NSL Опубліковано 11 Березня, 2010 в 09:46 #1 Опубліковано 11 Березня, 2010 в 09:46 Допоможіть. Скоро весна. Може хтось робив собі коптилку невеличку. Дайте схемку чи розкажіть як її робити.дякую.
Zeuss Опубліковано 11 Березня, 2010 в 09:57 #2 Опубліковано 11 Березня, 2010 в 09:57 Допоможіть. Скоро весна. Може хтось робив собі коптилку невеличку. Дайте схемку чи розкажіть як її робити.дякую.Яка довжина клаптика на якому ти хочеш розмістити коптилку. Треба виміряти. Бо від цього залежать усі параметри. У мене на дачі батько зробив. Буду то переміряю свою і дам характеристику. Ми вже користуємось років 5 нею.
difoto Опубліковано 11 Березня, 2010 в 11:20 #3 Опубліковано 11 Березня, 2010 в 11:20 Главное помнить, что одна хвойная ветка изменит вкус копченостей до неузнаваемости
NSL Опубліковано 12 Березня, 2010 в 09:51 Автор #4 Опубліковано 12 Березня, 2010 в 09:51 дякую Zeuss. буду чекати.
Kruk Опубліковано 12 Березня, 2010 в 13:22 #5 Опубліковано 12 Березня, 2010 в 13:22 Колись користувався такою коптильнею. Зроблена з металевої бочки. Замість камери згорання і труби можна вирити ямку з канавкою, накрити бляхою та присипати землею для герметизації. (Дрова землею не присипати просто зробити над ними дашок). Як точно вирахувати довжину канавки (труби) не знаю, але вона сприяє тому, що продукт коптиться а не печеться (чим довше канавка - тим холодніший дим).
Zeuss Опубліковано 17 Березня, 2010 в 11:33 #6 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 11:33 Якщо до суботи зійде сніг, то планую на дачу поїхати. Зроблю всі заміри.
Masik Опубліковано 17 Березня, 2010 в 12:14 #7 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 12:14 Тоже хочу сделать, только снежок пускай сойдёт.
valuzk Опубліковано 17 Березня, 2010 в 13:26 #8 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 13:26 Тоже хочу сделать, только снежок пускай сойдёт. Це ж буде холодне копчення. Щоб скоптити рибу в такій коптільні потрібно буде біля 6 годин. Краще вже робити коптильню гарячого компчення 30 хв. і рибка готова. Сам такої не маю, але коптив в знайомого на дачі суть така, що дим іде не від дров які горять, а від стружки (черешня, вишня) яка нагрівається тими ж дровами. От що знайшов в інтернеті
valuzk Опубліковано 17 Березня, 2010 в 13:56 #9 Опубліковано 17 Березня, 2010 в 13:56 Кому цікаво скачав книжку Копченые блюда имеют неповторимый вкус и аромат, долго не портятся и могут быть использованы, особенно в летнее время, для приготовления холодных закусок, первых и вторых блюд. Однако немногие знают, что копчение в домашних условиях доступно каждому. Книга раскрывает читателю многие секреты копчения. В книге рассказывается о способах копчения, о самой технологии копчения, о том как сделать аппараты для копчения, и приведены множество различных рецептов копченостей. Название: Дачная коптильня Автор: И.Р. Киреевский Издательство: Аст, Сталкер Год издания: 2006 Страниц: 113 Формат: PDF Язык: русский Качество: хорошее LINK
Kruk Опубліковано 18 Березня, 2010 в 11:00 #10 Опубліковано 18 Березня, 2010 в 11:00 Тоже хочу сделать, только снежок пускай сойдёт.На другій схемі в тебе намальовано перекриття димаря шифером. Не раджу так робити - від жару шифер тріскає з страшним шумом і розльотом осколків.
imp13 Опубліковано 18 Березня, 2010 в 11:48 #11 Опубліковано 18 Березня, 2010 в 11:48 +1розпечений шифер = граната
Zeuss Опубліковано 18 Березня, 2010 в 11:55 #12 Опубліковано 18 Березня, 2010 в 11:55 Це ж буде холодне копчення. Щоб скоптити рибу в такій коптільні потрібно буде біля 6 годин.Для риби меньше.Так самий смак в тому. Приїхав десь в обід на дачу. Заклав батерею горілочки (пива, іншого гарячітєльного) в холодильник. Розпалив коптилочку. Зробив закладку. Шпортаєшся, прибираєш і слідкуєш за вогнем. Зробив до вечора всю необхідну роботу. Приїхали друзі. Дістав перший "артилерійський залп" поки на швидкоруч шось приготовлено. Потім всі розмовляють, курять і ждуть поки дістанеться смакота...*пішов на гізметео, дивитись коли вже...*
Shkarpetkin Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 10:25 #13 Опубліковано 27 Серпня, 2011 в 10:25 Я сало коптив на саморобній коптильні, як на зображенні у Krukа. Тільки зверху ще вологим мішком накривав. За вісім годин на вишневих дровах така смакота виходить!
ostapus Опубліковано 9 Вересня, 2011 в 12:46 #14 Опубліковано 9 Вересня, 2011 в 12:46 в Масіка і Крука - правильні схеми. Я вже 5 років регулярно копчу по 2 рази на рік (на Різдво і Паску). Реально - металева бочка - димовий канал в землі накритий бляхою і засипаний землею (3-3,5 м)і ямка де паляться дрова (дуб, вільха, вишня, грушка, та ін. кісточкові). Як правило копчу ковбаси, бочок і сало.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.