Перейти до змісту

Всеукраїнський диктант національної єдності

Volyniaka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ НА УКРАЇНСЬКОМУ РАДІО

ПРЕС – РЕЛІЗ

9 листопада, у День української писемності та мови, на Українському радіо відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності. Це унікальна акція, яку Національна радіокомпанія України (НРКУ) започаткувала ще 2000 року. Відтоді щороку у цей день українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків. Радіодиктанти рідної мови існують в багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції.

Щороку Національна радіокомпанія отримує понад 10 тисяч листів з радіодиктантом. Кількість учасників Диктанту національної єдності постійно зростає, а географія – поширюється. Листи надсилають не лише слухачі з усіх областей України, а й з-за кордону: Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії та інших країн. Це люди різного віку і різних професій: школярі і студенти, військові і робітники, пенсіонери і домогосподарки. Вік деяких учасників сягає 90 років.

Цьогорічний диктант проведе доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Це: радіоприймачі, книги, компакт-диски із унікальними записами Українського радіо. Важлива умова – диктант потрібно надіслати в день його написання. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.

Отже, 9 листопада о 16 годині 10 хвилин на Першій та Третій програмах Українського радіо прозвучить Диктант національної єдності. Долучайтеся до загальноукраїнської акції і пам’ятайте: майбутнє нації залежить від кожного з нас. Коли народ має свою мову – його неможливо знищити.

Приєднуємось?

ukraine.gif

• Відповідей 74
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

Можно. Один нюанс:

9 листопада о 16 годині 10 хвилин прозвучить Диктант
диктант потрібно надіслати в день його написання
Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті

Не факт, что почта отправит письмо в этот же вечер (раньше пяти часов вряд ли кто-то занесёт письмо на почту)...

Опубліковано

Я буду писати. Спробую. Якщо, звісно, на роботі ніхто не заважатиме. Але навряд чи буду кудись його надсилати. Зроблю це для себе.

Опубліковано

Як зловити Українське радіо?

Я розумію воно десь по AM транслюється?

В інеті - ТУТ .

На ФМ діапазоні можна знайти. Зокрема Третя програма НРКУ виходить під назвою "Українське Радіо "Культура" на частоті у Луцьку 101,9 МГц.

Ну і, звісно, брехунець!

Опубліковано

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця. Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця». WIKI.

Минулого року пропонував форумчанам взяти участь у аналогічній акції, але тоді із незалежних від мене причин (вибори наближались) головна подія, яку я і пропагував, "зійшла на пшик".

Тому пропоную спробу №2. Спеціально "втікаю" із розділу "Політика", тому що це скоріше культурна акція, а не політична. Сподіваюсь, що не буде і "гавкань" всіляких провокаторів.

Що треба робити, аби взяти участь у святкуванні?

1. і найголовніше. Спілкуватись українською весь день всюди. Наприклад, в інтернеті. :rolleyes: В ньому ж можна знайти сторінку, присвячена саме цій події. UA DAY 2010 і спробувати щось та й зробити.

2. Взяти участь у радіодиктанті, який проводить Українське радіо. Деталі тут (Всеукраїнський диктант національної єдності на українському радіо).

3. Просто радіти життю, не заважаючи святкуючим, якщо Ви категорично не сприймаєте таку акцію або не розумієте її. :blush:

Моя пропозиція.

Все-таки хочу і сам, і других спонукати написати радіодиктант. Для цього треба ЗАЗДАЛЕГІДЬ зранку придбати конверт та марки, заадресувати його "Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001. Всеукраїнський диктант національної єдності". О 16.00 взяти ручку та папір, увімкнути "брехунець" (перший і третій канал Українського радіо теж годяться), і написати диктант. Негайно зразу після самоперевірки вкласти листок у конверт і занести на пошту, тому що участь братимуть лише листи із сьогоднішнім штемпелем.

Було б непогано, якби хтось (можливо, і я встигну, і не буде тех. накладок) виклав в цей топік запис радіодиктанту, бо не всі "брехунця" мають.

Запрошую до святкування! :)

Опубліковано

Мені теж цікаво себе перевірити.

Чи відсилатиму? Навряд...

+1

В мене вже на телефоні продзвонило нагадування.

Готуйтесь. ^_^

Опубліковано

Не работает никаким из методов - ни напрямую различными браузерами, ни разными плейерами. Забанили, что ли?

Опубліковано

Невообразимо. Только ИЕ6 на ХП смог воспроизвести звук. Вин-7 ушла в тотальный отказ. Жесть. [эмоции скипнуты]

Scabiosa, выкладывай, плиз, запись.

Опубліковано

Приємний голос. Трішки робив зайві паузи. 

Офіційні папери звикла набирати, а від руки пишу лише конспекти і нотатки, в яких скорочую, тому і тут, все хотілось скоротити  :D

Опубліковано

А може хто знає, як перевірити себе нікому нічого не відсилаючи?

Выкладывайте здесь, я проверю... :rolleyes:

В мене почерк нечитабельний.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...