Перейти до змісту

Шенгенська віза

SvitlikOM

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В кожного посольства своє маркування віз. В Словацькому наприклад: A, B, C, D.

На що документи подавав?

Опубліковано

А, В, С, В - це тип візи. А мене цікавить "ціль видачі" ( є там такий пунктик в самому кінці). Візу відкривала не я, а відкрили її мені на роботі. Тип візи "С", мультивіза. Тепер мене цікавить, чи зможу я скористатись візою для не робочої поїздки.

Опубліковано

можешь.

нтолько виза имеет 2 срока.

1. общий срок действия.

2. количество дней, которые можешь провести за границей.

в этих рамках - катайся на здоровье

Опубліковано
А, В, С, В - це тип візи. А мене цікавить "ціль видачі" ( є там такий пунктик в самому кінці). Візу відкривала не я, а відкрили її мені на роботі. Тип візи "С", мультивіза. Тепер мене цікавить, чи зможу я скористатись візою для не робочої поїздки.
Зможеш. Кому яке діло на кордоні куди ти їдеш. Питання в обмеженні візи. Знаю поляки видають 2 типа візи: тільки на польщу і на весь шенген. Можливо втому консульстві де відкривалася віза також є такі обмеження. Ну і звичайно коридор самої візи описаний Шурою.

Ну і звичайшо що в шенген можна в'їжджати з тої країни яка видала дану візу.

Опубліковано
Ну і звичайшо що в шенген можна в'їжджати з тої країни яка видала дану візу.

это для первого въезда. иначе данное посольство может больше шенгена не дать.

Опубліковано

Спорити не буду.

Знаю тільки що наші працівники як їздять в шенген то завжди їздять через ту країну яка видала візу, хоча можна було б вїхати туди куди треба.

Опубліковано

А якщо віза видавалась через консульство Польщі, чи зможу я поїхати, скажімо, до Чехії (через Польщу). Як по візі дізнатись чи вона лише для Польщі, чи поширюється на інші країни Шенгенської зони? Чи має значення на чому перетинати кордон (автомобіль, автобус) і де перетинати (Устилуг, Ягодин)?

Опубліковано

как и где пересекать границу - нет разницы. хоть в аэропорту.

а вот по поводу куда ты можешь ехать - лучше позвони в консульство.

http://www.offer.org.ua/news/20082515107.html

про 05 ничего не сказано

Опубліковано
А якщо віза видавалась через консульство Польщі, чи зможу я поїхати, скажімо, до Чехії (через Польщу). Як по візі дізнатись чи вона лише для Польщі, чи поширюється на інші країни Шенгенської зони? Чи має значення на чому перетинати кордон (автомобіль, автобус) і де перетинати (Устилуг, Ягодин)?
это для первого въезда. иначе данное посольство может больше шенгена не дать.

А на чому особливого значення не має. Я, наприклад, коли відкривав шенген то подавав документи на машину, а перетинав пішим ходом, головне щоб піший перехід був на кордоні.

Опубліковано

На визах пишется, какая это виза у нас Panstwa Schengen (в самой верхней строчке). У нас cel wydania - 04 (экономическая деятельность)., 05 - не встречал.

польська національна віза та шенгенська мають різний зовнішній вигляд, тому переплутати їх неможливо

Визуально разницы в них нет

Опубліковано

http://www.dipinfo.ru/gk/poland/visapoland

Опубліковано

C - Краткосрочные визы на временное пребывание

Выдаются максимум на 3 месяца пребывания на протяжении 6 месяцев, для граждан Украины сроком до 5 лет.

С/01 - туристическая

С/02 - посещения

С/03 - участие в спортивных мероприятиях

С/04 –хозяйственная деятельность

С/05 - культурная деятельность или участие в конференциях

С/06 - служебные поездки представителей государственных органов или международных организаций

С/07 - участие в процессе предоставления убежища

С/08 - работа

С/09 - наука, обучение, тренинги, за исключением работы

С/10 – временное убежище

С/11 - причины, о которых идет речь в ст. 33 Закона об иностранцах

С/12 - пребывание несовершеннолетнего лица, о котором идет речь в ст. 34 Закона об иностранцах

С/14 - другая цель, не указанная выше

Опубліковано
2 типа візи: тільки на польщу

зараз імхо дуже рідко їх видають

абсолютно вірно, бачив 2 так що можу стверджувати на 100%

різниця тільки в написі ШЕНГЕН

Опубліковано
2 типа візи: тільки на польщу

зараз імхо дуже рідко їх видають

абсолютно вірно, бачив 2 так що можу стверджувати на 100%

різниця тільки в написі ШЕНГЕН

:D а у меня обе в паспорте есть

Опубліковано
польська національна віза та шенгенська мають різний зовнішній вигляд, тому переплутати їх неможливо

забираю слова назад, просто мав колись німецький шенген, з польськими візами там мало спільного, тому вирішив що так воно і лишилось

мета поїздки зазначена у візах:

1) "01" - туристична віза

2) "02" - гостьова віза

3) "03" - віза для участі у спортивних заходах

4) "04" - віза з метою ведення господарської діяльності

5) "05" - віза з метою ведення культурної діяльності та участь в міжнародних конференціях

6) "06" - віза видана для виконання службових завдань для представників органів іноземних держав, а також міжнародної організації

7) "07" - віза з метою виконання робіт залежних від пір року

8) "08" - робоча віза

9) "09" - навчальна віза для здобуття вищої освіти 1, 2, 3-го ступенів

10) "10" - наукова віза

11) "11" - віза з метою користання з часової охорони

12) "16" - віза з метою участі у справі про надання статусу біженця

13) "18" - віза для найближчих членів родин репатріантів

14) "19" - віза з метою реалізації дозволу на тимчасове або постійне проживання

15) "20" - віза для осіб котрі мають карту поляка

16) "21" - репатріаційна віза

Опубліковано

Хто про що, а я знову за порадою. Ситуація така, вчора повернулися з Польщі колеги по роботі. Люди, які їздили вже не перший раз, ніяких проблем з цим ніколи не мали, завжди переїжджали кордон через "зелений" коридор. А цього разу простояли в загальній черзі більше чотирьох годин. Кажуть, ставлення жахливе і з нашого і, особливо, з польського боку. Зараз поляки вимагають мати при собі оригінал запрошення, а польські прикордонники мати лист підтвердження від організації, яка запрошує. Хтось щось чув про це? Тепер, власне, сама проблемка. Робоча поїздка у мене запланована аж на травень. Відповідно і усі документи (запрошення) готувались на травень. Але віза уже відкрита і можливість поїхати є. Чи зможу з'їздити без запрошення, якщо в візі стоїть ціль поїздки ("05" - віза з метою ведення культурної діяльності та участь в міжнародних конференціях)? Чи не виникне потім проблем з робочою поїздкою?

Опубліковано

SvitlikOM хтось тобі нарозказував жахів.

Ставлення жахливе бо наші туди караванами возять контрабасік. Тепер по суті питання, якщо у тебе шенгенка мультівіза (не разова) то сідай і спокійно їдь. Ніхто, ні митники ні погранци, не мають права тебе вернути. Факт наявності візи означає що ти пройшов всі процедури, всі твої документи перевірені і ти можеш перетинати кордон. У тебе є дозвіл і вони зобов'язані тебе пропустити.

Опубліковано

у меня польская виза открыта до июня месяца и я могу находится на территории Польши 50 дней, чем можно заняться чтобы виза не пропадала, если путешествовать то одному скучно будет, да и дорогое это занятие - может как-то подзаработать можно... =(

Опубліковано

2 SvitlikOM

при перетині польського кордону раджу мати запрошення та усі документи до нього, те що у вас стоїть віза у паспорті не означає що вас пропустять, був неодноразово свідком того, коли людей вертали на Україну при відсутності згаданих документів.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...