Перейти до змісту

З'явилия неприємні звуки в районі каретки

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Після того, як почав їздити на трохи довші дистанції, з'явивилия неприємні звуки районі каретки: тонкий писк (наче немає змазки) і стукіт ("щелчки"), коли потрібно прикласти більше зусилля на педалі (встати на педалі).

В чому може бути проблема? Як її усунути? Розібрати і змазати, чи потрібно замінити всю систему?

Вел - COMANCHE Preirie FS 26". Брався на Велозоні, рік назад. В принципі є ще тиждень гарантії )). Проте не впевнений, що це - гарантійний випадок. Та й самому хочеться навчитися нормально обслуговувати і ремонтувати свій вел.

Опубліковано

Ну, для початку спробуй розібрати і змазати. (Могла якось водичка туди попасти, погода сприяє) Картридж просто зніми і прокрути вісь пальцями. Має крутитися легко, без всякого зайвого тертя і неправильних звуків. Якщо там шарики вже квадратні, то зразу відчуєш. Тоді його потрібно замінити. А можливо просто щось відкрутилося трохи, то потрібно просто розібрати і правильно зібрати.

http://bike-repair.ru/botbraks.htm

http://bike-repair.ru/cranks.htm

На цьому сайті детально і доступно все розписано. Нічого складного там нема. Так що, якщо прикупиш ще пару інстументів, то зможеш все робити сам.

Опубліковано

Дякую за посилання.

Зняв пильник.

dsc00162.jpg

dsc00163.jpg

Я так розумію, що у мене варіант "Шатуны, притянутые гайкой". "Для установки и снятия шатунов потребуется съемник и разводной гаечный ключ".

Я так розумію мені потрібен такий "съемник" ---> http://bike-repair.ru/images/Thumbs/THMB0001.JPG

THMB0001.JPG

Де його придбати і скільки він орієнтовно коштує?

Опубліковано

зображення даного "съемника" не показує.

А по темі: в мене команч томагавк, і аналогічна проблема з'явилась за 2 тижні до кінця гарантії (майже так само), при відвідуванні майстра - він просто казав що там два різних метала, один мякший, другий крепший, і вони при терті створюють даний звук і просто докручував до упора (точніше старався докрутити, бо там і так все класно прикручено), одним словом - якщо по гарантії, то не дуже то вони хочуть щось робити далі настройки перекидки і підтягнення тормозів!

Після двох таких походів до майстра (дії з його сторони були аналогічні, а на те що я казав може розібрати - відповідь - там все закрито, нічого статись не могло!), я вирішив теж сам справити проблему, взяв товариша, пішов на базар, купив пару інструментів, розібрав, каретка була в чудовому стані, але суха як не знаю що, тобто маслом мене обділили. Ось тому й думаю що в тебе аналогічна проблема і вирішиться за допомогою мастила. ;)

Опубліковано

Судячи з фоток, мені здається, що у тебе не картрідж, а звичайна "класика" на підшипниках і симптоми для неї підходять.

І варіант "усьо там затянуто і нєфіг лізти" непройде.

Швидше за все змазка виходилася (писк) і сепаратор підшипника лопнув (стукіт).

Тобі не зйомник потрібен, а звичайна накидна "головка" під твою гайку.

Відкрутиш і будеш бачити яким макаром там шатуни на осі кріплені (ось тут, швидше за все, потрібен буде зйомник).

Знімеш шатуни, а далі проблем неповинно бути з розбором.

То NeoN. Таких "майстрів" на юх посилати з чистою совістю потрібно з їхніми байками про "так має бути".

Опубліковано

Якщо в тебе звичайна система (каретка, вісь на коронках), то просто посипалися коронки. Я взагалі ними не користуюся, а просто вставляю туди самі шаріки від тих коронок. Але і шаріки теж кришаться.

Опубліковано

В описі комплектації написано

Картридж : VP-B32

Дякую за відповіді. З вищесказаного зрозумів, що треба розбирати.

То який все ж таки інструмент мені потрібно придбати для зняття шатунів і каретки?

Опубліковано

То який все ж таки інструмент мені потрібно придбати для зняття шатунів і каретки?

ну я обійшовся з ключем на 14, вижимкою шатуна, і такий своєрідний ключик для того щоб вийняти каретку, як його описати то й не знаю, але як знімеш шатуна, відразу поймеш шо тобі саме потрібно дістати (хоча можна звісно обійтись і викруткою з молотком, якщо не жалко)

Опубліковано

А яку змазку потрібно використовувати? Якусь спеціальну чи можна користуватись тією, що продають на авторинку?

Опубліковано

А яку змазку потрібно використовувати? Якусь спеціальну чи можна користуватись тією, що продають на авторинку?

Густу змазку. Літол наприклад.

Опубліковано

В описі комплектації написано

Картридж : VP-B32

Дякую за відповіді. З вищесказаного зрозумів, що треба розбирати.

Картрыдж гаварыш? Не верь всему что пишут (на заборах тож).

Тиць

Опубліковано

Та я вже й сам переконався, що там не картридж. Сьогодні зранку купив інструмент і розібрав каретку. Дійсно, виявилось, що там два підшипники на осі.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...