Перейти до змісту

Украина ждет нападения России

BARAKUDA

Рекомендовані повідомлення

Молодий чоловіче, новина просто взята з російськомовних ресурсів.

Відкритий лист української інтелігенції до адміністрації США та урядів країн ЄC...

отак би і зразу ;)

Тепер по самій тематиці листа. Хтось вірить, що такі речі мають якусь силу в міжнародних відносинах? Відписка на них стандартна - приймемо до уваги. І все, а от політичний підтекст в країні вже вартий "свічок". Я вже написав в якому ряду знаходиться цей лист зпоміж останніх політичних подій в Україні. Хтось може заперечити, чи навпаки, довести, що він буде мати ... ні не серйозні, хочаб значимі наслідки на міжнародній арені?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt - інтелігенція це мабуть і є "сіль нації". Але ще "безсмертний" Володимир Ілліч назвав її грубим, цинічним, але в деяких випадках правильним словом.(не буду цитувати)

Так от замість того щоб листи-звернення писати закордонним державам, своїми би силами намагались державу піднімати. А не лякати світ конфронтацією з Росією і газово-транспортною нестабільністю.

Я теж ці питання трохи вивчала. ...трохи, але 5 років, на істфаці в універі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

интеллигент, как определение мыслящего человека, давно запятнан как советской, так и украинской агитацией ("ишь, интэллигэнт выискался") - думающие люди (особенно "не про то, что надо") стране банально не нужны, так как думающий раб - это плохо. а если учесть, что самоопределение интеллигента происходит обычно после окончания классов больше восьми и прочтения книжки Олеся Бузины (как вариант, Сергея Есенина), то дело и совсем плохо обстоит. вывод прост, "Украинская интеллигенция" - всего лишь самоназвание группы людей, которое ни к чему не обязывает. прямой перевод термина на английский, "intellectual", тоже есть в языке - интеллектуал, но тут еще мозги иметь надо, "интеллигент" явно удобнее.

самой же стратагеме "поиска врага" несколько тысяч лет как минимум и "пипл все равно хавает", так как это возможность населения переключиться с насущных проблем (за которые нужно отвечать самому), на глобальные (за решение которых думает дядя), да и бесплатной каши глядишь перепадет с полковой кухни. мой совет - не ведитесь, исскуственное создание взрывоопасной ситуации не более, чем маскарад действительно присутствующих проблем экономического и политического плана.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Макс, страшно?

post-345-1252693829.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж ці питання трохи вивчала. ...трохи, але 5 років, на істфаці в універі.

Цікаво, а хто просвітляв вас щодо української інтелегенції радянського періоду - Баран В.К. чи Пхиденко Є.С.?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

laska і той і той... і ще книжки читала...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, насправді лист не прочитали ні прихильники, ні противники.

там немає ні пошуку ворога, ні про загрозу нападу, та й листом інтелігенції його назвали медійники.

починається він словами

Ми - інтелектуали і політики, урядовці і громадські діячі, фахівці і бізнесмени, науковці і журналісти

а, ну і підпису яворівського там теж немає.я не всіх людей там знаю, але там є декілька відомих мені прізвищ людей, яких я поважаю, чиєю думкою і діяльністю цікавлюся.

я підтримую Шкодера- не вестися. Не вестися на заголовки, що не відповідають змістові того, про що має розповісти стаття.

Андрюш, то, як людина відзивається про інших людей, характеризує не тих, про кого вона відзивається, а лише її саму:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та Яворівський може бути останнім гівном, але ти по бистрому під нього причесав ще декілька десятків людей. це раз. а два- ти регулярно у своїх постах робиш дві речі: когось брудно обзиваєш і закликаєш до зростання політичної культури :huh:

і про лист. нам він може здаватись повною фігнею, всім до дупи і т.д. але вода камінь точить, і от з таких листів, статей, публічних виступів формується певний тренд уявлень і думок. і він має бути, щоби не здавалось, що у нас риторика можлива лише у стилі жителів Верховної ради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... ага.... от тіки шо риторика!

А толку?!

І я листа прочитала.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не сотвори собі ідола нікого ні до чого я наразі не причесував, хоча якогось особливого пієтету до твоїх десятків людей, на жаль, чомусь не почуваю - до когось із них окремо за щось повинен? за великодушно підписаний лист-пустодзвін?

не створювати ідолів не значить гавтоматично всіх обсирати, чи не так?

а хто його того листа де бачив? по ньому відбувалися парламентські слухання? виносилися резолюції?

імхо, україна може стати європою тільки зсередини - тільки шляхом ВНУТРІШНІХ перетворень, а не постійного пошуку перед ким прогнутися і хто би за це заплатив.

скажи мені, чому цих представників "української інтелегенції" не бентежить, для прикладу, те, що у нас приблизно 3 мільйони безробітних? а я більш ніж переконаний, що саме це питання потрібно вирішувати ДО ТОГО як проситися про окреме послаблення окремого візового режиму "для журналістів, науковців, представників бізнесу і творчої інтелегенції", якщо вже серце так болить за Україну.

побачити його можна в інтернеі, в газеті "День". А хто казав, що їх не бентежить безробіття? чи вони повинні були одним листом відповісти на всі життєв питання?;)

Україна, безперечно, має стати Європою шляхом внутрішніх перетворень. Але чомусь український дизайнер Андрій для своїх внутрішніх перетворень як дизайнера вивчає досвід, роботи європейських дизайнерів. навіщо????невже він не може обійтися лише власними внутрішніми перетвореннями?а чому питання має вирішуватись ДО, а не під час?

а ти мене в ігнор закинь, і не будеш їх читати - це просто

прекрасна відповідь, коли тобі зауважують, що ти сам не дотримуєшся принципів, які пафосно проголошуєш:) не хочеш змінити себе шляхом внутрішніх перетворень?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при всій своїй нейтральності щодо рас, національностей, та інших відмінностей не можу собі відмовити у гуморі на цю тему- дуже часто він таки класний :D єщьо многає нужна в сєбє ізмєніть, не спорю :)

ну типу про то, шо не тільки секретарка бачила

Андрій, використання мною дієслова "обсирати"- характеристика дій, я не людей, я думаю, можу собі дозволити неформальний сленг у такому разі. Ти ж чомусь з завидною регулярністю використовуєш "унічіжитєльниє" епітети саме до людей: ті сльозливі, ті темні, ті ще якісь. Відчуваєш тонку різницю?

Північноатлантичний договір

Вашингтон, округ Колумбія, 4 квітня 1949 р.

Сторони цього Договору, підтверджуючи свою відданість цілям і принципам Статуту Організації Об'єднаних Націй та своє прагнення жити у мирі з усіма народами і урядами, сповнені рішучості захистити свободу, спільну спадщину своїх народів і їхню цивілізацію, засновану на принципах демократії, свободи особистості і верховенства права, прагнучи сприяти стабільності і добробуту в Північноатлантичному регіоні, вирішивши об'єднати свої зусилля для здійснення колективної оборони та підтримання миру і безпеки, уклали між собою такий Північноатлантичний договір:

Панімаю, будеш казати, та фіг там вони того дотримуються і будеш багато в чому правий. Але так історично склалося, що білих і пухнастих держав дуже важко знайти. Світ недосконалий. Йдеться про вибір "компанії". Нейтральний статус- навряд чи це можливо з огляду на наше розташування у світі(це привід для окремого срачу у великій темі, тому давай не будем тут її розвивати).

щодо "чому вирішують за мене". Андрій, вони виражають не тільки свою особисту думку, а думку великої частини суспільства. З таким самим успіхом цих чи інших 30-40 можуть чому це один Андрій намагається нам заважати. Позиція "чому вони вирішують за мене" виглядає дещо центропупічною.Вирішують і будуть вирішувати.Суспільство- це маси, а не одиниці.

Пишу тобі, що там варте уваги все. Набило оскомину? часом приходиться повторювати, щоб бути почутим.

У відповідь на сентенції типу "та хто вони такі і хто їх там знає"- у будь-якому більше людей, ніж чує і знає нас з тобою. І я думаю, не тільки завдяки писанню листів, а й завдяки їх щоденній діяльності.

на особистості я перейшов правильно- на твоєму власному прикладі показую, що лиш цікавлячись світом і будучи в ньому можна бути його частиною. інакше буде "сім"я Ликових"

щодо відокремлення себе від України.

Йдеться про активізування

широких культурних, інформаційних, наукових, освітніх, фахових обмінах
. наскільки я пам"ятаю, лоббіюється спрощене отримання віз для науковців, митців, студентів, бізнесменів, професіоналів. чи ж така маленька ця "каста" чи група?чи ж це не частина України і при чому та, де якраз обмін досвідом і ідеями є найбільш необхідний?

І ще щодо переходу на особистості. У твої постах надто сильним є посил "Я Д"Артаньян, а усі підараси". Ти, безперечно, можеш бути Д"Артаньяном, просто усі інші теж далеко не завжди підараси. Ти, звичайно, напишеш

це не моя, присягаюся, вина.
, що інші так це сприймають :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повторюсь: тяжко зараз у світі з добрими країнами. і завжди інтереси- це довгі, заплутані, напружені торги.

Що пропонуєш робити з нелегалами?пропускати?чи не пускати на східному кордоні?

А у себе ГМО ростять, чи усе в нас росте?а метадоном тіко наших наріків лічать чи своїх теж?

А прививки ми у індійців ніби купляли, нє?чи вони тоже в Євросоюзі?

Світ несе не тільки хороше, що в ньому є, а й погане. що брати, а що лишити- наш вибір.

А про законодавство: ти вважаєш, що інша сторона впливу, Росія, не робить подібних впливів?

про центропупічність: тут ти написав про іншу частину суспільства- в попередньому пості "за мене вирішувати".велика різниця, нє?

а чому, якщо у чиїйсь компанії, то обов"язково "штат" і "польща"? чи погляди настільки радикальні, що риторика тільки така підходить?

про категорії громадян. тут вони хай будуть рівні, але що поганого у тому, щоб посприяти їхнім подорожам з професійною, навчальною, культурологічною, бізнесовою метою?це ж створення спільного простору спільних тем у тих середовищах, які є найактивнішими.а як туристи хай отримують візи як усі.

про лексику. ващє слово підарас давно означає не тільки певну сексуальну орієнтацію, а просто негативну особистісну характеристику людей :D і твоє його розуміння з фрейдистської точки зору- це, як ти сам любиш казати, не вина спікера :)

я не відмовляюсь від того, що свідомо обираю жорстку лексику, вона мені подобається по звучанню, по тому, яких різких фарб надає тексту. та й, реально, відображає життя. і я й в думках не мав приписувати тобі невластиву тобі лексику, бачення, низьку особисту культуру чи ще щось. але тим не менше абзац про "ТВОЄ, толік" все одно вийшов на тему "Зубожіла Україна і красівий я во фракє".

я думаю, що право на існування мають різні стилі мовлення, як вишуканий шляхетний, яким послуговуєшся ти, так і напіввуличний грубий мій.

це свідчить про мою низьку особисту культуру?що зробиш, я працюватиму над собою, і колись теж заговорю виключно шляхетно.

про сценарій для Гаранта. Я думаю, він слабореалізований з огляду на слабку підтримку адмінапарату і "еліт". а без їхньої підтримки такі речі навряд чи можливо провернути.про підтримку електорату взагалі говорити не приходиться.

Горбуліна ти не обісрав, втримався. Але все одно написав, як про душевнохворого, що колись був розумним але первчився:)

а мені не прикро. хороша стаття. Чи ти хочеш сказати, що описані там речі не відбуваються, і не можуть відбуватись в принципі?

P.S. Я тут тему про м-ра Лєбєдєва перечитав. так ти там чомусь не встидався писать слова "гавно", "пєдаряться". то це ти недавно почав високою українською?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я такі великі месаги просто скіпаю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки Росія контролює великий сегмент газового ринку Європи, шановні західні "демократичні" країни будуть мовчати. Та й, я підтримує [nd] що їм той лист до д..и.

Нарахунок української "інтелігенції". Нажаль як тільки ця "інтелігенція" приходить до влади вона нею перестає бути, з цього можна зробити висновок, кого ми в дійсності називаєм цим словом.

І останнє, про вторгнення Росії. Наприклад я не бачу сенсу, в прямому військовому вторгненні Росії в Україну. Інформаційну, політичну та економічну війну ми вже програли, необхідно просто поставити маріонетковий уряд і тоді завдякі декільком законам і референдума Росія отримає все що захоче.

P.S. це звичайно моя думка, і тому прошу ставится до неї з розумінням :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

max , то ти сцуко москаль?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

агэнт Крэмля! и КаДэБЭ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

агэнт Крэмля! и КаДэБЭ!

Дорослі люди, а пишете як дітки в підворотні, котрі тільки дорослі мати вчать... Щось би розумне і по темі. Та й в принципі тема себе вичерпала залишилось тільки єрундити....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Макс, страшно?

Эт еще не страшно, вот когда сибиряки подтянутся, это да ;)

1960d8171a2a.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...