zolexiy Опубліковано 2 Травня, 2010 в 05:06 #51 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 05:06 leviks , ти диви як ти зачепив двох недоумків,. вони ж вночі не сплять, троллять тут ... ))) ппц, жгітє дальше. Вова-невдаха он має всього 21 пост, і половина з них - в тій темі. Бідолаха, оце зацепили його . Хоть би флуд не почистили і цій темі. Тут реальний приклад як двох спецОалістів, які дофіга начитались і не знають шо з тим робити - душить жаба. ))
zolexiy Опубліковано 2 Травня, 2010 в 05:27 #52 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 05:27 Два флудераста, які тут пишуть - не мають заповнених профілів, не спілкуються з іншими, як всі нормальні люди, навіть аватарів не мають. Мають тільки пару повідомлень за весь час перебування на форумі. + Жоден не показав свою хоть яку-небудь роботу/проект. Тому таких прийнято вважати самими звичайними тролями. Поки не покажете хоть щось зроблене власноруч (будь-що - проект, сайт, бізнес мо який маєте) - з вами нема сенсу розмовляти, тому що - триндіти будь-хто може. Реально щось робили? .
ronya Опубліковано 2 Травня, 2010 в 07:33 #53 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 07:33 Ще одна приписочка. Даний господін (не скажу, шо уважаемий), він жеж топік стартер, питаеться випендретись, а також пропіаритись ... але мета в нього одна,гроші. І я вам можу дати 90%(10% залишаю на його совість) гарантію шо навчити кого небудь чому небудь в нього на меті взагалі не стоїьть. Кожен судить по собі.
zolexiy Опубліковано 2 Травня, 2010 в 07:47 #54 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 07:47 Ладно, напишу ще один пост . 1. Даний господін - дає роботу і зарплату багатьом молодим людям. 2. Даний господін створив і підтримує дружню атмосферу в колективі. 3. Даний господін так побудував і будує бізнес, що ми не відчули кризи. Що - десь звільняли людей, чи скорочували зарпладу, да? Де? -- ми цього не відчули. В той час як звільняли спецОалістів кругом - в нас кипіла робота і він наймав людей 4 Даний господін сприймається колективом не як начальник, а як друг. З яким приємно в пятницю попити пивка о офісі, поспілкуватись не про роботу. І про роботу теж цікавого багато знає (я про програмування) 5 Даний господін має досвіду і сірої маси більше ніж цих двох спецОалістів разом узятих і це незапеерчно . ... продовжувати можна і це може сприйматись, як підлабузництво (бо "кожен судить по собі" ©ronya), але написати мусив, бо два спецОаліста, які ніфіга не досягли - просто необгрунтовано поливають тут нормальну людину, і це прикро. Ладно, час покаже
rtls Опубліковано 2 Травня, 2010 в 09:52 #55 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 09:52 у мене просто таке питання професійного характеру...На першому етапі ви використовували друпал...У вас є колектив.....Чому ви не переходите (хоч би поступово) до написання своїх движків..?Адже на прикладі сайту волинських новин...видно, що хлопці професійно добавляють своє щось...Як казав Шевченко, чужого навчаєтеся, але свого не цурайтеся.чи ви просто в подальшому будете підтримувати друпал?
diezel Опубліковано 2 Травня, 2010 в 12:22 #56 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 12:22 у мене просто таке питання професійного характеру...На першому етапі ви використовували друпал...У вас є колектив.....Чому ви не переходите (хоч би поступово) до написання своїх движків..?Адже на прикладі сайту волинських новин...видно, що хлопці професійно добавляють своє щось...Як казав Шевченко, чужого навчаєтеся, але свого не цурайтеся.чи ви просто в подальшому будете підтримувати друпал?У мене схоже питання професійного характеру(я оптовик, торгую іграшками для дітей).Ось на першому єтапі, для доставки товару, ви викорстовували автомобіль... У вас є колектив.... Чому ви не переходите (хоч би поступово) до створення власної марки автомобілів..?Адже на прикладі ЛУАЗУ...видно, що хлопці професійно добавляють своє щось...Як казав Шевченко, чужого навчаєтеся, але свого не цурайтеся.чи ви просто в подальшому будете підтримувати той автомобіль, яким розвозите товар?
zolexiy Опубліковано 2 Травня, 2010 в 12:30 #57 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 12:30 Ой, на цю тему можна довго і довго дискутувати за келихом пива з адекватними і вихованими людьми, що в пику не бьють . Спробую простими словами відповісти. Дивіться - перше: Той час, коли вважалось модним писати свої движки - давно пройшов, озирніться, вилізьте з борди - кругом сформовані комьюніті і люди реально заробляють бабло. Студентство в ж*опі вже не грає. Друге. Чие ядро буде краще? Того , хто сам написав, як вмів, чи ядро величезної групи людей, які його роблять, тестують. Людей, досвід у яких в програмуванні величезний. Третє. Що ми маємо, пишучи свій движок з нуля для чергового проекту: повну свободу дій. А що для цього треба? - масу людино-годин і зусиль. Зусиль на створення того, що в готовому движку вже є. Створення базового ядра, з тим самим функціоналом, що вже є в готовому. Четверте: Давайте глянемо правді в очі. Хоч як хай тут не скандують за написання свого з нуля - я знаю одне. Що легше з нуля, оперуючи тими знаннями що досяг, сісти і строчити код (сам такий, часто мене сварять за те що сяду і пишу все сам, не шукаючи рішення) ніж розібратись в чужому коді і читаючи гори документації. Чого всі так сварять друпал? Та просто його важко зрозуміти зразу. Всі його називають цмс-кою. Вот хто його так називає - то той самий осатаній лузер. Тому що йому не вистачило розуму розібратись до кінця в цьому движку. Не вистачило терпіння і досвіду продебажити його, зрозуміти логіку і принципи і тим більше його потенціал. Простіше гадити на форумах, який він крутий і як знає пхп. Не маючи при цьому заказів і маючи горе часу на дроч*іння свого движка. П'яте. Давайте очима клієнта глянемо на проект. Що отримає клієнт від проекту на самописному ядрі? в ідеалі - гарний функціонал, якість і перфоманс. + в нагрузку - залежність подальшого розвитку від розробника. Тому що, хр*ен хто розбереться потім інший в його писанині. Знаю з досвіду. Надивився на код індусів. Були такі проекти, що хоч сядь і плач. Що отримає клієнт від проекту на друпалі: Теж в ідеалі: Той самий функціонал, який і в першому випадку. В сто раз краща секурність, тому що хай який розробник буде крутий, но дир в самописці буде на порядок більше ніж в ядрі , яке (повторююсь) тестить і кодить багато людей. + він зможе той проект дати іншому спеціалісту на друпалі і він продовжить його розробляти. Тому що в друпал-комьюніті є жорсткі стандарти написання коду, яких всі дотримуються. І будь-який професіонал в друпалі - зможе співпрацювани і проекті з іншим таким самим. Надіюсь фішку спільного ядра зрозуміло пояснив? Тут самописне, криве ядро просто іде лісом і воно нікому, крім самого кодера, нах не треба . Ну і шосте. Маючи друпал - ми маємо (те чого нема в самописці і займе купу часу): 1. Готову базу даних, з гарно спланованою архітектурою. (на самописках - це треба проектувати, робити, а зачєм? результатом буде та ж база даних) 2. Готову і гарносплановану систему акцесів (на самописках те все треба планувати і робити - результат буде той же - система акцессів. Причому акцеси і секурність друпала не йде в порівняння секурності самописного велосипеда.) 3. Хуки і функції, які виконують стандартні дії (друк ссилки, друк якогось елемента форми і тп. ) І ті хуки і функції реалізують задану задачу якісно і гарно. (в самописках ви постійно пишете для одного і тогож завдання код?) ... та - про це можна довго говорити. Якщо коротко - ми беремо базу і зразу приступаємо до реалізації ТЗ замовника. При чому ми те робимо строго по загально прийнятим стандартам і узгодженням в друпал-комьюніті, то ж наші проекти легко можуть дороблятись іншими і що саме головне, зверніть увагу: Наші проекти на друпалі можна безболісно абгрейдити. Тобто інтеграція і якість програмування під друпал в нас така, що можна спокійно грохнути ядро - поверх залити нової версії (з закритими дірками, які найшлись, і тп) і сайт дальше буде працювати. Саме це - досягнення нашої роботи, з дотриманням законів і стандартів комьюніті а також самого комьюніті друпала. Про які самописні движки йде мова? Хіба що писати такі сайти як волинські новини . В нас складні проекти, так просто движки для них не будеш клепати. Дай вам боже це зрозуміти . Повторюсь, час самоучок-одиночок пройшов. Тепер час спільного опенсорсного коду і заробляння грошей на ньому. Хватить фігньой страдати.
freez Опубліковано 2 Травня, 2010 в 13:40 #58 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 13:40 Чому ви не переходите (хоч би поступово) до написання своїх движків..?щоб переходити до написання чогось свого - на меті, імхо, має бути створити щось краще та зручніше за те чим користуємося зараз.тепер уявимо, що нам для цього потрібно (за основу як не дивно візьму друпал):1) декілька сот висококваліфікованих програмістів2) декілька років3) не одну сотню тисяч зелених $4) бажання винайти свій велосипедоскільки вимоги жодного з цих 4х пунктів ми задовільнити не можем, я б вибрав інший варіант: приєднатися до кількасот тисячного комюніті, використовувати їх працю і помогати їм в розвитку (доречі при цьому виконуючи початкову умову - зробити кращим та зручнішим те чим ми користуємося зараз)
freez Опубліковано 2 Травня, 2010 в 13:53 #60 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 13:53 Чому ви не переходите (хоч би поступово) до створення власної марки автомобілів..?краще відразу їздити на bmw x5 ніж 5 років витратити на створення власного запорожця.чому ж не можна створити своє власне bmw чи там maserati? та тому що ж ті самі бренди бмв, мерседеси і тойоти часто обєдуються, щоб створити новий автомобіль, оскільки по одинці це в них вийде не так якісно і з більшими затратами, і вже потім кожен чіпляє на нього свою шкурку і емблемку та продає...
zolexiy Опубліковано 2 Травня, 2010 в 15:13 #61 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 15:13 З твiттера, в продовження теми: факт
rtls Опубліковано 2 Травня, 2010 в 15:53 #62 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 15:53 Ви оприділіться ....ви виробник чи продавець...Тут питання професійного характеру....якщо не знаєте що таке професія - почитайте толковий словник (це до відповіді дізеля)
ronya Опубліковано 2 Травня, 2010 в 16:19 #63 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 16:19 Ви оприділіться ....ви виробник чи продавець...Що тут незрозумілого? Люди розробляють сайти - значить розробники сайтів.А ті хто пишуть ЦМС-ки - розробники ЦМСок.Різницю вловлюєш?А якщо ти робиш сайти і в тебе зашкалюють амбіції типу зробити свою ЦМСку, то будь ласка.Але зробити реальну толкову ЦМСКу, як було вище сказано - то занадто дорога задача.І ті розробники сайтів, які лінуються щоб розібратись з готовим, протестованим на тисячах проектів кодом, а зразу пробують писати свої "супер-пупер" системи, вони може й в процесі отримують більше знань в програмуванні,але реально програють з точки поставленої задачи - розробки сайту. Бо тратять величезну купу часу на велосипед.Так що визначся, що для тебе більш важливо: писати код, чи заробляти гроші.
skinik Опубліковано 2 Травня, 2010 в 19:31 #64 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 19:31 Смішно читати повідомлення двох нанокодерів, які по суті є набором слів, і не несуть чогось змістовного і інформативного, а містять лише пихатість і заздрість.Самописний volynnews.com, як і інше самописні сайти, містить кілька потенційно небезпечних баґів(якщо когось цікавить які саме, можете в приват написати).А якщо по темі, то мені було б цікаво послухати про Drupal, особливо про хуки.
Mac9 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 21:03 #65 Опубліковано 2 Травня, 2010 в 21:03 У меня просьба: Фокскодер, покажи хотя бы один сделанный тобой и принятый заказчиком проект. Чтобы это не было пиаром, пожалуйста, скинь ссылку (ссылки?) в личку.
rtls Опубліковано 3 Травня, 2010 в 06:57 #66 Опубліковано 3 Травня, 2010 в 06:57 Пане, skinik, я вас розумію, скрізь дирки можуть бути, і в мене навіть є..і я знаю, де.... і на волинських новинах......Я не про те.Я про інше.....Ви молоді хлопці. Чому ви не бажаєте удосконалюватися? Вчитися програмувати? Ви особисто вмієте програмувати?З досвіду знаю - поки молодий, - легко дається програмування, у старшому віці вже не те,- не той розум, не ті можливості, сімя, не легко заставити себе..Я проти Drupal нічого не маю....Працюйте... але і програмуйте. вчіться, потім зрозумієте про що я говорив, але буде пізно..
Antarius Опубліковано 3 Травня, 2010 в 10:11 #67 Опубліковано 3 Травня, 2010 в 10:11 Хм... почитал... офигел...Я думаю что под "полноценным сайтом" понимается конечный продукт который максимально отвечает требованиям заказчика, и пофиг на чём и как он написан!В этой теме особенно "отметились" два прогера которые я так понимаю пишут каждый раз проэкт с нуля, убивая напрасно кучу времени и средств, только для того чтобы следовать какой-то мифической идеи про "перфект сайт написанный с нуля".Товарищи... вы мыслете локально! Open your mind!Зачем тогда придумывали API, и Open Source в целом?Зачем каждый раз изобретать велосипед читаем cms если на нём можно просто ездить и его модернизировать читаем писать модули которые реализуют специфические вещи а не повторяют рутину?И ОТКРОЮ СТРАШНУЮ ТАЙНУ - ЗАРАБАТЫВАТЬ ДЕНЬГИ НА ЭТОМ...Насчёт школы - в Луцке очень мало профессиональных веб-разработчиков, есть много "фахівців", а у 99% знания кончяются уже на более-менее нестандартной задаче...Так что Будем Учится!!!)))
FunTom Опубліковано 3 Травня, 2010 в 11:02 #68 Опубліковано 3 Травня, 2010 в 11:02 Почитав, посміявся...Як то кажуть - "скільки людей, стільки й думок"Одні "с пеной у рта" доказують неправоту інших...І звідки у вас стільки жовчі?Ну неправильно людина буде вчити, яка вам різниця? Хіба всі все вчать за однією заученою схемою?Якщо ви роботодавець, не беріть "неправильних" веб-розробників на роботу!Якщо працюєте у цій сфері, вам же краще - буде менше конкурентів!Якщо вашу суть вчителя зачіпає те, що неправильно вчать - навчіть правильно! Чи може і правда, як писалось раніше - жаба?Топікстартеру повага - людина хоч щось робить.
Yuraul Опубліковано 3 Травня, 2010 в 11:36 #69 Опубліковано 3 Травня, 2010 в 11:36 1. Так, залиште у спокої велосипеди: вони найкращі друзі людей. 2. Я теж ніколи не міг зрозуміти, навіщо писати ядро з нуля для самої тривіальної задачі, яку можна придумати. Так, для того, щоб розібратись, як воно працює, корисно самому написати. Власне, так і почався лінух. Але ж є багато талановитих і розумних людей, які не намагались писати свою ОС.) Ви знаєте як влаштований двигун внутрішнього згоряння? ... А багато автівок з нуля зібрали? ПРОЕКТУЮЧИ І ВИГОТОВЛЯЮЧИ У СЕБЕ В ГАРАЖІ ДЕТАЛІ. 3. Шановні мегакруті і талановиті кодери, які так ретельно і скромно приховують свої надвисокі досягнення і звинувачують усіх у невмінні кодити, а самі-то ви програмувати умієте?
leviks Опубліковано 3 Травня, 2010 в 19:14 Автор #70 Опубліковано 3 Травня, 2010 в 19:14 Дякую зі підтримку! І давайте жити дружно По суті пишу, тобто в продовження реалізації ідеї: 1) Запускаємо в навчання "Курс молодого бійця" В курсі буде ознайомлення з базовими речами, наприклад що таке хостінг, вебсервер, html, css, денвер, по процесам - проектування, дизайн, розробка, верстка і т.д і т.п. 2) Група - 10 чоловік 3) Кількість занять: 10, напевно по 2-3 в тиждень, ще визначимось На даний момент близько десяти чоловік вже прислали запити на співбесіду, після вихідних розпочнемо процес знайомства, потім будуть вручені гранти на навчання Поки так, далі - по ходу...
skinik Опубліковано 3 Травня, 2010 в 20:46 #71 Опубліковано 3 Травня, 2010 в 20:46 2 LeviksЯ замість Денвера рекомендував XAMPP, він так само легко ставиться, але набагато стабільніший в роботі.Про CMS/CMFЯ так зрозумів, що більшість людей уявляє це панацеєю, поставив, начепив шкуру і маєш готовий сайт.Ні, насправді CMS/CMF містить лиш певний базис для сайту, на основі якого можна створити сайт, використовуючи прикладне програмування і API двигунця. Якщо хочете гарний, нешаблонний сайт(щось на кшалт Юкоза), то потрібно написати багато власного коду, наприклад, код для виведення контенту у тому вигляді, що потрібно і з певними критеріями сортування, на а потрібно ще якось додавати контент, а ще є різні типи контенту, тому сайти навіть на готовій системі не робляться за день.
byiviter Опубліковано 4 Травня, 2010 в 14:58 #72 Опубліковано 4 Травня, 2010 в 14:58 Я теж хочу на курси. Хочу!!! Куди звертатися?
NeoN Опубліковано 4 Травня, 2010 в 15:08 #73 Опубліковано 4 Травня, 2010 в 15:08 і де будуть дані курси проходити?
Snig Опубліковано 4 Травня, 2010 в 15:44 #74 Опубліковано 4 Травня, 2010 в 15:44 в ході данної дискусії, реально цікаво б було провести "спілкування" за кехлем пива між дискутуючими, поділилися б досвідом і пива попили б, шось накшталт того, що було з гуглом.
SITERATING Опубліковано 4 Травня, 2010 в 18:36 #75 Опубліковано 4 Травня, 2010 в 18:36 Капец, во дают! Идите учитесь господа, PR и полезные знания очень часто бывают в одной плоскости, не стоит недооценивать.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.