Перейти до змісту

Офіційна здача квартири

mycha

Рекомендовані повідомлення

Маю намір офіційно здавати квартиру.Однак не знаю як це все правильно зробити. Яка сума податку і чи є якісь пільги на комунальні платежі, які треба документи і т.д. Хто стикався з цим питанням дуже прошу допомогти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чи є якісь пільги на комунальні платежі

нету никаких пильг,и другие пильги заберут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чи є якісь пільги на комунальні платежі

нету никаких пильг,и другие пильги заберут.

+1

В нашій країні станом на сьогодні ЩОСЬ робити офіційно - на жаль - божевілля...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю намір офіційно здавати квартиру.Однак не знаю як це все правильно зробити. Яка сума податку і чи є якісь пільги на комунальні платежі, які треба документи і т.д. Хто стикався з цим питанням дуже прошу допомогти.

По-перше, щоб офіційно здавати квартиру, потрібно оформляти нотаріально заварений договір, а для цього треба зібрати ВСІ ті ж документи, що й на купівлю/продаж квартири ( в т.ч. і витяг з БТІ), а це накладно (нотаріальне оформлення зі сплатою держмита в розмірі 1% від річної вартості оренди + бланки) і марудно (збір документів). Крім того, потрібно зареєструвати договір в ЖЕКу - отже про пільги забудьте.

По-друге податок з доходів фізичних осіб - на сьогодні 15 %, значить захочете підняти ціну, щоб перекласти це на нього, і втратите клієнта (не відмажетесь, бо нотаріуси, як податкові агенти передають дані в податкову). Новий Податковий кодекс, швидше за все, принесе лише погіршення.

А вкупі з розширенням прав прав податкових органів, до вас й у каструлю почнуть заглядати.

І взагалі:

з проекту Податкового кодексу

Стаття 2.3. У разі смерті платника податку або оголошення його судом померлим чи визнання безвісно відсутнім податок за останній податковий період справляється з нарахованих на його користь доходів.

Так що, "как говорится" (ВФЯ© ) вперед !!!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

виділено слово наштовхує на думку, що квартира знаходиться десь за межами України :)

з цією владою офіційним в нас буде хіба безробіття :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стаття 2.3. У разі смерті платника податку або оголошення його судом померлим чи визнання безвісно відсутнім податок за останній податковий період справляється з нарахованих на його користь доходів.

а нормальною мовою як це звучить? якесь масло масляне, а раніше воно на шо нараховувалось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Официально = куча проблем. Если идти этим путем , тогда должен быть какой-то смысл.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Живу наразі в Луцьку, а не за кордоном. А цікавлюсь, щоб сусіди податковою не лякали, а квартиранти несли за квартиру якусь відповідальність.

По-перше, щоб офіційно здавати квартиру, потрібно оформляти нотаріально заварений договір, а для цього треба зібрати ВСІ ті ж документи, що й на купівлю/продаж квартири ( в т.ч. і витяг з БТІ), а це накладно (нотаріальне оформлення зі сплатою держмита в розмірі 1% від річної вартості оренди + бланки) і марудно (збір документів). Крім того, потрібно зареєструвати договір в ЖЕКу - отже про пільги забудьте.

По-друге податок з доходів фізичних осіб - на сьогодні 15 %, значить захочете підняти ціну, щоб перекласти це на нього, і втратите клієнта (не відмажетесь, бо нотаріуси, як податкові агенти передають дані в податкову). Новий Податковий кодекс, швидше за все, принесе лише погіршення.

А вкупі з розширенням прав прав податкових органів, до вас й у каструлю почнуть заглядати.

І взагалі:

з проекту Податкового кодексу

Так що, "как говорится" (ВФЯ© ) вперед !!!!!!

Дякую за розяснення. Буду думати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а нормальною мовою як це звучить? якесь масло масляне, а раніше воно на шо нараховувалось?

Думаю Volyniaka просто постібався над оподаткуванням доходів померлих :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба оформити договір оренди квартири. Якщо термін договору три роки і більше - він підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню, якщо менше трьох років - просто у письмовій формі. Цей договір ніде реєструвати не треба. Договір фіксує розмір орендної плати, права та обов'язки сторін.

Якщо офіційно платити податок з доходів фізичних осіб - то його ставка становить 15% від суми отриманих коштів, незалежно від того, скільки заплачено за ком.послуги та інших витрат. За підсумками року, до 1 квітня наступного року подається декларація про доходи в ДПІ. Останнє можна зробити, і якщо немає письмового договору оренди квартири. Договір оренди в податковій вимагати не мають права, до речі - такого обов'язку не передбачено законом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Министерство юстиции не захотело ждать два года и своим приказом №1692/5 от 28 июля 2010 г. обязало регистрировать все заключаемые договоры аренды в БТИ уже сейчас.

Ось про це - http://finzah.com.ua/105/news/2373.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба оформити договір оренди квартири. Якщо термін договору три роки і більше - він підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню, якщо менше трьох років - просто у письмовій формі. Цей договір ніде реєструвати не треба. Договір фіксує розмір орендної плати, права та обов'язки сторін.

Якщо офіційно платити податок з доходів фізичних осіб - то його ставка становить 15% від суми отриманих коштів, незалежно від того, скільки заплачено за ком.послуги та інших витрат. За підсумками року, до 1 квітня наступного року подається декларація про доходи в ДПІ. Останнє можна зробити, і якщо немає письмового договору оренди квартири. Договір оренди в податковій вимагати не мають права, до речі - такого обов'язку не передбачено законом.

Все вірно, за винятком обов'язкової реєстрації з 1 жовтня 2010 р. в БТІ!

Разом з тим, за інформацією БТІ на кінець минулого тижня жоден договір оренди по Луцьку на реєстрацію не подавався.

Порядок реєстрації - http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0582-10

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Разом з тим, за інформацією БТІ на кінець минулого тижня жоден договір оренди по Луцьку на реєстрацію не подавався.

Порядок реєстрації - http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0582-10

Суцільний гємор!

У документі також не прописано, яким чином повинні надходити ті громадяни, які здають житло в оренду подобово або погодинно. Адже в такому випадку термін найму набагато менше, ніж час, необхідний для реєстрації угоди в БТІ. Природно, питання можна буде «вирішити» і за більш короткий час, але за додаткові фінансові вливання. Ставати ж законослухняними за свій рахунок українці, навряд чи, побажають.

Ще однією причиною, яка змушує орендодавців відмовитися від держреєстрації - майбутні проблеми з отриманням орендної плати. «Наприклад, я уклав договір оренди моєї квартири з цим милим чоловіком, він швидко зареєстрував своє право користування і припинив мені платити за оренду. Або ще яким-небудь чином викликав моє бажання цей договір розірвати. Як мені, без його згоди, скасувати його право на користування моєю власністю?

Згідно з буквою закону - лише через відповідне рішення суду. У результаті, мені доведеться зіткнутися з усіма принадами нашої судової системи: тяганиною і корупцією. А воно мені треба? Тому, при всьому моєму бажанні жити за законом, на практиці я цих ризиків постараюся уникнути. Для цього достатньо не укладати жодних письмових договорів, обмежившись усними домовленостями », - каже власник трикімнатної квартири у столиці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Погоджуюсь, разом з тим даний порядок діє!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Погоджуюсь, разом з тим даний порядок діє!

...на жаль...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...