Tolik_lt Опубліковано 8 Січня, 2011 в 11:31 #226 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 11:31 Діти,живі годинники прожитого нами часу, і все, що ми можемо-це старатись колись у майбутньому заробити в них прощення.Оксана Забужко. "Музей покинутих секретів"
Olesya Опубліковано 12 Січня, 2011 в 19:03 #227 Опубліковано 12 Січня, 2011 в 19:03 "Человек проживает настоящее с завязанными глазами. Ему дано лишь думать или догадываться, что он живет. И только позднее, когда ему развязывают глаза, он, оглядываясь на прошлое, осознает, как он жил и в чем был смысл этой жизни."Милан Кундера "Смешные любови"
talja Опубліковано 14 Січня, 2011 в 15:46 #228 Опубліковано 14 Січня, 2011 в 15:46 Краще вже голубонько, бути курвою, ніж р і ч ч ю....Як там стариган Ніцше казав - все, що не вбиває, робить нас сильнішими? Та ні, мабуть-таки, не все. Але часом те, що нас убиває, робить сильнішими наших дітей....Забужко "Музей покинутих секретів"
Olesya Опубліковано 16 Січня, 2011 в 21:37 #229 Опубліковано 16 Січня, 2011 в 21:37 "Час неосяжний, коли він категорія Вічності. А звичайний наш час, повсякденний, мигтить-мигтить, його завжди не вистачає. Він летить, мов експрес, не встигнеш озирнутися, а ти вже вчорашній."Ліна Костенко "Записки українського самашедшого"
laska Опубліковано 18 Січня, 2011 в 08:23 #230 Опубліковано 18 Січня, 2011 в 08:23 Дивне відчуття, Olesya, вже вкотре помічаю, що ти виділяєш для себе саме ту цитату з тексту що і я.
Olesya Опубліковано 18 Січня, 2011 в 21:44 #231 Опубліковано 18 Січня, 2011 в 21:44 В 18.01.2011 в 08:23, laska сказав: Дивне відчуття, Olesya, вже вкотре помічаю, що ти виділяєш для себе саме ту цитату з тексту що і я. Значить, пора нам вже познайомитись.
laska Опубліковано 19 Січня, 2011 в 07:13 #232 Опубліковано 19 Січня, 2011 в 07:13 Так влучно про інформаційний простір і про систему:Сиділи колись за залізною завісою, ловили кожну вісточку зі світу, — інформація була нашою здобиччю. Тепер ми — здобич інформації.Хто ми? Ми статисти духовної пустелі. Ми ґвинтики й шурупи віджилої системи, вона скрипить і розвалюється, продукти розпаду інтоксикують суспільство, і воно по інерції обирає й обирає тих самих. Великий народ обирає карликів, маріонеток, і що цікаво, — не він їх, а вони його сіпають за мотузочки у цьому політичному вертепі. "Записки українського самашедшого" Л. Костенко.
Vika Опубліковано 20 Січня, 2011 в 20:54 #233 Опубліковано 20 Січня, 2011 в 20:54 "И только теперь я начал понимать, что ты становишься счастлив лишь тогда, когда в совершенстве овладеваешь искусством выносить потери в большей степени, чем искусство обретать. Ждать многого от других - это все равно что плыть на корабле с пробоиной в днище.""Система породила Интернет и сотовые телефоны, произведя тем самым революцию в области коммуникации и доступа к информации. Люди отныне смотрят на приборы, а не на лица конкретных людей. Не вступать в прямой диалог с другими людьми - это еще куда ни шло, но не вступать в диалог с самим собой - это невыносимо."/Августо Кури, "Продавец грез"/
Olesya Опубліковано 24 Січня, 2011 в 19:51 #234 Опубліковано 24 Січня, 2011 в 19:51 "Любов - це така Камасутра, що сама собі все підкаже. І не будеш думати, секс оральний чи не оральний, моральний чи не моральний. Людину кидає, вона віддається, вона бере. А не як поршнем ходить в циліндрі. Я навіть не думаю, що це проламування самотності, як у Мопассана в «Монт-Оріолі». Для мене це злиття двох світів. Це обмін щасливістю. Навіть темні спокуси перверсій прекрасні, коли кохаєш жінку, коли вона магнетизує тебе."Ліна Костенко "Записки українського самашедшого"
talja Опубліковано 26 Січня, 2011 в 19:55 #235 Опубліковано 26 Січня, 2011 в 19:55 Правду говорити легко і приємноМайстер і Маргарита (М. А. Булгаков)
Olesya Опубліковано 27 Січня, 2011 в 17:46 #236 Опубліковано 27 Січня, 2011 в 17:46 "Я нічого не боюся. Я боюся тільки причетності до ідіотів."Ліна Костенко "Записки українського самашедшого"
talja Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 11:23 #237 Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 11:23 Любовь- это когда когда хочешь с кем-то пережить все четыре времени года. Когда хочешь бежать с кем-то от весенней грозы под усыпанную цветами сирень, а летом собирать с кем-то ягоды и купатся в реке. Осенью вместе варить варенье и заклеивать окна от холод. Зимой - помогать пережить насморк и долгие вечера, а когда станет холодно - вместе топить печь.Януш Вишневский "Мартина"
talja Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 19:37 #238 Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 19:37 Жоден сатана не має такої сили, як прості люди у час заздрості, ненависті і помстиСолодка Даруся (Марія Матіос)
talja Опубліковано 2 Лютого, 2011 в 12:52 #239 Опубліковано 2 Лютого, 2011 в 12:52 Змінювати свої цінності не варто.Хай навіть вони не зовсім підходять під критерії сучасного життя.Адже в нашому житті повно щасливих людей, які живуть у своєму маленькому світі, нікому про нього не кажучи.І тисячі нещасних, які намагаються глобалізуватися, бути весь час on-line, дивитися усі фільми, бути сучасним, читати “Cosmopolitain” (чи “Men’s Health”), а приходячи увечері додому відчувають, що в принципі “щось не так”.Не зраджуйте собі. Грайте у шахи. Вишивайте хрестиком. Читайте Василя Симоненка. Або Сергія Єсеніна. Будьте у гармонії з собою і… не змінюйте свої цінності.Мері Кузьменко
Luychi Опубліковано 4 Лютого, 2011 в 13:17 #240 Опубліковано 4 Лютого, 2011 в 13:17 Язык. По Цицерону: hostis hominum et amicus diaboli feminarumque*. С тех пор, как доносы стали писаться на бумаге, остался за штатом. У женщин и змей служит органом приятного времяпрепровождения. Самый лучший язык —вареный. _______________ * враг людей и друг дьявола и женщин (лат.).А. П. Чехов "Краткая анатомия человека"
Amelie Опубліковано 11 Лютого, 2011 в 20:22 #241 Опубліковано 11 Лютого, 2011 в 20:22 "Узнаешь, кто твой друг, когда ты на больничной постели или в тюрьме" Якопо Вальдеса"Как бы мне хотелось объяснить тебе мои ежеминутные страдания", писала она, поняв, как это определил один из друзей, что "жалость сильнее, чем любовь" ."Я дразню смерть и смеюсь над ней, - любила она говорить, - так что она не может быть со мною хороша". Heute ist immer noch - "Сегодня все еще продолжается"Хейден Эррера "Фрида Кало Viva La Vida"
spanasyuk Опубліковано 21 Лютого, 2011 в 11:32 #242 Опубліковано 21 Лютого, 2011 в 11:32 Поистине чудовищем должен быть человек, если не найдется женщины, которая оплечет его смерть! А.К. Дойль "Приключения Шерлока Холмса"
Olesya Опубліковано 8 Березня, 2011 в 13:10 #243 Опубліковано 8 Березня, 2011 в 13:10 "Добре, що я не історик, бо коли історія настільки герметично закривається у межах одного покоління і вже навіть онуки абсолютно не здатні збагнути, в якому світі жили їхні дідусі й бабусі, хоча провели з цими дідусями й бабусями півжиття, то що може намагатися збагнути історик у житті козацьких гетьманів чи давніх будівничих доби бароко. Достовірності в таких намаганнях, мабуть, не більше, ніж у спортивних прогнозах шанувальників букмекерських ставок. А можливо, прогнози навіть справджуються частіше."Наталка Сняданко "Чебрець в молоці"
Olesya Опубліковано 17 Березня, 2011 в 21:00 #244 Опубліковано 17 Березня, 2011 в 21:00 "Погане не зникає з пам'яті. Воно залишається, як глибокий поріз залишає по собі шрам. Але змінюється ставлення до нього, зникає гострота відчуттів та емоцій, натомість з'являється ностальгія, без якої не обходиться ніщо, пов'язане з минулим, і неприємні речі виглядають уже по-іншому, ніби крізь товщу води з дна неглибокого ставу, але вже не прозорого, як колись, а затягнутого тонкою плівкою ряски. І це не викликає огиди, а лише м'яке тепло, бо, яким би не було минуле, воно завжди приваблює інтимністю знаних лише тобі деталей, спогадами про зниклі вже реалії часу, якими можна ділитися з однолітками і відчувати спільність, недоступну ні старшим, ні молодшим за тебе."Наталка Сняданко "Чебрець в молоці"
Amelie Опубліковано 22 Березня, 2011 в 14:02 #245 Опубліковано 22 Березня, 2011 в 14:02 "...Вообще-то ведь понятие счастья- это условность, выдумка. - Мудрая этимология в самом слове запечатлела преходящность и нереальность понятия. Слово"счастье" происходит от се-часье, то есть, этот час, это мгновение! - Нет, магистр,простите!Читайте Владимира Даля. "Счастье" происходит от со-частье,то есть, кому какая часть, какая доля досталась, кто какой пай урвал у жизни. Мудрая этимология даёт нам очень низменную трактовку счастья...""... Отболев в который раз каким увлечением, Нержин - окончательно или нет? - понял Народ ещё по-новому, как не читал нигде: Народ - это не все, говорящие на нашем языке, но и не избранцы, отмеченные огненным знаком гения. Не по рождению, не по труду своих рук и не по крылам своей образованности отбираются люди в народ. А - по душе. Душу же выковывает себе каждый сам, год от году. Надо стараться закалить, отгранитьсебе такую душу, чтобы стать человеком. И через то - крупицей своего народа. Стакою душой человек обычно не преуспевает в жизни, в должностях, в богатстве. И вот почему народ преимущественно располагается не на верхах общества..." "...«Что дороже всего вмире? Оказывается: сознавать,что ты не участвуешь в несправедливостях. Они сильней тебя, они былии будут,но пусть - не через тебя.»Раньше истина Иннокентия была, что жизнь дается нам только раз.Теперь созревшим новым чувством он ощутилв себе и в мире новый закон: что и совесть тоже даётся нам один только раз. И как жизни отданной не вернуть, так и испорченной совести..." Александр Солженицын. "В круге первом"
Amelie Опубліковано 23 Березня, 2011 в 18:05 #246 Опубліковано 23 Березня, 2011 в 18:05 " Вийти на волю не означає звільнитися....А також до неї дійшло: правда завжди одна, ось тільки підтверджуватися істина може різними способами."" Як і чому з милих немовлят, батьківської радості та бабусиної втіхи, виростають спочатку маленькі, а потім - великі чудовиська, не знає ніхто.""... навіть у бездарного поета є десятка вірних шанувальників, ладних дивитися йому в рот, інколи пити-їсти його коштом, а частіше - поїти-годувати свого кумира, чий талант і чиї здібності злим суспільством не оцінені."Андрій Кокотюха "Чужі скелети"
Korosy Опубліковано 27 Березня, 2011 в 17:57 #247 Опубліковано 27 Березня, 2011 в 17:57 "....Первый мужчина и первая женщина, в понимании японцев, - это бог Идаанами и богиня Идзанами. Hеизвестно, каким образом они появились на свет. Зато известен последовавший за этим трогательный диалог. Идзананги: "Как устроено твое тело?" Идзанами: "Мое тело росло-росло, но есть место, что так и не выросло". Идзананги: "Мое тело росло-росло, но есть место, что слишком выросло. Потому, думаю я, то место у меня на теле, что слишком выросло, вставить в место, что у тебя на теле не выросло, и родить страну. Hу как, родим?" Идзанами: "Это будет хорошо". Так появились острова Японского архипелага......"---вооот... ))))
Zeuss Опубліковано 28 Березня, 2011 в 09:11 Автор #248 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 09:11 "И вот тогда я понял, что на самом деле ничего не изменилось, что жизнь - это изнурительная, Гера, ежедневная борьба со своими зависимостями."Жадан, "Ворошиловград"
Tolik_lt Опубліковано 28 Березня, 2011 в 09:14 #249 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 09:14 а чому російською?
Zeuss Опубліковано 28 Березня, 2011 в 09:19 Автор #250 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 09:19 В 28.03.2011 в 09:14, Tolik_lt сказав: а чому російською? Так у мене книга російською. Купував в інтернет магазині, от я лох
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.