Перейти до змісту

Я атеїст і цим пишаюсь

Filtikultapistui

109 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

в вашем возрасте уже вредно употреблять слова "все", "никогда", "всегда", итд. ведь окружающие могут случайно воспринять ваши слова всерьез

В моєму віці смішно читати про високі матерії в коротеньких постах, хоча про це написано цілі фоліанти і до кінця ніхто і ніколи в цій темі не розбереться. (іноді краткость до таланту не має ніякого відношення). В моєму віці порівняння того, заради чого (і навколо чого) будувалися і руйнувалися цивілізації з батончиком за 5 гривень, сприймається як недоречне. (літературно симпатично, не більше). І наостанок, досвід приходить з бідами і біди приходять з досвідом, солодке - це глюкоза, а саме глюкозою відновлюють виснажений організм.

І ще один "залізний" аргумент в користь атеїзму: Бога ж ніхто не бачив, отже його нема! А шо, логічно :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 243
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Сотворение Бога

Проповедник пришел к Мастеру с твердым намерением получить от него четкие заверения, что тот верит в Бога.

- Ты веришь, что Бог существует?

- Разумеется, верю, - ответил Мастер.

- Ты веришь в то, что все создал Он?

- Да, да. Конечно, верю.

- А кто создал Бога?

- Ты.

Проповедник пришел в ужас от таких слов.

- Ты серьезно хочешь сказать, что это я сотворил Бога?

- Того Бога, о котором ты постоянно думаешь и говоришь! - спокойно ответил Мастер.

(с) Энтони де Мелло

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ця тема створена для сміливих атеїстів, котрі не бояться висловити свою точку зору. Якщо назбирається достатня кількість таких людей, можна було б створити щось типу громадської організації атеїстів :ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В животе беременной женщины разговаривают двое младенцев. Один из них – верующий, другой – неверующий

Неверующий младенец: Ты веришь в жизнь после родов?

Верующий младенец: Да, конечно. Всем понятно, что жизнь после родов существует. Мы здесь для того, чтобы стать достаточно сильными и готовыми к тому, что нас ждет потом.

Неверующий младенец: Это глупость! Никакой жизни после родов быть не может! Ты можешь себе представить, как такая жизнь могла бы выглядеть?

Верующий младенец: Я не знаю все детали, но я верю, что там будет больше света, и что мы, может быть, будем сами ходить и есть своим ртом.

Неверующий младенец: Какая ерунда! Невозможно же самим ходить и есть ртом! Это вообще смешно! У нас есть пуповина, которая нас питает. Знаешь, я хочу сказать тебе: невозможно, чтобы существовала жизнь после родов, потому что наша жизнь – пуповина – и так уже слишком коротка.

Верующий младенец: Я уверен, что это возможно. Все будет просто немного по-другому. Это можно себе представить.

Неверующий младенец: Но ведь оттуда ещё никто никогда не возвращался! Жизнь просто заканчивается родами. И вообще, жизнь – это одно большое страдание в темноте.

Верующий младенец: Нет, нет! Я точно не знаю, как будет выглядеть наша жизнь после родов, но в любом случае, мы увидим маму, и она позаботится о нас.

Неверующий младенец: Маму? Ты веришь в маму? И где же она находится?

Верующий младенец: Она везде вокруг нас, мы в ней пребываем и благодаря ей движемся и живем, без нее мы просто не можем существовать.

Неверующий младенец: Полная ерунда! Я не видел никакой мамы, и поэтому очевидно, что ее просто нет.

Верующий младенец: Не могу с тобой согласиться. Ведь иногда, когда все вокруг затихает, можно услышать, как она поет, и почувствовать, как она гладит наш мир. Я твердо верю, что наша настоящая жизнь начнется только после родов. А ты?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хароша флеймова тема, можна спровокувати бійку між форумчанами, кучу постів з обох сторін, які нікому нічого не доведуть

я думаю ніхто з опонентів не буде сперечатися з основною тезою Христа "Люби ближнього свого", а все решта то так, декорації :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я считаю что Бог есть-но не такой как все представляют-бородатой дядько на тучке...это такой ,скажем,алегорический образ,созданный для....а вот здесь уже у каждого свое.Вообще считаю религию эдакой свободной трактовкой,какой то инопланетной доктрины(есть множество доказательств того что инопланетяне отведывали наших чумазых предков),которая ставила себе за цель направить свежую цивилизацию на путь истинный....НО...человечество по своей натуре приняло этот дар и воспользовалось им как всегда против себе подобных-контроль,деньги,власть......

ПС-это чисто моя теория,не связаная с курением травки в 8-ом классе и теми несвежими грибами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж наприклад маю багато сумнівів, щодо впарювання в наш моцк всяких релігій.

а особливо дратують іноді ті що ходять по квартирам і втулюють всяку літературу релігійного характеру.

і саме смішне що коли я ім у відповідь задаю кілька питань, вони не можуть дати одразу будь якої відповіді )

мотивують , що мовляв давайте ми прийдемо наступної неділі поговоримо )

От в мене питання? якщо людина дійсно вірить читає біблію, чому вони не можуть дати відповіді на ті прості питання )))

Відповіді до речі я так і не отримав від багатьох таких "віруючих" і наполегливих "рекрутів".

питання прості )

в Адама і Єви - два сина - залишився один - і пішов розплодився по всьому світу )

були спроби викласти відповідь в форматі " ну в Адама і Єви "напевно" не тільки два сина було, а ще було, було і було.

звідси запитання - скількиж треба було ходити по світу, щоб зустрітись? ну напевне років з 12 точно ).

яб далеко наприклад зайшов ) і незнаю чи найшов бі дорогу назад ).

але якщо і так - то ребята !!! це ж інцест в чистій формі.

звідси друге питання - якщо все так складалось одразу?, чому тоді зараз заборонені родинні шлюби ?, ви скажете мовляв дауни "виходять"

самі ви дауни якщо так думаєте )

друге запитання. чому у всіх писаннях не висвітлений факт існування доісторичних рептилій ?

адже таких гігантів не могла уминути честь висвітлення в тих писаннях )

можливо просто коли почали впарювати маячню про "релігію", так глибоко в землю ще не закопувались ), і не задавали питання щож це за кістки такі )

можливо у Ноя місця не було на свому човнику )), адже як ви знаєте Бог наказав взяти кожної тварі по парі ).

на це питання теж не отримав відповіді.

але що саме цікаве, чим далі копаюсь в цих загадках, тим все цікавіше і захоплююче )

починаючи з релігій Шумерів, Єгипту, Індії, Китаю, скрізь є щось схоже і між тим все відмінніше в викладенні для свого регіону.

можливо хтось і досі вірить що піраміди в Єгипті будували Єгиптяни ? да вони самі поняття не мають нащо вони там взагалі стоять, і що це таке ). а от копатись на роскопках скрізь де захочеться не дозволяють.

я хотів би побачити як наприклад 1000 рабів тягнуть брилу вагою в 1000 тон по пустелі )).

просто дуже забагато таких запитань, на які нема відповідей. є лише одне як "віруючі" люблять відхреститись, мовляв на все воля Божа, він так зробив і все так треба.

як на мене то віра - просто баламута на голову щоб ненароком дуже багато людей не розпочали задавати питань на які людство не пам'ятає відповіді.

PS: і доречі, земля не кругла ) правильніше так - земля майже "кругла"

і кілька запитань у відхилення від теми до любителів астрономії

де зараз знаходиться полярна зірка, і де знаходилась років 20 тому, по відношенню до горизонту?.

чому сузірря Оріона в останній час маємо змогу спостерігати не в ті часові рамки як це відбувалось наприклад тіж 20 років тому?.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

......б створити щось типу громадської організації атеїстів :ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У ПЕРУКАРНІ

Один добродій завітав до перукаря. Як зазвичай водиться, розбалакалися. Говорили про всяке. Несподівано розмова торкнулася Бога.

- Щоб ви мені не казали, а я в Бога не вірю, - почав перукар.

- Чому? - спитав добродій.

- Та це ж ясніше ясного. Досить вийти за поріг, щоб переконатися, що Бога немає. Скажіть на милість, чи було б стільки хворих, нещасних людей, якби Бог був? Чи були б безпритульні діти? Ні, коли б Бог був, не було б ні страждань, ні болю.

Неможливо уявити, що Бог-чоловіколюбець дає згоду на все це.

Добродій на мить замислився, проте від суперечки утримався. Коли перукар закінчив свою роботу, добродій підвівся. Вийшов з перукарні і раптом побачив неголеного й зарослого чоловіка. Здавалося, той не відвідував перукаря цілу вічність.

Поспостерігавши трохи за нечупарою, добродій повернувся до перукаря.

- Знаєте, що маю сказати? Перукарів не існує.

- Як це? - здивувався майстер. - А я ж тоді хто? Я ж перукар!

- Ні! - вигукнув добродій. - Перукарів не існує, бо інакше не було б неголених та незачесаних людей, як он той чолов'яга за вікном.

- Ну що ви таке кажете. Справа не в перукарях, а в тому, що не всі до мене приходять.

- Ось воно що! - погодився добродій. - І я так думаю: Бог є. Але не всі люди приходять до нього.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відповіді до речі я так і не отримав від багатьох таких "віруючих" і наполегливих "рекрутів".

питання прості )

в Адама і Єви - два сина - залишився один - і пішов розплодився по всьому світу )

Так, по мєлочі - в них було три сина, треба було уважніше почитати Біблію. Третім сином був Сиф, від якого власне по легенді і пішла позитивна гілка людства, і яку можна протягнути до Авраама і всієї його тусовки :) Проклятий Каїн був вигнаний і від нього пішли люди, яких часом називали каїнітами. Хоча це звичайно не знімає питання про розмноження, але тут вже треба детально розписувати про символічність, а не буквальність образів Адама і Єви :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в них було три сина, треба було уважніше почитати Біблію.

Трое просто описаны отдельно, а в Библии написано что-то типа: "После рождения Сифа прожил Адам ещё 800 лет и родил сынов и дочерей "

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка різниця чи було у них 2 сина чи три, однозначно, щоб залишити потомство, їм потрібні жінки. А жінок тоді ще бог не створив, тому прийшлось займатись сексом із мавпами, ось звідки і пішли мавпоподібні люди, котрі ходили на двох ногах. Тільки одне не відомо, яким чином ці волохаті створіння тисячами поколінь передавали знання про створення світу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я скоріше агност. До віруючих маю одне питання, чому ви вважаєте, що світ створив і існує саме Бог а не, припустимо, Аллах чи Будда. Чому ви думаєте, що саме ваш Бог істиннний? Причому більшість прихильників Московського Патріархату навіть доводять, бризкаючи слиною, що ті хто ходить до церков Київського патріархату (не те, що там мусульмани) теж попадуть в пекло і неправі.

Віра, на мою думку, це офігенний спосіб керувати людьми і при тому нормально іметь с ніх бабло. Більше нічого. Вірити треба в свої сили і в обставини, а не в те, що така воля Божа. Такі переконання склалися і затвердилися в мені після перегляду фільму "Стігмата", саме там була яскраво виражена моя точка зору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я скоріше агност. До віруючих маю одне питання, чому ви вважаєте, що світ створив і існує саме Бог а не, припустимо, Аллах чи Будда. Чому ви думаєте, що саме ваш Бог істиннний? Причому більшість прихильників Московського Патріархату навіть доводять, бризкаючи слиною, що ті хто ходить до церков Київського патріархату (не те, що там мусульмани) теж попадуть в пекло і неправі.

Віра, на мою думку, це офігенний спосіб керувати людьми і при тому нормально іметь с ніх бабло. Більше нічого. Вірити треба в свої сили і в обставини, а не в те, що така воля Божа. Такі переконання склалися і затвердилися в мені після перегляду фільму "Стігмата", саме там була яскраво виражена моя точка зору.

Люди, які вірять, не ділять Бога на нашого та їхнього... Вони просто ВІРЯТЬ в ВИЩУ СИЛУ.

Це робить ЦЕРКВА, як і є способом засобом керування... Про неї тут мова не йде. Є відповідні теми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да, именно человек изобрел бога.

И поселил его сначала в непроходимых зарослях, на высоких горах, в глубинах водоёмов. Был он (вернее, они — боги) видимым, осязаемым и понятным, пусть и страшным. Потом, заглянув в заросли, на горы, под воду, и бога там не обнаружив, человек переместил его на небо, которое тогда было твёрдым куполом над плоской Землей. Потом и там бога не нашлось, и вообще небо оказалось не твёрдым, и Земля не плоской, и Вселенная оказалась пространнее, чем видимость невооружённым глазам до горизонта. И растворили бога в пространстве, лишив видимости, осязаемости и вообще каких-либо зримых проявлений. Или, как вариант, поместили его внутрь человека (ведь ваша же всякая евангелистская, бабтистская, апостолькая и какая там ещё братия толдычит «бог в тебе», «бог в душе», «бог в сердце» и пр. подобную ахинею). Откуда вышел бог, туда и вернулся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такі переконання склалися і затвердилися в мені після перегляду фільму "Стігмата", саме там була яскраво виражена моя точка зору.

твоя??????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А жінок тоді ще бог не створив, тому прийшлось займатись сексом із мавпами, ось звідки і пішли мавпоподібні люди, котрі ходили на двох ногах.

Слухай то ти не тільки атеїст а ще й зоофіл.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А жінок тоді ще бог не створив, тому прийшлось займатись сексом із мавпами, ось звідки і пішли мавпоподібні люди, котрі ходили на двох ногах.

Слухай то ти не тільки атеїс а ще й зоофіл.

В цій історії з біблії про мене нічого не йдеться, там мовиться про двох братів, від яких пішло людство. Можливо вони не були зоофілами, тоді, можливо, вони були гермафродитами?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люди, які вірять, не ділять Бога на нашого та їхнього... Вони просто ВІРЯТЬ.

Це робить ЦЕРКВА, як і є способом засобом керування... Про неї тут мова не йде. Є відповідні теми.

основне питання було не про патріархати, а про, наприклад, мусульман. Кожен народ, починаючи від вірувань в язичницьких богів (що, напевно, пояснювалось їхньої необізнанністю в природніх процесах і знову ж таки, хитрістю і "комерційністю" шамана) перейшов на одне божество, у кожного різне. У вас мироточать ікони, у них б'ють джерела в пустелі. Сенс життя, питання безкінечності Всесвіту і т.д. - все приписується Богу, просто через те, що немає готової і логічної відповіді. Нема шо робити людині і починає шось видумувати.

П.С. А у мавп віри взагалі не було. І не тре розказувати, що зразу з'явилися Адам і Єва, існування всяких "австралопітеків" доведено. І жили.... правда вимерли всі :-).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Filtikultapistui якщо ти читав біблію то ти маєш знати що все почалось з Адама і Єви(яку бог створив з ребра Адама)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такі переконання склалися і затвердилися в мені після перегляду фільму "Стігмата", саме там була яскраво виражена моя точка зору.

твоя??????

я маю на увазі, що фільм знайшов в мені прихильника, бо викладена в ньому точка зору повністю була ухвалена моїм розумінням про життя.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Phoinix, якщо ти читав Біблію, то ти маєш знати, що все почалось з Слова ;)

Filtikultapistui, шо за брєдні??? Який нафіг зоофілізм? Там на ліццо банальний інцест ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кучу постів з обох сторін, які нікому нічого не доведуть

в цьому питанні неможливо щось довести, програма максимум для таких дискусій це якщо хоч один з атеїстів замислився, можливо по-іншому глянув на відомі речі.

Я теж наприклад маю багато сумнівів, щодо впарювання в наш моцк всяких релігій.

Так ми ж не те обсуждаємо, ми говоримо про віру, тобто про атеїстів які ні в шо не вірять. А релігія та віра це різні речі. Обговорення релігій або сект то предмет зовсім іншої теми.

а особливо дратують іноді ті що ходять по квартирам і втулюють всяку літературу релігійного характеру.

коли я ім у відповідь задаю кілька питань, вони не можуть дати одразу будь якої відповіді )

мотивують , що мовляв давайте ми прийдемо наступної неділі поговоримо )

От в мене питання? якщо людина дійсно вірить читає біблію, чому вони не можуть дати відповіді на ті прості питання )))

От саме ті що ходять по квартирам то самий справжній релігійно-сєтєвий маркетинг, а по-простому - сєкти. Читання святого письма, розуміння прочитаного це не їхній коньок, а переносять на слідуючу неділю тому щоб запитати в проповідника/пастора/просвітера і прийти на другий раз вже підготовленими.

Ну а від себе підсиплю ще трохи незрозумілих моментів, доречі теж свого часу задавав їх свідєтєлям, нажаль більше не повертались, тому відповідей на питання не знаю.

Питання 1. саме поширене питання: на перших сторінках біблії коли Бог створював все суще він відзивається про себе в множині: "И сказал Бог: сотворим человека по образу Нашему [и] по подобию Нашему"

Питання 2. Чому людину створювали двічі? 26, 27, 28 рядки нам говорять: "И сотворил Бог человека по образу Своему, по образу Божию сотворил его; мужчину и женщину сотворил их. И благословил их Бог, и сказал им Бог: плодитесь и размножайтесь, и наполняйте землю, и обладайте ею, и владычествуйте над рыбами морскими [и над зверями,] и над птицами небесными, [и над всяким скотом, и над всею землею,] и над всяким животным, пресмыкающимся по земле." але після того: (5) "и не было человека для возделывания земли", (7)"И создал Господь Бог человека из праха земного, и вдунул в лице его дыхание жизни, и стал человек душею живою. " (15) "И взял Господь Бог человека, [которого создал,] и поселил его в саду Едемском, чтобы возделывать его и хранить его. "

Тут вже напрошується висновок: одного чєловєка створив владичиствувати над землею, а інший раз створив щоб воздєливать Едемський сад... Невже поділ на класи був закладений з самого створіння світу?

Питання 3. Прямо випливає з попереднього. На початку кожної глави в біблії подається жирим шрифтом коротенький опис всього що писатиметься в главі. От якраз в 1-й чи в 2-й главі напочатку вказується: "створення 4-х людей", хоча всім нам відомо лише про двох. Це не опечатка, це пишеться в бібліях усіх років видання... Як це можна страктувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Filtikultapistui якщо ти читав біблію то ти маєш знати що все почалось з Адама і Єви(яку бог створив з ребра Адама)

Вчені (ніби не британські) мають теорію, що не з ребра. У людей же однакова кількість ребер з обох сторін. А от однієї кістки, яка є у інших ссавців у людини відсутня. Це невелика кістка, що знаходиться в пенісі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тєма нєочєм, скільки людей стільки і точок зору)

Поява релігії, надприроднього, віра в бога завдячує саме людині, адже надприроднім людина пояснює те, що не може зрозуміти її мозок, це найлекший шлях.

І однозначно стверджувати, що чогось там немає чи є не можна, адже ми цього не знаєм напевно)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...