Перейти до змісту

З Днем Перемоги!

BACbOK

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

І от мені цікаво: а справді серед почитувачів борди є ветерани ТІЄЇ війни? Інакше оті всі вітання тут сприймаються мною лише як якесь "суспільне несвідоме" чи що... *sarcasm* :0011:

Так, серед форумчан немає ветеранів, але є діти, онуки й правнуки тих, для кого це було ВЕЛИЧЕЗНЕ св'ято, хоча, як співається в пісні, зі сльозами на очах...

І в пам'ять про тих, хто вистраждав цю перемогу, в пам'ять про наших ветеранів ми продовжємо відзначати День Перемоги, подобається це комусь чи ні...

• Відповідей 101
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
І от мені цікаво: а справді серед почитувачів борди є ветерани ТІЄЇ війни?

Щоб воювати тоді, ти повинен був мати хоча б 15 років, тобто бути з 1926 року.

І зараз би тобі було б 86 років.

Як ти собі уявляєш пенсіонера, в якого достатні для цього зір і бажання?

Опубліковано

Читати ,то не читають, а от спитати в них можна ,,А чи гордяться вони нами,,?

Тими, для кого і за кого вони воювали?

Опубліковано

Читати ,то не читають, а от спитати в них можна ,,А чи гордяться вони нами,,?

Тими, для кого і за кого вони воювали?

не треба питати. вони і так все бачать і розуміють.

П.С. тут просто варто сказати Дякую. вітати можна.треба...не було б Перемоги, ми, напевно, все-одно були б...але трохи іншими, в іншій країні. так що, дійсно, всякі там прирікання - не потрібні. не та тема, і не те свято, щоб дискотувати. ще трохи і цей день лишиться просто в памяті, бо не залишиться дійсних "віновніків торжества" (

Опубліковано

S-driver,Ko3bMa, ви не зрозуміли суті. Повторю: якщо ті, кого вітання стосується, його не прочитають, то для чого/для кого воно пишеться? Данина моді як в Росії "путінські" стрічки? Обгрунтовувати словами "ну це ж наших дідів свято" не достатньо - це теж саме, що вітати доньку/сина бухгалтера з днем бухгалтера.

І так - я жодним чином не применшую суті того, що сталося 08.05.1945.

Опубліковано
08.05.1945

По москві - 09.05 ;)

Повторю: якщо ті, кого вітання стосується, його не прочитають, то для чого/для кого воно пишеться? Данина моді як в Росії "путінські" стрічки?
І от мені цікаво: а справді серед почитувачів борди є ветерани ТІЄЇ війни? Інакше оті всі вітання тут сприймаються мною лише як якесь "суспільне несвідоме" чи що...

Та зрозуміло, що малось на увазі.

Дуже вже наші люди люблять робити щось на публіку або "для галочки". От, мовляв, який я свідомий <_<.

Але це вже офтоп. Треба це діло в флеймі піднімати.

Опубліковано

Інакше як моральними інвалідами тих, хто облаштовував ці столи я назвати не можу, як і усіх інших представників системи, що диктує комусь отакі рішення.

“Стол, за которым сидели первые лица автономии – крымский премьер Анатолий Могилев, спикер АРК Владимир Константинов, постоянный представитель президента Украины в Крыму Виктор Плакида, а также депутаты и министры, накрыт бордовой скатертью и сервирован фарфором и стеклянными рюмками и стаканами. На нем изобилие закусок – от шашлыка и запеченного мяса до дорогих спиртных напитков.

При этом стол ветеранов выглядит куда менее скромным – на клеенке расставлены пластиковые тарелки и стаканы. В качестве закуски им подали пирожки, гречневую кашу с солениями и обветренную колбасу“.

560472_390083627696961_100000859819668_1047774_665006141_n.jpg

Опубліковано

Корочє, подивився я галереї наших фотоблогерів з вчорашнього Дня перемоги.

В основному вони всі пісають від захоплення, фоткаючи серпасті-молоткасті червоні прапори, імперські георгіївські стрічечки, портрети Сталіна та підозріло вправних ветеранів (а наймолодшому з них має бути 85 років, взагалі-то).

Тобто я не відкидаю, що там є і справжні учасники Другої світової, але це максимум один з десяти. Всі інші - це діти вйни, ветерани праці 50-60-х років та учасники інших війн. Думаю, значна частина - просто 70-річні самозванці, які поначіпляли ордени давно померлого батька та видають себе за нього.

Не подумайте, що я проти святкування Дня перемоги чи якийсь засекречений неонацист. Я взагалі-то історик за освітою і прекрасно знаю ціну цієї перемоги. Святкувати без сумніву треба. Але День пам'яті за 50 мільйонами загиблих у цій страшній війні. Піарити сучасних комуністичних мразєй у мене немає жодного бажання.

Мій дід воював в Червоній армії. Лише кілька місяців. З самого початку війни і до оточення під Вязьмою, коли восени 1941-го під Москвою через бездарнє воєннє керівництво у черговий котел потрапило майже 600 тисяч солдат та офіцерів.

Коли прийшли німці, він лежав у госпіталі. Перед цим наші забирали з собою тих, хто міг ходити. Для лежачих місця не вистачало. У діда було поранення в живіт, він вже був прооперований, але поки що прикутий до ліжка.

З'явились німці. Оскільки на хворих гімнастерок з ромбіками не було, визначали вони, хто є хто, по зачісках. Радянським солдатам дозволяли мати лише коротку зачіску, у офіцерів була більш довга, бо стриглися вони на свій смак. Якщо німець бачив у хворого офіцерську зачіску - стріляв прямо в ліжку.

Дід був солдатом. Його відправили у концтабір, де він перебував до кінця війни. Звільнили їх американці, і хоча була можливість поїхати до Америки, дід повернувся в СРСР, де його, як людину, що перебувала у німецькому полоні, відправили на поселення в Іркутську область.

Ось, в принципі і все. Дід дуже не любив Сталіна - не стільки за війну, як за Голодомор, який він (1913 року народження) пережив у Херсонській області. Радянські фільми про війну всі називав брехливими. Помер у 1985 році.

http://illustr.com/2012/05/pro-den-peremogi/

Опубліковано

Інакше як моральними інвалідами тих, хто облаштовував ці столи я назвати не можу, як і усіх інших представників системи, що диктує комусь отакі рішення.

Чесно кажучи, не дуже віриться, що ці два фото зроблені на одному й тому ж міроприємстві - аж занадто цинічно це виглядає (навіть для теперішньої влади)...

Але якщо це правда - то й справді, важко підібрати слова, щоб достойно охарактеризувати організаторів цього дійства. Це ж як треба зневажати свій народ, щоб докотитись до такого! Це ж просто знущання над ветеранами!

Як тільки тим міністрам і депутатам кусок поперек горла не став?! Чим вони кращі за фашистів?! Вища раса, блін... :mdr:

Опубліковано
Чесно кажучи, не дуже віриться, що ці два фото зроблені на одному й тому ж міроприємстві - аж занадто цинічно це виглядає (навіть для теперішньої влади)...

Це Крим. Там, наскільки я пам*ятаю, було отаке

b83b339cdf.jpg

a2588808de.jpg

http://i-gamal.vkursi.com/3086.html

Опубліковано

Чесно кажучи, не дуже віриться, що ці два фото зроблені на одному й тому ж міроприємстві

Першоджерело.

Ще в коментарях написано, що це все ж правда.

post-8000-0-50878900-1336744525_thumb.jp

Опубліковано

От шо ви тут таке пишете! Це ж тема для "привітань тих, кому це свято не байдуже. і саме ці люди вітають і приймають привітання."! Ой, стоп! Вибачте. Точно ж - можновладці вітають ветеранів. Значить можна. *trollface*

Опубліковано

Ну як може Колєсніков ,скажімо , в якого будинок за 90 млн і лише господарські споруди мають 1500 кв-сісти за один стіл з ветеранами.

Хоча звісно він їм дуже вдячний, бо саме завдяки їм він так живе тепер.

Ну а ми вже кожен по своєму.

post-8263-0-61044600-1336748026_thumb.jp

Опубліковано
до следующего 9 мая. а там и увидим.
а що ти хочеш через рік побачити? Ветеранів (тих, які справді воювали) буде ще менше, та війна - ще далі, "святкування" - ще більшою формальністю, а статки теперішніх ригіоналів ростуть щороку... Чи ти щось про своє?
Опубліковано

Це фото треба обов'язково давати з супровідним текстом - щоб потім не викликати капітана очєвідность.

Какая-то таинственная история... Автор букв unreal welder

Помогите найти человека!

В Российской газете была напечатана вот эта замечательная фотография:

и что–то мне очень захотелось найти подвиг женщины–дважды героя. Однако, несмотря на все попытки найти её, мне это не удалось! Сайт Герои страны сообщает, что Герой Советского союза и Герой соц.труда женского пола была только одна — Валентина Степановна Гризодубова

Женщин–генералов тоже немного...

Неужели интернет бессилен, или (свят–свят–свят) на трибуне стояла ряженная?

post-3-13368094852659.jpg

6 июля 2011, 20:42 acserg51

9 мая 2011г. Сначала я увидел её лицо и сразу вспомнил прошлогодний снимок. Но потом посмотрел на форму и, не знаю как вы, но я несколько опешил. Давно находясь на заслуженном отдыхе, в преклонных годах бабуля за год успела получить(судя по погонам) звание генерал-майора. Мало того. Рядом со звездой Героя Советского Союза преспокойно устроилась звезда Героя Социалистического труда. Вернитесь назад и ещё раз посмотрите на прошлогодний снимок-одно лицо и одна звезда. А какая карьера за год! Однако. Последнее награждение званием ГСТ состоялось 21 декабря 1991г.( оперная певица из Казахстана Бибигуль Тулегенова). И вот ровно через 20 лет, когда нет того соцгосударства появляется его соцзвезда. Вот я и спрашиваю- КАК ТАКОЕ может быть???

Мне могут возразить-генеральское звание дали за выдающиеся заслуги, а звезду соцтруда в прошлом году не надела(сломалась застёжка). Охотно верю. Но почему тогда падкие на сенсации сми не раструбили на всю страну о присвоении генеральского звания заслуженному ветерану ВОВ перед Днём Победы?(гарант конституции вручает генеральские погоны в Кремле). А по поводу звезды ГСТ скажу одно. Была в Советском Союзе такая лётчица Гризодубова Валентина Степановна (1909г.-28апр.1993г). Так вот она была ЕДИНСТВЕННАЯ женщина за всю историю СССР, удостоенная двух высших званий (Герой Советского Союза и Герой Социалистического Труда). В современной России звания ГСТ нет. Вопрос тот же - КАК ТАКОЕ может быть???

И как теперь эту бабулю называть, как к ней должно относиться молодое поколение? Охотно приму любые обоснованные возражения и мнения. С уважением к знающим.

20 сторінок коментів на ЯПі. Сам далі другої не читав.

Upd.

То есть что? То есть специальные люди подбирают специальных старушек и стариков, вешают им звезды героев, пошивают для них специальную форму, а потом выводят их на улицу 9 мая и сажают на трибуну у Мавзолея рядом с Путиным и Медведиком. То есть в Эрэфии существует специальная программа - со своими средствами и кадрами - призванная поддерживать в Эрэфии культ Победы - в том числе и путем создания вот таких вот ряженых "ветеранов".

Это, так сказать, чисто техническая сторона дела. Важнее понимать, для чего все это нужно путинскому режиму и какие задачи он решает с помощью подобных программ. Вот об этом я и буду еще писать, говоря о роли советчины в политико-идеологической конструкции режима Эрэфии.

жж

Опубліковано

Зато я дошел до 3 страницы, один комент прям в дрожь бросил.. перепощу самую суть:

Отец тогда сказал — цацки ничего не значат. Выжил — повезло. Война — это говно. Война закончилась. Точка. надо забыть. Тот, кто воевал, тот — забыл. Тот, кто помнит и говорит — либо тыловая крыса, либо больной.

Поэтому и просил тему закрыть, просто закрыть до следующей даты, ибо зачем разводить холивар?

67 раз были парады, в мозгах многих поколениях 9 мая - это целый день громко звучащих песен на военную тематику, веселье в парках и скверах, городские атракционы, солдатские каши, ветераны с пачками наград, транспаранты, гордость за то, что мы, (а мы ли) ?????? победили...

Поэтому фотографии ряженых ставят в ступор, просто не верится в ложь и обман, не воспринимается...И виноваты в этом не те, ряженные, а те, кто их нарядил.Пипл хавает.Однажды, в конце 80-х я прочитал статью, где 15 летний мальчик говорил: Я ненавижу День Победы. Когда его спросили, почему ? Он ответил: потому что в один день я вижу своего деда, как героя, а в следующие дни года он пьяный под забором валяется...День Победы...

• 11 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...