Перейти до змісту

оплата карточками в ПАККО

madkot

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ну не все банки их дают. У нас ,например, депозит в Надра. Так там через банкомат деньги не видает( проценты) а в магазинах расплачивавшийся -не хочу

Опубліковано

Наскільки я знаю зараз в багатьох банках можна замовити кілька карток на один рахунок - для чоловіка\дружини і т.д.

Опубліковано

ГМ.... да все это правильно. Но частенько бывает так, что, жена расплачивается карточкой мужа, либо дети родительской.....

sashulya, так мы говорим о мейнстриме. понятно, что невозможно сделать систему удобной на 100%. всегда будут клиенты с какими-то особенными требованиями. лично для меня звучит абсурдно твоя фраза

частенько бывает так, что, жена расплачивается карточкой мужа, либо дети родительской

так как я всегда считал и сейчас считаю карту персональным платежным инструментом. если "частенько бывает" - сделай партнерскую карту.

правила обращения с картами - одни из немногих, которым я стараюсь следовать, что во-первых избавляет от заморочек с кассирами, а во-вторых я могу быть уверен что 100% прав в случае возникновения каких-либо проблем. знаешь почему? система Visa практически свободна от местечковых накладок и разрабатывалась профессионалами для людей.

Опубліковано

imho, самый верный вариант - карта с фото.

Якість та розміри тієї фотки не завжди дадуть точне уявлення про її власника. А наприклад, я прийду в магазин сонний, небритий... загалом моя зовнішність буде далека від того ідеалу що на фотці, то що мені нічого не продадуть? Тому вважаю, що цей спосіб нічим не кращий за ідентифікацію підписів.

Опубліковано

Для декого уточню, що фотка не є панацеєю. Раз можна буде розрахуватись, раз - ні. А носити із собою паспорт звички немає.

Опубліковано

SergiuS, а пинкод ты тоже не помнишь? насчет документов я согласен с erica. тем более, на собственном опыте неоднократно убеждался - крайне полезно иметь с собой любой документ удостоверяющий личность, например водительские права в виде пластиковой карты.

Опубліковано

Літом в Криму майже завжди в магазинах розраховувася карткою, і не тільки своєю - жодних питань не було. А те що хтось згубив картку чи її вкрали і він не скористався послугою банку та не поставив у стоп-лист, то це його особиста проблема. Магазин такі речі повинні хвилювати в останню чергу.

прикольно! То Ви - гастролер!

І як вам вдавалось це робити? Звідки в Вас чужі картки?

:angry2:

Опубліковано

А если карта не именная, тогда как?

неперсоналізована карта за звичай є картою найнижчого класу. в її основі лежить 100% підтвердження кожної транзакції ПІНом (персональним індивідуальним номером).

На картах вищого рангу вказується ім"я та прізвище тримача карти, додатково - фото.

Люба карта вважаеться не дійсною, якщо на ній немає підпису власника карти.

Таку карту касир має повне право вилучити та передати в банк.

в разі підозри, що карта не Ваша, касир зобов"язаний цей факт перевірити та вилучити карту для її передачі банку.

І головне: Карта є власністю банка-імітента. Ви - лише її користувач!

Опубліковано

Все залежить від виду картки і банку, який її випустив. Не є банкіром, але знаю банк, який по всіх карточках (крім високорівневих) ставить ввід піну при будь-яких транзакціях. А також знаю лиш один банк, який робить карточки із фото. Найнижчі не персоналізовані картки обов'язково всі пін при використанні вимагають у всіх банках. Так що якщо хочете користуватись без проблем - уточнюйте безпосередньо у банку, якого карточку маєте. Касири - лише піхота, із ними воювати малорезультативно. Персоналізована без обов'язкового вводу піну - готуйтесь мати документ, що підтверджує особу. У відділеннях банків же більшість чомусь не дивує прохання показати паспорт... Фото на карточці - додаткова зручність вашого банку. :blush:

Опубліковано

SergiuS, а пинкод ты тоже не помнишь? насчет документов я согласен с erica. тем более, на собственном опыте неоднократно убеждался - крайне полезно иметь с собой любой документ удостоверяющий личность, например водительские права в виде пластиковой карты.

Коли я кудись їду, то документи обов'язково мають бути зі мною. Але якщо я не залишаю межі Луцька та не планую нічого, то можна спокійно обійтись і без паспорта. Тим більше, що ми не в Москві де його вимагають на кожному кроці. Ну а ймовірність випадків де вкрай будуть потрібні документи мала, та то цю ситуацію легко можна вирішити, не мегаполісі живем, і не в тайзі що ніхто не підтвердить особу чи не підвезе потрібні документи.

Літом в Криму майже завжди в магазинах розраховувася карткою, і не тільки своєю - жодних питань не було. А те що хтось згубив картку чи її вкрали і він не скористався послугою банку та не поставив у стоп-лист, то це його особиста проблема. Магазин такі речі повинні хвилювати в останню чергу.

Уявіть собі! А що робити, на одну з/п не проживеш, от і доводиться підробляти :)

А ви коли карткою когось із родичів розраховуєтесь, теж виходить злодійка?

Опубліковано

Коли я кудись їду, то документи обов'язково мають бути зі мною. Але якщо я не залишаю межі Луцька та не планую нічого, то можна спокійно обійтись і без паспорта. Тим більше, що ми не в Москві де його вимагають на кожному кроці. Ну а ймовірність випадків де вкрай будуть потрібні документи мала, та то цю ситуацію легко можна вирішити, не мегаполісі живем, і не в тайзі що ніхто не підтвердить особу чи не підвезе потрібні документи.

Уявіть собі! А що робити, на одну з/п не проживеш, от і доводиться підробляти :)

А ви коли карткою когось із родичів розраховуєтесь, теж виходить злодійка?

я чужими картами не розраховуюсь!

Хоча часом провоковокую касирів, підсовуючи карти дружини. Як тільки діло доходить до "ентера" в касира, запитую, чи я схожий на Анну? Це саме додаткова карта до мого карт.рахунку.

Але це лише в тому випадку коли ми вдвох магазині.

до-речі на доп.карту можна власнику основного рахунку встановити ліміт зняття за певний період!

В середнього сина є своя карта, хоча йому зараз лише 11 років. Він нею успішно користується в магазинах. Це його карманні гроші. ПІН до своєї карти знає лише він.

Мені достатньо отримувати виписку по карті.

в старшого теж свої карти - і користується він ними з 2005 року.

Опубліковано

...

Хоча часом провоковокую касирів, підсовуючи карти дружини. Як тільки діло доходить до "ентера" в касира, запитую, чи я схожий на Анну? ...

Ось чому проблеми в автора топіку :)

Думаю, для касирів карточки й так додатковий геморой, а тут ще й ви :unsure:

Я, на всякий випадок, маю з собою готівку — надійніше.

Опубліковано

в автора топіку проблем немає і готівка є і картка на підхваті завжди, питання грані закону та  моралі - магазини перестраховуютьс і порушують закон, щоб уникнути шахрайства, або йдуть по законодавству але є шанси втратити кошти

Опубліковано

Взагалі, я думаю, що з часом ми прийдемо до того, що картки витіснять з розрахунків звичну нам готівку. І на готівковий обіг буде припадати не більше 5-10%. Тому потрібно підвищувати засоби безпеки, а касирам звикати.

Опубліковано

... питання грані закону та моралі - магазини перестраховуютьс і порушують закон, щоб уникнути шахрайства, ...

Я на місці касира так і робив би, ще й термінал поламав би. Доки козлом відпущення буде касир, карточка буде ненадійним засобом платежу.

Опубліковано

...

Хоча часом провоковокую касирів, підсовуючи карти дружини. Як тільки діло доходить до "ентера" в касира, запитую, чи я схожий на Анну? ...

Ось чому проблеми в автора топіку :)

Думаю, для касирів карточки й так додатковий геморой, а тут ще й ви :unsure:

Я, на всякий випадок, маю з собою готівку — надійніше.

кєш в кошельку ніхто не відміняє, але при розрахунку в надійній торговій точці завжди першою пропоную картку.

Не проходить - тоді кєш!

ПіСі:

В мене карта на ключах висить:

e1ad8a43800b.jpg

тому деколи діло і до гаманця не доходить. :0123:

:0003:

Опубліковано

Колись в мого друга була цікава історія з картками.

Він разом із сім'єю працює в Москві, але часто приїзжає в Україну додому. Щоб переводити гроші звідти в них є одна карточка.

Якось мій товариш приїхавши в черговий раз додому пішов з друзяками на пиво. Гарно посиділи, душа бажала продовження свята, але кеш в компанії був вже на нулі. І тут згадали про чарівну карточку. Юра зняв гроші (не всі звісно, але теж нормальну суму) і паті продовжилось. Через тиждень повернулись і батьки, з ними повністю розрахувались, але залишок на картці не сходився. Ті з претензіями до банку, мовляв куди поділись гроші. В банку паніка, просять вибачення, спихають на збій. І тут служба безпеки приносить роздруківку фото з камер в банкоматі, де ясно видно фейс мого товариша, добряче напідпитку. Батько ледь не прибив його прямо у відділенні банку :D

Опубліковано

Колись в мого друга була цікава історія з картками.

Він разом із сім'єю працює в Москві, але часто приїзжає в Україну додому. Щоб переводити гроші звідти в них є одна карточка.

Якось мій товариш приїхавши в черговий раз додому пішов з друзяками на пиво. Гарно посиділи, душа бажала продовження свята, але кеш в компанії був вже на нулі. І тут згадали про чарівну карточку. Юра зняв гроші (не всі звісно, але теж нормальну суму) і паті продовжилось. Через тиждень повернулись і батьки, з ними повністю розрахувались, але залишок на картці не сходився. Ті з претензіями до банку, мовляв куди поділись гроші. В банку паніка, просять вибачення, спихають на збій. І тут служба безпеки приносить роздруківку фото з камер в банкоматі, де ясно видно фейс мого товариша, добряче напідпитку. Батько ледь не прибив його прямо у відділенні банку :D

То це орудовала банда Мааскофских гастролерів?! :mdr:

Пісі:

Куда делась лошадь!? у нас все ходы записаны!

Опубліковано

То це орудовала банда Мааскофских гастролерів?! :mdr:

Ну шо ми лохі мєлочь па карманам тиріть. Нада ж развіватца. От с пацанамі і работаєм па сєрьйознаму. Тєм болєє Вітьок способствуєт "інвістіционному" клімату в етой сфєрє :D

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Вона усномнилась в вас, тому і попросила документ що засвідчує вашу особу.

Хто в танку і не в курсі, грощі можна зняти і не знаючи вашого пін коду взагалі, достатньо знати номер картки, срок дії і на кого вона, так VCC код, в деяких випадках і він не потрібний.

Вона мала повне право запитати у вас документ, і не треба тут казати як круто скрізь де нас нема. А той хто каже, що кліжнт винен сам що не вчасно поставив у стоп лист картку, не завжди є з собою телефон, не завжди є можливість позвонити, не скрізь навіть є мобільний зв'язок, і пропажу можна виявити через пару годин наприклад.

Якби продавці були пиольні, то не було б і крадіжок з картки, тому що якщо той, кто знайшов чи вкрав картку знає, що можуть в 50% попросити документ, тоді смислу з покупок не буде на "лєву" картку.

Опубліковано

Вона усномнилась в вас, тому і попросила документ що засвідчує вашу особу.

Хто в танку і не в курсі, грощі можна зняти і не знаючи вашого пін коду взагалі, достатньо знати номер картки, срок дії і на кого вона, так VCC код, в деяких випадках і він не потрібний.

Вона мала повне право запитати у вас документ, і не треба тут казати як круто скрізь де нас нема. А той хто каже, що кліжнт винен сам що не вчасно поставив у стоп лист картку, не завжди є з собою телефон, не завжди є можливість позвонити, не скрізь навіть є мобільний зв'язок, і пропажу можна виявити через пару годин наприклад.

Якби продавці були пиольні, то не було б і крадіжок з картки, тому що якщо той, кто знайшов чи вкрав картку знає, що можуть в 50% попросити документ, тоді смислу з покупок не буде на "лєву" картку.

вона немає права питати в мене документ якщо я неправильно підпишу чек, а претензія була ще коли я просто дістав картку. а діяла вона по тупій інструкції керівництва .

щодо стоп листа - це справді проблема клієнта, 

P.S. цікаво що вони звірятимуть із доккументом коли я зайду із неперсоніфікованою карткою... треба зробити експеремент ;)

post-2373-0-06696000-1291328597_thumb.jp

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...