Перейти до змісту

Бродячі собаки кусають лучан. Жертви погрожують удом.

Shkoder

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Безпритульні тварини - проблема, яку можна вирішити

Відчуття безпеки нна вулицях міста безумовно хвилює кожного лучанина не менше, ніж проблеми працевлаштування, тарифів на проїзд у громадському транспорт чи збільшення поати за надання житлових послуг ЖКП. Справедливо, адже поспішаючи на роботу чи здійснюючи вечірню прогулянку містом, ніколи не чекаєш, що на тебе чи твоїх знайоих накинеться зграя розлючених собак.

Проблема існування величезної кількості бездомних тварин у місті Луцьку - на вустах місцевих можновладців та мешканів житлових мікрорайонів уже кілька років поспіль.

Особисто я пам'ятаю, коли у дитинстві батьки попереджали, що мого собаку можуть забрати так звані гицалі, якщо не доглядатиму за ним належним чином.

Так, якщо раніше бездомних тварин відловлювали та відстрілювали, то зараз це заборонено законом. Голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук пропонує на розгляд депутатам міської ради Програму стерилізації Товариства захисту тварин. Завдяки втіленню цієї прграми у життя пані Дана сподівається, що у Луцьку через 5 років безпритульні собаки та коти зникнуть взагалі.

Однак, питання в іншому: кусати нападати вони теж перестануть? Чи можливо разрм із стерилізацією їм вириватимуть зуби та кігті? - навряд, то значить, що нам говорять почекати ще 5 років, а до тих пір як хочете вулицями - так і ходіть.

Відомий інши варіант - притулок для тварин, що у с. Промінь. Нещодавно мені особисто довелося там побувати. Для того, щоб утримувати тварин, умови є, але за ними потрібен догляд. Їх обов'язково треба оберігати, годувати, а людям, як це робитимуть, не завадило б заохочувати матеріально. Проте зрозуміло, що коштів на це немає. Депутат Луцької місокї ради Андрій Козюра вважає неприйнятною ідею Дани Новарчук стерилізувати безпритульних тварин, а потім відпускати їх на вулиц міста. Не поділяє він так звану теорі. свого колеги депутата Луцької міської Ради Сергія Григоренка, суть якої полягає у тому, що стерилізовані собаки не пускатимуть собак з ближніх сіл і будуть відвойовувати свою теріторію. Однак, згідно з теорією Дани Новарчук, стерилізовані собаки зникнуть з Луцька протягом 5 років, то тоді інші собаки можуть без будь-яких перешкод дістатися міста, і бути стерилізованими? Таким чином ми будемо стерилізувати всіх собак?

Андрій Козюра нагадав, що в Луцьку з 2008 року діють Правила утримання тварин у місті, прийняті на засіданні сесії міської ради, які відповідають усім вимогам Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження". В даному документ мститься порядок утримання домашніх тварин, їх вигулу, переміщення, контроль та механізм відлову безпритульних тварин. Відповідно до даних Правил таких собак та котів поміщають у притулок, а далі - від пошуку власників для тварин до догляду за ними та створення всіх необхідних для них умов - це формат співпраці влади з громадськими організаціями, мета діяльності яких полягає у тому, щоб допомогти тваринам. Однак, жодної копійки для виршення міська влада досі не виділила.

Працівники комунального підприємства "Луцькспецкомунтранс" зі слів його голови, пана Валерія Кузьмича, мають можливість вдловлювати собак і завохити їх у притулок, що в с. Промінь, але навіщо це робити, якщо за кілька днів ті ж собаки незрозумілим чином з'являються знову у місті і вільно розгулюють вулицями, створюючи неабияку небезбеку для його мешканців, особливо для маленьких діток. Адже вони не лише можуть накинутися й покусати, іноді така собака просто "зробить свою справу" в дитячу пісочницю, і діти потім страждають від захворювання на кишкових паразитів.

Отже, проблема залишається на порядку денному. Телефонні дзвінки потерпілих від собак людей лунають у кабінетах пдприємства, тварини - це добре. Але життя і здоров'я людей - важливіше, тож бригада з відлову знову вимушена порушувати закон, беручи зброю до рук.

Степан СТАРЧУК ("Громадська ініціатива", №2, 2 квітня 2010 року)

• Відповідей 1,8 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Дана Новарчук пропонує на розгляд депутатам міської ради Програму стерилізації Товариства захисту тварин.

цілком з панночкою згоден, наше "Товариство захисту тварин" давно потрібно стерилізувати. Бо толку від них ніякого. Мають он зоопарк, який і зоопарком то напевно називатися не має права із-за таких умов утримання тварин. Але піаряться на тому що ніколи не вирішиться - на собачках безпритульних.

Безпритульних собак потрібно вистежувати вдень і відстрелювати ночами, але не показово одну на місяць. А щоби це виконувалося - просто дати троха більше грошей гицлям і все у нас буде гуд. Наладити нормальний телефон на який можна брякнути і сказати що "в мене під вікнами 5 собачок дрімає".

І закінчилися б у нас дворняжки дуже швидко.

Кому хочеться тваринку - заводьте в себе вдома і доглядайте, а не підкормлюйте на базарі чи в когось під вікнами. В мене сусідка є невмєняєма - котам жерти кидає з третього поверху. І то все потім воняє і мухи плодяться... вікно фіг відкриєш.

Бачив там ще темку про породистих собак, їх вигул і намордники. Сам був власником собак з дитинства, мав в різний час 2 боксери і одного бультер"єра (подарували). Гуляв де получалося - бо немає у нас на все місто жодного спеціалізованого майданчика для вигулу тварин. От за це, любі друзі, бийтеся з владою, бо вирішить багацько питань. А толку з того що приймуть закон що неможна з собакою гуляти по вулиці, йома-йо, а де я маю гуляти ? любий суд буде на моїй стороні. Хоча щодо намордників - то треба штрафувати і причому дуже серйозно, а не на 15 гривеників.

P.S.: любі "захисники", не забудьте поставити "-" в карму, бо я ж такий наклеп заказний на вас написав.

Опубліковано

P.S.: любі "захисники", не забудьте поставити "-" в карму, бо я ж такий наклеп заказний на вас написав.

"каклеп" эт точно

ибо "Товариство захисту тварин" никакой стороной Луцким ззопарком не владеет....

Опубліковано

піаряться.

ого какое слово...

ты еще скажи что они (защитники) в депутаты хотят... или новый лексус...

p.s. будет время и желание - созвонись, попиаримся вместе :)

Опубліковано

Можна ж щось вирішувати реально і дивитися вглиб проблеми, а можна просто писати що тваринки мають право жити і срати де попало (прямо як гопніки).

Переловити всіх тварин і стерилізувати ? ну пісєц, це просто як в анекдоті "для того щоб позбавитися від тараканів тра кожного з них намазати препаратом..." Помоєму вже як зловили - то тратитися на операцію, післяопераційне утримування і медикаменти - дурня відверта. Так напевно і в америці не поступають.

Не піаряться з зоопарком бо їх пошлють вж*** і запропонують зробити фінансове вливання... ну чи навпаки спочатку запропонують а потім одні одних пошлють. А тут така тема - бездомні тваринки, тіпа всіх торкається, но ніхто вроді как і не відповідає за це безпосередньо. Самоє оно.

Тому ще раз скажу - займаються не тим чим треба.

ну і Zevs_Isver, ти кажися точно знаєш що я тут не зацікавлений ніяким краєм, так що "які наклепи ?".

дивно якщо не хочуть...

Опубліковано

просто у нас получается что к бездомным нет никому дела - вот они и пытаются помочь

p.s. если есть желание позлюкаться - рядом есть темка о "карьерах" но острожно, там можно получить резиновую пулю в ногу

Опубліковано

там нецікаво, бо то тра починати з протестів проти влади, судів, міліції, податківців і всіх інших які дозволяють такий безпредєл. А потім вже законно повертати вкрадене. А толку там з плакатами свистіти за 500м від будинку, власник і не зверне увагу.

Опубліковано
Саме пані Дана, яка змалку росла чуйною до тварин, а після смерті матері собаки і коти замінили їй сім'ю, об'єднала довкола себе таких же небайдужих волонтерів з тим, щоб власними силами допомагати братам нашим меншим.

С людьми у неё не складываются отношения, что ли? Почему же она заменяет семью животными?

Спочатку Спочатку я на виклики лучан виїжджала разом з працівниками спеціалізованого комунального автопідприємства, щоб, бува, не була порушена ця вимога. Тепер ці дзвінки за погодженням з міською владою одержую безпосередньо я з усіх куточків Луцька. І вирішую, що робити з бездомною твариною.

Круто. Вершительница судеб. Что, нанимать "гыцелив" лично ходить теперь? :)

А після стерилізації і необхідних щеплень часто навіть відвозимо в ті райони, де вони були взяті. Після такої операції собаки вже не є загрозою для людей, бо агресивність їх пов'язана якраз з паруванням.

Блиаааа, не далее как вчера наблюдал НЕАГРЕССИЮ этих шавок в ошейниках по отношению к машинам и прохожим в районе "Там-Тама". сЦYkkО, да пусть не кидается фразами а выйдет на улицу и понаблюдает за поведением "подопечных".

© - из статейки.

Признаю, бродячих собак в ошейниках стало больше. Возможно, даже стерилизованные они. Но проблема не решена - они так же кидаются.

Сегодня утром прицепилась "шавочка" размером с телёнка, гналась за нами до самого подъезда. Несмотря на волны агрессии (готовность к битве), бежала рядом, то с одной, то с другой стороны, погавкивая... без попыток накинуться. В итоге даже получилось погладить её. Редкий положительный пример общения собак и быстро едущих велосипедистов :)

Опубліковано

Можна ж щось вирішувати реально і дивитися вглиб проблеми, а можна просто писати що тваринки мають право жити і срати де попало (прямо як гопніки).

Переловити всіх тварин і стерилізувати ? ну пісєц, це просто як в анекдоті "для того щоб позбавитися від тараканів тра кожного з них намазати препаратом..." Помоєму вже як зловили - то тратитися на операцію, післяопераційне утримування і медикаменти - дурня відверта. Так напевно і в америці не поступають.

Не піаряться з зоопарком бо їх пошлють вж*** і запропонують зробити фінансове вливання... ну чи навпаки спочатку запропонують а потім одні одних пошлють. А тут така тема - бездомні тваринки, тіпа всіх торкається, но ніхто вроді как і не відповідає за це безпосередньо. Самоє оно.

Тому ще раз скажу - займаються не тим чим треба.

ну і Zevs_Isver, ти кажися точно знаєш що я тут не зацікавлений ніяким краєм, так що "які наклепи ?".

дивно якщо не хочуть...

во первых чем и кому заниматся не вам решать

во вторых - не знаешь, как решает стерилизация проблему бездомных животных - сначала почитай - потом пиши.

хорошо посидеть на форуме поотписывать всякие гадости. естественно - зачем вглубь смотреть?!

Опубліковано

ursa отношения Даны с людьми никак Вас не касаются.

"Круто. Вершительница судеб. Что, нанимать "гыцелив" лично ходить теперь?" - да действительно круто, так как большую часть роботы по вызовам как раз делает общество защиты животных.

Опубліковано

та звичайно не мені вирішувати, я просто власну думку висловив. Якщо десь не правий - то поправте, направте на шлях істинний, я легко вчуся.

А якщо ви лише відгавкуєтесь, то враження складається відповідне.

Опубліковано

2sashulya

Да вот получается, что касаются. Косвенно. Из-за её любви к животным (и реализации этой любви в действиях) по городу нормально ходить/ездить нельзя.

P.S. Считай фразы из процитированного поста криком души ;)

Опубліковано

2sashulya

Да вот получается, что касаются. Косвенно. Из-за её любви к животным (и реализации этой любви в действиях) по городу нормально ходить/ездить нельзя.

P.S. Считай фразы из процитированного поста криком души ;)

А при чем тут она? Гицели как ездили так и ездят, ВТЗТ существует всего два года, а собаки почему-то были всегда, и примечу всегда кусались...

Хорошо конечно месным властям - нашли крайнюю.... можна и бабла подкосить, никто и не заметит......

нонепопокусов собаками например за 2007 год?

Опубліковано

Знаешь, когда я учился в школе, то такой проблемы не замечал. А это не так давно было, лет 15 назад :)

Да, в "частных" районах собак хватало, но домашних!

А ещё когда мне было лет 10-12, мы лазили по стройкам, по подвалам, по гаражам (в смысле - по местам их расположения :)), по частям, по заброшенным домам, по пустырям, по всяким свалкам, по рельсам, по вагонам - без опаски! Да, мы боялись сторожей, солдат (точнее, офицеров), железнодорожников - но не собак!

Все "бродячие" собаки были прирученными, их знали "в лицо", знали, где они живут и когда едят. Их можно было посчитать на пальцах :)

А ещё тогда не было этих уродских мусорных баков и контейнеров с шестью крышками (которые увозили на разгрузку спец.машинами, если кто помнит), а приезжала машина с баком, сигналила во дворе, ждала людей с вёдрами и увозила мусор сразу. И не выживали "бродячие стаи", негде им особо питаться было. И не помню я таких стай в то время, мешающих нормально передвигаться :)

Уже где-то после 2000 года ситуация начала ухудшаться. К 2005-му, например, на 33-ем стало опасно ходить/ездить по утрам в районе "Гостинца", "Варшавки"... А в последние пару лет за 15 минут пешей прогулки доходило до того, что можно было встретить 4-5 стай (в спальном районе города).

И всё-таки нашли крайнюю или она сама нашлась? ;)

Опубліковано

было, лет 15 назад :)

Да, в "частных" районах собак хватало, но домашних! - в школе многого не замечают и 15 лет назад почему - то власть интресовали более важные проблемы........ а сейчас мылят глаза собаками, что-бы не говорить о существенных проблемах

Уже где-то после 2000 года ситуация начала ухудшаться. К 2005-му, например, на 33-ем стало опасно ходить/ездить по утрам в районе "Гостинца", "Варшавки"... А в последние пару лет за 15 минут пешей прогулки доходило до того, что можно было встретить 4-5 стай (в спальном районе города). - верно заметил с 2000, а мы действуем "активно" всего 2 года и пытаемся что-то поменять, нам тоже не нравятся собаки на улице

И всё-таки нашли крайнюю или она сама нашлась? ;) - я думаю стоят уважения люди которые могут сами отстаивать позицию, зная, что большинство осудит и обсудит :)

Опубліковано

sashulya, за сегодняшний вечер (~20:20-21:00) - два случая нападения собак на нас с ребёнком на велосипеде. Позже отпишусь, что, где и как.

Опубліковано

sashulya, за сегодняшний вечер (~20:20-21:00) - два случая нападения собак на нас с ребёнком на велосипеде. Позже отпишусь, что, где и как.

так ни кто не говорит что собак нет, и что они беззубые, звоните 1580 вызов передадут нам

Опубліковано

Остановка "Там-Там" перед мостом. "Мясная точка". Только что. Стая. 7 собак. Предлагаю сточить им зубы. Или убрать их оттуда - в приют, в яму Беккера, куда угодно... Ещё одна попытка кинуться - и буду их давить.

Вчера вечером подъезжаем к остановке (поднимались от "Формулы") - с двух сторон вылетают по две твари. Причём две из них такого роста, что когда они поднимают головы, то зубы находятся чуть ли не на уровне лица малого, который сидит в велокресле. Рост собак - около 80 см в холке. Кабаны просто. Одна из собак - с ошейником. Стерилизованная? Не агрессивная?

Кидались и лаяли, резкими торможениями и спешиванием эти попытки удалось пресечь. Почему, я спрашиваю, почему ребёнок должен бояться быть укушенным этими тварями? Как привить ему любось к этим "братьям меньшим", если они вызывают только страх?

Часто наблюдаю картину вечером - они кидаются на машины (если нет никого на велосипедах). Развлекаются перед сном?

Через какое-то время поехали в сторону КРЗ, вдоль авторынка. Там слева есть какая-то контора (не последняя, чуть раньше). Тут уже не бродячие собаки. Тут прикормленные. Типа. 4 шавки. Опять четыре. И опять большие. Видят нас (два байка, один с креслом) - и кидаются в атаку. Тупо кидаются в атаку. Оскалив зубы. Мы к ним ещё даже на 50 метров не приблизились. Ехали небыстро. Не провоцировали. И что?

Через забор видны радосные улыбочки сторожей, наблюдающих эту картину. Дауны, нах. Было бы что-нибудь из оружия с собой - было бы четыре собачих трупа.

На следующей базе собаки тоже есть, но они за оградой, возможно на цепи. Лаяли, но не выбегали.

Второй случай - типичный пример людского похуизма. Я сторож, моя база, мои собачки, все проходящие мимо - потенциальные грабители, собачки молодцы, всех загрызть, никого не подпустить, мне пох, что будет. Уроды.

Первый случай - пример прикорма "мясными точками" бездомных собак, "неагрессивных и пушистых", которых нужно защищать от СпецКомунТранса, стерилизовать и заботиться. Почему забота не проявляется в том, чтобы хотя бы посадить их на цепь возле этой "точки", а?

post-419-1273828712,81_thumb.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...