Перейти до змісту

Перова ручка

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

З'явився "пунтік" спробувати писати перовою ручкою. Оскільки дорогі ручки для проби брати не хотілось, взяв за 9 гривень в "Світі Канцелярії". В принципі не так уже і незвично, капсуль з чорнилом вставився без ексцесів, не протікає. Та самі літери мені не сподобались, лінія товста, більше міліметру, плюс через кілька секунд вона трошки розтікається на папері, стає нерівною.

Ну з самою товщиною лінії то почитав, дорогі пера мають відповідні маркування.

А от чи так само розтікається чорнило при писанні дорогими перами? Це залежить від самого пера, чи від чорнила теж?

Хто користується, підкажіть будь ласка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

через кілька секунд вона трошки розтікається на папері, стає нерівною.

Відразу кажу - не користуюсь.

А Ви не думали, що це залежить не від пера, а від властивостей самого паперу? Може варто спробувати пописати по-трошки на різних папірцях і порівняти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Паркеровські і ватермановські ручки дають тоншу, чіткішу лінію. На ручку зовсім не треба тиснути. Перо йде по паперу гладко, не шкрябає. При використанні паркеровського чорнила завжди впевнений, що коли відкриєш ковпачок - вона писатиме.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

через кілька секунд вона трошки розтікається на папері, стає нерівною.

Відразу кажу - не користуюсь.

А Ви не думали, що це залежить не від пера, а від властивостей самого паперу? Може варто спробувати пописати по-трошки на різних папірцях і порівняти?

Мені потрібно, щоб вона писала на листках А4 і у звичайних зошитах :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, а паркеровські ручки заправляються тільки поршнем, чи так само капсулями?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя Waterman йшла в комплекті з поршнем і кількома капсулами. Я собі купив чорнило чорне паркеровське, і заправляю руцями.

Те ж саме було і з попередніми паркерами.

post-263-1283788364,12_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене справжній Паркер. Пише тонше ніж дешева ручка бо мала і дешеву колись. А ще вона заправляєтсяь як шприц, а не з капсули. То є дуже зручно і економно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перьевая ручка - элемент престижа и инструмент для тех, кто пишет много и часто. вот как Yarchik, например. остальным советую купить хорошую капиллярную ручку, которая дает на бумаге весьма сходный с перьевой почерк, но при этом не протекает и намного дольше сохраняется в "неактивном" состоянии

а кто любит писать без нажима - купите фломастер с 0.5 мм наконечником. даже самые дешевые бренды, например Granit, очень прилично пишут и весьма долговечны. перманентные маркеры той же толщины (например для CD/DVD) просачиваются через тетрадную бумагу и для письма не годятся.

ps. я обратил внимание, что большинство текста "для себя" пишу обычным автоматическим карандашом Ballograf epoca со стержнями 2HB. вещь "в себе" и практически вечная :ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бувши студентом користувався різними.

Але завжди вибирав по якості пера.

Писали чудово.

Плюс в тому, що непотрібно тиснути і при записі лекцій рука не втомлюється і встигаєш записувати за викладачем.

Принципового значення поршень чи капсула немає. В мене були комбіновані. Посто при капсулі у випадку закінчення чорнила оперативно поміняв і пиши далі. А при поршні потрібно перевіряти періодично наявність чорнила. Правда при поршні заправка значно дешевша виходить.

Щоб чорнило незасихало добавляється трішки гліцерину.

Щоб чорнило нерозтікалося по папері вибирати потрібно якісний і щільний папір (на дотик гладенький і не ворсистий).

ПС Таки да. При появі в мене автоматичного якісного олівця писав досить часто ним. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую) Пером писати не перехотілось) В принципі, як і очікувалось, це досить складне питання)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ps. я обратил внимание, что большинство текста "для себя" пишу обычным автоматическим карандашом Ballograf epoca со стержнями 2HB. вещь "в себе" и практически вечная :ok2:

100% згідна! Але то так...для себе чи в офісі. Робота з людьми потребує якісної ручки, тут в пригоді і стане перова, звісно належної якості, і гарно виглядає і служитиме довго.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...