Перейти до змісту

Подорожчання опалення

lev

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

у мене питання до тих хто таке вчверив з цінами - ви уху їли чи не їли?

я і так плачу по 400-800 грн в місяць а то що буде?

напевно прийдеться буржуйку ставити в квартирі всіх політиків :mdr:

• Відповідей 112
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Повірка лічильників води за рахунок споживача (його власні кошти) проводиться згідно п. 16 Постанови КМУ № 630/2005 р. тільки в одному випадку: у разі позачергової повірки водоміра, якщо у споживача виникли сумніви з приводу правильності показань лічильника.

спасибо за информацию, я этого не знал.

Опубліковано

vicit

тільки що дзвонив туди де роблять повірку лічильників, там кажуть що ціни на повірку лічильників встановлено виконкомом міської ради, і плата береться томущо ці витрати не включені в квартплату.

Опубліковано

а смисл полягає в наступному...

якщо пенсія 600 грн а за квартиру нараховують 550, то що робити?

Не платити......у судовому порядку будуть стягувати 20% від пенсії...а це 120 грн і не більше...

Людина все життя попрацювала....стала інвалідом, посадили на 600 грн і плати....

А рано чи пізно стане так що 70% відстотків народу не зможе платити по їхнім тарифам....Навіть якби й люди хотіли платить...але ж ....

Платити треба за реальні послуги і за реальними цінами..... а так....немає смиислу...Термін позовної давності 3 роки...і якщо голий босий то що з нього взяти...

Опубліковано

Ціна за газ для населення на протязі 2010 року має піднятися в 2-ва рази. Підняття буде проведено за кілька етапів, що б не викликати акцій протесту. Відповідно зросте ціна опалення (яке нараховується виключно від квадратури приміщення і чи там приписано 5-ть чоловік, чи "0" різниці не має абсолютно) та гарячу воду. Також з 1-го квітня вже піднялася ціна на холодну воду та водовідведення для населення, точно не пам'ятаю, але орієнтовно на 10 %.

Опубліковано

Добрі люди роблять цікаву шнягу - вивішують біля під'їзду список боржників.

Після прочитання цього папірця я на якийсь час впав в штопор. Перечитав знову ...

По нашому під'їзді самими бідними ... я б навіть сказав "ніщіми" виявилися підприємця з 3-4 торговоими точками які їздять на іномарках. В них заборгованість коливається в районі 20-40 к грн. Батько розказував, що в сусідньому під'їзді на такому ж аркуші вичитав топ рейтинга - 140к грн.

скільки років вашому будинку?

Опубліковано

Після прочитання цього папірця я на якийсь час впав в штопор. Перечитав знову ...

По нашому під'їзді самими бідними ... я б навіть сказав "ніщіми" виявилися підприємця з 3-4 торговоими точками які їздять на іномарках. В них заборгованість коливається в районі 20-40 к грн. Батько розказував, що в сусідньому під'їзді на такому ж аркуші вичитав топ рейтинга - 140к грн.

Біля 24

Опубліковано

Біля 24

Ми за 4-кімнатну, за 30 років, за всю квартиру менше заплатили, чим він винен за один газ чи опалення. Не хочу ображати ні тебе ні батька, але "нє вєрю". Схоже на давню байку про двох брехунів:

Сперечаються в кого зір кращий:

-бачиш на тому стовпі за 15 верст, муха сидить?

-яка? ота з більмом на правому оці?

Без образ ;)

Опубліковано

може ти лишні нулики дописав, чи в сусідньому підїзді один власник всього підїзду?

Опубліковано

Ми за 4-кімнатну, за 30 років, за всю квартиру менше заплатили, чим він винен за один газ чи опалення. Не хочу ображати ні тебе ні батька, але "нє вєрю". Схоже на давню байку про двох брехунів:

Сперечаються в кого зір кращий:

-бачиш на тому стовпі за 15 верст, муха сидить?

-яка? ота з більмом на правому оці?

Без образ ;)

Можливо нараховувалась якась пеня чи що.

Сьогодні спеціально зайду глянути і сфоткаю :)

Опубліковано

Людочки.....це вже мертві борги.....МЕРТВІ

Це те саме, що наприклад, http://reyestr.court.gov.ua/Review/8110901

Хтось тішиться надією.... а надія вже давно мертва............15 років тому...

Опубліковано

Mr. Ves

Доречі про лічильники.

11. У разі встановлення будинкових засобів обліку води у багатоквартирному будинку, де окремі квартири обладнані квартирними засобами обліку, споживач, який не має квартирних засобів обліку, оплачує послуги згідно з показаннями будинкових засобів обліку, не враховуючи витрати води виконавця, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які є власниками або орендарями приміщень у цьому будинку, та сумарних витрат води за показаннями усіх квартирних засобів обліку. Різниця розподіляється між споживачами, які не мають квартирних засобів обліку, пропорційно кількості мешканців квартири в разі відсутності витоків із загальнобудинкової мережі, що підтверджується актом обстеження, який складається виконавцем у присутності не менш як двох мешканців будинку.

Постанова КМУ № 630 від 2005 року (зі змінами від 03.09.2009 р.)

Опубліковано

2 nickel

Прошу вибачення. Дійсно хтось не дочув (ймовірно я) чи не добачив (батько).

Мова йшла не про сто сорок тисяч, а про сорок. Звіняйте за дезінфу.

... споживач, який не має квартирних засобів обліку, оплачує послуги згідно з показаннями будинкових засобів обліку ...

Наші будинки (багатоповерхівки) обладнані лічильниками, чи один на виході від комун-підприємства?

Опубліковано

2 nickel

Прошу вибачення. Дійсно хтось не дочув (ймовірно я) чи не добачив (батько).

Мова йшла не про сто сорок тисяч, а про сорок. Звіняйте за дезінфу.

Нічо, буває.

Але всерівно сума - космос. Це по чому заборгованність: тепло, газ, вода, електрика?

Щойно платив за квартиру, спеціально, щоб порівняти тарифи. Все так само, тільки за утримання будинку менше, але на під'їзді вже вісить оголошення про громадські слухання про зміну тарифів.

Дві третіх квартплати - тепло :(. Під'їздом почали скидатися на теплолічильник, поки глухо. Коли здавав свою частку, сусід пробурмотів: "всі б так здавали".

Опубліковано

nickel

скільки коштує лічильник на будинок?

ХЗ. В нас не на будинок буде, а на один під'їзд. Скидаємось по 10грн. за 1кв.м. квартири - в кого більша квартира, більше платить. В під'їзді 36 квартир. Але в цю суму ще входить документація і установка, так що я навіть приблизно не скажу. На зборах не був, не получилось.

Опубліковано

я до того що цей лічильник коштує не мало і ми від нього відмовились, через 2 роки він зламався.

Якщо ви від нього відмовилися - то як він міг зламатися?

Опубліковано

я до того що цей лічильник коштує не мало і ми від нього відмовились, через 2 роки він зламався.

Зараз за тепло плачу 204 грн., на лічильник здав 520 грн. Якщо економія буде хоча б 52грн. (~25%), а є всі підстави вважати, що економія буде навіть більше, то за 10 місяців лічильник окупиться, за перший рік економія - 104грн., а за 2роки чиста економія буде 728 грн. і чим довше працюватиме лічильник, тим більша буде економія. Вигідно, навіть якщо лічильник буде ламатись щорічно, без гарантії і не буде ремонтуватися, але ж це не так.

Опубліковано

Mr. Ves

Наші будинки (багатоповерхівки) обладнані лічильниками, чи один на виході від комун-підприємства?

встановлення загальнобудинкових лічильників проводиться згідно рішення Міської ради та передано на балансоутримання ДКП"Луцьктепло".Можливо, більш детальна інформація на сайті "Луцьктепло"

Тариф на послугу з централізованого опалення:

1)- в разі проведення розрахунків впродовж опалювального сезону-6,15грн.за1кв.м;

- в разі проведення розрахунків впродовж календарного року:

в опалювальний період-4,00грн.за1кв.м,в міжопалювальний період-2,15грн.за1кв.м;

2)в разі проведення розрахунків згідно з показаннями теплового лічильника-257,21грн.за1Гкал.

Опубліковано

не знаю, що краще платити по лічільнику, чи просто всіх приписати до бабці в село. ))))

Живу в квартирі з дружиною.

Плата за гарачу воду мін.(це коли миюсь в ложці води)))))-60 гр. при нормальному користуванні було 110-130 гр.

холодна якось взагалі побарабану - 20 гр.

На газ (тільки плитка) лічильник то взагалі копійки.

На опалення лічильник стоїть в підїзді. Маємо чувачка, який слідкує за температурою на вулиці і крутить вінт на опалення.

Скажу так зимою мерзну так, що просто "дупа" включаю електричний обігрівач і мені всерівно скільки він накрутить світла аби грітись.

За свою одну кімнатну 35 кв. плачу зимою 300 гр. за опалення. (правда все залежить від чувачка з його чарівним вінтом) в березні маю заплатити десь 220 гр. І замітив, що ціна піднялась на 1 гривню за квадрат.. Чувачок з вінтом тримав опалення на мінімуму. Значить паскуди підняли ціну за опалення..

В одному тільки плюс, що починаючи з квітня не буду платити взагалі нічого, бо його вже немає.

Але ради справедливості скажу, приїджаємо до бітьків зимою 33/40 квартал і вних таке тепло, що не раз думаю нафіг мені той лічильник.... як я сплю в дома в піжамі махровій і плачу на 150р. менше.

П.С. після громадських слухань плата в жек зменшилась на 10гр... Символічно, але приємно хоч тут. ))))

Опубліковано

За свою одну кімнатну 35 кв. плачу зимою 300 гр. за опалення. (правда все залежить від чувачка з його чарівним вінтом) в березні маю заплатити десь 220 гр. І замітив, що ціна піднялась на 1 гривню за квадрат.. Чувачок з вінтом тримав опалення на мінімуму. Значить паскуди підняли ціну за опалення..

В одному тільки плюс, що починаючи з квітня не буду платити взагалі нічого, бо його вже немає.

Але ради справедливості скажу, приїджаємо до бітьків зимою 33/40 квартал і вних таке тепло, що не раз думаю нафіг мені той лічильник.... як я сплю в дома в піжамі махровій і плачу на 150р. менше.

Ти з середини квітня по середину жовтня взагалі платити за опалення нічого не будеш, а батьки твої мусять платити за нього цілий рік...

Опубліковано

нужно не цены поднимать - а с потерями боротся.... утеплятся....

Надо не утеплятся, а менять технологии, на уровне города, государства, что в принципи невозможно! Никому не выгодно, что бы ты утеплялся или ставил счетчик или еще хуже, поставил автономное отопление! Кто ж будет платить за должников, за потери тепла и.т.д.

Даже с той же водой, я знаю что существуют технологии, что бы счетчик за гарячую воду считал в зависимости от ее температуры! А теперь спросите а сертифицирован ли он в Украине??? Кому это все надо.......... Ну и кто будет экономить...... да зачем!???

Опубліковано
Министерство по вопросам жилищно-коммунального хозяйства предлагает привязать коммунальные тарифы на ЖКУ к доходам граждан, сообщил министр по вопросам жилищно-коммунального хозяйства Александр Попов на брифинге в Кабинете министров.

"Сейчас прорабатывается вопрос о возможности дифференцированного подхода к оплате жилищно-коммунальных услуг. Сегодня население платит лишь 30% за тот газ, который мы покупаем у РФ. Одно дело, когда платит человек, у которого низкий доход, и другое, если это украинский миллионер , человек с достаточно высокими доходами ", - сказал Попов.

Поэтому вопрос в этом году будет в этом плане пересмотрен, подчеркнул министр.

"Мы найдем механизмы, согласно которым обеспеченные люди будут платить более приближенную к реальной стоимости коммунальных услуг", - сказал он.

Министр также отметил, что в этом году планируется выделить средства из госбюджета на установление придомовых и поквартирных приборов учета воды и тепла для социально незащищенных категорий населения.

"Я считаю, что люди, имеющие льготы и получающих субсидии, автоматически попадают в категорию социально незащищенных. Они должны иметь возможность получить от государства право бесплатно установить такие контрольно-измерительные приборы", - подчеркнул он.

Попов выразил убеждение, что в этом году значительного роста тарифов на жилищно-коммунальные услуги не будет.

Даже если и будут пробовать сделать какую-то дифференциальную схему, то это приведёт только к тому, что ещё больше людей не будут показывать уровень своих доходов (хотя кажется куда уже больше). Ничего у них не выйдет (имхо)

• 7 місяців потому...
Опубліковано

Зараз за тепло плачу 204 грн., на лічильник здав 520 грн. Якщо економія буде хоча б 52грн. (~25%), а є всі підстави вважати, що економія буде навіть більше, то за 10 місяців лічильник окупиться, за перший рік економія - 104грн., а за 2роки чиста економія буде 728 грн. і чим довше працюватиме лічильник, тим більша буде економія. Вигідно, навіть якщо лічильник буде ламатись щорічно, без гарантії і не буде ремонтуватися, але ж це не так.

Звітую:

Вчора вперше платив за тепло по лічильнику. Заплатив 106,64. А раніше платили 204,4 в опалювальний період + 109,87 в неопалювальний. Економія ~ в 3 рази. Мої 520 гривень повернуться ще до закінчення опалювального періоду.

Сьогодні на зборах оголосили, що економія по під'їзду склала ~ приблизно 8000грн за місяць. Вирішили скинутись по 50грн на рік людині, яка займається лічильником (вибивала дозволи, шукала підрядників, веде журнал, возить в Луцьктепло покази лічильників, регулює подачу тепла в будинок).

Думайте, рахуйте...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...