Перейти до змісту

Георгіївська стрічка.

bidzyura

Рекомендовані повідомлення

georg, знав би наші традиції, то б і логіку знайшов.

знали бы историю российской армии - не создавали бы дурацких топиков....

post-345-1273822765,9_thumb.jpg

post-345-1273822775,93_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 112
  • Створено
  • Остання відповідь

Ото ж бо "российской". Ти про ордени, а топік про стрічки. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ото ж бо "российской". Ти про ордени, а топік про стрічки. 

я же спецом картинки втыкнул - чтобы стало понятно даже самому одаренному победителю олимпиад по истории Украины, времен правления Юсченко - откуда: взята георгиевская лента...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чому тоді не червона стрічка?

Order_of_Lenin.jpg150px-Hero_of_the_Soviet_Union_medal_3.png

георгіївська стріччка була всього на декількох медалях і прямого відношення саме до 2-ї світової не має. А от до царських нагород якраз має саме пряме відношення. Як я вже казав - треба був символ, от його і зробили :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знали бы историю российской армии

не путай тепле з м"яким - вшановувати радянських вояків символом царської росії це не знання історії, це популізм ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И кто тут прав, кто тут молодец, а кто нет!

Правда на стороні захисника своєї землі. Чого б наприклад цій вчительці не вчити російської росіян-ескімосів, чи росіян-татарів, чи росіян-карелів. Для чого пхатися в Карпати, знищувати релігію, традиції, пам'ять сформованого народу чи може вона з якоюсь гуманітарною просвітницькою місією сюди приїжала.

Ви взагалі розумієте поняття "моє-чуже"? Чи так само радо будете розставатись з своїм майном, якщо його у вас прийдуть забирати, з своїм способом життя? Історія однозначна - це сукупність дій і протидій. Те що сучасна Росія немає нічого спільного з СРСР - це казки для дибілів, яскравий приклад російсько-грузинська війна в результаті якої Грузія втратила третину своєї території і будь-який вплив на енергетичні процеси в регіоні, фактично одну з головних надій розвитку. Це сталось при вас і ви це спокійно схавали, підтримуючи Росію, або принаймі не осуджуючи, а щось подібне коїлось і в Карпатах, тільки набагато жорстокіше. І повстанці з гебньою були не в рівних умовах, бо рідні і близькі бійців УПА були в зоні війни, а рідні і близькі загарбників далеко і спокійно жили.

Там ще згадувались агнці армії крайової з яких поглумилась УПА вбивши польського аналога Берії Пілсудського за вирізані українські села, ну просто нелюди якісь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Історія однозначна

та неоднозначна вона, в тому то і проблема, що не всі факти відомі, а ті що відомі можна по різному подати, але це вже зовсім інша тема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я говорю не про "науку історію" яка живе з принципу "хто володіє минулим, той володіє майбутнім", тут українська нація програла вщент, бо навіть дотепер всі архіви під комуняками. Я про історію, як про нашу минувщину, от в ній якраз все і однозначно. Ще збереглись перекази дідів-прадідів, навіть наших батьків, та й сучаність підкидає стільки фактів, що й справді можна сказати, що нічого не змінилось. В нас взагалі є унікальний (в поганому розумінні) шанс вивчити свою минулу історію (яка дуже вже розтоптана, розтрощена нашими "братами") по сьогоденню. Як кажуть хто має вуха хай чує, хто має очі хай бачить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а може в іншій темі? ця трохи про інше ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щас троє відхідняків від теми полетять на днів 10 в РО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну от , хоч вбийсь, але тему дискусії зрозуміти не можу.

Вам стрічка не подобається? Не чіпляйте.

Традиції не ті?

Георгій християнський святий, котрий боровся із злом.

Символи придумуються людьми - не спорю. Вони з неба просто так не падають.

Можна чіпляти синьо-жовту стрічку, але вона символізує державу, а не перемогу у тій страшній війні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чужі символи залишаються чужими, а хто їх приймає, той як би відрікається від свого народу, культури.

Чому б тризуба на фоні прапору в такий символічний день не причіпити ? А ? Ось я Вас запитую, чи буде здаватися що "націоналіст" і не доречно ?

Коровам дзвіночкі чіпляють, а бикам кільця....продовжуйте самі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і тут і в інших темах та і просто з розмов неодноразово чув що "мой дедушка/бабушка..."

***** (без мата не обійтись), ну чого розповіді їхніх "дєдушек" не збігаються з розповідями моїх предків ?

які всра** "советские освободители" ? це для тих хто жив східніше бойових дій вони "освободітєлі", а для тих хто мешкав на територіях де була війна - вони стадо скота, яке грабувало, гвалтувало і вбивало. Так, далеко не всі, але вирізняти одиниці з десятків не станемо.

Десь читав зі спогадів ветеранів - після важких боїв давався день на "відпочинок" на відвойованих територіях, після взяття Берліна там 20 чи 40 діб відривалися.

Дивишся зараз на ветиранів таких красівих і нарядних і думаєш "а яка ймовірність що він був якимось НКВДістом чи просто дето керував навідстані ? 80% чи 100% ?"

Скільки знаю людей котрі справді воювали - та їх на парад красуватися не затянеш, вони пережили таке, що і згадувати не хочеться.

Ще як був малий, то прадід мій казав під час параду "диви скільки медалей навішали за те що під генералів лягали... а тих що по полю поранених тягали тут і немає напевно".

от вам і лєнточкі і паради і 9те травня. Вшановувати пам"ять однозначно необхідно, але не в такій формі як нас навчили робити - погуляли парад і роздали ювілейні значки сотні "ветеранів", а більшість стареньких десь доживають свого віку всіма забуті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ро́за Его́ровна Ша́нина советский одиночный снайпер...

щось мені підказує що працювала ця лялька далеко від лінії фронту і смок... звиняйте, стріляла звичайно ж хіба що цигарки у вищого командування.

Пропаганда - страшна штука.

Хоча, нехай пробачить Роза, якщо помиляюсь... бувають деколи винятки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний, ви герб Святослава бачили ? Усі країни постійно доопрацьовували свій герб і він мінявся десятки разів навіть у набагато ближчій для вашого серця Росії. Напишіть краще Путіну щоб гербом поставив ту двоголову курку що тримає в лапах двох кроликів, котра вважається одним з перших зображень двоголового орла.

Якщо вже когось звинувачуєте в ахінеї, то самі хоть такий понос не видавайте.

Модер, звиняйте за оффтоп, просто відповідь попередньому посту.

P.S.: ... боротьба з тролями - невдячна справа, але хтось же мусить її робити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Правда на стороні захисника своєї землі."

В этом ты прав , красная армия защищала землю от нацистов и ее пособников .

А что было бы если бы она ее оставила под зашитой УПА .. Ромаха расскажешь свое видение такого поворота событий ?

ти, як ніколи правий, знайшов в архіві НКВС фотку, яка повністю підтверджує твої слова про звірства українців у рядах УПА. Вірну позицію зайняв таваріщ Dervish, а головне правильну

9433cc353cc2.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Что-то я Вас не пойму, Соромітник, то Вы говорите, что

піти до прадіда на могилу і поставити свічку, допомогти поприбирати десь на меморіалі, накінець просто зайти і привітати старого сусіда ветерана

то про ветеранов говорите

які всра** "советские освободители" ? це для тих хто жив східніше бойових дій вони "освободітєлі", а для тих хто мешкав на територіях де була війна - вони стадо скота, яке грабувало, гвалтувало і вбивало.

я так понимаю, это Вы к тому что

........Вшановувати пам"ять однозначно необхідно

Признайтесь, Вы просто в Георгиевской ленточке видите Россию и Кремль, но акция то совсем не про то!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

добродію usd1, ви читайте пост повністю а не робіть безглузку вибірку. Так я з ваших слів складу щось типу "радянські війська.. вбивали вчительок.. і росія.. спонсорувала упа".

Тільки до чого ця дурня. Немає що написати - краще не пишіть. У вас часто справді нормальні коментарі, які відображають вашу думку (повна протилежність Dervish). Ну але до чого ваше останнє повідомлення... я якось не розумію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і тут і в інших темах та і просто з розмов неодноразово чув що "мой дедушка/бабушка..."

***** (без мата не обійтись), ну чого розповіді їхніх "дєдушек" не збігаються з розповідями моїх предків ?

потому что в то время, за довольно короткий период на западных территориях очень круто, что то около 4х раз (официально) менялась власть и подходы к населению, не удивительно что для кого то одни были лучше, другие хуже и наоборот
які всра** "советские освободители" ? це для тих хто жив східніше бойових дій вони "освободітєлі", а для тих хто мешкав на територіях де була війна - вони стадо скота, яке грабувало, гвалтувало і вбивало. Так, далеко не всі, але вирізняти одиниці з десятків не станемо.
ну ты же стал... и пшеки тоже стали и чехи, и очень многие другие тоже несут абсолютнейший бред про оккупацию, скотство, грабеж и т.д. только потому, что вклад борьбы с нацизмом либо стремится к нулю, либо отсутствует вовсе.
Десь читав зі спогадів ветеранів - після важких боїв давався день на "відпочинок" на відвойованих територіях, після взяття Берліна там 20 чи 40 діб відривалися.
А я читал что коровы летают, и ты знаешь, по количеству говна вокруг, верю что они летают, хотя научно это не обосновано...
Скільки знаю людей котрі справді воювали - та їх на парад красуватися не затянеш, вони пережили таке, що і згадувати не хочеться.
теперешние ветераны - это в основной массе 16 летние пацаны тогда. те кто много повидал и повоевал уже давно в земле
Ще як був малий, то прадід мій казав під час параду "диви скільки медалей навішали за те що під генералів лягали... а тих що по полю поранених тягали тут і немає напевно".
А мне дед ничего не рассказывал, вообще, окромя баек что в финку вводились ППШ и их очень удобно было в снег пихать охлаждать, - оккупант, хуле, видимо всю жизнь под генералами лежал потому что медали да ордена полотно весь китель занимали, только китель этот он раз в год и одевал.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

теперешние ветераны - это в основной массе 16 летние пацаны тогда. те кто много повидал и повоевал уже давно в земле

ну та я впринципі щось типу того і описував.

А мені от прадід розповідав як їхній підрозділ поповнили сібіряками (чи ще там кимось з глубінкі) і як його свої ж ледь не порішили за те що вступився за якусь дівчинку, яку ті зловили на кладовищі і там же почали гвалтувати. Командир спас.

Воював він спочатку в Польсько-Німецькій війні, правда вона була недовгою. Потім призвали до радянської армії а родину вивезли десь в Запоріжжя. Двічі був поранений, після другого випадку демобілізували. Так що бачив він багато і розповісти мав про що. Але щоб він колись на парад вийшов з медальками - такого не було, хоч в ті часи і примусово всіх ветеранів ганяли. Напевно не таке воно вже й свято було для багатьох.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не обижайся, но понимаешь, вот P0HIH четко и ясно сказал "Україні потрібні свої ідеали ,а не навязуваня росією.

Мій дід воював проти німецьких загарбників, і росію теж вважав загарбником таким самим як Німеччину.

Ми не маємо до цієї ЛЄНТОЧКИ ніякого відношення...." , и тут можно спорить навязывает ли Россия свои идеалы или нет, уместна ли Георгиевская ленточка в Украине, а Вы нам, то про замаскированного под ветерана нквдешника, то снайпершу куклой назвали, то про имбицилов, то про непонятно какую Вашу помощь ветеранам! И поверь фразы тут не вырваны ты сам себе противоречишь! Тебя понять сложно......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про чужі символи я не розумію. Що значить - чужі? Буквенні символи алфавіту, нам теж не рідні, їх створили греки, на основі своєї абетки. А на шиї, християни православні і католики теж носять явно не український символ.

Та ясна справа - георгіївська стрічка має російське коріння, а "Росія нам багато зла причинила" (як писав один форумчанин). А монголо-татари нам меньше зла принесли? А поляки? А німці? Давайте будем сидіти в себе вдома, як в окопі і вираховувати ступінь провини іншородців, відмітаючи їх символи. Як колись казали в СРСР "сегодня ты танцуешь джаз, а завтра родину продашь".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не танцуєш, а іграєш, ніфіга класіки не знаєте.

кстатє, є цікава версія, шо Монголо-татарів не було...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не про іграєш, а про джаз. Ви про монголо-татар серйозно, чи як завжди - флуд фореве?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...