Перейти до змісту

ДЕНЬГИ БЕЗ ПРОЦЕНТОВ И ИНФЛЯЦИИ


bond

Рекомендовані повідомлення

тра почитати,

Проценти звичайно це надумана штука. А от добавлена вартість. Цікаво що помішає людині продати той самий товар по вищій ціні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виявляється, все просто:

Многочисленные беседы с банковскими служащими и экономистами убедили меня в том, что реальных трудностей не существует, за исключением духовных баррикад, воздвигнутых во время воспитания и ограниченность представления о функционировании денег. Вы должны осознать, что деньги являются одной из основных проблем жизни многих людей. Они самым глубоким образом связаны с представлением людей о самих себе и своем отношении к окружающему миру. Щедрость или скупость, открытость или изолированность, теплота или холодность — все это отражается в отношении к деньгам. Обычно очень сложно рассматривать деньги в отрыве от других проявлений. Сначала, однако, вы должны быть в состоянии объяснить, каким образом за счет процентов происходит перераспределение доходов и что даже чисто математически постоянное взимание процентов невозможно

... а буквально через речення - як сніг на голову )))

Необходимо также понять, что проблема денег теснейшим образом связана с большим числом других проблем, которые не могут быть решены автоматически только одной реформой. Сама по себе денежная реформа не обеспечит потребности бедных, престарелых, больных и других социально слабых. Денежная реформа лишь облегчит оказание помощи этим группам. Это, однако, не означает, что без специальных программ и значительных усилий можно решить социальные и экологические проблемы, как иногда утверждали в прошлом слишком восторженные и наивные сторонники денежной реформы.

А я-то наївно думав, що вартість - це категорія особиста (що китайський наплічник за 70-100грн. - це дорого, а українського виробництва Командор за 400-500 - це не є дорого, бо так сказали мої спина й хребет, які, спробувавши систему підвіски, вже не захотіли від неї відмовлятись)...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Досить цікава ідея (такого раніше навіть не чув), але думаю реалізувати її, навіть локально, буде ДУУУЖЕ тяжко.

Забагато зацікавлених в тому, щоб все ішло по-старому.

Цікаво, а що скажуть наші (бордівські) фінансисти і банкіри ???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от добавлена вартість. Цікаво що помішає людині продати той самий товар по вищій ціні.

А от це якраз і є одним із факторів інфляції, бо якби всі продавали товари по собівартості то нафіга тоді такий бізнес. Більше того, інфляція є необхідним елементом розвитку економіки. Але цю величину потрібно контролювати. Коли ж все йде аж занадто добре, то наступає так званий "перегрів економіки" і починається спад. Банки ж є кров'ю економіки і напряму пов'язані з ВВП. Гроші роблять гроші, і це теж впливає на інфляцію.

Тещо ми купляєм щось дешевше і потім продаєм дорожче породжую збільшення грошової маси. І саме без цього не бачити нам нашого заробітку.

Оце все простими словами якщо не вдаватись в фінансову термінологію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...
Більше того, інфляція є необхідним елементом розвитку економіки. Але цю величину потрібно контролювати.

Як інфляція впливає на розвиток економіки, і як контролювати величину інфляції?

Коли ж все йде аж занадто добре, то наступає так званий "перегрів економіки" і починається спад.

Розшифруй що розумієш під понятям "перегрів економіки", і що таке занатто добре в економіці.

Банки ж є кров'ю економіки і напряму пов'язані з ВВП.

? :huh:

Тещо ми купляєм щось дешевше і потім продаєм дорожче породжую збільшення грошової маси.

І як це звязано з емісією грошей? Чи ти маєш на увазі, що в тебе в кармані збільшується грошова маса?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікава тема. Дуже хотілося б почути думки працівників банків стосоно цього. Толік, Шура, Борг ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

много букв,

перескажи коротко

Говориться про те, що при виготовленні будь-якого продукту чи надання будь-якої послуги практично всі підпиємці беруть кредити під проценти. А ці проценти включаються в вартість товару чи послуги (не з власного карману ж їх віддавати). Також використовується сировина, продукти сторонніх компаній, електроенергія і т.д., а при їх виготовленні також брались кредити.

Таким чином значно зростає частка кредитних процентів в собівартості товару. Автор стверджує, що близько 50% собівартості деяких продуктів складає саме виплата процентів банкам.

Величина кредитних процентів банків в конкретній країні залежить від процентної ставки нацбанку, тобто від того, скільки процентів бере нацбанк з інших банків.

Для прикладу, в Україні це 12% (до Кучми було 20%), в європейських країнах не більше 5%, в Америці - 3%, в Японії 0,5%.

Таким чином, процентна ставка нацбанку - це фактор, який дуже відчутно впливає на рівень добробуту в країні. Адже вона визначає розвиток промисловості та сфери надання послуг.

От так от.

Якщо я щось не правильно зрозумів - прошу мене підправити.

Але краще читайте текст книги.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...