Перейти до змісту

"Метро" в Луцьку?

vrm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Метро база - назва відповідаэ сутності. Мені не сподобалось.. ціни на більшість продуктів вигідні, коли купувати ящиками/коробками. Роздрібно - в тому ж Во-паці, Сільпо чи Агроконтракті майже все можна знайти дешевше.

Вибір - на рівні середньостатистичного луцького супермаркета.

Висновок такий: їздити на інший край міста лише заради дешевших деяких позицій для мене невигідно. Для малих підприємців, які закупляють товар оптово - непоганий варіант :smile-zachot:

• Відповідей 205
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

то ви якось визначіться, дорого чи нє?

Моливо виражайте приклади цін так:

пляшка горілки такої-то 0,5л - ...грн

пиво таке-то 1л - ...грн

кава така-то Х грам - ...грн

ато може то у KBohdaNS"а різні скумбрії попались і сайри...

- Кава Якобс Монарх розчинна 200 Грн. - 58.** Грн (Я дешевше 65 ніде не бачив)

- Шампанське Київське - 26 Грн.

- Портвейн Алушта рожевий Масандра 0,7л. - 25 Грн. :smile-zachot:

- Пиво Балтика 9 - 5,50 Грн.

Хто знає по цим позиціям (крім пива) де дешевше ?

На базарчике, что возле Луческа итальянский кофе Bellarom Rosso 60 грн 500 гр.

Уважаемый drap.

Ваше мнение о Метро мы уже прочитали на прошлой странице:

Был тока что в МETRO, с детями можно тока бумажку подписываешь, что в случае чего они не приделах. Впечатления от магазина никакие, площадь маленькая, ассортимента товара нету, из мяса только колбаса.Эта магазин для предпринимателей кто с ПДВ работает.

P.S. Вечером тарицца продуктами поеду в СИЛЬПО.

Не надо каждый пост других участников форума обливать Вашим негативным мнением вообще о магазине "МЕТРО".

:160:

Где я поливал во втором посте? я всего лишь ответил на вопрос где дешевле кофе :naezd:

Опубліковано

Ні ПАККО ні Метро також не за дякую працює. Але втішає одне: якщо один запускає акцію, чи має дешевші ціни - інший відразу реагує. Реакція на будь яку акцію у всіх однотипних операторів ринку повинна бути однакова: зниження цін ще дешевше. Це стосуватиметься ПАККО, Наш Края (Чернишевского)", Сільпо". Там-там напевно - ні, так як, вони напевно базар, Сільпо і ПАККО своїми конкурентами не вважають, бо ціни в них з"другой вселенной", хоча, давно ні асортиментом, ні захаращеними проходами з бутіками, ні прокуреною Брамою вони не приваблюють.

Тому однозначно дивитись ціни один-одного будуть і акції зривати також - будуть. А нам з цього лише "+".

Опубліковано

Пропоную, всім, хто відвідав Метро написати своє бачення супермаркетів Луцька. Я, бачу так:

1. Асортимент - Сільпо

2. Ціни - ПАККО

3. Сервіс - 50\50. В Сільпо харить вічна проблема з вітриною, в ПАККО - троха хаос - гуртівня.

Опубліковано

2. Ціни - НАШ! (на Конякіна)

Які ж там ціни??? дорожче ніж у "вишенці" що на зупинках!!!

От коли був Агроконтракт - то ціни були більш-менш приємні!!!

Опубліковано

якщо може Рогань, яке ти купляєш, і дешевше в Вишеньках, то не суди про решту товарів <_<

А Метро - це кака, завернута в красіву розпіарену обгортку, не більше.

Опубліковано

А Метро - це кака, завернута в красіву розпіарену обгортку, не більше.

Особисто мені "метро" цікаве лише акціями - дуже тоді апетитні ціни там виходять. А на решту товару, неакційного, ціни - звичайні, середні по місту.

Опубліковано

Тому однозначно дивитись ціни один-одного будуть і акції зривати також - будуть. А нам з цього лише "+".

Повір,що вже давно ніхто нікому акції не зриває.

Опубліковано

Повір,що вже давно ніхто нікому акції не зриває.

Що значить ПОВІР? Подивись на листівки якими закидають скриньки та на ціни на них і в поряд розміщених супермаркетах? Якщо почитаєш газетку ТАМ-ТАМу, на приклад, а потім за к-ка днів зверни увагу на ціни Сільпо та ПАККО. Якщо людина купить по акції, а потім побачить дешевшу ціну без акції в іншому магазині - це як буде називатись "допомога в проведенні акції"?

Опубліковано

"Повір" означає що маркетологи, нехай, Там-Таму, знають у четвер яка акція почнеться, нехай, у Пакко у понеділок (знаю точно, бо працював троха дотичній сфері). Вони між собою живуть дружно (всі, не тільки Пакко і Там-Там) і не заважають вести бізнес. Це нікому не потрібно. І тривалий демпінг до хорошого не приводить.

Так само як і в НЛ та Епіку акції чередуються, на 1 і той самий товар одночасно їх [акції] не проводять. Навпаки, стараються не натрапити на таку ж акцію в тому ж періоді.

Опубліковано

От і правда що в дотичній сфері працював.

Якщо існують такі канали зливу, то: запуск будь-якої акції готується не за 5 днів, так як, потрібно завести товар і надрукувати газетку. Якщоб ТАМ-ТАМ чи ПАККО були такими швидкими, то це було б їх газетах видно.

А тепер, про ідентичні акції, про що, також потрібно було б знати: всі виробники запускають акції (не буду уточняти) одночасно. І, відповідно, більшість користується пропозоцією щоб показати в газетці.

Демпінг приводить до "ХОРОШОГО", принаймі для розвитку ринку та для споживача:

наприклад французьких супермаркетів - вони торгують певним асортиментом в збиток, щоб заробляти на іншому, бо інакше клієнти "втічуть" в інший.

антиприклад наша Варшавка, де ринок настільки монопольний, що за різне "ге" хочуть такі гроші, як в брендових бутіках. Якщо б у нас відкрились 10-20 магазинів брендового одягу, або переформатували якийсь торговий центр - на Варшавці відразу б переглянули ціни.

Якщо супермаркети не будуть демпнігувати,не зможуть залучити більшу к-сть клієнтів, як розосередиться по нових торгових точках.

Опубліковано

Добре, я себе трохи перефразую. Знають як мінімум в четвер. У всякому випадку ще до подачі конкурентом макета газетки/бігборда в друк. Щодо каналів зливу - знаю 1 такий канал, яка пропрацювала маркетологом по черзі в усіх торгівельних мережах Луцька, відповідно маючи кругом друзів скористатись було цим не гріх :rolleyes: .

Щодо демпінгу я казав з точки зору виробника/продавця а не споживача. Звичайно, якщо мати такий запас міцності який має Метро, демпінг може бути тривалим. От тільки ринок дрібного опту продтоварів досить гнучкий і динамічний (якщо порівнювати наприклад із наприклад сировинним рикнком), і якщо Метро приручить підприємців таритися тільки в нього по демпнговим цінам а потім зрівняє їх (ціни) з цінами конкурентів то дуже швидко втратить ту частину клієнтів, яким як мінімум буде зручніше таритися деінде. І саме головне - кінцевий і самий масовий споживач ніколи не побачить цих демпінгових цінників, адже доступу до полиць Метро він просто не має. А різниця в ціні ляже в карман власникам магазинчиків-лотків.

Ну і я б не став заходити так далеко і називати демпінгом торгівлю по заниженим цінам товарами під власною ТМ. А оте що ти кажеш про французькі супермаркети це і є те про що я писав постом вище - щось десь дорожче а щось дешевше.

P.S. Якщо я десь тебе не так зрозумів - то це через те що твої пости тяжко піддаються розумінню через коми натикані де попало і кострубато побудовані речення. Нічаво лічного.

Опубліковано

Гуртовий та дрібно-гуртовий споживач тариться в дистрибутора посередника. Метро, буде давати демпнігову ціну стільки, скіль потрібно буде, щоб забрати клієнта від дистрибутора чи іншої гуртівні.

Дистрибутор контролюється умовами виробника, тому дати умови кращі ніж задекларовані виробником масово не може. Щодо Метро та інших великих сіток Сільпо, Наш Край, ПАККО - вони працюють з виробниками: від 10-90% (Метро взагалі транснац компанія, яка зі світовими виробниками працює не тільки в Україні...). Тобто, вони отримують заробіток дистрибутора (посердника), який в свою чергу, витрачають або заробляють на власний розсуд. Дистрибутор (посередник), даний заробіток так "транжирити" не може, бо його заробіток складається з економії на логістиці та бонусах від об ємів.

Стосовно щось дешевше (французькі маркети), щось дорожче: демппінгують, але щось додатково не дооцінюють. Заробляють на додатковій покупці. Наприкла: прийшов з пивом оптом, але собі пиво, жувачку і тд. Основний заробіток великого супермаркету - не продовольчі товари - на які споживач не можу сформувати поняття дорого-дешево (миски, каструлі і тд).

Тому, не погоджуюсь з тобою по всіх пунктах, можливо крім першого - щодо швидкого пощширення інформаці, та і то частково: якщо в Луцьку таке поширення інформації існує то в Метро, напевно, таку інформацію не отримаєш.

Опубліковано

Яким же тоді буде основний заробіток Метробази? Продукція під власною ТМ? А вона потрапляє на полиці магазинчиків-лотків чи нє?

Знову ж таки, якщо Метро виступає в певній мірі дистрибутором певного виробника то також повинно підпадати під диктат рекомендованих цін? То як він тоді здемпігує? Оптовикам просто нічого не залишиться як відмовитись від послуг торгових представників а таритись тільки в Метро. Звичайно якщо різниця в ціні перекриє витрати на доставку і склад дозволяє тримати певний запас. А де ви бачили склад в "Вишеньках"-"Нивках", якщо вони закуповують тільки те що влазить на вітрину, але таряться кожен день чи через день.

Щось мені здається що Метро буде мати перевагу тільки завдяки низьким цінам на продукцію власної ТМ.

Опубліковано

Був в магазині. Пускають всіх. Магазин по розміру як сільпо (тільки вищій).

Ціни такі сами як в звичайних супермаркет, нажаль..

Порадував великий вибір ковбас, і забезпечення для них чудового зберігання (холодильна кімната). Також трішки дешевші фрукти, кава, і мікаронні виробі.

Не сподобалось - мала кількість кас, їх незручність.

Опубліковано

Порадував великий вибір ковбас, і забезпечення для них чудового зберігання (холодильна кімната).

А в інших супермаркетах шо, в парилках зберігають? :)

Опубліковано
А в інших супермаркетах шо, в парилках зберігають?

дело не в том, что в парилках, просто достаточно ощутимая разница между хранением продуктов в обычной морозильной камере и в холодильных комнатах, хотя и минусов тоже достаточно (разные продукты надо сохранять при разных температурных режимах, в таких комнатах это не возможно.)

Опубліковано
Трюкачи из «Metro» Когда в Киеве открывался первый супермаркет «Metro» (при участии Владимира Кличко), то одним из брендов магазина был «товар дешевле, чем у других». Многие киевляне попались на этот крючок и теперь совершают покупки в этом супермаркете с полной уверенностью, что они существенно экономят семейный бюджет. На самом деле, «дешевый товар» - не более чем уловка маркетологов «Metro». Они прибегли к давнему психологическому трюку. Если посмотреть на ценники, то на них большими буквами указана цена товара без НДС, реальная же стоимость написана ниже мелким шрифтом. Многие покупатели, особенно те, кто попадают впервые в «Metro», обращают внимание лишь на первую цену. А при расчете на кассе уже не обращают внимания на общую сумму покупки, оставаясь свято уверенными в том, что «здесь все же дешевле. Второй метод оболванивания покупателя в «Metro» таков. На некоторых товарах, например, копченой птице, не указывается цена, а только вес. Правда, рядом стоит табличка с ценником стоимости одного килограмма птицы. Невнимательные покупатели часто не видят таких «деталей». И когда на кассе узнают реальную стоимость индюка, гордость или стеснительность не позволяет отказаться от покупки.

Джерело

Опубліковано
Трюкачи из «Metro» Когда в Киеве открывался первый супермаркет «Metro» (при участии Владимира Кличко), то одним из брендов магазина был «товар дешевле, чем у других». Многие киевляне попались на этот крючок и теперь совершают покупки в этом супермаркете с полной уверенностью, что они существенно экономят семейный бюджет. На самом деле, «дешевый товар» - не более чем уловка маркетологов «Metro». Они прибегли к давнему психологическому трюку. Если посмотреть на ценники, то на них большими буквами указана цена товара без НДС, реальная же стоимость написана ниже мелким шрифтом. Многие покупатели, особенно те, кто попадают впервые в «Metro», обращают внимание лишь на первую цену. А при расчете на кассе уже не обращают внимания на общую сумму покупки, оставаясь свято уверенными в том, что «здесь все же дешевле. Второй метод оболванивания покупателя в «Metro» таков. На некоторых товарах, например, копченой птице, не указывается цена, а только вес. Правда, рядом стоит табличка с ценником стоимости одного килограмма птицы. Невнимательные покупатели часто не видят таких «деталей». И когда на кассе узнают реальную стоимость индюка, гордость или стеснительность не позволяет отказаться от покупки.

Джерело

Сьогодні вперше відвідав "МЕТРО". Все з точністю до навпаки (див. пост вище) - маленькими літерами без ПДВ, великими - з ПДВ, тобто остаточна ціна, (шкода що не сфоткав).

Щоправда ціни доволі високі самі по собі. Відносно дешеві лише товари власних торгових марок.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...