Перейти до змісту

Моем цепь качественно.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ВАЖНО! Цепь должна сниматься, иначе говоря в ней обязательно должен быть замок. Или же выжимка у Вас. Если у Вас дешёвая семирековая цепь или не семериковая, но марки KMZ - поставте замочек KMZ. Если у вас цепь 8 или 9 - ставьте SRAM небоясь, даже если у вас цепь Shimano.

Нам понадябятся:

Растворитель 646 (или 647, 650 - любой)

Бутылка пластиковая (полтора литра)

Стиральный порошок (любой)

Снимаем цепь и кидаем её в бутылку.

Заливаем (около 50 грамм) растворитель.

Болтаем бутылку минут 5.

Сливаем растворитель (можно использовать повторно поскольку используется не для чистки, а для размягчения грязи и пока он будет стоять то вся дрянь оседает и он становится опять прозрачным).

Заливаем миллилитров 300 хорошо-тёплой (градусов 70) воды.

Кидаем полторы чайных ложки стирального порошка.

Болтаем бутылку минут 5.

Сливаем воду.

Повторяем пункты 5, 6, 7, 8 по необходимости (кому хочется).

В ванночке (обрезаная пластиковая бутылочка) с водой+порошок кистью для покраски промываем сначала одну сторону цепи (не боковую), затем другую - кому хочется. Хотя я никогда этого не делаю.

Сливаем грязную воду из бутылки и промываем цепь водой (можно прямо в этой же бутылке).

Разрезаем бутылку - извлекаем кристально чистую цепь.

Сушим её на батарее или феном или на горячей камфорке электроплиты (но не раскалённой) или в другом тёплом месте (чтобы выгнать воду во избежание ржавления).

Ставим на место цепь и... смазываем, катаемся, пачкаем и всё сначала...

Я ещё снаружи протираю цепь промасленной тряпочкой (в масле для швейных машинок) - исключительно чтобы предотвратить коррозию.

© откуда-то с инета

Опубліковано

Так і роблю, тільки без порошку. Просто розчинником 4-5 заходів - підсохнути - змазати і в дорогу :)

Опубліковано

Не хочу встрявати в перепалку про копірайти але хочу висловити свою думку на рахунок промивки цепа і зірочок касети і т. д.

Використовувати 647 або 646 розчинник не бажано бо вони сильно сушать для цього я використовую Уайспіріт, по перше він дешевший і жирніший.

Для промивки я використовував промивочну машинку з 3 ма коліщатками щіточками (є не Велозоні ціна в межах 68 -70 грн, можна позичити є у наших велолосів), промивав машинкою теж до чистоти.

В проміжках між промивками витирав насухо ганчірками цепа і зірочки, поки суміш не була прозорою - результат промита вся система + вимите болото з внутрішніх частин цепа, все залежить від терпіння :), в пластиковій пляшечці так не промиєш.

Після промивки промазував шприцом кожну ланку цепа маленькими крапельками масла Michelin Oli Z-45, прокрутивши пару разів промазав ще раз і витер насухо ззовні цеп. Прокатавшись 30 - 40 км знову витер цепа насухо і перемазав ще 2 рази - в результаті цеп ходить вже 3500 км стан відмінний і цепа знімати не потрібно.

Опубліковано

Я скільки не мив тою машинкою - все рівно все було брудне, і цеп, і машинка, і я. Так і лежить без діла.

Опубліковано

Я до цього часу мив так само як jeck - уайт-спіритом та машинкою.

Виходить досить чисто, проте часу забирає багато. Та і робити то краще не у приміщенні.

Є один мінус - розчинник вимиває ВСЕ масло. Тому змазувати потім приходиться детально і декілька разів.

При мийці миючими засобами частина старого масла лишається.

Для зовсім гурманів - можна мити кожну ланку окремо, розчинничком та звернутим у трубочку бинтиком :lol:. Роботи - десь на пів дня...

Зараз все таки хочу поставити на цеп замочки та мити у пляшці.

Ну і плюс кругова заміна цепів ;).

Опубліковано

Треба мити розчинником... все правильно... На ньому не має бути нічого ..... ланцюг має бути сухим, бо лишній жир збирає пилюку дуже швидко..... а це дуже не подобається роликам і зірками касети і ситеми.

А потім мазати маслом саме для велоланцюгів... в кожну ланку по крапельці...

Масло береться в залежності від погоди. На дощ густіше, на суху погоду, відповідно рідше.

Я як мию ланцюг.... то завжди прозріваю скільки з нього вимивається всякого мотлоху.. і це при тому, що ланцюг і взагалі ходова в мене, в основному, доглянуті.

Опубліковано
Треба мити розчинником... все правильно... На ньому не має бути нічого ..... ланцюг має бути сухим, бо лишній жир збирає пилюку дуже швидко....

Так в тому і справа, що бензин дуже добре знежирює і вимиває старе масло і інший бруд (окрім смол і лакоподібних речовин). Після висихання не лишає після себе нічого, деталь лишається абсолютно сухою і чистою. Це ж не жирна солярка, після якої лишається масляниста плівка.

Ну, вам видніше :)

Опубліковано

Повір.. якби бензин давав такий жеж результат як розчинник.... всі мили б бензином.....

Ним можна мити.. нема питань... але прополоскати треба все-таки в розчиннику. Бо якщо цього не зробити налипне пилюка дуже швидко.

• Адміністратори
Опубліковано

Ось так виглядає цеп Sram PC 991 Вимитий за допомогою 1.5 літра пластикової пляшки і розчинника, і дуже ретельно протертий тряпкою.

post-1-1249917074.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...