Перейти до змісту

ГАИ запретило вписывать в техпаспорт родственников

Masik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

При регистрации или перерегистрации транспортного средства уже нельзя вписывать в техпаспорт родственников. В МРЭО объясняют это новым требованиям, которые действуют с начала этого года.

Последние 8-9 лет в техпаспорт вносили только двух человек, причем ближайших родственников. Согласно ранее действующей инструкцией МВД это - родители, тесть, теща, муж, жена, дети, родные братья и сестры, внуки, дед и бабушка, усыновители и усыновленные.

Сегодня ситуация изменилась. Как пояснили в ГАИ МВД Украины, новые требования действуют согласно Постановлению Кабмина.

Отныне если владелец ТС хочет предоставить право другим физическим лицам, в том числе и ближайшим родственникам, на управление своим личным транспортом, ему необходимо будет оформить на них временный регистрационный талон или нотариальную доверенность. Срок действия данных документов определяет хозяин ТС, указывая его в заявлении, и действительны они только при наличии основного свидетельства о регистрации (техпаспорта владельца, передает «ТСН».

Это изменение обусловлено тем, что на основании данных, вписывались в свидетельство о регистрации, сложно было получить полноценную информацию о человеке, которому предоставлялось право управления. Да и графа "Особые отметки", куда вносились подобные записи, главным образом ориентирована на служебную информацию, как то: наличие кредита на ТС, номер и серия таможенного свидетельства или старого техпаспорта и др., а так техпаспорта на пластиковой основе стали меньшего размера, чем старые - на бумажной, то приоритет был отдан важнее информации для ГАИ.

На сегодняшний день оформления временного регистрационного талона стоит дешевле, чем договоренность у нотариуса. В МРЭО ГАИ - 66 гривен независимо от срока действия талона. А у нотариуса - от 250 гривен (сроком до 3 лет) до 500 гривен (на 10 лет).

Источник: http://kp.ua/daily/210410/224691/

Опубліковано

А хто уже вписаний? Того це якось зачіпає? Чи можна їздити спокійно?

Думаю, что на уже существующих это не повлияет! Сам так езджу (вписанным в техпаспорт) и за границу в этом году уже несколько раз едил, молчат.

Опубліковано

ги =)

взагалі, імхо, давно пора відмінити оті доручення і тд!

якшо в мене є тех паспорт на тачку, навіть якшо він і не на моє ім*я, що мішає мені керувати тою тачкою ?

(взяв у друга, брата/сестри/батьків)!

якшо машину крадуть, то я думаю треба бути повним дибілом шоб не заявити про це в міліцію!

власне якшо тачка в угоні, то я думаю шо "відкрито" на ній їздити ніхто не буде (10 років тюрми)

а якшо ні, то нашо мені платити тих 60-250-500 грн... я ж не крав тачку ...

З.І.

а якшо я вписаний в техпаспорт автівки мого батька ? то прийдецця перероблювати ? чи шо ?

З.З.І.

імхо, очередна "да*обка" і лишній повод скосить пару рублів ...

Опубліковано

100% ці доручення це маразм.

Як велосипеда позичаєш - то ж не треба доручення ніякого :)

Опубліковано

В Польше ездил на чужих машинах - дали мне ключи и техпаспорт (подтверждение, что машина не ворована) и вперёд!

Опубліковано

Тлько что говорил с замнач МРЕО, в этом году в техпаспорта никого не вписывают, но и старые менять нет необходимости!

Опубліковано

Вже згадував сабж.

Дівчата на прийомці документів в МРЕВ самі плюються з того і мовчки кивають головою на коментар про "чергове збивання грошей для наповнення порожнього бюджету".

Опубліковано

я як брав машину ще на початку лютого вже було це діло, навіть якщо дуже просити не хочуть нікого вписувати.

А на рахунок що це додатковий заробіток то я згідний, дали мені тимчасовий талон бо пластикових немає, сказали як буде пластик видадуть(звісно безкоштовно,але прийдеться заплатити транспортний збір на перед за наступний техогляд).

От така фігня виходить.

Опубліковано

В Польше ездил на чужих машинах - дали мне ключи и техпаспорт (подтверждение, что машина не ворована) и вперёд!

В Білорусії так само. Оце я розумію все з розумом робиться а не так як в нас.. одним місцем... 

Опубліковано
В Білорусії так само. Оце я розумію все з розумом робиться а не так як в нас.. одним місцем... 

В росії керувати авто можна з дорученням яке власник виписав від руки, на бланку купленому в газетному кіоску приблизно за 20 руб.

Опубліковано

Підтверджую, на днях робили техпаспорт, другу особу не вписали...зробили тимчасовий, в якому вказаний номер та серія постійного, за наявності якого він дійсний.

Опубліковано

А на рахунок що це додатковий заробіток то я згідний, дали мені тимчасовий талон бо пластикових немає, сказали як буде пластик видадуть(звісно безкоштовно,але прийдеться заплатити транспортний збір на перед за наступний техогляд).

Як зараз справи з видачею постійних техпаспортів? Появилися чи так само лише за скромну додаткову винагороду?

• 1 місяць потому...
Опубліковано

бги ги ги =)

в мене це викликало тікі усмішку =)

хоча як то кажуть над хворими людьми сміятись не можна =(

Опубліковано

А хто уже вписаний? Того це якось зачіпає? Чи можна їздити спокійно?

Думаю, что на уже существующих это не повлияет! Сам так езджу (вписанным в техпаспорт) и за границу в этом году уже несколько раз едил, молчат.

Ситуація. Машина була взята в кредит. По тодішній ситуації кредит і ,відповідно, машина були оформлені на мене. Я не тільки не маю прав а навіть і не хочу вміти їздити (боюсь). Їздить мій чоловік, який вписаний в техпаспорт. Кредит давно виплатили, але не було необхідності міняти техпаспорт (де написано що машина в заставі банку). Якщо така необхідність виникне - що тоді?

Опубліковано

Если только не надумаете её (машину) продавать, то никаких проблем, а если надумаете, в МРЕО у Вас попросят письменное подтверждение банка про отсутствие кредита и всё.

Опубліковано

Вчора забрав в МРЕО техпаспорт(вже є або були)з вписаним правом керування мами.

З вписуванням проблем не було.

Опубліковано

Если только не надумаете её (машину) продавать, то никаких проблем, а если надумаете, в МРЕО у Вас попросят письменное подтверждение банка про отсутствие кредита и всё.

Цей папірець в мене вже є.

Я про те, що машина моя, а їздить "вписаний" чоловік.

Тобто не морочити собі голову і поки техпаспорт не міняти? Бо, якщо я правильно розумію, коли мені просто схочеться поміняти техпаспорт, щоб не було запису про заставу, то мені прийдеться продавати авто своєму ж чоловікові?

Опубліковано

Не морочи собі голову. Хай їздить так. Цей техпаспорт чинний і чоловік має право керувати автомобілем. Нюанси з'являються лише при продажі машини. Треба довідку, яка у вас вже й так є. Так що проблем не повинно бути, якщо наші чиновники знову чого не придумають.

• 1 рік потому...
Опубліковано

Сьогодні випадково мені в руки попав техпаспорт на машину.

Видивилась, що там стара прописка.

І знову ж питання: міняти треба?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...