Перейти до змісту

Почему у нас не принято обращаться к психотерапевтам?

Katerina

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

твої близкі - дружина, друзі, родичі дуже добре тебе знають і сприймають тебе таким який ти є перед ними, а толковий психотерапевт буде розкладати тебе оп поличкам зі своєї точки тверезого незабитого досвідом спілкування з тобою поглядом. ти сам можеш не звертати на ті дрібниці котрі йому можуть легко впасти в очі. і ще - зверни увагу на виділене, психотерапевт не зацікалвена людина - тобто у нього задач звісно стоїть щоб у тебе все було добре, але він буде на це все дивитись зі своєї позиції

Тобто він повинен бути генієм-віртуозом і з забугорною освітою, бо якщо освіта совковська, то тоді такого не було, а якщо українська, то краще вже взагалі без диплому, ну або дійсно паталогоанатом. Якщо ж диплом є і забугорний, то що такий хороший спеціаліст робить в Україні? І взагалі - за ті гроші, що прийдеться заплатити хорошому психотерапевту, я досить вдало вирішу частину своїх проблем :P

смшіна відповідь - розкажи це авторам СТАЛКЕРА - що у них освіта не забугорна, а наша, а значить вони фуфло. невже ти думаєш що наявність диплома робить людину освіченою і тим більше спеціалістом у чомусь - диплом може лише підтвердити це по закону, є достатньо людей котрий талант у тій чи іншій галузі, а дипломи зовсім з іноших, так що придумай щось цікавіше у виправдання своєї боязні даноої категорії лююдей і тим більше виправдовування недоцільності трати грошей, тай тарифи у них різні скоріше всього.....

щодо хороших спеціалістів у Україні - є таке поняття - Батьківщина, але бачу у тебе воно поєднується з тим де платять більше.

• Відповідей 95
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

анекдот на цю тему :rolleyes: Cтоїть чувак на зупинці, дооооовго стоїть і нервує, що нема автобуса, до нього підходить психолог і каже "Ви хочете про це поговорити?"

Опубліковано

анекдот на цю тему :rolleyes: Cтоїть чувак на зупинці, дооооовго стоїть і нервує, що нема автобуса, до нього підходить психолог і каже "Ви хочете про це поговорити?"

А чоловік здаровий стояв? Психотерапевт живий?

Опубліковано

А чоловік здаровий стояв? Психотерапевт живий?

От бачиш Di... в тебе перша думка про бійку :rolleyes: якісь чорні думки.......Ти хочеш про це поговорити? :lol:

анекдот 2)

В кабинет к психиатру заползает мужик с чем то в зубах. Психиатр:

- Ой, и кто это к нам пришёл? Кошечка?

Мужик ползёт в угол. Врач умилёно следует за ним:

- Собачка?

Мужик провёл рукой по плинтусу и пополз в другой угол. Врач не отставая:

- А, наверное ёжик! Нет? Черепашка?

Мужик вынимает провод изо рта и говорит:

- Слышь, доктор, отъе@иcь, я тебе Интернет прокладываю!

Опубліковано

приятно увидеть такое мнение, кстати по поводу денег... ну это не та специальность,где зарабатывают большие деньги

не нравится нашим людям принимать ответсвенность на себя, проще к бабке пойти чтоб зглаз снять, к примеру

Опубліковано

уточню Костю: не сформована потреба у потенційних користувачів. А сформувати її мають, такі да, ті, хто надає ці послуги.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Прочитала я цю дискусію і таке враження, що глухий говорить з німим.

Простіше перекладати відповідальність на менталітет, відсутність грошей, ф*ігову дівчину чи некваліфікованих психотерапевтів.

Складніше і по-дорослому змінити самому щось в своєму житті, усвідомити, що все що відбувається з нами - це наша відповідальність.

Якщо когось влаштовує існувати і виживати, то я обираю відвідувати психотерапевта при складних життєвих ситуаціях і жити повним життям (щасливо, яскраво, впевнено в собі).

P.S. А ті, кому кортить покритикувати, візьміть літературу по захисних механізмах і проаналізуйте свої коментарі, відкриєте багато нового.

Гарного дня)))

Опубліковано

Прочитала я цю дискусію і таке враження, що глухий говорить з німим.

Простіше перекладати відповідальність на менталітет, відсутність грошей, ф*ігову дівчину чи некваліфікованих психотерапевтів.

Складніше і по-дорослому змінити самому щось в своєму житті, усвідомити, що все що відбувається з нами - це наша відповідальність.

Якщо когось влаштовує існувати і виживати, то я обираю відвідувати психотерапевта при складних життєвих ситуаціях і жити повним життям (щасливо, яскраво, впевнено в собі).

P.S. А ті, кому кортить покритикувати, візьміть літературу по захисних механізмах і проаналізуйте свої коментарі, відкриєте багато нового.

Гарного дня)))

интересно посмотреть на цены наших целителей душ...и сможет ли обыватель ходить периодически на сеансы.И лично я не собираюсь ходить по каждой мелочи к мозгоправу.Решил проблему сам-зделал выводи,обрел знания-перешел на следующий левел...тьху..ступень развития.Да и клятва Гиппократа у нас нынче ломаного гроша стоит.

Опубліковано

Як на мене людина з середнім рівнем заробітку може дозволити собі витратити в Луцьку від 50 до 100 грн за годину, а періодичність раз в тиждень. Максимум 400 грн в місяць. В Києві це коштує 250-300 грн година, але і зарплати інші.

Я не писала, що ходити потрібно коли розбила кружку чи запізнилась на роботу. Психологічно здорових на 100% людей дуже мало, і якщо Ви входите в їх число респект Вам і уважуха, а точніше Вашим свідомим, безкорисно люблячим і ідеально виховуючим батькам.

Опубліковано

Як на мене людина з середнім рівнем заробітку може дозволити собі витратити в Луцьку від 50 до 100 грн за годину, а періодичність раз в тиждень. Максимум 400 грн в місяць. В Києві це коштує 250-300 грн година, але і зарплати інші.

Я не писала, що ходити потрібно коли розбила кружку чи запізнилась на роботу. Психологічно здорових на 100% людей дуже мало, і якщо Ви входите в їх число респект Вам і уважуха, а точніше Вашим свідомим, безкорисно люблячим і ідеально виховуючим батькам.

400грн.Какая мелочь :angry:

Опубліковано

Вибачте, але в мене відчуття, що Ви звертаєте увагу лише на цифри!!!!!

Це МАКСИМАЛЬНА ціна і якщо Вас взагалі не цікавить консультація психолога чи психотерапія, то чому Ви пишете в цій темі?

Опубліковано

Именно так.Я обращаю внимание на числа.А что?Я хочу знать за что я отдаю такие деньги.Что это не 4 часа в месяц пустых разговоров а действенная терапия.ВОт интересно что делали люди когда не было врачей подобного рода?Все решали сами-в семейном и дружественном кругу или же сами.

Опубліковано

Именно так.Я обращаю внимание на числа.А что?Я хочу знать за что я отдаю такие деньги.Что это не 4 часа в месяц пустых разговоров а действенная терапия.ВОт интересно что делали люди когда не было врачей подобного рода?Все решали сами-в семейном и дружественном кругу или же сами.

Опубліковано

Моя думка, що кожен має вирішити для себе.

Якби для мене ця тема не була актуальна, то я б тут не писала. З цього роблю висновок, що для Вас це теж актуально, хоча Ви намагаєтеся переконати себе в іншому.

Як можна зробити висновок про щось не спробувавши?

Опубліковано

Якби для мене ця тема не була актуальна, то я б тут не писала. З цього роблю висновок, що для Вас це теж актуально, хоча Ви намагаєтеся переконати себе в іншому.

та да ,я таки нэмножэчко псих...в общем как и все

Кстати психотерапевты тоже еще те психи-так что неизвестно кто кого лечит

Я читал,мне не понравилось :rolleyes:

Опубліковано

та да ,я таки нэмножэчко псих...в общем как и все

Кстати психотерапевты тоже еще те психи-так что неизвестно кто кого лечит

Я читал,мне не понравилось :rolleyes:

Ви опираєтесь на думку інших. Я більше ціную і довіряю своїй. У кожного своя правда і формується вона нашим досвідом.

Доречі, а як Ви обираєте яку психологічну(психотерапевтичну) л-ру читати? Якщо не секрет, то яка л-ра сформувала Вашу думку?

Опубліковано

mia, если у вас проблемы с психикой, не нужно проводить корелляций по поводу душевного здоровья всех остальных. Нравится вам посещать психотерапевта - пожалуйста! Только не говорите, что это необходимо другим.

Опубліковано

Звертатись до психотерапевта? не знаю але такої думки в голову ніколи не приходило. Деколи виливаю душу вірним перевіреним друзям... так щоб просто послухали - стає легше. А в деяких варіантах просто беру пляшку коньяку.

Згадайте момент з фільму "Красная жара"

Белуши спрашивает Шварценеггера: "как у вас в России борются со стрессом? У нас в Америке все идут к психиатру. А вы?"

ответ Шварца(русского милиционера) "ВОДКА!" - чётко и в точку.

Це діагноз, радянська епоха ще довго буде нагадувати про себе.... тоді ніхто над цим не задумувався і увагу не приділяв. Кому було діло до того що болить у чоловіка на душі. Радянській людини не відомо що таке нервовий розлад <_<

Опубліковано

mia, если у вас проблемы с психикой, не нужно проводить корелляций по поводу душевного здоровья всех остальных. Нравится вам посещать психотерапевта - пожалуйста! Только не говорите, что это необходимо другим.

Стосовно проблем з психікою - такий діагноз ставить психіатр, а не психотерапевт.

Уважніше читайте повідомлення, я не говорила, що це необхідно іншим, я лише написала в яких випадках цього не потрібно.

Якщо Ви такі критичні в цьому питанні, то немає сенсу писати в цій темі.

Всього доброго і здорової психіки ;)

Опубліковано

я думаю что у нас нету психотерапевтов потому что мы более дружные и доверчивые и все свои проблемы готовы выложить на вопрос: "Как дела?"

реальная польза психотерапевта только в том что он дает возможность выговориться, все остальное банальное выкачивание денег, причем немалых...

Опубліковано

Уважніше читайте повідомлення, я не говорила, що це необхідно іншим, я лише написала в яких випадках цього не потрібно.

Если кто-то чувствует себя идиотом с комплексом Наполеона, я выбираю похуизм по отношению к таким людям и жизнь, какая она есть (веселая, радужная, полная приключений каждый день).

Опубліковано

А зачем нам психотерапевты?У нас есть БОРДА! Здесь тебя и выслушают,и посоветуют,и помогут,ну могут и послать иногда,так тож тока на пользу. :smile3:

ЗЫ:перефразируя Матроскина:"Тиливизир мне природу заменил."-Интернет нам психиатра заменил.

Опубліковано

Більшість людей навіть не розуміє різниці між психіатром і психотерапевтом, а це зовсім різні речі. Люди думають, що це одне і те ж саме, і якщо ти підеш на прийом, то ти псих. :D Шкода таких людей. Не обов’язково бути психічно хворим щоб ходити до психотерапевта. Я, наприклад, відвідувала психолога, який допоміг розібратись у собі, подивитись на все з іншої сторони. Це дуже допомогло, я як на світ заново народилась :))))) Всім раджу.

Іншою причиною може бути те, що прийом у хорошого психолога коштує дуже дорого, не у всіх є можливість платити.

Опубліковано

Ви дуже далекі від істини. Подивіться різницю між психотерапевтом та психіатром. Не для того ходять до психотерапевта.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...