Перейти до змісту

Злиття Beeline та Kyivstar


Рекомендовані повідомлення

сьогодні отримав інформацію про злиття двох гігантів. так як власники практично одні вирішили привести все до єдиного оператора причому підрозділи котрі займаються мобільним звязком відходять до нинішньої команди Київстару, а команду з Білайну буде займатись стаціонарним зв"язком та інтернетом. відповідно будуть деякі реорганізації у відповідних структурах. інформації відразу з двох джерел у даних операторів. Злиття активно буде проводитись дес ьу другій половині року

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво як це вплине на роумінг абонентів Utel, які досить часто змушені використовувати мережу Білайна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Білайн - один з найкраще розкручених брендів, фірма з Росії, об'єднається з Київстаром, і перестане займатися мобільним зв'язком? Та ну...

ІМХО, було тупо називати компанію "Київстар", з такою чіткою прив'язкою до міста Києва.

Щось слабо в це віриться. Ну, побачимо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво як це вплине на роумінг абонентів Utel, які досить часто змушені використовувати мережу Білайна.

Как билайн, так и киевстар с таким же успехом используют 3G покрытие Утел, так что договорятся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стаття ще за жовтень минулого року. Щось не вірю, що це злиття вже відбулось повністю, це по-перше. по-друге, там же сказано, що спочатку "старі" компанії постараються "роздерибанити" ліцензії на 3G (вже де-факто застарілий, бо 4G на носі не лише в Європі, а і в Україні є), а потім обєднаються в "бістар" "Вимпелком", обєднавши частоти і абонентів. І, нарешті, ті корпоративні війни почались ще із виходу бренду "білайн" в Україну, це мммм... 2007 рік здається (історія запутана і не дуже приємна), посилились із поглинанням Голдентелекому і нарешті прийшли до логічного завершення. Для пересічного користувача від цього не буде нічого нового доброго - плата за з'єднання/обов'язковий щомісячний платіж форева на двох монстрах-операторах зв'язку, які до того ж не будуть національними (є ще повно дрібних національних на кшалт Утел (поки що) чи Інтертелекому). Але це ІМХО, і побачимо, що з того буде. <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок плати за зєднання, так на КС її для контрактників відмінили.

Що до злиття, як на мене, то аби в абонентів КС якість звязку лишалась такою як є зараз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... що говорити, всі чекають рішення Антимонопольного комітету України (остання інстанція). Хоча акціонери за щоб приєднати Бі до Кс. Так, саме до КС!

Ось кого цікасить посилання на форум УРС, де якраз обговорюють цю тему:

http://urs.net.ua/forum/index.php?showtopic=887&st=80

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Об'єднання "ВимпелКому" з "Київстаром" завершено та офіційно про це оголошено.

Злиття "ВимпелКому" з "Київстаром" завершене

Компанія VimpelСom Ltd. оголосила сьогодні про успішне завершення оферти акціонерам ВАТ "ВимпелКом". Як і очікувалося, майже 98% акціонерів погодилися на злиття "ВимпелКому" з українським "Київстаром", передає РБК.

Таким чином, останній формальний бар'єр на шляху до об'єднання двох компаній (згода не менше 95% акціонерів російської компанії) був успішно подоланий. Тепер "ВимпелКому" і "Київстару" залишається лише завершити деякі малозначні юридичні процедури, щоб остаточно стати одним цілим.

У повідомленні VimpelСom наголошується, що до теперішнього часу виконані всі умови для завершення операції. Отримані необхідні дозволи регулюючих органів Російської Федерації та України, всі розгляди в суді і регулюючих органах, а також виконавче виробництво у справі, пов'язаній з позовом компанії Farimex до норвезького акціонера "ВимпелКому" Telenor припинені без витрат і збитків для останнього.

На завтра (22 квітня) запланований початок торгів депозитарними розписками, випущеними на акції компанії VimpelСom Ltd. на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE). При цьому VimpelСom Ltd. має намір припинити торги акціями ОАО "ВимпелКом" на РТС і провести делістінг ADS, випущених на акції компанії, на Нью-Йоркській фондовій біржі. Це відбудеться після ухвалення відповідного рішення радою директорів ВАТ "ВимпелКом".

Також сьогодні рада директорів компанії VimpelСom Ltd. призначила Йо Лундера головою ради директорів, Джеффрі МакГі затверджений на посаді головного юрисконсульта, Олексій Субботін затверджений на посаді директора із зв'язків з інвесторами, йдеться в повідомленні VimpelСom.

"Результати пропозиції про обмін означають появу нового потужного гравця серед телекомунікаційних компаній на ринках, що формуються", - заявив генеральний директор VimpelСom Олександр Ізосімов. За його словами, така беззастережна підтримка акціонерів колишнього "ВимпелКому" говорить про те, що нова компанія може розраховувати на їх повну підтримку при реалізації своєї стратегії.

"Той факт, що два наших основних акціонера - Altimo і Telenor - вирішили питання, що все ще залишалися, вселяє в мене упевненість в можливостях нашої нової корпоративної структури і системи корпоративного управління із забезпечення реалізації всього потенціалу активів, що є у компанії", - додав А.Ізосімов.

Як повідомлялося раніше, на початку жовтня 2009 р. російська Altimo і норвезька Telenor повідомили про досягнення угоди про об'єднання спільних активів "ВимпелКому" і "Київстар GSM". Нова компанія зареєстрована на Бермудських островах, штаб-квартира розташується в Нідерландах. Нідерландській холдинговій компанії буде належати по 100% "ВимпелКому" та "Київстару". У свою чергу акціонерна структура нової компанії буде виглядати наступним чином: Altimo буде належати 38,46% у статутному капіталі (43,89% голосуючих акцій) VimpelCom Ltd., норвезькій Telenor - 38,84% статутного капіталу (35,42% голосуючих акцій ). У вільному обігу перебуватиме 22,7% статутного капіталу (20,69% голосуючих акцій).

До групи "ВимпелКом" входять оператори зв'язку, що надають послуги зв'язку, а також передачі даних в Росії, Казахстані, Україні, Таджикистані, Вірменії, Грузії та Узбекистані. Абонентська база "ВимпелКому" налічує більше 58 мільйонів користувачів. ВАТ "ВимпелКом" володіє торговельною маркою "Білайн". Основними акціонерами компанії є Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп"), що володіє 44% голосуючих акцій "ВимпелКому", і норвезька Telenor (29,9% голосуючих акцій).

Нагадаємо, компанія "Київстар" заснована в 1994 році, послуги мобільного зв'язку почала надавати в грудні 1997-го. "Київстар" - закрите акціонерне товариство, акціонерами якого є компанії "Telenor" (56,52%) і "Storm" (43,48%). Станом на початок 2009 року "Київстар" обслуговувала понад 23,45 мільйонів абонентів.

21.04.2010

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Історія об'єднання Київстара та Білайна ще не закінчилась. Цікавий факт - АМКУ переглядає свої дозвола, які були дані на таке об'єднання. Цікаво, в чому справа? Чи справа в табличці ділення?

АМКУ сегодня планирует пересмотреть разрешение на объединение компаний "Киевстар" и "Вымпелком"

22 апреля 2010, 10:39

Антимонопольный комитет Украины (АМКУ) на сегодняшнем заседании планирует пересмотреть свое решение о выдаче разрешения норвежской компании Telenor и российской "Альфа-групп" на объединение долей в украинском ЗАО "Киевстар GSM" и российском ОАО "Вымпелком" (РТС: VIMP). Об этом РБК-Украина сообщили в пресс-службе АМКУ.

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як оперативно спрацював АМКУ:

АМКУ приостановил решение о слиянии ЗАО "Киевстар GSM", ЗАО "Украинские радиосистемы" и ООО "Голден Телеком".

РБК-Украина, 22.04.2010, Киев, 11:54

Антимонопольный комитет Украины приостановил свое предыдущее решение о слиянии ЗАО «Киевстар GSM», ЗАО «Украинские радиосистемы» и ООО «Голден Телеком». Решение было принято сегодня во время заседания комитета, передает корреспондент РКБ-Украина.

Как отметил председатель АМКУ Алексей Костусев, процедура пересмотра решения была начата на основании ходатайства ООО «Астелит». «Таким образом, принятие сегодняшнего решения о пересмотре и остановке ранее принятого решения о концентрации, означает фактически запрет для участников концентрации на срок пересмотра совершать какие-либо действия относительно слияния «Киевстара», ЗАО «Украинские радиосистемы» и ООО «Голден Телеком», - сказал он.

По его словам, в АМКУ 20 апреля поступило заявление от ООО «Астелит» о пересмотре решения, принятого комитетом 9 марта 2010 г. о предоставлении разрешения о слиянии этих трех компаний.

Он сообщил, что в предоставленных «Астелитом» материалах изложены факты, которые существенными обстоятельствами не были известны комитету при принятии предыдущего решения. В частности, они касаются расчетов частей участников рынка мобильной связи Украины и частей радиочастотного ресурса, которыми пользуются операторы мобильной связи Украины.

Джерело

А по суті все стало зрозуміло - Астеліт (підконтрольна структура Ахметова) не захотіла такого міцного конкурента, тут їх зрозуміти можна. Але насторожує той факт, що все було зроблено ду-у-у-уже оперативно АМКУ, головою якого є Костусєв (який, в свою чергу, співпрацює з коаліцією "тушок" і нею ж був поставлений на цю посаду).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Совет директоров группы «ВымпелКом Лтд.» (TM Beeline) утвердил изменения в структуре управления компании.

Структура будет поделена на четыре бизнес - единицы: Россия, Украина, СНГ и международные бизнесы – которые будут подчиняться непосредственно штаб-квартире компании в Амстердаме.

В рамках данной реструктуризации, Елена Шматова была назначена на позицию генерального директора «ВымпелКома» и в этой позиции будет управлять бизнес-единицей «Россия». Бизнес-единицу «Украина» будет возглавлять Игорь Литовченко, президент «Киевстара». Бизнес–единицей «СНГ» по-прежнему будет руководить Дмитрий Кромский.

В результате этой реструктуризации главный управляющий директор «ВымпелКома» Борис Немшич и генеральный директор «ВымпелКома» Александр Торбахов приняли решение покинуть компанию незамедлительно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...