Перейти до змісту

Як ви відноситесь до ненормативної лексики?

ronya

Як ви відноситесь до ненормативної лексики  

190 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

головне щоб людина нормальна була, а в розмові різні слова проскочити можуть

не обовязково слово повинно бути матом, щоб "вуха різало" чи образило когось

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 109
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Намано. Тільки не в присутності жінок і дітей. А мужик повинен мат розуміти і сприймати, ядрьона кочерижка!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як ви відноситесь до ненормативної лексики?

ПалАжительно... :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як жеж без неї. дехто по іншому не розуміє :blush:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нормально относимся: знаем, умеем, пользуемся по делу.

Из практического опыта:

на подростковой стадии матерятся все, по делу и без, с целью повыпендриваться.

дальше - кто то перерастает и пользуется по делу, кто то по другому уже не воспринемает.

З.Ы. Я рос в закрытом военном городке, потому 98% свободного времени проводил в части. А в армии как, - без мата никуда, потому "мудрых" слов набираешься быстро. Хотя, я сейчас понимаю что офицеры еще щадили наш нежный детский слух...

Вторым этапом было поступление в военное училище. Пробыл я на так называемом "абитуре" дней 25, набрался/наслушался всякого на всю жизнь. Отголоски былого застал Yarchik в 1999 году, когда мы познакомились, и это меня к тому времени уже крупно попустило... Сейчас - строго по делу, когда подходящих слов уже просто нету.

Очень глубокое уважение, вызывают люди, которые, не используя матерных слов, могут очень доходчиво объяснить : кто ты, что ты, зачем ты, что тебе делать, куда и за чем идти. При чем мной было встречено пока только два таких уникала.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приходить дівчинка додому після школи і говорить:

- А ми сьогодні маму малювали!

- Так ви ж і минулого разу маму малювали! - Каже тато.

- А вчителька як увійде до класу, так відразу кричить: "Малюйте, вашу мать!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже цікаво про мат розповів Задорнов в передачі "Без цензуры".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Матюкався страшно як був малий-дурний.

Переріс.В присутності жінок не матюкаюсь взагалі.А так, іноді проскакує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

як кажуть в Закарпатті ми не матюкаємося а використовуємо мати для связки слов.

Я то взагалі як нормальний мужик користуюсь матами, а от при жінці інколи навіть хочеться щось сказати але не можу як ніби якась програма блокує мову. Можливо це тому що жінка за все своє життя ніколи не вимовила ні одного матюка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Як відношусь - нормально і використовую частенько. Чи соромлюсь - обично ні, но залежить від ситуації. Чи варто з цим боротися - не думаю чи вийде щось змінити, тай ІМХО хай залишається, без неї буде нецікаво. :)

А мені здається хамством і проявом неповаги до оточуючих вживання такої лексики. Щодо боротьби, то у вас все вийде просто треба усвідомити, що це вам не потрібно(захотіти)!!!!!!!!!

Семе тому, що мало свідомих людей виростає ще гірша їм заміна, бо культура дітей залежить від середовища в якому вони живуть.

І мені здається над цим треба задуматись!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да, ка-статє, Хєр - це буква слов'янського алфавіту...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І мені здається над цим треба задуматись!

Дик, Мішань, ти думай... думай... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не відношусь :)

а це як? :) не вживаєте взагалі чи як?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а це як?

ми ставимось, а не відносимось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, як ставитесь :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все залежить від ситуації, але інколи бувають моменти що до людини не доходить звичайними словами а от з мата одразу розуміє все...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

аху*нно відношусь =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хєр - це буква слов'янського алфавіту

хто би міг подумати?)))) з великого хєру пишіть дітки, не з маленького :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

ненормативна лексика в свідомості напряму привязана до емоцій. Особливо до негативних.

Як тільки виникає негативна емоція - відповідне "гарне" словечко тут як тут.

Не погоджуюсь. Мати рівноцінно привязані як до позитивних, так і до негативних емоцій.

Деякі професії без неї ніяк не можуть обходитись.

В нас є професія "матюкаря" чи "матюкіста"? В будь-якій професії можна спокійно обійтись без матів - факт.

людина, яка ругається - випромінює негативну енергію навколо себе і відповідно руйнує енергетичну ауру.

Маразм.

Всі в один голос кричать шо в присутності жінок не матюкаються. Та деякі "баби" таке загнуть буває, шо в їх присутності і той хто ніколи не матюжився почне...

Ну і по темі:

Матюгався, матюжусь і буду... старатись викорінти :) Поки що тяжкувато. Я не "сапожнік", і мат не через слово, але проскакує. Люблю і вмію я б сказав :) Але, спокійно можу втриматись, і не вживати якшо попросять, принаймні в голос :D

Але при знайомстві з новою людиною/коллективом/компанією ніколи не починаю вживати ненорматив першим...

Защемив себе пальцы руки, сантехник Иванов как всегда хотел было

рассказать об ужасной боли которая терзала все нервные окончания его

распухших пальцев и о том как его тонкая и чувствительная натура

страдает, но как обычно получилось всего лишь "*б твою мат*"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

іноді проскакує, особливо як роздратують. :blush:

ЗІ думаю варто подивитись, креативчик

http://www.youtube.com/watch?v=UPeydPMqq-8

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Москвич в Киеве:

- Извинице, как папасць в расийскае пасольства?

- Дуже просто: навів ракетницю, націлився і йобнув

post-2302-1278355334,98_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ненормативщина повинна складати частину уміння ведення розмови будь якого нормального чоловіка. Без цього ніяк, нас оточують далеко не висококультурні люди глибокої моралі, яким нормальною мовою роз"яснити щось практично неможливо. Ось і на порятунок нам приходить і вищезгадана ненормативна лексика.

На рахунок жінок. Так моя думка, що чим менше тим краще, так як їм "Рішати" з пасанчікамі на районє непотрібно. :)

Викорінювати її зі свого обіходу зовсім неварто, просто потрібно її правильно і по призначенню використовувати і все буде добре, й тоді ніхто не образиться. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Матюгався, матюжусь і буду... старатись викорінти :) Поки що тяжкувато. Я не "сапожнік", і мат не через слово, але проскакує. Люблю і вмію я б сказав :) Але, спокійно можу втриматись, і не вживати якшо попросять, принаймні в голос :D

Але при знайомстві з новою людиною/коллективом/компанією ніколи не починаю вживати ненорматив першим...

Якщо ти так любиш матюки, то чому ж ти соромишся показати красу своєї мови саме при знайомстві з людьми?

Припускаю, що в глибині душі ти розумієш, що матюки це грязь і лайно.

І починаєш "блєстати інтелектом", лише тоді, коли впевнишся, що інші співрозмовники також "висококультурні" особи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ти так любиш матюки, то чому ж ти соромишся показати красу своєї мови саме при знайомстві з людьми?

Хто сказав що я соромлюсь? Я поважаю співрозмовника, і розумію що "ненорматив" комусь ріже вуха, тому й не вживаю.

Припускаю, що в глибині душі ти розумієш, що матюки це грязь і лайно.

Я розумію шо матюки це як мінімум неетично. А "грязь і лайно" це те що вимальовує твоя уява коли ти чуєш мат.

І починаєш "блєстати інтелектом", лише тоді, коли впевнишся, що інші співрозмовники також "висококультурні" особи.

Той факт, що я люблю матюки, абсолютно не означає що я "висококультурна" особа. Чи ти думаєш, що кожна людина яка вживає хоч якесь "негарне слово" - бидло?

З.І. І рідну мову я люблю не менше ніж "крепке слівце". І "блєснуть" нею можу не гірше. Але спілкування без ненорматива абсолютно не доводить наявність інтелекту чи вихованості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...