Перейти до змісту

ГАИ запретило вписывать в техпаспорт родственников

Masik

Рекомендовані повідомлення

При регистрации или перерегистрации транспортного средства уже нельзя вписывать в техпаспорт родственников. В МРЭО объясняют это новым требованиям, которые действуют с начала этого года.

Последние 8-9 лет в техпаспорт вносили только двух человек, причем ближайших родственников. Согласно ранее действующей инструкцией МВД это - родители, тесть, теща, муж, жена, дети, родные братья и сестры, внуки, дед и бабушка, усыновители и усыновленные.

Сегодня ситуация изменилась. Как пояснили в ГАИ МВД Украины, новые требования действуют согласно Постановлению Кабмина.

Отныне если владелец ТС хочет предоставить право другим физическим лицам, в том числе и ближайшим родственникам, на управление своим личным транспортом, ему необходимо будет оформить на них временный регистрационный талон или нотариальную доверенность. Срок действия данных документов определяет хозяин ТС, указывая его в заявлении, и действительны они только при наличии основного свидетельства о регистрации (техпаспорта владельца, передает «ТСН».

Это изменение обусловлено тем, что на основании данных, вписывались в свидетельство о регистрации, сложно было получить полноценную информацию о человеке, которому предоставлялось право управления. Да и графа "Особые отметки", куда вносились подобные записи, главным образом ориентирована на служебную информацию, как то: наличие кредита на ТС, номер и серия таможенного свидетельства или старого техпаспорта и др., а так техпаспорта на пластиковой основе стали меньшего размера, чем старые - на бумажной, то приоритет был отдан важнее информации для ГАИ.

На сегодняшний день оформления временного регистрационного талона стоит дешевле, чем договоренность у нотариуса. В МРЭО ГАИ - 66 гривен независимо от срока действия талона. А у нотариуса - от 250 гривен (сроком до 3 лет) до 500 гривен (на 10 лет).

Источник: http://kp.ua/daily/210410/224691/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто уже вписаний? Того це якось зачіпає? Чи можна їздити спокійно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю, что на уже существующих это не повлияет! Сам так езджу (вписанным в техпаспорт) и за границу в этом году уже несколько раз едил, молчат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ги =)

взагалі, імхо, давно пора відмінити оті доручення і тд!

якшо в мене є тех паспорт на тачку, навіть якшо він і не на моє ім*я, що мішає мені керувати тою тачкою ?

(взяв у друга, брата/сестри/батьків)!

якшо машину крадуть, то я думаю треба бути повним дибілом шоб не заявити про це в міліцію!

власне якшо тачка в угоні, то я думаю шо "відкрито" на ній їздити ніхто не буде (10 років тюрми)

а якшо ні, то нашо мені платити тих 60-250-500 грн... я ж не крав тачку ...

З.І.

а якшо я вписаний в техпаспорт автівки мого батька ? то прийдецця перероблювати ? чи шо ?

З.З.І.

імхо, очередна "да*обка" і лишній повод скосить пару рублів ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

100% ці доручення це маразм.

Як велосипеда позичаєш - то ж не треба доручення ніякого :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Польше ездил на чужих машинах - дали мне ключи и техпаспорт (подтверждение, что машина не ворована) и вперёд!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А у нас пережитки союзу. ІБО машина - це не засіб пересування, а розкіш...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тлько что говорил с замнач МРЕО, в этом году в техпаспорта никого не вписывают, но и старые менять нет необходимости!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже згадував сабж.

Дівчата на прийомці документів в МРЕВ самі плюються з того і мовчки кивають головою на коментар про "чергове збивання грошей для наповнення порожнього бюджету".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я як брав машину ще на початку лютого вже було це діло, навіть якщо дуже просити не хочуть нікого вписувати.

А на рахунок що це додатковий заробіток то я згідний, дали мені тимчасовий талон бо пластикових немає, сказали як буде пластик видадуть(звісно безкоштовно,але прийдеться заплатити транспортний збір на перед за наступний техогляд).

От така фігня виходить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Польше ездил на чужих машинах - дали мне ключи и техпаспорт (подтверждение, что машина не ворована) и вперёд!

В Білорусії так само. Оце я розумію все з розумом робиться а не так як в нас.. одним місцем... 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Білорусії так само. Оце я розумію все з розумом робиться а не так як в нас.. одним місцем... 

В росії керувати авто можна з дорученням яке власник виписав від руки, на бланку купленому в газетному кіоску приблизно за 20 руб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтверджую, на днях робили техпаспорт, другу особу не вписали...зробили тимчасовий, в якому вказаний номер та серія постійного, за наявності якого він дійсний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Phoinix, я якраз і про заміну тимчасового на пластик і розказую...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на рахунок що це додатковий заробіток то я згідний, дали мені тимчасовий талон бо пластикових немає, сказали як буде пластик видадуть(звісно безкоштовно,але прийдеться заплатити транспортний збір на перед за наступний техогляд).

Як зараз справи з видачею постійних техпаспортів? Появилися чи так само лише за скромну додаткову винагороду?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок того, чи є "пластік" можна спитати за номером 25-22-82. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Рєчка двіжется і нє двіжется... - ГАИ хочет вернуть родственников в техпаспорта! :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бги ги ги =)

в мене це викликало тікі усмішку =)

хоча як то кажуть над хворими людьми сміятись не можна =(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю, что на уже существующих это не повлияет! Сам так езджу (вписанным в техпаспорт) и за границу в этом году уже несколько раз едил, молчат.

Ситуація. Машина була взята в кредит. По тодішній ситуації кредит і ,відповідно, машина були оформлені на мене. Я не тільки не маю прав а навіть і не хочу вміти їздити (боюсь). Їздить мій чоловік, який вписаний в техпаспорт. Кредит давно виплатили, але не було необхідності міняти техпаспорт (де написано що машина в заставі банку). Якщо така необхідність виникне - що тоді?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если только не надумаете её (машину) продавать, то никаких проблем, а если надумаете, в МРЕО у Вас попросят письменное подтверждение банка про отсутствие кредита и всё.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора забрав в МРЕО техпаспорт(вже є або були)з вписаним правом керування мами.

З вписуванням проблем не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если только не надумаете её (машину) продавать, то никаких проблем, а если надумаете, в МРЕО у Вас попросят письменное подтверждение банка про отсутствие кредита и всё.

Цей папірець в мене вже є.

Я про те, що машина моя, а їздить "вписаний" чоловік.

Тобто не морочити собі голову і поки техпаспорт не міняти? Бо, якщо я правильно розумію, коли мені просто схочеться поміняти техпаспорт, щоб не було запису про заставу, то мені прийдеться продавати авто своєму ж чоловікові?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не морочи собі голову. Хай їздить так. Цей техпаспорт чинний і чоловік має право керувати автомобілем. Нюанси з'являються лише при продажі машини. Треба довідку, яка у вас вже й так є. Так що проблем не повинно бути, якщо наші чиновники знову чого не придумають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Сьогодні випадково мені в руки попав техпаспорт на машину.

Видивилась, що там стара прописка.

І знову ж питання: міняти треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прописка та доручення - вже *поки* неактульні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...