Перейти до змісту

Тихі (безшумні) БЖ 400-500 Вт

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

хто з якими мав справу? цікавлять недорогі моделі до 500 грн. (~60 у.о.)

Поняття "тихий" дуже відносне. Те що тихо працює в денні години, добряче може "давити" на голову в нічні, коли меньше сторонніх звуків.

Юзаючи в домашніх умовах Codegen та Chieftec сам в цьому переконався. Хоча вони порівняно ще відносно тихі.

Якщо потрібен справді "безшумний", то я б порадив взяти Zalman. Хоча в ціновому діапазоні до 500 грн. бачив тільки одну модель Zalman ZM360B-APS 360W. До 700 грн. - Zalman ZM460B-APS 460W. (Хоча при цьому уже доведеться звертати увагу на шум від кулера процесора)  :-)

Ще б порадив більше звернути увагу не тільки на тишу, а на самого виробника. На жаль далеко не всі видають так звані "чесні вати"...

І багато всіляких "лівих" БЖ тупо накриваються або від нашої напруги, або від банальної "старості" (1-2 роки).

Гадаю це від старань деяких виробників максимум здешевити собівартість своєї продукції, ну і відповідно ціну.

Опубліковано

щодо Zalman ZM360B-APS 360W він тихий, не сказав би, був в мене такий "тихий він тільки по документах" :smile3: . щоб обрати тихий БЖ потрібно перш за все звертати увагу на розмір кулера, краще брати 14см., або ж обрати із Chieftec, Cooler Master чи Sirtec ну і звичайно ж поміняти кулер на більш якісний, типу Noctua NF-P12 або be quiet! SilentWings USC 120mm. :rolleyes:

Опубліковано

щодо Zalman ZM360B-APS 360W він тихий, не сказав би, був в мене такий "тихий він тільки по документах" :smile3: . щоб обрати тихий БЖ потрібно перш за все звертати увагу на розмір кулера, краще брати 14см., або ж обрати із Chieftec, Cooler Master чи Sirtec ну і звичайно ж поміняти кулер на більш якісний, типу Noctua NF-P12 або be quiet! SilentWings USC 120mm. :rolleyes:

Мав справу з блоками живлення Sirtec не сказав би що вони тихі, що з 120мм, 140мм кулерами.

Опубліковано

обрати із Chieftec, Cooler Master чи Sirtec ну і звичайно ж поміняти кулер на більш якісний, типу Noctua NF-P12 або be quiet! SilentWings USC 120mm. :rolleyes:

Мав справу з блоками живлення Sirtec не сказав би що вони тихі, що з 120мм, 140мм кулерами.

Читай уважніше :closedeyes: , я писав що кулер потрібно міняти на якісніший, а БЖ від Sirtec досить непогані із технічної точки зору, а щодо шумності мені здається я описав свій варіант вирішення проблеми. :0123:

Опубліковано

Ну і не забувайте, що корпус теж повинен бути якісним, щоб гасив незначні вібрації, що створюються роботою кулерів. Бо якщо він дешево-китайський і гримить як старе відро, то шум від кулерів в ньому буде підсилюватись .

Опубліковано

краще брати 14см., або ж обрати із Chieftec, Cooler Master чи Sirtec ну і звичайно ж поміняти кулер на більш якісний, типу Noctua NF-P12 або be quiet! SilentWings USC 120mm. :rolleyes:

Цілком вірна формула отримання тихого БЖ. На більш-менш якісних БЖ виробник, як правило, страхується і ставить високооборотисті кулери, які забезпечують хороше охолодження, яле в той же час гудуть, як реактивний винищувач на зльоті. Заміна кулера на аналогічний (але якісний і тихий) вирішує проблему, хоча і позбавляє гарантії (що дуже прикро). :( Ну і бажано ставити кулера на підшипнику (ball bearing), який прослужить на порядок довше, ніж втулка. Та і кулер на втулці експлуатувати в горизонтальному положенні не варто, так як тривалість його роботи в такому положенні зменшується приблизно вдвічі (в порівнянні з вертикальним).

• 2 місяця потому...
Опубліковано

ZM500-HP - в мене такий. Реально тихий. Ціна 105 у.о. Правда, з роками, як і все. зношується. Подумую про заміну кулера на Noctua.

Із корпусом згоден на 100%. 0,3мм стальне гуано не зробить тиші.

Потрібно щось важке і велике. :) Це і охолодження і вентиляція, і вібрація.

Моя корпуса

Опубліковано

фігня то все, в сучасному комп"ютері БЖ то одна з найтихіших деталей (не рахуючи оперативку напевно, яка звуків не видає :) ).

переважна більшість БЖ з 12см вентилятором є дуже тихими. За умови що вони не працюють з навантаженням близьким до максимального, бо тоді вентилятор крутиться швидше. Всі системні блоки завжди збираємо в корпусах від 50уо, найчастіше там БЖ FSP 400W за 35 баксів. Ніякого шуму не чути.

Частіше доводиться гасити шум з заднього додаткового вентилятора, відеокартки ну і (зараз рідше) кулера на процесорі.

Ну накрайняк можна звернути увагу на те щоб був гріль (решітка з дроту) на захисті вентилятора а не просто вирізані дірки в кришці БЖ.

бо шумить переважно не вентилятор а потік повітря об захист.

так що не забивайте дурним голову, просто беріть якийсь БЖ відповідний вашому залізку від нормального виробника.

Опубліковано
ZM460B-APS мій + замінений штатний кулер на Cooler Master з підсвіткою, на бж нарікань нема працює стабільно, дуже якісна збірка. ЗІ щодо шуму то я його взагалі не чую :smile-zachot:
  • 3 тижня потому...
  • 3 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...