Перейти до змісту

Культура на дороге в Германии

difoto

Рекомендовані повідомлення

Для Украины это выглядит фантастично, а у них - да, это в норме вещей - съехать в сторону при звуках сирены. И еще, заметьте, приближаясь к пробке водитель обязан при торможении включить аварийку.

Пожарка с мигалками в пробке
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Така поведінка водіїв поширена не тільки в Німеччині, а й по всій західній Європі. А в нас всім "по-барабану" що позаду швидка чи пожежна, потім ми дивуємося що служба яку ми викликали приїхала надто пізно і коли вже нема чим зарадити. Тоді винуваті усі, але про безкультур'я на дорозі ніхто ніколи не задумується. А саме така поведінка іноді може комусь врятувати життя.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Така поведінка водіїв поширена не тільки в Німеччині, а й по всій західній Європі

а особенно в Италии... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ИМХО нашим спец-машинам надо легонько "на таран" брать или распихивать. И чтобы за это им ничего не было, ибо так надо. Действительно, если человеку нужна помощь, то некогда думать о базаре, работе, магазине, покупок и т.д. Потом все поймут.

Так и приучатся дорогу уступать:) А я в будущем буду сдавать на права и хочу быть культурным, особенно на дорогах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Буквально на позапрошлой неделе был в Варшаве и наблюдал такую же картину собственными глазами, когда на мосту через Вислу, а движение там очень плотное, при звуках сирены (скорая помощь ехала), за считаные секунду организовался корридор и так же культурно потом все вернулись на свои места!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неоднарозово стояв в таких штау(пробках), в більшості випадків всі спец служби проїзджають по аварійній правій полосі(на відео з 2.18). А таке буває коли зайнята аварійна полоса, як і в даному випадку, там є виїзд з паркінгу(0.13 - 0.32), тому машині які з нього виїзджають попадають на аварійну полосу, блокуючи рух по ній. Тому і машині приходиться "пробиватись" щоб добратись до місця призначення, і всяке бидло не пристроюється взаді що б проїхать вперед :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

культура це дійсно повага і розуміння більш важливіших справ! а мені от цікаво яка причина там пробки....???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

культура це дійсно повага і розуміння більш важливіших справ! а мені от цікаво яка причина там пробки....???

А ты видео до конца посмотри и увидишь, что перевернулась цистерна и дорогу перекрыли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нам до них ще далеко. Сам прожив в Німеччині певний період часу, тож на власному досвіді знаю про їх чемність і культуру поведінки за кермом. Тільки німець, який їде в потоці колони на роботу зранку, зупинить всю ту колону, щоб випустити тебе з другорядного провулку на головну перед собою - і жодних сигналів/мигань фарами і т.п. з тої колони...

И еще, заметьте, приближаясь к пробке водитель обязан при торможении включить аварийку.

Не ввімкнеш - сам пошкодуєш)) На німецьких автобанах нема обмеження швидкості - і коли ти стоїш в заторі а ззаду летить якийсь Порше з шв. 230-250км/год відчуваєш себе якось....страшнувато. От тому і вмикають аварійку, щоб попередити ззаду "летящих", оскільки сигнал аварійної зупинки на автобані при поломці автомобіля вмикається лише на запасній, правій полосі, куди автомобіль мусово скерувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та це бред повний. За кілометр сирена вони всі поставали, зробивши затор ... А та беха чи шо там було ... незнала куди дітись, потім примостилась справа ... це ппц, я ю на його місці нажав би до поліка і неробив би ніяких незручностей для спецавтомобіля. Це відео - вже перебор

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я ю на його місці нажав би до поліка і неробив би ніяких незручностей для спецавтомобіля. Це відео - вже перебор...

ну таких и нужно переучивать в нашей стране, а видео реальное, потому как на автобане сирену слышно за километр, а времени съехать на обочину нужно секунд 5-ть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

съехать в сторону при звуках сирены. И еще, заметьте, приближаясь к пробке водитель обязан при торможении включить аварийку.

нічого дивного імхо, постійно з'їжджаю, навіть якщо інкасатори ззаду несуться.

а щодо аварійки - то тут все логічно - щоб тебе ззаду машина не "поцілувала" і не рвалася на обгін - завжди включаю аварійку. минулої зими по дорозі на Буковель така тактика реально спасла мене від того, щоб мій знайомий не втарабанився ззаду на швидкості - на повороті витягували машину з кювету (знаків аварійних, як то у нас водиться не повиставляли :angry:), а чувак ззаду того бачити не міг, тому гальмувати почав як тільки побачив мою аварійку, і все одно закінчив відторможуватися на узбіччі практично паралельно зі мною :ohmy:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки німець, який їде в потоці колони на роботу зранку, зупинить всю ту колону, щоб випустити тебе з другорядного провулку на головну перед собою

Постійно пропускаю автомобілі, які намагаються виїхати з другорядної дороги на головну зі щільним потоком, за винятком випадків, коли за мною лише одна-дві машини і після них і так можна безперешкодно виїхати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки німець, який їде в потоці колони на роботу зранку, зупинить всю ту колону, щоб випустити тебе з другорядного провулку на головну перед собою

Постійно пропускаю автомобілі, які намагаються виїхати з другорядної дороги на головну зі щільним потоком, за винятком випадків, коли за мною лише одна-дві машини і після них і так можна безперешкодно виїхати.

уті-путі...

шпрехен зі дойч?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Влітку проїхав по Європі 5т. км. Так, там культура водіння на високому рівні. Аварійні служби пропускають вмить.

В Польщі стояв в заторі. Так дивлюсь, машини за декілька секунд повипригували на бровки і зробили місце для руху поліцаїв на моциках.

На автобанах ніхто не блимає ззаду, навіть, якщо то якийсь мажор на тачілі. Але і даунів хватає. Влізе на ліву смугу якийсь дивак і назбирає за собою колону з 30 автівок ))). Прикольно на цю картину дивитись.

З нашими дорогами не можна порівнювати, так як там від аварійної до лівої якість дороги однакова. І тільки вибираєш швидкість руху і котишся по своїй полосі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нічого дивного імхо, постійно з'їжджаю, навіть якщо інкасатори ззаду несуться.

а щодо аварійки - то тут все логічно - щоб тебе ззаду машина не "поцілувала" і не рвалася на обгін - завжди включаю аварійку. минулої зими по дорозі на Буковель така тактика реально спасла мене від того, щоб мій знайомий не втарабанився ззаду на швидкості - на повороті витягували машину з кювету (знаків аварійних, як то у нас водиться не повиставляли :angry:), а чувак ззаду того бачити не міг, тому гальмувати почав як тільки побачив мою аварійку, і все одно закінчив відторможуватися на узбіччі практично паралельно зі мною :ohmy:

В минулому році злетів з дороги перед Львовом. Перед тим як мене почали виймати, послав двох друзів з ліхтариками в обидва боки дороги для зупинки автомобілів. Знака я ну ніяк не міг з машини вийняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але як то кажуть ми не в Німеччині, а в нас, на рідній Україні, так шо приходиться пристосовуватись до жорстких правил нашої дорожньої культури. Де посміхнутись а де і нах послати :) Вибачте ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

уті-путі...

шпрехен зі дойч?

Шпрехен, шпрехен))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому так?..

Ось 90% наших людей говорять, що наша українська швидка допомога - лайно! А але ці 90% наших людей в такій ситуації дороги то не дадуть якщо це їх не стосується, хай там хоч землетрус аби своя "дупа" була в теплі, а там десь люди вмирають... Ось тому що в Європі в водіїв є розуміння ситуації що десь непередбачувана ситуація, тим самим вони не заважають працювати службам, і тим самим служби працюють на вищому рівні! Думаю тут проблема не тільки в наших водіях, тут глобальна проблема "української натури"

ІМХО, це моя думка! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Йа! Йа, воль!

Просто у нас подавляющее большинство - идиоты. Но ,к сожалению, усугубляет то, что они считают себя самыми умными.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому так?..

Ось 90% наших людей говорять, що наша українська швидка допомога - лайно!....

Якщо взяти техстан - то в Луцьку так на жаль і є. Особисто "вчепився" за швидкою, яка виїхала на виклик з і станції на привокзальній..."Газель" з ГБО їхала з швидкістю 50км/год аж до мосту на Перемоги. А от на мосту, надривно ревучи двигуном, "Газелька" неслась на допомогу комусь з швидкістю 40...Обганяти не хотів, тож плентався за нею, поки не звернув на з"їзд з мосту...А от настануть морози - так ті Газелі на газу навіть не заведуться - не те, щоб їхати((( По-людськи шкода і медперсонал тих бригад, і водіїв тих машин...А вони всеодно свої обов"язки виконують

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я ю на його місці нажав би до поліка і неробив би ніяких незручностей для спецавтомобіля. Це відео - вже перебор...

ну таких и нужно переучивать в нашей стране, а видео реальное, потому как на автобане сирену слышно за километр, а времени съехать на обочину нужно секунд 5-ть...

Так ті автомобіль як раз і створили затор! Автобан, НІмеччина, зі 100% впевненісттю скажу що там всі ті машини мають фізичну змогу рухатись дуже швидко, і швидше ніж та швидка, так що якби вони собі рухались в крайніх рядах - німішали руху тієї автівки з мигалками, та і неназдогнала би вона навіть їх... друга ситуція наш ТАМ-ТАМ.

Бачу з-заду спецтехніка з мигавками, я в лівому ряду на світлофорі, я увімкнув правий поворот, дав вправо ...но це вже зовсім інша історія.

А чому так?..

Ось 90% наших людей говорять, що наша українська швидка допомога - лайно!....

А вони всеодно свої обов"язки виконують

А за це їм дійсно щира подяка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так ті автомобіль як раз і створили затор! Автобан, НІмеччина, зі 100% впевненісттю скажу що там всі ті машини мають фізичну змогу рухатись дуже швидко, і швидше ніж та швидка, так що якби вони собі рухались в крайніх рядах - німішали руху тієї автівки з мигалками, та і неназдогнала би вона навіть їх...

Куди їхати??? Далі дорога перекрита. Відео до кінця додивіться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну дик вона якраз до причини затору і їхала

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так ті автомобіль як раз і створили затор! Автобан, НІмеччина, зі 100% впевненісттю скажу що там всі ті машини мають фізичну змогу рухатись дуже швидко, і швидше ніж та швидка, так що якби вони собі рухались в крайніх рядах - німішали руху тієї автівки з мигалками, та і неназдогнала би вона навіть їх...

Куди їхати??? Далі дорога перекрита. Відео до кінця додивіться.

Ги! Улибнуло!

Вот вам граждани... Ето всьо розвод, уважно дивіться, це відео компромат!.. :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...