Перейти до змісту

Літературна цитата дня.

Zeuss

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 547
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

“Мудрець повідав істину людині: “Кохання й миле серце - річ одна, Як душі мудрі з розумом єдині, Отак і їх ніщо не роз’єдна”.

В. Сосюра

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Хотим мы того или нет, а принуждение и угрозы — часть повседневной человеческой жизни. И речь не о каких-нибудь суровых ультиматумах одной страны другой, не о помахивающем ножом бандите или строгом милиционере. Речь о самых простых и житейских ситуациях.

«Не доешь манную кашу — не будешь смотреть мультики!»

«Получишь тройку в четверти — не купим ролики!»

«Завалишь сессию — вылетишь из института в армию!»

«Еще раз увижу тебя с Машкой — между нами все кончено!»

«Придешь со встречи пьяным — спать будешь на диване!»

«Кто не останется на сверхурочную работу — может писать заявление по собственному!»

«Не принесете справку — пенсию не начислим!»

Боюсь, что и после конца нам предстоит услышать:

«Без арфы и нимба в рай не пускаем!»

/С.Лукьяненко, "Чистовик"/

Опубліковано

Конечно же, ты прав, мой милый, люди, — кто их знает, почему они так созданы, — люди страдали бы гораздо меньше, если бы не развивали в себе так усердно силу воображения, не припоминали бы без конца прошедшие неприятности, а жили бы безобидным настоящим

"Страдания юного Вертера"

В каждой заблудшей душе всегда найдется кусочек ясного неба.

"Долгая помолвка", Себастьян Жапризо

Опубліковано
  В 14.11.2010 в 18:59, qaster сказав:

"В каком страшном и непонятном мире мы живем. Ни лютости, ни мудрости." Ганнибал Лектер

я,можливо,чогось не розумію, але що може означати ця фраза, коли вона вирвана з контексту?

Опубліковано
  В 14.11.2010 в 19:05, Liberta сказав:

я,можливо,чогось не розумію, але що може означати ця фраза, коли вона вирвана з контексту?

так, цитата, можливо, не зовсім універсальна. Але пан Лектер відомий персонаж, і досить відома книга і фільм, де він фігуруює в якості ГГ. А тому знайомим з цими речами людям її контекст має бути цілком зрозумілим, а інакше - вина ж не моя, якщо очки вирячені і погляд в нікуди, чи не так?

Опубліковано
  В 14.11.2010 в 19:28, Liberta сказав:

ого, відредактував, щоб нахамити? а міг цілком задовольнитись просто поясненням, я спитала з цікавості

і де ж у мене хамство? чи Ви на свій рахунок про "очки" прийняли? Дарма. А пояснити тут важко, знову ж таки, треба почитати книгу, або хоч подивитись фільм.

Опубліковано

та читала ж, просто це розділ для розміщення літературних цитат, які найбільше сподобались, от і стало цікаво, чим може сподобатись вирвана з контексту цитата, яка сама по собі не несе смислового навантаження, але "Есть вещи, Варвара Петровна, о которых не только нельзя умно говорить, но о которых и начинать-то говорить неумно"..., так що на цьому дискусію завершимо

Опубліковано
  В 14.11.2010 в 19:41, Liberta сказав:

та читала ж, просто це розділ для розміщення літературних цитат, які найбільше сподобались, от і стало цікаво, чим може сподобатись вирвана з контексту цитата, яка сама по собі не несе смислового навантаження

от мені ця цитата і сподобалась

але "Есть вещи, Варвара Петровна, о которых не только нельзя умно говорить, но о которых и начинать-то говорить неумно"...,

можливо, тому в нашому суспільстві ніколи не говорять про важливі речі? А тих, хто розпочинає, вважають тими, що чинять "неумно". Це не "тонкий" натяк на мене коханого, ні. Це загалом.

так що на цьому дискусію завершимо

так приємно сказати останнє слово, чи не так? Субесідник в багнюці, а ти на коні :)

Опубліковано

gaster, блін :) що ж ти такий задиристий? пояснюю ще раз: мені стало цікаво, що для тебе може означати ця цитата, оскільки, не дивлячись на твій юний вік, ти показався мені цікавою людиною з оригінальними і зрілими судженнями, яка має про все власну думку, але, оскільки дискусії не вийшло, то останнє слово все ж скажу: прошу модератора потерти пости в цій темі, починаючи з № 206, щоб не засмічувати сварками таку чудову тему :)

чи й з цим будеш сперечатись?

Опубліковано

Леонардо да Винчи

Поистине всегда там, где недостает разумных доводов, их заменяет крик.

+++

Эдуард Асадов. Ненужные споры

Кто в ссоре, прошу вас, идите мириться!

Милые люди! Давайте учиться

В собственном доме бороться за мир!

+++

Опубліковано

Із збірки ессеїв сучасних українських письменників "100 тисяч слів про любов, включаючи вигуки" - визначення Оксани Забужко "Що таке любов?":

"What makes you smile when you are tired " ("Любов - це те, від чого всміхаєшся, коли стомився")

Гарно, правда?:)

Опубліковано
  В 16.11.2010 в 20:33, Tolik_lt сказав:

схоже на текстик з вкладиша від жуйки Love is.. :0003:

Ці жуйки, до речі, теж згадуються в книжці, тільки іншим автором - Танею Малярчук.

Опубліковано

В большинстве своем люди трудятся по целым дням, лишь бы прожить, а если остается у них немножко свободы, они до того пугаются ее, что ищут, каким бы образом от нее избавиться...

Человеку нужно немного земли, чтобы благоденствовать на ней, и еще меньше, чтобы в ней покоиться...

"Страдания юного Вертера"

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Їй хотілося написати про те, що наш світ – байдужий.

І, що котенят у добрі руки ніхто так і не забрав.

І про те, що сьогодні в очах багатьох людей вона читала питання: «А що мені за це буде?».

А холод… Він не має жодного відношення до її настрою і до її життя. Адже і по холодній вулиці можуть ходити добрі та щасливі люди.

Їй просто уже не вистачало сили вірити у чиєсь ніжне і гаряче серце.

На вулиці мінус дванадцять…

Просто уривок зі сторінки Мері Кузьменко.

Опубліковано
  В 16.11.2010 в 20:21, Olesya сказав:

Із збірки ессеїв сучасних українських письменників "100 тисяч слів про любов, включаючи вигуки" - визначення Оксани Забужко "Що таке любов?":

"What makes you smile when you are tired " ("Любов - це те, від чого всміхаєшся, коли стомився")

Гарно, правда?:)

Читаючи це, появилось таке відчуття, що щось схоже я вже десь бачила. Колись в неті знайшла різні визначення "кохання", написаного маленькими дітками.....В мене від них мурашки по шкірі...

Кохання - це коли ти ділишся своєю смаженою картоплею й не чекаєш, щоб з тобою поділилися теж.

Крисси, 6 років

Кохання - це те від чого ти посміхаєшся, навіть коли утомився.

Терри, 4 років

Кохання - це те що виявляється разом з тобою в кімнаті на Різдво, якщо ти перестанеш розгортати подарунки й прислухаєшся.

Бобби, 7 років

Якщо ти хочеш навчитися краще кохати, потрібно почати з когось, кого ти терпіти не можеш.

Никка, 6 років

Кохання - це коли ти говориш хлопчикові, що тобі подобатися його сорочка й він починає носити її щодня.

Ноэль, 7 років

Кохання - це як старенькі дідусь і бабуся, які дотепер друзі, навіть після того, що вони так добре один одного довідалися.

Томми, 6 років

Більше всіх мене кохає мама. Щось не видно, щоб хто-небудь ще мене цілував на ніч.

Клэр, 5 років

Кохання - це коли мама дає татові кращий шматочок курки.

Элейн, 5 років

Кохання - це коли мама бачить тата брудним і пітним і однаково говорить, що він гарніше, ніж Роберт Редфорд.

Крис, 8 років

Кохання - це коли твоє щеня тебе облизує навіть після того, як ти його залишив одного на цілий день.

Мари Энн, 4 років

Кохання - це коли мама варить татові каву й спершу пробує сама, чи смачно вийшло.

Дэни, 7 років

Коли в бабусі почався артрит, вона не могла більше нагинатися і фарбувати лаком нігті на ногах. Тоді дідусь став робити це для неї, навіть після того, що в нього теж почався артрит у руках. Це кохання.

Ребекка, 8 років

Коли тебе хтось любить, він вимовляє твоє ім’я по-особливому. Твоєму ім’ю затишно в нього на язичку.

Билли, 4 років

Я знаю, що моя старша сестра мене кохає, тому, що вона мені віддає всі свої старі речі і їй доводиться купувати собі нові.

Лорен, 4 років

Коли ти когось кохаєш, у тебе вії розорюються й з-під них вилітають зірочки.

Кэрен, 7 років

Не треба говорити "я тебе кохаю", якщо це не так. Але якщо це правда - повторюй це частіше, а не то ті кого ти кохаєш можуть забути.

Джессика, 8 років

Опубліковано
  В 03.12.2010 в 12:06, Богдан сказав:

"...Что у трезвого на уме - то пьяный уже сделал" :friday:

І з якого ж твору ця цитата?:)

Опубліковано

Сьогодні обговорювали дії наших "палітікав" і я згадав цитату з книги Желязни.

Зловив себе на думці, що за десять років змінив ставлення до слів в цитаті на діаметрально протилежне.

"Если тебе нужен свет, лучше поджечь город, чем проклинать темноту..."

Роджер Желязны "Возмездие трех фурий"

• 5 тижнів потому...
Опубліковано

На твоей планете, — сказал Маленький принц, — люди выращивают в одном саду пять тысяч роз… и не находят того, что ищут…

— Не находят, — согласился я.

— А ведь то, чего они ищут, можно найти в одной-единственной розе…

Опубліковано

Надо прислушаться к голосу ребенка, которым ты был когда-то и который существует еще где-то внутри тебя. Если мы прислушаемся к ребенку внутри нас, глаза наши вновь обретут блеск. Если мы не утеряем связи с этим ребенком, не порвется и наша связь с жизнью.

"Сто лет одиночества"

Можливо, комусь не шкода дати почитати цю книгу, я уже місяць хочу її перечитати, а ніде немає в продажу зараз...

Опубліковано

"- А я не гонюсь: умного на свете много, мало - хорошего."

"Чем человек благородней и честней, - тем хамее поступают с ним соотечественники."

"Свободу вы у меня давно отняли, а вернуть ее не в ваших силах, ибо ее нет у вас самих. - Вообще, поймите и передайте там, кому надо выше, что вы сильны лиш постольку, поскольку отбираете у людей не все. Но человек, у котрого вы отобрали все - уже не подвластен вам, он снова свободен."(Бобинин)

Александр Солженицын. "В круге первом"

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...