготовки, тобто потрібно любити це і мати *нихил*.

а от безкоштовні тренінги з англійської проводять не тільки мормони :) сам раніше ходив на тренінги од жінки-волонтера з Великої Британії яка спеціально для цього приїхала-щоб навити мови.впевнений що і зараз такі тренінги проводять.спробую зв'язатись з кимось з тодішніх однокурсників.

Вважаю що спочатку потрібно вивчити граматику і письмо, а потім вже братись до практичного застосування, тобіш розмовляти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...