Перейти до змісту

Пробували пограбувати ОТП Банк?

fedot

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
народ, не пользуйтесь услугами банков - и будет вам щастье. вообще. даже коммуналку не платите.

банки разводят

ша опять началась реклама, какие они стабильные и красивые и чтобы им всё несли

а зимой сидели тихонько и боялись чихнуть

Опубліковано
І, відповідно, люди не стали б так активно скуповлювати валюту, а вкладали б гривню в товарообіг.

грамотные люди так и делали, а не скупали доллары и не зашивали их в подушки. правда, b0rg?

так! купити за $17 машину яка коштувала $30 - це просто мегазнижки :)

Опубліковано

помирає старий чоловік. і просить дітей, щоб привели до нього двох адвокатів.

ну, воля помираючого-закон, привели. адвокати прийшли сіли коло діда з обох сторін, а дідо мовчить.

діда питають- тату, чого мовчите?люди сидять, чекають.

а дідо каже: хай посидять. я хочу вмерти, як Христос, поміж двох розбійників.

Опубліковано

Ой, Толік, як то дотепно! :) Внесу в свою колекцію.

Ну, то раз ти затронув тему, і розділ дозволяє флеймити - то згадай, які найбільш гріховні професії в біблії: розбійник, повія і лихвар (суть банкір). :) Ой, ти банківський працівник? Ну вибач... нє хцялим... :)

ЗІ. Надіюся, що в адвокатів була погодинна оплата :)

Опубліковано
ты мыслишь как простой обыватель, поверь мне...

А я і не хочу мислити як банкір, повір мені. Я хочу мислити як простий ЄВРОПЕЙСЬКИЙ обиватель, хочу мати кредит під 4% річних, хочу мати стабільну валюту, хочу мати змогу хоча б на 5-7 найближчих років планувати своє майбутнє і свою роботу (звісно, на 100% не сплануєш, бо є ще здоров'я і т.д.). Але в нас чомусь все получається навпаки. Кредити під страшні відсотки, автомобілі вдвічі дорожчі, ніж в "бідній" Європі і Америці, стрибки валютних і політичних курсів.

Я взяв на фірму кредит $100 тис., на міжбанку продав їх по 4.85 грн, а за два тижні курс вискочив вдвічі, до того ж з банку прийшов лист, що відсоткову ставку також хочуть збільшити майже вдвічі. Ще вдвічі знизився гривневий прибуток по фірмі через кризу. Про відстрочку виплати тіла кредиту і говорити не хочуть. Відшкодування ПДВ немає, але при цьому за кожен день прострочки по податках вимагають шалену пеню (держава може не платити, а я не можу -- дуже справедливо). Як за таких умов можна працювати, платити податки і заробітну плату? Але при цьому ми не звільнили жодного працівника, не скоротили ні на копійку зарплати, не відправили людей в неоплачувані відпустки, як це зробили інші луцькі фірми, працюючі за нашим фахом. Бо ми розуміємо, що люди також їсти хочуть. Не розуміють цього тільки наші банки і керівництво нашої держави.

• Адміністратори
Опубліковано
Не розуміють цього тільки наші банки і керівництво нашої держави.

Банки не наші - вони еврейські :) З однією метою - тримати народ в певних рамках бідності.

Опубліковано

ну да, часи тяжкі, Плам:) прості європейські обивателі не беруть кредити у іноземній валюті на комерційну діяльність, бо мають доходи у національній валюті країни, де живуть і працюють, і не хочуть нести валютні ризики. а ще частіше мають депозити під 1-3% річних, а не під 12-25%, як прості українські обивателі. при чому зазвичай не мають права на дострокове розірвання депозитних угод. а ціна депозиту напряму впливає на ціну кредиту. і взагалі ця уся бодяга перетиралась в темі про кредитне рабство.

банки неправі в деяких питаннях- але оце "пограбували народ"- це знаєш, х..ня повна.

не зважив усі ризики- вигрібай. а то розказуєш які усі кругом підараси один ти- Д'Артаньян

В Україні зросла кількість мільйонерів- а ви "криза, криза.."

Опубліковано

Скільки флуду... А чи не забанити модераторам один-одного?... :D

По темі: це була не спроба пограбування, а лише спрацювання сигналізації. У ці вихідні подібні інциденти трапились в кількох банках.

Опубліковано
прості європейські обивателі не беруть кредити у іноземній валюті

Дуже дотепно. Якби в нас відсоткова ставка була однакова для гривневих кредитів і для кредитів в іноземній валюті -- я б однозначо брав кредит в гривні. А прості європейські обивателі (навіть дуже близькі, польські) просто шокуються, коли взнають, що наші банки дають кредити під 30% річних. Зробіть мені кредити в вітчизняній валюті під 4% (та хоча б під 8-10%), як в Європі. Слабо? То й нєфіг мені розказувати, що я беру кредит в іноземній валюті і тому попав.

А тепер шляхом простих математичних операцій порахуй, яка націнка на товари/послуги має бути в них, і яка в нас, щоб бізнес, побудований на кредитних коштах (а таких більшість, і це нормально) мав хоч мінімальну рентабельність. До того ж загальний відсоток податкових відрахувань в них зазвичай менший. Як при таких розкладах наше виробництво може конкурувати з іноземним? Єдиний спосіб "рівноправної конкуренції", при якому кінцевий споживач всерівно попадає, дуже вигідний державі -- високе ввізне мито на імпортні товари. Тобто держава на нас наживається в любому випадку -- чи ми купуємо наше, чи імпортне. І державі пофіг, що саме ми купимо -- своє чи імпортне, і де ми, прості громадяни, візьмемо гроші, щоб оплатити те космічне мито, ті космічні податки чи ті космічні кредитні відсотки.

Хтось зараз скаже, що бензин в них дорожчий, але не забувайте, що в вартість бензину в них включено транспортний податок, а в нас -- ні. В нас -- їжджу я 500 км в рік, чи 500 000 км в рік -- всерівно плачу однаково.

Можу розказати, як я купив хату в кредит, під програму забезпечення житлом молодих сімей, а потім продав її, бо, як виявилось, держава переді мною ніяких зобов'язань не несе, а я перед банком несу. Я сплачував кредит вчасно, а держава затримувала компенсацію на пів року. Але ти ж банківський працівник і сам все знаєш. Як замість сприяння банки з державою заганяють молоді сім'ї в боргову яму. Люди, які розраховують на підтримку, отримують підніжку, від якої багато хто піднятись не може -- і продають ті взяті в кредит будинки/квартири, втрачаючи на тому страшні (як для молодої сім'ї) гроші. Для чого робити всі ці складні схеми з компенсацією? Не простіше, щоб банки з державою напряму домовились про нижчу відсоткову ставку, а людям відразу сказати не 14%, а, наприклад, 6-7%? Але ж ні, банки і держава ризикувати не хочуть, краще нехай ризикують люди -- вони ж мусять платити, куди ж вони подінуться.

Ще можу розказати, як фірменні гроші мого батька лежали в Економбанку, який збанкрутів. Частину грошей вдалось витягнути звідти нікому не потрібним майном (меблями, комп'ютерами), а частину так і запили холодною водою. Після того фірма, яка раніше впевнено йшла на підйом, кілька років не могла випливти хоча б на нулі. Хто за це поніс відповідальність? Хто компенсував хоч гривню?

Чому банк ніколи ні за що не відповідає? Чому за затримані депозити людям не платять пеню, а за кожен день прострочки по кредитах люди платити зобов'язані? На сьогоднішній день кредит можуть дати під заставу майна, яка по вартості перевищує суму кредиту вже навіть не в два, як раніше, а в три і більше разів. І разом з тим людські депозити не підпираються нічим, все більше стає банків-пустишок (різні там "Фінанси і кредит", "Альфабанк" і їм подібні).

І не треба розказувати, що банки і держава це не одне і те ж. Власникі банків сидять на депутатських чи міністерських портфелях і пишуть закони під себе, позбавляючи простих людей будь-якого права голосу.

І після цього ти кажеш, що ніхто нікого не грабував? Готовий сперечатись до піни з рота.

То хто понесе перед людьми відповідальність, що їх так ГРАБУЮТЬ?

Опубліковано
Скільки флуду... А чи не забанити модераторам один-одного?... :D

По темі: це була не спроба пограбування, а лише спрацювання сигналізації. У ці вихідні подібні інциденти трапились в кількох банках.

Хоч хтось толком що сказав...+1

П.С. Шановні модератори могли б і не переносити в Флейм, а просто декому вліпити РО за флуд - ІМХО

Опубліковано
угу, коли попадаєш тільки пінитись і лишається:)

Чомусь твоя репліка і твій смайл нагадали мені картинку:

9eb5e04abc7476a982601d15e6e.jpg

Дивно, що, її роздруковка не вісить в кабінеті кожного банківського працівника, як "наглядний посібник по роботі з клієнтами"

Опубліковано
А прості європейські обивателі (навіть дуже близькі, польські) просто шокуються, коли взнають, що наші банки дають кредити під 30% річних.

Від депозитів по 25% річних вони не шокуються? Про облікову ставку НБУ ти і вони шось чули?

Опубліковано
І не треба розказувати, що банки і держава це не одне і те ж. Власникі банків сидять на депутатських чи міністерських портфелях і пишуть закони під себе, позбавляючи простих людей будь-якого права голосу.

І після цього ти кажеш, що ніхто нікого не грабував? Готовий сперечатись до піни з рота.

То хто понесе перед людьми відповідальність, що їх так ГРАБУЮТЬ?

не буду тебе ничего рассказывать, но сижу я на обычном стуле, в съемной квартире, с кредитом в долларах. а перспектива достроя моего недостроя - очень далекая.

но! я тебя не грабил!

давай не путать власть имущих и обычных работников.

то, что ты взял кредит не в той валюте не в то время - не означает, что все работники в банках контрацептивы.

Опубліковано

Шура, я не кажу, що винуваті клерки. Винувата банківська система.

Tolik_It, не льсти собі. Ти не винний. От будеш власником банка, тоді, можливо, і від тебе щось залежатиме. А зараз ти просто маленька пішка, яка (не знаю -- на жаль чи на щастя) нічого не вирішує. Маріонетка, яка танцює, коли смикають за ниточки згори.

Я за себе не переживаю і не жаліюсь. В мене, надіюсь, ще є час попереду. Але мені страшенно шкода за свого батька, який все своє життя вкалував (ще за часів совка, коли без офіційного працевлаштування вважали туніядцем, він вночі офіційно працював сторожем, а вдень їздив по селах робив скважини на воду), чесно, без партійних грошей і крадіжок з голого поля підняв фірму, дав роботу і зарплату більш як трьом десяткам людей, а взамін заробив цукровий діабет, гіпертонію, інсульт і інвалідність, і зараз в свої 57 років через той бардак в державі не може навіть ліки собі купити і за газ заплатити, я вже не кажу про поїздки на курорт чи просто на якесь море. І в нього часу вже не лишилось -- з його хворобами ну ще може кілька років. У ЩО ВІН ВКЛАВ СВОЄ ЖИТТЯ?!

Опубліковано
Про облікову ставку НБУ ти і вони шось чули?
А мене не валить облікова ставка НБУ. Я не хочу про неї думати і знати. Я просто хочу жити як нормальні люди в нормальних країнах. Кормити своїх дітей, а не депутатів і міністрів. А про облікову ставку нехай думають "слуги народу", яких ми обираємо.
Опубліковано
Шура, я не кажу, що винуваті клерки. Винувата банківська система.

виновата система власти!

а банковская, юридическая и прочие - просто делают то, что им позволяют наши законотворцы...

А мене не валить облікова ставка НБУ. Я не хочу про неї думати і знати.

ты не поверишь, но ее не коммерческие банки придумывают, а президентский.

и зависит она от того, что в стране творится.

кстати, недавно снизили до 11%

я, кстати, не понял, с какого хрена.

в стране - болото полное, а они популизмом занялись.

они ведь даже защитили себя как застройщиков - отменили пеню по просрочке несдачи объектов.

Опубліковано
виновата система власти!

Системою влади керують ті, хто тримає в руках фінанси. Мало б бути навпаки, але не в нашій країні.

Опубліковано
Про облікову ставку НБУ ти і вони шось чули?
А мене не валить облікова ставка НБУ. Я не хочу про неї думати і знати. Я просто хочу жити як нормальні люди в нормальних країнах. Кормити своїх дітей, а не депутатів і міністрів. А про облікову ставку нехай думають "слуги народу", яких ми обираємо.

пацанячі крики: попав і волаєш- а мене не валить, а я не хочу. валить тебе, валить...ну, не розрахував свої сили, ну розраховував на кращий сценарій, а пішло по гіршому. буває, не ти перший, не ти останній

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...