Перейти до змісту

Бурульки

SysR

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Живу в 5-ти поверхівці на останньому поверсі, відповідно також "опасаюсь" танення снігу та капання зі стелі.

Тому задумались з домашніми: де взяти лопати(хоча б одну) та всім разом вийти на "суботник по боротьбі зі снігом" :D

На жек навіть не надіюсь, так як вже 2 рази за свій рахунок перекривали дах, хоча за утримання будинку платимо справно.

Опубліковано

З тих відколи зявилася охорона праці. Без вишкі з одною лопатою можна наробити ще більше лиха, в порівнянні з тим, як вони просто поадають, чи їх позбивають вишкою.

Я собі не уявляю, як можна стояти на слизькому краю даху махаючи лопатою.

Опубліковано

Ваше счастье - в ваших руках. Предпочитаете вздыхать посредством клавиатуры в инете - что ж, тоже выбор ;)

Опубліковано

Где вздыхают?

З.І. Я взагалі не обурююсь, просто попереджаю про небезпеку, оскільки таке щастя вісить далеко не на одному будинку.
Опубліковано
Ваше счастье - в ваших руках. Предпочитаете вздыхать посредством клавиатуры в инете - что ж, тоже выбор
ІМХО краще вздихати здоровим за клавіатурою, чим каліченим але без бурульок на криші.

Ще можна зобовязати ЖЕК в примусовому порядку зробити свою роботу, за яку мешканці платять.

Опубліковано
А самим слабо выйти на крыши?

Стаття раз: Альпинист упал с крыши, когда сбивал сосульки

Стаття два: Сбивая сосульки с крыш, погибли два человека

Це падали ніби як професіонали. А що буде, якщо лікарі чи вчителі почнуть збивати бурульки, сантехніки підуть викладати в школи, а промислові альпіністи робитимуть хірургічні операції?

Опубліковано
Ага, моя хата с краю, а сосули... авось пронесёт
Не в тому справа.

1. Є відповідні служби які цим зобовязані займатися, яким за це платять.

2. Ініціатива наказуєма. (Такого роду самодіяльність до добра не призводить, але якщо так хочеш це зробити, я тобі навідь заплачу, якщо звісно ризикнеш ;) ). Крім того можна покалічити чиєсь майно, для чого мені це треба. Да і це не моя спеціалізація, займатися обслуговуванням будинку. Я не ворог смому здоровю.

3. Береженого БОГ береже.

Опубліковано

ИМХО, каждый должен делать СВОЮ работу. И не просто делать, а делать ХОРОШО. Иначе фигня какая-то получается.

Опубліковано
Сьогодні в обласному центрі Волині сніговий зсув упав на хлопчика і скалічив дитину.

Нещасний випадок трапився на вулиці Словацького. Снігова брила впала з будинку. У травмпункті розповіли, що дитина перебуває у хірургічному відділенні.

Постраждалим є хлопчик 10-11років. Докладнішу інформацію медичні працівники не надали, - пише «ВП».

©

Опубліковано

хм, тепер я зрозумів навіщо вчені так жваво хочуть придумати дієву лазерну зброю типу геймерського бластера з фокусуючим променем - щоб точним відстрілом збивати сосульки з дахів, ГиГИ :D:lol:

Опубліковано

ursa - згоден, чим сдіти тут і топтати клаву, краще вже було давно скористатися порадою Ярчика, із перших постів. Піти і накатати кляузу в ЖЕК.

Але твоєю порадою користуватися НЕ МОЖНА. !

Це не власний будинок - сам захотів і поліз збивати бурульки та чистити сніг. Не хочеш сам - визвав службу - заплатив. Впав - сам винен -твій будинок.

В даному випадку - йде мова про комунальну власність (не уповноважений ти по дахах лазити і і щось там збивати) , та про оплачені послуги. Бо буде як в дитячому анекдоті - " Я таксиста обманув!, - Як?, - Гроші заплатив, а сам не поїхав!".

І саме головне - у тебе є допуски та дозволи для будь-яких висотних робіт? Немає - тоді й не радь нікому таких дурниць. Тому як будь які роботи без відповідних документів (допусків) - порушення закону. Ти знаєш фізику і її розділ "Електрика" - то це не значить, що ти можеш полізти ремонтувати 10 000 Квольт-ну лінію. Правильно, у тебе немає, ні дозволів-допусків, ні навичок. Те ж саме і тут. ЖЕК не реагує - скинулися жителі - скинули бурульки за допомогою фірми - і виставили рахунок ЖЕК-у - нехай відраховує від утримання будинку!

Опубліковано

вчора був в дружини на роботі (напроти каравану) тільки пройшов чую як загуркотить з даху прошов зсув снігу з льодом, завалило весь прохід перед магазином (~ шириною 1 м висота ~ 60 см і довжина ~ 3,5 м) уф пронесло а то привалило б десь біля тони мокрого снігу з льодом і не прийшов би на бордовку :(, пронесло :)

PS після того взяши деревяну швабру позбивав бурульки ще на 6 м даху і в результаті зсунуло ше 2 рази так само снігу :) правда видовише зі сторони класне :)

Опубліковано

дивно, там здається декілька дів тому все бульдозирами прочистили і Камазами весь практично сніг вивзли (подія - нонсенс). А за дах напевно забули.., українці, як завжди, ніколи не виконують роботу ПОВНІСТЮ!

Опубліковано
А слабо написати в ЖЕК звернення - мовляв, на підпорядкованій Вам території є загроза, що чийомусь життю та здоров'ю може бути завдано шкоди халатною бездіяльністю. Прошу вжити заходів щодо усунення явищ, які можуть створювати таку загрозу. У випадку, якщо хтось постраждає - залишаю за собою право повідомити правоохоронні органи про те, що керівництво ЖЕКу повідомлялося про небезпеку, але проігнорували її, що буде однозначною підставою для порушення кримінальної справи.

Колись, здається, fedot підготував звернення щодо небезпечного місця по вул. Глушець-Бринського, і відповідні служби позрізали гілки навколо дорожніх знаків, і нанесли відповідну розмітку на дорогу.

Тут треба кОпати в зад, а не обурюватися на форумі.

Бо якщо скласти таке звернення, належним чином відправити його (цінним листом з описом і повідомленням про вручення), або ж під розписку здати в ЖЕК - то потім, не дай доле дійсно біда буде, то керівництво усвідомлюватиме, що раз їх попереджали, а вони не вжили заходів - значить, кримінал...

Взагалі-то підготував звернення саме Yarchik, хоч і на моє прохання (за що йому я й по сьогодні вдячний, а дехто завдячує цілісністтю своїх автомобілів, збереженим здоров"ям і, можливо, навіть життям). Я те звернення розіслав заказними листами. З ДАІ отримав офіційну відповідь, ще дві установи спілкувалися зі мною в телефонному режимі, і на офіційному листі-відповіді я не наполягав. Але результат дійсно був!

П.С. По темі. А чи не простіше спробувати домовитися з мешканцями верхніх поверхів - один добрячим довгим дрином збиває бурульки, двоє (мінімум) контролюють небезпечну зону долі, щоб ніхто не підліз.

Опубліковано

Говорят вчера в "Снежной королеве" крыша провалилась во время сеанса.

Или слухи сильно преувеличены? Кто знает?

Но какое-то ЧП было сто процентов.

Опубліковано

О, для мене тема актуальна. Два дні летить з даху лід. Величезними глибами. Приїхали жековці, почали збивати. І що дивно збили тільки з одного підїзду, поїхали до другого будинку, і теж збили з одного будинку. А решта бурульок вже другий день летить сама. З таким гуркітом, аж страшно.

Опубліковано

В центре Киева, недалеко от площади Славы, сосулька, которая упала из крыши дома, убила женщину.

По словам очевидцев, трагедия произошла около 11:00 воскресенья. Женщина шла в сторону площади Славы по улицы Суворова мимо здания Национального транспортного университета, из крыши которой и упала сосулька.

Очевидцы события сообщили, что женщина умерла на месте.

Они отметили, уже около 15:00 на крыше этого дома работали люди, которые отбивали остатки льда.

Как известно, на протяжении недели в столице от падения сосулек пострадали еще две женщины: первый случай произошел на улице Крещатик, второй на улице Московской.

sosylka.jpg

http://gazeta.ua/index.php?id=328180〈=ru

Опубліковано

І відразу мерія прокоментувала загибель киянки

Київська влада закликає жителів міста бути акуратними у зв'язку із загрозою падіння бурульок з дахів будинків.

Як повідомили в прес-службі КМДА, "в кожному районі створені бригади з очищення дахів від бурульок, залучена наявна спецтехніка оперативних служб, поставлено до відома всіх балансоутримувачів про необхідність термінового очищення будинків від бурульок, небезпечні місця огороджені сигнальними стрічками, жителі попереджені відповідними оголошеннями".

Це повідомлення з'явилося після того, як у неділю, 21 лютого, жінка загинула, коли їй на голову з даху впала крижана брила.

"Це сталося біля Національного державного транспортного університету, який є державною власністю і підпорядковується Міністерству освіти і науки України. Не звернувши увагу на сигнальну стрічку, яка захищала територію навчального закладу, двоє громадян пройшли повз попереджувальний знак і потрапили під брилу льоду, що впала з даху Національного державного транспортного університету, в результаті чого одна жінка отримала важку травму, що є несумісною з життям ", - зазначили в прес-службі.

"Зважаючи на ці обставини, київський міський голова Леонід Черновецький знову звертається до киян із проханням бути дуже обережними, звертати увагу на попереджувальні знаки і обходити небезпечні зони", - наголошується в повідомленні.

У КМДА нагадали, що відповідно до Закону про благоустрій, відповідальність за утримання будинку несе балансоутримувач. "У цьому разі - це керівництво Національного державного транспортного університету, який підпорядкований Міністерству освіти і науки України. Тому й відповідальність за випадок несе керівництво університету та профільне міністерство", - вважають в КМДА.

"КМДА звертається до прокуратури міста, Генеральної прокуратури розслідувати кожен такий випадок і притягти до відповідальності винних", - наголошується в повідомленні

http://ua.korrespondent.net/ukraine/1049565

Опубліковано

Інцидент з Сніговою королевою правда. Бачив на власні очі, стояв метрів за 50 від неї. Тільки завалилась не криша а стіна. Дирка була в діаметрі метрів 5. А могла завалитись і криша.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...