Перейти до змісту

Питання по антені для WiFi

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу створити невеличку зону вайфай. Ось такі параметри: АДСЛ модем (Ого) + Вайфай роутер + антена. Скажіть як має називатись саме гніздо для підключення додаткових антен? Для ось таких. Маю намір повісити на щоглі де вісить звичайна дециметрова антена для ТВ. Я так зрозумів, що найкраще це всенапрвалена? Як мають називатись виходи у роутері для підключення таких антен?

post-6301-1250259319.gif

post-6301-1250259331.jpg

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь
  • Адміністратори
Опубліковано
Хочу створити невеличку зону вайфай. Ось такі параметри: АДСЛ модем (Ого) + Вайфай роутер + антена. Скажіть як має називатись саме гніздо для підключення додаткових антен? Для ось таких. Маю намір повісити на щоглі де вісить звичайна дециметрова антена для ТВ. Я так зрозумів, що найкраще це всенапрвалена? Як мають називатись виходи у роутері для підключення таких антен?

Ліцензія і дозвіл є? Нема? - тоді штраф, конфіскація, стаття.

Опубліковано

разъемы подключения непосредственно к антенне - N-Type, на картах пигтейлы.

Опубліковано

А какая им разница - никак не могу понять. Ну, допустим, дома есть три ноута, а этажом ниже/в соседнем подъезде/доме напротив живут родители/родственники. Почему нельзя сделать сетку и общий доступ к инету? Что за тотальный контроль?

Опубліковано
А какая им разница - никак не могу понять. Ну, допустим, дома есть три ноута, а этажом ниже/в соседнем подъезде/доме напротив живут родители/родственники. Почему нельзя сделать сетку и общий доступ к инету? Что за тотальный контроль?

Підтримую!!!!!!!. Я ж не інтернет перепродую, а для себе і знайомих. (Безкоштовно)

Опубліковано

Ліцензія і дозвіл є? Нема? - тоді штраф, конфіскація, стаття.

А ліцензія навіщо? Я ж не роздаю інтернет і не отримую від цього прибутку?

Опубліковано

Ну здрасте :) А если у меня блю-туз гарнитура, я тоже должен брать разрешение на радиоканал? :)

Где можно почитать, какие виды связи (передачи данных) нужно лицензировать (кроме радиостанций)?

Опубліковано
ліцензія на використання частот..... а не на те, що ти інет роздаєш

У Києві та інших великих містах вайфай роутерів куча. Майже кожен раз при увімкненні ноута вінда знаходить все нові точки. І в більшості це у будинках. Що у нас у Луцьку кожен хто має роутер повинен мати ліцензію?

Опубліковано
Ну здрасте :) А если у меня блю-туз гарнитура, я тоже должен брать разрешение на радиоканал? :)

Где можно почитать, какие виды связи (передачи данных) нужно лицензировать (кроме радиостанций)?

Якщо по простому сказати, то там справа не зовсім у частотах а у потужності випромінювання на визначеній частоті.

До штатної антени пристрою вони права докулупатися немають. А от до зовнішньої запросто.

Так що, якщо твій блютуз чи вайфай при купівлі без переробки бє на кілька сот метрів, то тут доковирятися напряму надзору важко.

Пристрій є вже сертифікований до продажу і непідлюгав переробкам і зовнішньому втручанню.

А от зовнішня антена це вже є модернізація пристрою.

Опубліковано

Якщо по простому сказати, то там справа не зовсім у частотах а у потужності випромінювання на визначеній частоті.

До штатної антени пристрою вони права докулупатися немають. А от до зовнішньої запросто.

Так що, якщо твій блютуз чи вайфай при купівлі без переробки бє на кілька сот метрів, то тут доковирятися напряму надзору важко.

Пристрій є вже сертифікований до продажу і непідлюгав переробкам і зовнішньому втручанню.

А от зовнішня антена це вже є модернізація пристрою.

Я ж купляю роутер із підтримкою зовнішньої антени + антени теж сертифіковані. Я ж не сам розкручую роутер і не допаюю якісь мікросхеми, що підсилюють потужність. Тоді чому я маю заморочуватись на рахунок ліцензії? Адже усе легально? Так само можна доколупатись і до ретрансляторів мобільного сигналу. Що ставляться у місцях де сигнал із вишки заслабий? Поставив я такий ретранслятор, а ці хлопці приїдуть до мене із претензією якого ХХХ я всіляку фігню ставлю? Типу вишка є і нічого непотрібно доставляти? А нам пофіг, що сигнал коло твого будинку заслабкий .

Опубліковано
Я ж купляю роутер із підтримкою зовнішньої антени + антени теж сертифіковані. Я ж не сам розкручую роутер і не допаюю якісь мікросхеми, що підсилюють потужність. Тоді чому я маю заморочуватись на рахунок ліцензії? Адже усе легально? Так само можна доколупатись і до ретрансляторів мобільного сигналу. Що ставляться у місцях де сигнал із вишки заслабий?

Ви дійсно нерозумієте чи придурюєтесь?

Якщо нерозумієте, то почитайте фізику, радіотехніку і зрозумієте для чого використовуються антени.

Потім зайдіть на сайт ДержЧастотНагляду і почитайте їх вимоги і обмеження.

По-друге, якщо

У Києві та інших великих містах вайфай роутерів куча.
це не значить що там все законно.

Власне ніхто Вам незабороняє робити так само, але на свій страх і ризик. ;) Про що і говориться в п.3.

Опубліковано
Надайте будь ласка посилання на сайт :)

А самому влом пошукати?

Не ображайтеся, але це потрібно Вам, а не мені. Для себе я це питання уже колись виясняв.

І витрачати свій час на пошук інформації для Вас в мене нема часу.

Перш ніж щось робити неполінуйтеся зібрати інформацію.

Гугль Вам в допомогу. :)

Опубліковано
Надайте будь ласка посилання на сайт :)

А самому влом пошукати?

Не ображайтеся, але це потрібно Вам, а не мені. Для себе я це питання уже колись виясняв.

І витрачати свій час на пошук інформації для Вас в мене нема часу.

Перш ніж щось робити неполінуйтеся зібрати інформацію.

Гугль Вам в допомогу. :)

Та був я уже на сайті НКРС та нічого такого не знайшов :( . Великий обсяг загальної інформації, а потрібного мало. Я вже і листа їм відправив :D . Можливо і відповідь дадуть.

Опубліковано

Ага, внесуть твою адресу в список обов'язкових для перевірки на наявність недозволених радіо-пристроїв :)

Опубліковано

До 0.1Вт з внутрішньою антеною, і за умови української сертифікації обладнання - ніяких дозволів не треба.

Інше діло - всенаправлена зовнішня антена з передатчиком 1..5Вт :)

Опубліковано

Гм, а таке питання до спеціалістів -- якщо в мене стоїть антена для радіо-інтернету від Датагруп (той же 802.11) і є дозвіл від Укрчастотнагляду, наскільки реально, що вони змогли б в мене запеленгувати ще і WiFi роутер з більш-менш потужною антеною?

Опубліковано

Запеленгувати 2 пристрої - не проблема, якщо вони працюють на різних частотах, або рознесені метрів на 30-50 один від одного.

Опубліковано

ну теоретично частота однакова -- 2.4 гігагерца. На тій же частоті працює купа DECT телефонів, пристрої bluetooth, wifi, безпровідні мишки/клавіатури... мікрохвильові печі :)

А рознесені можуть бути метрів на 20 по вертикалі, а горизонтально практично один над іншим.

Опубліковано

Роз'єми бувають різні, напр., N-типу, SMA, TNC, ти визначся з антеною і WiFi-пристроєм.

Знову ж таки, існують перехідникі (pigtales) та й перепаяти/обжати роз'єм не є проблемою....

Опубліковано
ну теоретично частота однакова -- 2.4 гігагерца. На тій же частоті працює купа DECT телефонів, пристрої bluetooth, wifi, безпровідні мишки/клавіатури... мікрохвильові печі :)

А рознесені можуть бути метрів на 20 по вертикалі, а горизонтально практично один над іншим.

Частота не 2.4 - це умовно, насправді це діапазон від і до, він умовно розбитий на 11 (у нас) каналів певної ширини з різними частотами :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...