Перейти до змісту

Хіба ви гірші за Януковича? (С)УП

Dream

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Брати Капранови в черговій статті на УП

вирішили проаналізувати найбільш популярні і, так би мовити, лапідарні питання, які звучать сьогодні не тільки на форумах, але й у теле-радіо ефірі, газетах, у магазинах, поїздах і просто на вулицях. Бо кожного разу шукати оригінальну відповідь на чергове "Говорітє по русскі" - дарма праця.

Отже - топ-18 "чергових "Гаварітє па русскі"", а повна стаття та відповіді на питання - тут:

* А чєво ето ви па-украінскі разгаваріваєтє?

* Стара бабуся не може написати заяву до собесу, то що, їй на старості українску вчити?

* Більшість людей в Україні розмовляє російською, і українська державна мова порушує їхні права.

* Культурна людина завжди говорить тою мовою, якою говорить співрозмовник.

* Депутат чи міністр в ефірі повинен відповідати на запитання слухача тією мовою, якою його запитали?

* Я не українець, а єврей (румун, гагауз, угорець), тому говоріть зі мною російською.

* Чому б не зробити в Україні дві державні мови? Як у Канаді (Фінляндії, Бельгії), або й більше як у Сінгапурі чи Індії.

* А чому тоді в деяких країнах немає державної мови, але є офіційна, а іноді й не одна?

* Навіщо потрібне українське дублювання іноземних фільмів? Усі знають російську.

* Але українські переклади - неякісні. Хай спочатку навчаться як слід перекладати, а тоді вже лізуть.

* Чи можна людині, неатестованій у школі з державної мови, складати іспити до ВНЗ іншою мовою?

* Треба знати багато мов. У Європі усі знають кілька мов.

* Російську мову в Україні утискають.

* Україна ратифікувала Хартію мов нацменшин. Треба її ввести як закон, і все буде вирішено.

* Почєму моєво рєбьонка заставляют говоріть по-украінскі?

* Я не можу віддати дитину до російської школи, бо поруч немає. Їй доводиться вчитися в українській.

* На фіга ви все це пишете? Все одно зараз введуть другу державну або регіональні мови і алєс. Усі будуть говорити російською, а ви хоч встрельтеся.

* І всьо равно нє заставітє! Я буду говоріть по-русскі!

Опубліковано

max, а що толку Вам коментувати топік?

Хто захоче, той пройде по посиланню і прочитає всю статтю.

Опубліковано

может я чего-то недопонимаю,но думаю проблема русского,украинского языков вообще не проблема.ето способ отвлечь внимание от более важных и серъёзнейших проблем.мне как-то плевать на каком языке буду писать документы.уже достали ети постоянные "притеснения","ущемления" языков.из пустого в порожнее.как-будто больше нечем заняться

Опубліковано
Хто захоче, той пройде по посиланню і прочитає всю статтю.

Що толку писати і читати ці статті? Підвищення ентропії?

Кому треба той давно все зрозумів, а кому не треба той модератор на борді.

мне как-то плевать на каком языке буду писать документы.уже достали ети постоянные "притеснения","ущемления" языков.из пустого в порожнее.как-будто больше нечем заняться

Народжуй більше дітей, виховуй їх достойними мужніми людьми... Це реальний внесок для мови. А статті - підвищення ентропії.

Я розумію там написати статтю-ессе, розкрити біографію якоїсь людини, висвітлити невідомі сторінки історії...

Опубліковано

dizel365, згідний з Вами, але я особисто стикався з як мінімум половиною таких питань в оффлайні. Нажаль. :/

Що толку писати і читати ці статті?

Брати Капранові такі брати Капранові!..

Опубліковано

Dream, ти тут начебто спілкуєшся на борді з людьми, більша частина старих бордівців при деяких умовах сама тобі видасть половину з цього списку питань. Але ти з ними не працюєш. Тобі це ... не треба. І їм ... не треба твоя стаття.

Прийде НД розскаже про толерантність, Толік видасть анекдот про гуцулів, Ді як завжди паржот, геогр зтупить про недолугй укрАінский народ ну і так далі.

Таке вращення що ви не бачите що у вас під носом відбуваєтся.

Опубліковано

...

Кому треба той давно все зрозумів, а кому не треба той модератор на борді.

...

Як патетично. Ніхто тебе не розуміє, ніхто не може збагнути глибину суті.

Біда....

Опубліковано
Таке вращення що ви не бачите що у вас під носом відбуваєтся.

бачу - троллять всі кому не лінь ))))

і не тільки в онлайні ))

Біда....

... чорна...

Опубліковано

меня одно бесит:пока народ занят вопрасами ущемления української мови,депутатитки растягивают УКРАЇНСЬКУ ЗЕМЛЮ-НАШУ ЗЕМЛЮ!!!НАШИ ОЗЁРА,НАШИ ЛЕСА.

а потом хоть на китайском языке мы нихрена не докажим

Опубліковано

А недавно бачив на в'їзді в Феодосію зі сторони Джанкою Бігморду з усміхненим Януковичем і великими жирними літерами на синьому фоні: "Мы обещали защитить русский язык, Мы свои обещания выполнили!". Отак швидко, за кілька місяців, і всі "обещания выполнили"...

Опубліковано
Народжуй більше дітей, виховуй їх достойними мужніми людьми..

ти багато уже народив, гуру полосате?:)

Толік, а не пора тобі знов в добровільний бан? Ну, щоб флейм не розводити... :)

Опубліковано

Я не українець, а єврей (румун, гагауз, угорець), тому говоріть зі мною румунською,гагаузькою,угорською.

Опубліковано

В которых не учитывается совершенно то что даже среди крымских татар не все знают родной язык...

Дивно. Чомусь не вдалось зустрічати кримських татар, які не володіли б своєю мовою (Можливо не в тому Криму був). І це при тому, що татарська не є обов'язковою для вивчення в місцевих школах.

А дехто з татар при спілкуванні просили навіть не переходити на російську, старались зрозуміти мою українську. І навіть пробували деякі українські слова в розмову вставляти. Цікавились нашою історією, культурою і мовою.

Спілкувались зі мною місцеві жителі українською і в Херсонській і в Миколаївській області. Не кажучи вже про Черкаську, Київську і Житомирську.

Звісно все залежить від конкретних особистостей, від самих людей.

Короче вся статья построена на подмене понятий или лжи.

Така категоричність в судженнях швидше говорить про зацикленість і неможливість сприйняття чиєїсь іншої думки.  

Опубліковано
А недавно бачив на в'їзді в Феодосію зі сторони Джанкою Бігморду з усміхненим Януковичем

вибачте, офф

На трасі "Сімферополь - Ялта" тими бігМордами усіяно, прямо як за совка кругом триглавих Леніна-Маркса-Енгельса вивішували, так і тут. і так тошнить, бо серпантин, а тут ще він, радісно посміхається

Опубліковано

по справедливости русский язык должен обладать теми же правами что и украинский .

По справедливості тобі вже відповіли брати Карпанови. Світова практика свідчить, що такі як ти - носії або сепаратизму (а Дервіш не схоже, щоб хотів від когось відділятись), або працюють на чужі держави (а Дервіш багато говорить pro Сталіна).

Не по справедливості - Дервіш, коли тебе вже встигли утиснути з твоєю російською мовою? Всі форумчани вимагають, щоб ти їм писав виключно українською? Чи в державній установі відмовляють в прийомі? Чи в магазині хліба не продають, коли ти недержавною мовою звертаєшся?

Опубліковано

То Dervish:

Та розмовляйте Ви хоч на китайському, тільки  ж не потрібно так ненавидіти цю країну - країну в котрій живете. А саме така думка складається, читаючи Ваші пости.

Зрештою китайською (сукупністю всіх діалектів) розмовляє більше людей. Все залежить від локального географічно положення. Є населені пункти де татарською розмовляє більше людей ніж російською (звісно таких мало), а школа одна - російська. 

Допускаете сравнение татарского и русского по значимости в Украине  ? 

А що саме Ви вкладаєте в це поняття "значимости"? Тобто є мова ЗНАЧИМА (тобто російська) і є незначима, меншовартісна (татарська і т.д і т.п.). Так?

Я кажется привел достаточно аргументов..

Ваших аргументів я взагалі не побачив. Окрім хіба що GALLUP, які також можна піддати сумніву. Все відносно в цьому світі. 

Складається враження про Вас як про теоретика-буквоїда, який "вириває" у всесвітній паутині лише ту правду (інформацію), яка його влаштовує. А все інше - фільтрує не читаючи.

Хотелось бы воздержатся от аргументов типа я слышал и мне рассказывали , а больше на исследования и конкретные цифры.

"Исследования и конкретные цифры" видають також конкретні, живі люди, і в більшості своїй вони замовні. За конкретні вишукування потрібно платити конкретні гроші. А як відомо - "хто платить той і замовляє музику".

Зрештою, якщо уявити, що якийсь всесвітньо відомий інститут суспільної думки проведе дослідження в Україні, і в результаті видасть інфу що 90% чоловічого населення 3,14дараси. Ви що в це повірите? І зміните колір?

Гадаю що свято вірити в усілякі дослідження - себе не поважати. 

Мне кажется вы не совсем понимаете суть вопроса который я поднял.  Дело не в том какой язык лучше а какой хуже , не в том какой народ хорош, а какой плохой . А в том что  мы имеем факт того что половина населения в повседневной жизни использует русский язык заметьте половина страны разговаривает не на татарском не на молдаванском , а именно на русском. При такой постановки вопроса по справедливости русский язык должен обладать  теми же правами что и украинский .

Я б цілком з Вами погодився, якби це українська мова сотні років домінувала над російською, якби російська мова дійсно зазнавала на Україні реальних утисків. Ну і хто, припустимо, все-таки половині населення забороняв колись розмовляти російською? Та будь-ласка, говоріть, пишіть. Що Ви зрештою успішно і робите. 

І як це зрозуміти (на рахунок мов)- "по справедливости"?

На рахунок того що Ви часто буваєте на Східній Україні - вірю. А на Західній Україні, як видно, буваєте не так часто. А шкода...

Например в Житомирской области я бывал неоднократно однако не единого раза не встречал человека разговаривающего на украинском языке , при том что я разговаривал именно на украинском.

А от це вже, вибачте, але ГОН і повна брехня. Подумати тільки - "не единого раза не встречал человека разговаривающего на украинском языке". Повний 3,14... .

Це по перше. А по друге - дуже сумніваюсь що Ви там розмовляли українською. Це було б навіть якось нелогічно і нетипово. 

Напрошується висновок, що Ви не тільки до перебільшень схильні... 

p.s. сорі to ALL за частковий перехід  на особистості.

Опубліковано
Кто лжот GALLUP или журналист ?

Лжет Дервіш. Тому що не знає мови, яку нібито взявся захищати. і тому що Геллап запитав 1000 чол у великому місті , типу Києва , а Капранови наводили цифри перепису, коли опитали ледь не всіх.

Народжуй більше дітей, виховуй їх достойними мужніми людьми..

ти багато уже народив, гуру полосате?:)

Толік, а не пора тобі знов в добровільний бан? Ну, щоб флейм не розводити... :)

ти знаєш, ліпше цікавий флейм, ніж буцім думки буцім по темі буцім розумні

Опубліковано

ти знаєш, ліпше цікавий флейм, ніж буцім думки буцім по темі буцім розумні

В політиці всі тези, апріорі, флейм :smile3:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...