Перейти до змісту

Критика "Луцьк колись і тепер..." І.Левчанівської


kotykS

Рекомендовані повідомлення

Нижче у відповідній темі про альбом світлин І.Левчанівської уже зверталося увагу на одну з помилок, яка присутня у книзі "Луцьк колись і тепер..." видання року 2009. Недавно я вже і сам отримав цю книжку в руки і просто таки жахнувся різнобарв'ю помилок, які зустрічаються в книзі!.. Вони такі грубі, що їх не можна окремо не описати. Отже.

1.ст. 21. В'їзна вежа на фотографії названа вежою Свидригайла, хоча так має називатися Стирова.

2.ст. 28. а) такий вигляд вірменська церква Стефана мала десь напочатку ХХст., але не у 1980, оскільки вже в 1950-х набула сучасного вигляду (під житловий будинок).

б) найстарішим мурованим храмом Луцька є церква Івана Богослова (12 століття). Якщо ж мається на увазі із тих храмів, які ще залишилися, то Покровська в документах згадується старою в той час, коли вірменська тільки закладається... + імовірно, дана вірменська походить з пізніших століть. = все, що в цьому пінкті сказано, є відомими фактами.

3.ст. 32. Синагога зображена уже після німецьких погромів Другої світової, а написано, що то 1935 рік.

4. ст. 55 і 59 - дуже імовірно, що фото зроблені раніше зазначених років (особливо, 59)!

5.ст.75. Фото зроблено раніше зазначеної дати. На будинку напис - "Слава КПСС"

6. ст. 82. Фото зроблено щонайменше у наступному десятилітті порівняно з зазначеною датою. Будинки збудовані у шістдесятих.

7.ст.88. Кінотеатр "Комсомолець" стояв напроти вулиці Шопена, тобто лівіше по вулиці стосовно показаного сучасного місця.

8.ст.103.

а)не Владича вежа, а В'їзна.

б)аж ніяк не 1990! Щонайпізніше - сімдесяті роки. А взагалі здається, що це вигляд до Другої світової.

Здається, все. Я не виносив окремо ті об'єкти, які вже виконують не ту функцію, що зазначено, наприклад, Будинок техніки на Кривому Валу, інші.

Щось може і пропистив.

Книжка, окрім того, нашпигована орфографічними помилками! Видання не позбавлене і технічних глюків - розмір шрифта довільно змінюється на певних сторінках. Є ще інші речі, але то вже про них говорити буде занадто, адже впринципі зрозуміло, що коли грошей на видання мало (мабуть, так і було), то вцілому книга виглядає дещо rubbish.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в магазинчику десь біля Просвіти. Але точніше не скажу, бо то не я купував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Придбав сьогодні у "Вінку волошковому" книжку І. Левчанівської "ЛУЦЬК колись і тепер". Звичайно, дуже добре, що стали доступні такі фотоматеріали. Але прикро вразили якість деяких сучасних фото, маса неточностей - як хронологічних, так і предметних і якийсь нефаховий дещо примітивний коментар до ілюстрацій.

Погоджуюся абсолютно з паном Котиком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...