Перейти до змісту

Як ви розмовляєте з російськомовною людиною.

yvazhaemuy

Перехід на російську мову  

138 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

а знання української гарантує "несірість" і "неоднорідність"? чи дивним чином лікує від потягу до хліба і видовищ?чи самоідентифікація людини як українця якимось чином заважає нею управляти чи експлуатувати її?

Опубліковано

а знання української гарантує "несірість" і "неоднорідність"? чи дивним чином лікує від потягу до хліба і видовищ?чи самоідентифікація людини як українця якимось чином заважає нею управляти чи експлуатувати її?

Самоідентичність гарантує "несірість" і "неоднорідність". А знати мову не означає - автоматично і поважати її. 

Самоідентифікація українця не заважає ним керувати або експлуатувати, а просто робить цей процес набагато складнішим. Особливо якщо управляти і експлуатувати рвуться люди далекі від українців та України. Яскравим антиприкладом є Східна Україна. Там керувати людьми набагато простіше ніж на Заході. На жаль...

А поняття "хліба та видовищ" також неоднозначне. У всіх різна планка. Декому достатньо пляшки горілки на день і перемоги улюбленої команди. А декому цього явно мало...

Опубліковано
Самоідентичність гарантує "несірість" і "неоднорідність"

жодним чином. лише забарвлюєнесірість і неоднорідність, якщо вони є, у особливу барву.

Самоідентифікація українця не заважає ним керувати або експлуатувати, а просто робить цей процес набагато складнішим. Особливо якщо управляти і експлуатувати рвуться люди далекі від українців та України

а якщо люди використовують українські гасла і ідеї, то лише спрощує цей процес.

Опубліковано

А чим визначаються кордони "русского міра" (доктрина Путіна-Кірілла) - території на яку Росія виборює виключне право політичного і економічного впливу?

Опубліковано

Досить часто бував на сході України і розмовляв весь час з російськомовними людьми тільки на українській мові (хоча можу і на російській спілкуватися), так ось були даже випадки що ті, що зі мною спілкувалися дуже вдячні були, що я з ними спілкуюсь іменно на українській мові, а не переходжу на російську - їм це досить подобалось, а більшості було всерівно на якій мові з ними спілкуєшся, вони українську всі прекрасно розуміли, ну і звичайно я російську розумів.

Опубліковано

Досить часто бував на сході України і розмовляв весь час з російськомовними людьми тільки на українській мові (хоча можу і на російській спілкуватися), так ось були даже випадки що ті, що зі мною спілкувалися дуже вдячні були, що я з ними спілкуюсь іменно на українській мові, а не переходжу на російську - їм це досить подобалось, а більшості було всерівно на якій мові з ними спілкуєшся, вони українську всі прекрасно розуміли, ну і звичайно я російську розумів.

Хочу сказати, що використовувати українську мову набагато вигідніше в ділових перемовинах. Навіть сьогодні, телефоную в Київ, замовляю фотоапарат, звісно відповідає дівчина російською я ж говорю українською з усіма тонкощами вічливості. Вона так заслухалася, що погодилася зробити знижку на цей фотоапарат на 40$. Як ви думаєте, я мав би такий успіх якби я розмовляв з нею російською або суржиком.

Опубліковано

так ось були даже випадки , що ті, що зі мною спілкувалися дуже вдячні були, що я з ними спілкуюсь іменно на українській мові

Ну, естественно, им приятно услышать, как говорят самэ не на русской языку.

Опубліковано

так ось були даже випадки , що ті, що зі мною спілкувалися дуже вдячні були, що я з ними спілкуюсь іменно на українській мові

"Галубая луна всех стран саэденайтесь" за для подолання сірості, в українській нації. :0016:

Опубліковано

дык, 70т лет нас учили "разгаваривать по русски" (а кто не хотел - валил лес в Сибири) даже классы делили на 2 группы на уроки русского - чтобы лучше запоминалось

и сразу обратно не переучишься, но нужно стараться,

даже если у кого-то не получается - не нужно расстраиваться и переставать пробовать

а те кто кричат "не калічте мову, разговаривайте на чистовеликорусском" - засланные козачки, и на заднице у них тату - красная звезда

Опубліковано

може, у тебе глибокий баритон, а був би голімий фальцет- не бачити би тобі знижки:lol:

Очевидно у тебе стан душі - все сприймати критично і з неприхованим сарказмом. Хочу сказати, що в житті так далеко не зайдеш, скрізь будеш спотикатися і битися лобом об стіну з банальним питанням - чому навколо мене всі такі розумні... Відповідь знаєш?

Опубліковано

може, у тебе глибокий баритон, а був би голімий фальцет- не бачити би тобі знижки:lol:

Очевидно у тебе стан душі - все сприймати критично і з неприхованим сарказмом. Хочу сказати, що в житті так далеко не зайдеш, скрізь будеш спотикатися і битися лобом об стіну з банальним питанням - чому навколо мене всі такі розумні... Відповідь знаєш?

Це да. "Грубый век. Грубые нравы. Романтизьму нету." Самий неприхований сарказм і критиканство. І як так можна.

Опубліковано

Бл* , більш жирної шуткі не бачив за життя!!!!

+500

Опубліковано

мислення, яке зробило людину розумною (для прикладу можну навести єдиний варіант такої - це Анатолій луцький Tolik_lt), є похідним від мови, тобто звуки які з часом перейшли в слова і речення дали можливість розвиватись мозгам. А потім і тринди, що мова то не головне.

Опубліковано

ну у тебе і каша в голові, Рома... © Tolik_lt

От ніфіга не поняв, шо ти написав. І слова вроді як по-нашому написані, а думку не вловив. Та й до того ж вапщє не згідний про мову і розумну людину. Слова, які ми говоримо, дали розвиток культурі етноса, так би мовити. І в кожного етноса вона своя. Всім відомо, що російською дуже добре писати наукові реферати , а українською - вірші та поеми. Але не мислення є похідним від мови, а навпаки - мова формувалась у кожної етнічної групи "під час мишлення".

Бачу, що пишу таку саму кашу, але нема часу зараз розписувати простирадло на цю тему.

Опубліковано
Все, что выше - стЁб, смайлы забыл поставить.

Мова вплинула на мислення а не навпаки, це науковий факт з яким мало хто сперечатиметься, навіть ти, якщо проаналізуєш хід і якість своїх думок. Спробуй про щось подумати без виразу цього в словах, почни від чогось примітивного однодієвого і перейди до складних процесів. Дуже багато людей коли думають тихо говорять про себе, бо так для них легше проходить цей процес.

Опубліковано

Рома, мова похідна від мислення, а не навпаки. Науковий факт-людина мислить в основному образами і поняттями, а не словесними конструкціями.

Опубліковано

молодець, робиш успіхи. інстинкти не передбачають мислення, на то вони й інстинкти. коли мисленнєві процеси ускладнюються, у людини починає розвиватись мова. так, мова є засобом отримання досвіду і, як наслідокподальшого розвитку мислення. але первинним є процес мислення, а не процес мовлення.

і "тваринних", а не "тваринячих". чи усвідомлення себе найправильнішим українцем дає право погано знати мову?;-)

Опубліковано

yvazhaemuy підтримую тебе на всі 100%, але на цьому форумі поварами вариться трохи інша каша. :)

Я догадуюся хто ці поварі, тільки не зрозуміло хто їх Шеф-повар.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...