Перейти до змісту

Задачка

Parfumer

Рекомендовані повідомлення

В посібнику з ПДР є роз'яснення.

1. Дана табличка описується в пункті правил 8.7.3 .е. і прирівнюється до додаткової секції світлофора.

2. Дійсно в 16.10 цей випадок повністю росписаний і якщо немає нікого позаду, то можна чекати ввімклення зеленого сигналу інакше потрібно повертати праворуч і шукати розворот. В посібнику так і написано.

Посібник це ОФІЦІЙНИЙ документ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бачив таку саму ситуацію як їхати з Волі і повертати на Шопена, там також є стрілка, попереду стала машина, в правій смузі, і стоїть на червоний,ззаду підїхали даі, стали на секунду, потім включили мигалку, передня машина відїхала вліво, вони ж погнали направо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

snight, в даному випадку явно йдеться не про порушення ПДР, а про "дай дорогу, дибіл!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Смотрим, что написано в ПДД

post-6505-1281085623,03_thumb.jpg

Так как присутствует разметка и согласно пдд с крайней правой полосы разрешено движение прямо и направо, но в данном случае водитель впереди создает помеху для движения и согласно правил должен проехать перекресток на право и далее искать разворот. В случае если за ним нет других ТС, то он может стоят и дожидаться разрешающего сигнала светофора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут мова зараз йде не про секцію світлофора із стрілкою, а про стрілку, намальовану на табличці. Немає певності в тому, що така табличка прирівняна до секції світлофора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як раз ніде в ПДР і не написано, що зелена стрілка на білому фоні прирівняна до сигналу додаткової секції світлофору.

Верно, но идет речь о том, что создается помеха для движения других ТС, в некоторых случаях это может привести к заторам, поэтому водитель обязан совершить поворот на право.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Історія яка трапилася тільки що зі мною.

Виїжджаю від там-тама не на світлофорі а за заправкою, відповідно з тої дороги можна тільки направо повертати, а мені потрібно було їхати далі по Соборності прямо.

Середня смуга повна машин, аж до того місця де я виїжджав, відповідно я на виїзді стаю в правий ряд і жду. Чую вже сигналять, і кричать,

Їхав я на москвичі і став перед самим світлофором, не видно що там зверху, тільки те що зліва червоний світлофор горить.

Вилажу я з машини і дивлюсь там дійсно стрілка направо, я відповідно повернув і поїхав по Чорновола. Ну да провтикав короче кажучи, затримав всіх реально на стрілці на секунд 5 це максимум, їду в правій смузі по чорновола, вибачте найшлося двоє п**** сигнялить, матюжиться... питається якого х ??? ну завтикав буває, то треба вже там пінитись і пригорати?

Виходить що тепер їхат від там-там прямо можна тільки по одній смузі, по середній, бо ліва на розворот, а права на правий поворот, не дуже зручно виходить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ехать можно и по правой, но если не создается препятствий для тех кто поворачивает на право. В противном случае надо поворачивать на право, чтоб освободить полосу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну да, але коли я став то нікого ззаду не було, через три секунди, вже всі сигналять, там дуже часто хтось буде їхати направо, і реально буде тільки одна полоса...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Hexus, в силу аргументів, які наводились вище і які не буду повторювати, водій не зобов'язаний повертати при додатковій табличці. Справа лише в ВЗАЄМОповазі, що не можна сказати про ситуацію зі snight-ом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Верно, но идет речь о том, что создается помеха для движения других ТС, в некоторых случаях это может привести к заторам, поэтому водитель обязан совершить поворот на право.

Водій також зобов'язаний виконувати всі вимоги правил дорожнього руху. І що? Когось це зупиняло? Якщо нормальна людина знає, що попереду перехрестя з такою зеленою табличкою, а їй потрібно поїхати прямо і вона може зробити позад себе пробку, то, повторю, нормальна людина не поїде по крайній правій полосі. Або дійсно поверне направо, щоб не створювати перешкод іншим, розвернеться десь собі і поїде далі своїм маршрутом.

А всякі умніки, які вважають себе пупом землі і істиною в останній інстанції поїдуть, і зроблять перешкоду тим, хто може не менше них поспішає і потім будуть впринципі то абсолютно праві в плані ПДР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Hexus, в силу аргументів, які наводились вище і які не буду повторювати, водій не зобов'язаний повертати при додатковій табличці. Справа лише в ВЗАЄМОповазі, що не можна сказати про ситуацію зі snight-ом.

Сто процентів згідний...  взагалі хто їздив до Ляхів то в них таке давно. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В том-то и проблема, что ПДД не совершенны и там очень много дыр при чем не в пользу водителя. Но мне понравилась одна вещь которая написана в ПДД в самом начале и про которую говорили в автошколе и считаю что это не зря написано.

post-6505-1281338223,8_thumb.jpg

К сожалению хамство на дорогах не редкое явление, но а что нам мешает бороться с ним? И в первую очередь давайте начнем с себя. Ведь каждый человек хочет, чтоб его уважали, но чтоб уважали тебя прояви и ты уважение к другим. Ведь на сколько приятнее находится за рулем авто и знать, что окружающие к тебе настроены положительно. Давайте будем взаимно вежливыми.

Ну и немного по сути, п.1.5. на мой взгляд четко поясняет, что нужно сделать в данной ситуации. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Hexus, цитую "Правила дорожного движения с комментариями и иллюстрациями. 6 1/2-е издание. По состоянию на 1 января 2010 г.":

post-3641-1281341473,65_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Hexus, цитую "Правила дорожного движения с комментариями и иллюстрациями. 6 1/2-е издание. По состоянию на 1 января 2010 г.":

post-3641-1281341473,65_thumb.jpg

ну вже ясніше і бути не може. а взагалі, потрібна взаємоповага на дорозі, як водія до водія, водія до пішохода, пішохода до водія і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Dream,я прекрасно понял, что вы имеете ввиду.

Табличка белого цвета с нанесенной на ней стрелкой зеленого цвета на уровне красного сигнала светофора дает право, но не обязывает водителя двигаться в указанном направлении...

С табличкой мы разобрались, как на нее реагировать тоже. Но есть помеха движению для других участников и есть п.1.5. На лицо явные противоречия пунктов 16.10 и 1.5 ПДД. С одной точки зрения надо повернуть на право тем самым дать возможность проехать машине, которая позади, но исходя из правил можно этого не делать. В обоих случаях вы будете правы. Выходит составители ПДД берут во внимание, то что у каждого водителя есть совесть и она подскажет как правильно действовать в той или иной ситуации.

Согласен с tolik79, должно быть уважение к другим участникам дорожного движения. Уступишь ты - уступят и тебе, будешь мешать другим - молчи и не возмущайся, что кто-то тебя подрезал/заблокировал/не пропустил.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стоп. А чого це мій автомобіль, який не порушує жодного ПДР, має вважатись кимось "перешкодою для руху" - він такий самий учасник руху, як і ті авто, які стоять за моїм авто перед світлофором з табличкою. Адже, так як в ситуації з snight-ом, я, наприклад, не міг по іншому вчинити, крім як стати в вільний та доступний для мене ряд руху. Тому, раз зайшла мова про взаємоввічливість, - мо' в мене на зупинку "перед табличкою" є вагомі причини, які є не менш важливими, ніж намір інших водіїв повернути направо.

Або нехай дорслужби влаштують правильну розмітку, аби відкинути всілякі різнотолки ПДР. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Выходит составители ПДД берут во внимание, то что у каждого водителя есть совесть и она подскажет как правильно действовать в той или иной ситуации.

виходячи з тези, що кожен пункт ПДР буквально "зрошений кров'ю", дуууже сильно сумніваюсь що вони оглядуються на совість водіїв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Або нехай дорслужби влаштують правильну розмітку, аби відкинути всілякі різнотолки ПДР. :)

Согласен. Давно уж пора порядок на дорогах навести. А то подъезжаешь к светофору, а там машины в шахматном порядке стоят и в какой ряд прикажете становится?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Hexus, імхо, робити так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

повернуся до взаємоповаги : чому (не вперше трапляється), коли я їду від світлофора (Там-Там (перший світлофор), напрямок пр.Перемоги-пр.Соборності) перестроюючись на праву смугу (звичайно з увімкненим правим поворотом!!!) для повроту на вул. ім.Чорновола, любий автомобіль, який виїзджає дорогою, яка проходить поза заправкою WOG, чомусь хоче проскочити і стати або в середню або ліву смугу??? або це спеціальна підстава авто або звичайна неповага або ... (куплені "права", нерозуміння знаків ПДР, ...) або я такий щасливий, що постійно натрапляю на таких водіїв :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

повернуся до взаємоповаги : чому (не вперше трапляється), коли я їду від світлофора (Там-Там (перший світлофор), напрямок пр.Перемоги-пр.Соборності) перестроюючись на праву смугу (звичайно з увімкненим правим поворотом!!!) для повроту на вул. ім.Чорновола, любий автомобіль, який виїзджає дорогою, яка проходить поза заправкою WOG, чомусь хоче проскочити і стати або в середню або ліву смугу??? або це спеціальна підстава авто або звичайна неповага або ... (куплені "права", нерозуміння знаків ПДР, ...) або я такий щасливий, що постійно натрапляю на таких водіїв :huh:

Тому що там був знак post-1632-1280833939,3_thumb.jpg, згідно якого з правого ряду тільки на Чорновола, прямо з середнього і з лівого. Тому і лізуть всі з правого на середину. Тепер там новий знак post-1632-1280833951,23_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...