Перейти до змісту

Национальная идея для Украины

mammoth

Существует ли НИ для Украины соответствующая запросам общества  

36 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Не далее как сегодня общался с одним форумчанином. С его доброй воли выкладываю переписку (где писал я догадаться будет не сложно):

(первое предложение не для форума)...и ты не прав в том что я над кем то издеваюсь или гоню, просто меня раздражает пелена у некоторых форумчан на глазах, которые сознательно вводят в заблуждение многих и провоцируют конфликт. заметь, конфликт в стране, где живу и я.

конфлікту ніякого немає, ти живеш в країні, де національна свідомість майже знищена, мова забута і забита,

это ложь! причем сознательным образом вдалбливаемая в мозги. если бы все это было бы правдой - не было бы государства Украина, язык бы давно отмер и не использовался бы.

Меньше слушай Ромаху и ему подобных, больше бывай в разных уголках страны, и ты поймешь на сколько ты не прав.

а національні меншини можуть заявити що їм не подобається писати офіційні документи на не своїй мові(ще залишилось тільки щоб цигани таке почали задвігати)

ты что то там говорил про демократию?

при цьому всьому будь-які спроби відродити національну ідею, хай навіть на основі брехні, такі як ти сприймають в штики і усіляко доводять що це погано.

ерунда, знаешь почему? потому что до создания государства идея была его создать, а после создания оного сотворить(сформулировать) пригодную идею, которая объединила бы народ, кишка тонка, ибо не выгодно политиканам, потому что контроля над массами не будет, идейных не будет.

Ну допустим, попробуй сформулировать у себя идею, которая подошла бы для теперешней Украины, повторяю теперешней, а не прошлой. И озвучь, я буду только благодарен.

ОК - для росії це погано, але ти не відчуваєш себе іноді засланим казачком, ти ж живеш на україні, твої друзі укранці, твоя сім"я можливо частково українці, і вони мають право гордитися своїми коріннями, які б вони не були.

Провокаційний напис на стіні "Бандера - убийца!", але чомусь ніхто не пише Сталін - убивця, Берія - убивця і кат, хоча це все правда, і вбили людей вони набагато більше.

Представь себе не ощущаю, и никогда не ощущал, и не буду. Мне не в чем виниться перед государством гражданином которого я являюсь. Я владею языком, причем большую часть времени на нем общаюсь и пишу документы (и таких как я очень много), я интегрировался в общество, но есть люди, которые не желают что бы я и такие как я были в нем. Они сознательно создают псевдоконфликт "мы хорошие - они плохие", сознательно живут тем что было когда то, причем гиперболизируя без стыда, хотят лишить меня права думать и излагать так как этого хочу и вижу я.

По поводу истории - не мне судить кого либо или что либо. Слишком мал прошедший исторический период. Вчера были одни герои, сегодня другие - это эволюция героев, и ее не избежать (кстати раньше раздражало, сейчас - наплевать). А приблизительно оценить, то что было, можно будет лишь лет через 200 - 300. (вот тебе исторический пример - войны Хмельницкого, подают под соусом национального движения и самоосвобождения, а с самого начала, да и потом тоже это была банальная грызня за власть и привилегии, с моей конечно точки зрения).

Так что кто, у кого, и когда больше - это вопрос из области фрейдизма.

Люди навколо тебе мають право на свою історію, вивернути її так як вони хочуть, гордитися тим - чим вони хочуть, це їх право, вони мають право носити футболку "Дякую тобі Боже, що я не москаль!", носити чуба, і багато іншого. А якщо тобі не подобається, можливо ти помилився країною проживання.

Я никого не лишаю этого права. Не в силу того что это не в моей компетенции, а в силу того что это бесполезно и не нужно. Я лишь хочу что бы правила игры были одинаковы для всех, чего оппоненты как правило не хотят (последнее предложение тому пример).

їздив по україні достатньо, національна ідея як така існує в нас на заході, більш ніде я не побачив навіть натяку на неї, конфлікт - сплошна спекуляція політиків, якщо нема ідеї, нема і конфлікту

нету у нас идеи, как таковой, потому даже на западе страны единства нету. если и есть то прошу ее озвучить.

і нема в нас такої жоскої пропаганди антиросійської, як в росії проти нас, в мене батько постійно їх передачі дивиться, так він дійшов до того, що озлобився на країну в якій живе, а що вже робиться з мізками росіян я мовчу - їх там просто плавить(я не говорю про інтелектуальний прошарок)

пропаганда есть, ее просто не может не быть, да не такая как в России, мягче, но от этого не легче.

от чому так завжди, як расея нас гавном з ушата, то будьте розумнішими, не гоніть, а як ми приколемся(помню на ютубі кліп про криївку, назва "украинцы №№№ели!!!!!!!!") - так сразу фашисти, це і є адекватна оцінка і рівні права??? чому питання про рівні права українців і росіян в росії навіть не звучить, і не розглядається, а в нас про це тільки й дискують, може росіяни тут повинні мати більше прав??? як ти це собі думаєш - ти напевно в захваті

нет, не в восторге представь себе. меня волнует состояние внутри государства, потому что оно не нормально, а я хочу жить в нормальном обществе, и мне не нужно больше прав чем кому либо. и меня не интересует то что происходит за границей, это должно заботить МЗС. и еще, почему когда в Польше (их есть и много) и не только, открыто издеваются над нашими соотечественниками это можно пропустить сквозь пальцы, а когда в России буча - это скандал? двойные стандарты: мы не хотим дружить с рассеей, зато очень хотим в ЕС...

А что думаете по поводу наличия нацидеи Вы? (мои мысли читайте выше)

З.Ы. Если вдруг надо изменить голосовалку - свистите.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а что там у нас в разных уголках страны?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О це тема моєї творчої роботи з історії)))).

Національна ідея є!!!!

Консолідація суспільства, робота для блага народу, економічна і політична незалежність, процвітання і благополуччя простих людей.

Вона є, але політиками не дотримується, бо вони лобіюють свої інтереси:(.

Частина народу, яку обрали, для відстоювання інтересів більшості, яка має слугувати всім, не зважає ні на що :(...

А багато освідченої, розумної молоді (яка могла б будувати країну) втікає за кордон, бо тут їх мало цінять :(((.

Ця ідея повинна об’єднувати народ з усіх куточків України.

А ділити народ вигідно тільки ворогам.

Ми різні, але ми разом)))).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Національна ідея є!!!!

max сказал нет - значит нет!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я теж думаю, що національна ідея не потрібна.виходить щось на зразок

Консолідація суспільства, робота для блага народу, економічна і політична незалежність, процвітання і благополуччя простих людей.
, себто набір загальних фраз.

у суспільстві повинні переважати певні етичні норми(принципи) співжиття, які би давали можливість людям жити поряд один з одним і будувати своє життя. І принципи ставлення до спільного дому-країни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме такі загальні фрази уособлюють загальне бажання суспільства))).

Найкраще досягається суспільна мета, якщо вона співпадає з метою окремої людини.

А всі хочуть жити добре))).

Якщо старатися працювати на своїй роботі, на якій тебе цінять і нормально платять то виходять одні плюси:):

1. ти нормально заробляєш

2. тебе цінять

3. фірма на яку ти робиш розвивається

4. збільшуються прибутки

5. збільшується дохід в бюджет у виді податків)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме такі загальні фрази уособлюють загальне бажання суспільства))).

Найкраще досягається суспільна мета, якщо вона співпадає з метою окремої людини.

А всі хочуть жити добре))).

Якщо старатися працювати на своїй роботі, на якій тебе цінять і нормально платять то виходять одні плюси:):

1. ти нормально заробляєш

2. тебе цінять

3. фірма на яку ти робиш розвивається

4. збільшуються прибутки

5. збільшується дохід в бюджет у виді податків)))

ну тоді національна ідея "Long live kovbasa"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наш хахольчик почув що запахло жареним і вже відхрещуєтся від своїх же думок?

По суті.

Що таке "нац. ідея"? Це розводка для лохів.

Поясню.

В світі немає ніяких "нац. ідей", є сильні і слабкі народи, сильні та слабкі нації, сильні та слабкі держави.

На простому прикладі це виглядає приблизно так - некурцю не треба "нац. ідея" (в данному випадку - книжка Карра) щоб не палити. Він просто не палить. Сильному народу не треба ніяких вказівок "нац. ідей" щоб підкоряти інші народи, бути сильним, та будувати власну сильну державу не зважаючи на думку інших.

Він просто це робить.

Коли українці стануть сильними, їм не треба буде ніяких "націдей". А зараз за цю маячню хапаются тому що українці, до сих пір, багато в чому, слабкий народ.

Ну, основное я выделил.

Я смотрю Украина для тебя - бесконечная сферическая корова в вакууме, поделеном на бесконечные кусочки, с бесконечными блохами-людьми лохами. Поздравляю, потому что когда внезапно наступит мифическое "когда" за наше государство уже все придумают другие, навяжут и заставят.

а что там у нас в разных уголках страны?

там как раз все в порядке, с языком сознанием и прочим.

Національна ідея є!!!!

Вона є, але політиками не дотримується, бо вони лобіюють свої інтереси :( .

Частина народу, яку обрали, для відстоювання інтересів більшості, яка має слугувати всім, не зважає ні на що :( ...

А багато освідченої, розумної молоді (яка могла б будувати країну) втікає за кордон, бо тут їх мало цінять :( ((.

Ця ідея повинна об'єднувати народ з усіх куточків України.

А ділити народ вигідно тільки ворогам.

Ми різні, але ми разом)))).

Где программа политической силы или элиты готовой выдвинуть этот лозунг и следовать ему? Согласен что идея должна объединять, но что то наблюдаю что все как раз наоборот, для простого народа точно...

ну тоді національна ідея "Long live kovbasa"

all heil kovbasa. Ибо как говорит Дифотег, нам старательно вбили потеблядство.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мова про націдею заходить тільки тоді коли знову від Кремля чимось засмерділо, звіци можна зробити висновок, що реальна українська націдея криється в повному протиставленні українського московському, у всьому іншому згідний з maxом національна ідея нормальним цивілізованим країнам непотрібна, коли у них сусіди нормальні і цивілізовані, а нам вона ще знадобиться, її коротка суть: "щоб розвалилась РФ" :D от і чекаємо в надії

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я б перейменував національну ідею в національну проблему, проблему чи проблеми, які шукають вирішення в головах більшості громадян

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проблема не в тому є чи нема нац ідея...

Народ повинен бути основним! Його інтереси повинні дотримуватися.

Уряд для НАРОДУ, а не навпаки.

Праця починається з кожної окремої родини, ІМХО.

Хороша сім’я – запорука здорового суспільства:).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я б перейменував національну ідею в національну проблему, проблему чи проблеми, які шукають вирішення в головах більшості громадян

От только пожалуйста, не переводи со здоровой головы на больную.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проблема не в тому є чи нема нац ідея...

Народ повинен бути основним! Його інтереси повинні дотримуватися.

Уряд для НАРОДУ, а не навпаки.

Праця починається з кожної окремої родини, ІМХО.

Хороша сім’я – запорука здорового суспільства:).

ще штампи знаєш?

По суті це заклик до об'єднання з виродками які ненавидять українців.

Який сенс з ними об'єднуватись? До чого хорошого це може призвести?

скільки областей ти хочеш об"єднати у "Справжню Україну"?

її коротка суть: "щоб розвалилась РФ"

і класика: усі біди від москалів. ну і жиди там з різними масонами...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

національної ідеї в України нема і бути не може, оскільки ця держава є конгломератом різних народів. В українців національна ідея є, але овна не може бути поширена на інші нацменшини, які складають суттєву вагу. Національна ідея в Укр. може бути тільки штучно нав'язана, що і робиться зараз на кшталт "схід і захід - єдність"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ця ідея повинна об'єднувати народ з усіх куточків України

Український народ не треба об'єднувати. Кожен українець знає хто він і де його ненька.

По суті це заклик до об'єднання з виродками які ненавидять українців.

Який сенс з ними об'єднуватись? До чого хорошого це може призвести?

банальное "моя хата с краю"

Мова про націдею заходить тільки тоді коли знову від Кремля чимось засмерділо, звіци можна зробити висновок, що реальна українська націдея криється в повному протиставленні українського московському, у всьому іншому згідний з maxом національна ідея нормальним цивілізованим країнам непотрібна, коли у них сусіди нормальні і цивілізовані, а нам вона ще знадобиться, її коротка суть: "щоб розвалилась РФ" :D от і чекаємо в надії

ну макс - понятно, типичный "сплюндрували неньку ...", но ты ромакс, удивляюсь на тебя... Где ж твои лозунги и рассказики про то как ты когда то в детстве что там, и с тех пор? Ты ж почитай всегда, рассказываешь какая распрекрасная у нас страна, жить только вот соседи мешают достойно. ты говоришь что не нужна идея цивилизованным странам? а почему они, эти цивилизованные ее имеют и лелеют, детей своих наставляют? Почему, патриоты на словах, сразу открестились то?

всем думающим что национальная идея не нужна рекомендую подумать еще и о политике реваншизма, и провести параллели, не утешительные для нашей страны параллели.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ідея якраз таки потрібна. тільки вот глибоко націоналістична ідея виходить занадто відірваною від реальності , бо думає про національність настільки малий прошарок населення, що реально на цьому будувати щось путьове неможливо

я думаю нова ідея повинна грунтуватись на економіці, наприклад: стоїть перед державою задача, домінувати в певному прошарку економіки світового масштабу, і вже в цьому(принаймі мені так здається), не повинно бути відмінностей між патріотом, просто споживачем і представником іншої народності, задача максимально зблизити демос до рівня взаємодії і руху в одному напрямку, ні мова, ні історія, ні вороже ставлення до сусідів нас не об"єднує, тож хай об"єднає прагнення наживи, я думаю воно у всіх присутнє, в тій чи іншій мірі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прийде група бетменів тіпа max-а і наведе пор"ядок. хто таблом не вийде-звиняйте, вам пес гєц

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На потуранні ОХЛОСУ нічого не побудуєш.

Його можна (треба) "замирити" шляхом накормлення (як це зробив, для прикладу, путін в рф), але не більше.

ніхто нікого замирювати і потурати не буде, я здається говорив про формування національної ідеї, а поява нової можлива лише тоді, коли більшість усвідомить свою роль в державі, і захочуть працювати на процес, а не спостерігати ззовні, так от для цього щось їх має спонукати, а накормивши ти отримаєш сонний народ без прагнень і волі, мертвий народ

Кого хвилює про що думає охлос?

принаймі того, хто хоче, маніпулюючи ними, досягнути своїх цілей :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для формулювання національної ідеї здатні тільки генії здатні дивитись в майбутнє, типу Хмельницького, Мазепи, Шевченка, Бандери.

Такі люди визначають, що може загрожувати нації і закладають в мозги простих смертних прості заклики. Для чого потрібно боротись стільки століть за отримання незалежності українського народу в межах держави Україна - просто така форма забезпечує максимальний захист від імперій і дарує майбутнє цьому народу. Вчора по Ері один російськомовний громадянин України наводив твердження з 18-19 століть "Важко жити поряд з імперією". Сучасна Росія вибрала природній цивілізаційний розвиток і почала розвиток своєї імперії, що неодмінно супроводжується напруженнями на кордонах (крім кордону з Китаєм :D ) і війнами. Отже нам ніколи не буде "легко" жити, як живуть європейські країни які не мають контакту з імперськими кордонами. Імперія буде постійно напрягатись нас поглинути, бо це її зміцнює і піднімає вагу (можливо військовим шляхом, можливо русифікацією), а нам в такій ситуації залишається протиставляти себе імперії і так виховувати нові покоління еволюційним шляхом ліквідовуючи імперську колону.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11:

в тебе цікаве бачення слова геній

мені здається що політичні діячі і слово "геній", самі по собі несумісні, політик це раб!, особливо в наші часи, це раб з шикарним життям, можливістю забезпечити своїх "золотеньких" діток до третього коліна, але він все одно раб

в раба не може бути широких поглядів і абстрактного мислення, і тим більше дальновидності, він раб ситуації, людей які його до влади привели, самого себе та своїх прагнень... люди яким ти поспіхом приписуєш геніальність робили не такі вже й чіткі і правильні вчинки, вони викручувались з ситуації як могли, багато помилялись і панікували, але вони були людьми дії і хоча б це робить їм честь

друга справа, що сучасні політики навіть діяти не хочуть, і народ діяти теж нехоче, всі сплять, але з піною у рота доводять шо це не так, а тим часом, другі дяді, які на подібних інтрижках три собакі з"їли(і це не корейці), крутять так, як собі хочуть, досить банально

і сучасній Україні потрібно по перше людину дії - яка не буде спати і буде в змозі спонукати людей(поміть, його розумових здібностей я навіть не обговорюю, бо він буде рабом ідей), і нарешті ідею яка об"єднає усіх, не бандерівців, не одеситів, а українців, тих що живуть на цій землі, ця ідея повинна охопити більшість, дати їм мотивацію до дії, дати їм надію і віру...

наразі все знищене і потоптане, а корумповані політики, під інтрижками ззовні, спекулюють історією та етносом щоб розривати мізки людей навпіл і не дати зосередитись на головному, а що ж насправді відбувається, і куди це все приведе

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я взагалі не наводив сучасних політиків, а людей яких навів для прикладу розмежовують століття, дякуючи їм я говорю українською і вважаю себе українцем

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

национальная идея это когда на улице соседа бьют,

а ты уже по лестнице с битой к нему на подмогу летишь,

а не ныкаешься за дверями с пафосными речами типа

"распустились" или "может так ему и надо".

все остальное это банальное пистопольство.

а шо там вас при этом обьединяет - ботл пива по тяпницам или

вышиванка одного цвета это так сказать техническая реализация.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще раз повторюю українців об"єднувати не треба - бо вони не розділені (інша справа що в нас офігеть як багато в державі по перше прямих ворогів москалів, по друге сірої денаціоналізованої маси (хахлів)

тобто, ті, хто говорить те, що ти, це українці, а інші - це всі інші?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тоисть меня надо объединять? :sq_ye:

с кем?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гірше всього, що розпалювати міжнаціональну ворожнечу нам, українцям не вигідно :(.

А дехто, дуже "продвинутий" тільки до цього і прагне.

Гіпернаціоналізм – це ЗЛО!

Почитайте історію про фашистів.

Вони боролися за чистоту арійської раси і опускатися до їх рівня не варто. Це пройдений етап.

Конституція України гарантує рівні права і свободи усім громадянам України (які можуть бути не тільки українцями).

Моя особиста думка: до сусідів я відношуся добре, але наводити порядки в себе вдома не дам.

А будуть нагліти, то або одразу вижену, або більше ніколи не запрошу.

Важливо НЕ ЗАЛЕЖАТИ ні від кого :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...