Перейти до змісту

Правила хорошого тону.

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 75
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

в окремо взятому суспільстві - це не більше ніж сукупність умовностей і правил, прийнятих цим суспільством

хто поїздив по світу підтвердить. тут ви берете дамочку за ручку при виході з транспорту так як вважаєте це правилом хорошого тону тут - а десь в абу-дабі ви за таке просливете хамом ще й ризикнете адмін.відповідальністю...

конкретизуй питання, топікстартер

Опубліковано

Я не про закордон. А про нас.

Для прикладу, те ж саме - подати руку дамі на виході із маршрутки.

Викинути після себе окурок в урну,а не повз неї.

Залишити офіціантці "чайові", якщо вона гарно обслуговувала столик весь час перебування мене в барі.

і т.д

Опубліковано

Минулого тижня я з друзями була в Закарпатті, робили пересадку в смт. Перечин. Там на автостанції змушені були провести деякий час. Спостерігала таку картину: молода жінка розказувала своїй співрозмовниці, яка вона хороша вчителька, який ВУЗ закінчила, як викладає в школі укр. мову та літературу... в цей час вона гризла морозиво "ріжок" - відривала клаптик упаковки викидала його під ноги НА НАШІ РЮКЗАКИ, знов відривала, надгризала... і так поки не з"їла... зовсім не дивлячись куди кидає!!!

Що тут можна сказати?? Хто виховує наступне покоління?

Опубліковано

Про Правила хорошого тону. Про культуру поведінки.

За столом зняти кепку/бейсболку - головний убор. (*виключенням являється єврей, який носить свою ярмулку)

В приміщенні в принципі зняти головний убор.

Опубліковано
Про Правила хорошого тону. Про культуру поведінки.

За столом зняти кепку/бейсболку - головний убор. (*виключенням являється єврей, який носить свою ярмулку)

В приміщенні в принципі зняти головний убор.

А що про них говорити? Їх треба дотримуватись.

А дискусія в чому?

Опубліковано

В тому, чи правильно, те, що ми вважаємо хорошим тоном.

Не зняти шапку в приміщенні гарно?

Опубліковано
В тому, чи правильно, те, що ми вважаємо хорошим тоном.

Те що МИ вважаємо хорошим тоном, є правильним для НАС і навпаки - те що МИ важаємо ХТ не є правильним для НИХ.

Це і без дискусії зрозуміло, МИ вважаємо ХТ те саме, що і весь цивілізований світ, за виключенням дрібниць. Дискусія може бути між людьми, у яких правила ХТ відрізняються. А на Борді є декілька типів людей, без чіткого розмежування: які знають і виконуюсь правила ХТ, знають але не виконують, не знають і тому не виконують. Але правила для них всіх однакові, зумовлені відносною однорідністю суспільства.

*сприймати написане вище без напрягів, так-як предмет обговорення не належить до точних наук чи політики*

Опубліковано

Я не снимаю бейсболку в помещении, я не любезничаю, я часто обзываю людей придурками, я крайне редко поздравляю, негативно отношусь, когда поздравляют меня. И вообще, лезут с банальностями или с требованиями банальностей. Считаю, что люди в более 95% случаев лицемерят, пытаются убедить кого-то, что им не пофиг, хотя все наоборот....

И вообще, считаю, что большинство - идиоты.

Опубліковано
Считаю, что люди в более 95% случаев лицемерят, пытаются убедить кого-то, что им не пофиг, хотя все наоборот....

Хауз, це ти?

Опубліковано
Я не снимаю бейсболку в помещении, я не любезничаю, я часто обзываю людей придурками, я крайне редко поздравляю, негативно отношусь, когда поздравляют меня. И вообще, лезут с банальностями или с требованиями банальностей. Считаю, что люди в более 95% случаев лицемерят, пытаются убедить кого-то, что им не пофиг, хотя все наоборот....

тобі вже пора в ніку змінити fото на віl, щоб своїм ніком відображати думку тих 95% людей про тебе.

Опубліковано

nickel, дякую за чудовий приклад НЕхорошого тону. І да, лиши свою думку нарахунок 95% людей при собі, ага.

Опубліковано
тобі вже пора в ніку змінити fото на віl, щоб своїм ніком відображати думку тих 95% людей про тебе.

надо поговорить с ториком по этому поводу...

Опубліковано

Зі мною колись трапився цікавий випадок (не в Україні) і я спробував його сюди (в тему) втюхнути.

Так от. Зайшов в магазинчик купити шляпу, а продавщися сказала, що в мене дуже гарний галстук і що він мені дуже пасує. Я щиро посміхнувся і дуже ввічливо їй подякував ламаною англійською сказавши теж щось хороше. Зі мною таке не часто буває, тому.....

Розбираємо ситуацію.

1. Вона полізла до мене зі своїми банальностями, вона злукавила щодо мого зовнішнього вигляду, їй пофіг на мій галстук.....

2. Мені пофіг що вона про мене думає, мені пофіг хто вона взагалі (навіть якщо ідіотка), а головне - мені пофіг чи злукавила вона мені чи сказала правду...

3. Результат. Одна приємна фраза + достойна відповідь і ми підняли один одному настрій як мінімум на пів дня.

Опубліковано
nickel, дякую за чудовий приклад НЕхорошого тону. І да, лиши свою думку нарахунок 95% людей при собі, ага.

Це не моя думка, а Difoto ;)

Опубліковано

nickel, прочитай ще раз що писав Difoto про 95% людей. Потім озирнись навколо. З жалем усвідом, що це правда:

в более 95% случаев лицемерят, пытаются убедить кого-то, что им не пофиг, хотя все наоборот....

Я радий за тебе, якщо ти сам і оточуючі тебе люди не входять в число тих 95%, хоча... навряд.

All: пробачте за офтоп.

Опубліковано
Розбираємо ситуацію.

1. Вона полізла до мене зі своїми банальностями, вона злукавила щодо мого зовнішнього вигляду, їй пофіг на мій галстук.....

2. Мені пофіг що вона про мене думає, мені пофіг хто вона взагалі (навіть якщо ідіотка), а головне - мені пофіг чи злукавила вона мені чи сказала правду...

3. Результат. Одна приємна фраза + достойна відповідь і ми підняли один одному настрій як мінімум на пів дня.

для чістати експірімєнта тра туди заслати difoto в бейсболці :0123:

Опубліковано
nickel, прочитай ще раз що писав Difoto про 95% людей. Потім озирнись навколо. З жалем усвідом, що це правда:
в более 95% случаев лицемерят, пытаются убедить кого-то, что им не пофиг, хотя все наоборот....

Я радий за тебе, якщо ти сам і оточуючі тебе люди не входять в число тих 95%, хоча... навряд.

All: пробачте за офтоп.

Було б мені пофіг прігнорував би і Діму, за якого Plum заступається (він що сам не здатний?) і всіх ;)

Опубліковано

Зі мною колись трапився цікавий випадок (не в Україні) і я спробував його сюди (в тему) втюхнути.

Так от. Зайшов в магазинчик купити шляпу, а продавщися сказала, що в мене дуже гарний галстук і що він мені дуже пасує. Я щиро посміхнувся і дуже ввічливо їй подякував ламаною англійською сказавши теж щось хороше. Зі мною таке не часто буває, тому.....

Розбираємо ситуацію.

одно НО!

продавщица подняла настроение тебе, но не наоборот. Ее работа - поднимать настроение клиентам, чтобы они поднимали настроение ее работодателю, покупая его шляпы. Кстати, как продавец - я таким не страдаю.

Опубліковано

Ну, в приниципі, погоджуся.

Хоча мені приємно було, коли в Парижі зі мною віталися всі постояльці готелю, всі офіціанти кафешок, куди я заходив. Приємно було бачити, що коли хтось заходить в транспорт, чи сідає поряд з кимсь - вітаються.

Привітання - це приклад хорошого виховання. Це спосіб почати розмову. Це метод, за допомогою якого можна уникнути негативних думок іншої особи про тебе.

Особисто для мене правила хорошого тону - це такий спосіб життя, коли ти не заважаєш іншим.

Ти не куриш в присутності некурящих.

Ти не слухаєш голосно музику пізно ввечері.

Ти не влаштовуєш в квартирі гулянок, із-за яких сусіди не можуть спати.

Ти не влаштовуєш прогазовки свого задрипаного трандулета під вікнами в мене.

Ти не створюєш проблем чи перешкод, коли їдеш переді мною.

Ти не смітиш там, де інші просто ходять чи живуть.

Ти не матюкаєшся голосно, коли я проходжу повз тебе, ще й не один.

Коротше кажучи, все, що утримує тебе від доставлення іншим неприємних відчуттів - це правила хорошого тону, правила співжиття. Сам стараюся не заважати іншим, хоча для цього спочатку треба з окремими особами похаміти, показати, що ти теж не відступишся від свого, а потім запропонувати компроміс.

Кстати, как продавец - я таким не страдаю.

Ну й дарма.

До речі, пунктуальність і обов'язковість - це також ознака хорошого тону, і тим більше для тих, хто має свій бізнес та спілкується з клієнтами.

Колись чув про книжку з назвою "Бізнес в стилі фанк". Думаю, ти можеш почати писати книгу "Бізнес в стилі панк", або "Бізнес в стилі хіппі" :)

Опубліковано

Ладно, дав зразок НЕхорошого тону, дам і протилежний: батько друга, коли телефонує на міські номера або до незнайомих людей, спочатку представляється, як і я, а мій друг з цього сміється. Пробував йому пояснити - даремно. Мабуть це різниця у вихованні (ми всі виховані у різний час - батько страший за мене на 20 р., а син молодший на 10)

Опубліковано

веду себе так само :) але коли потрібен результат приходиться приймати правила гри. Для того щоб не грати по правилам, треба бути вільним в фінансовому плані. Далеко не бідним. Але все одно прийдеться грати по правилам з такими ж не бідними. А на бідних можна тоді вже наплювати, ростріляти, аля Лозінський :)

Опубліковано
Ладно, дав зразок НЕхорошого тону, дам і протилежний

А я було подумав, що після цих слів ти вибачишся... Хамити легко, правда? А вибачатись?

Опубліковано
одно НО!

продавщица подняла настроение тебе, но не наоборот. Ее работа - поднимать настроение клиентам, чтобы они поднимали настроение ее работодателю, покупая его шляпы. Кстати, как продавец - я таким не страдаю.

Два "АЛЕ".

1. Мені пофіг на причину, для мене головне результат - піднятий настрій. Ярчик написав, що в Європі вітаються. Яка причина? Довго рити. А результат - це просто приємно.

2. Вона сказала комплімент після того як я розрахувався з нею за шляпу :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...