zaHARE Опубліковано 13 Червня, 2009 в 05:04 #1 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 05:04 Какая хорошая новость:В Украине могут запретить продажу и распитие пива крепостью более 0,5% в общественных местахНародные депутаты Михаил Соколов (БЮТ), Дмитрий Шпенов (Партия регионов), Александр Бобылев ("Наша Украина - Народна самооборона") предлагают ограничить продажу и потребление пива крепостью более 0,5% и слабоалкогольных напитков.Соответствующий проект закона зарегистрирован в парламенте.Документ, в частности, запрещает розничную торговлю и распитие пива и слабоалкогольных напитков в парках, скверах и других общественных местах, а также в радиусе 500 м от детских, образовательных и медицинских учреждений, во всех видах общественного транспорта городского, пригородного и междугородного сообщения, в учреждениях культуры, спортивно-оздоровительных учреждениях и спортивных площадках.Законопроект предполагает введение запрета на розничную продажу пива и слабоалкогольных напитков лицам, которые не достигли 18 лет.За потребление пива крепостью более 0,5% в запрещенных местах будут применяться штрафы от четырех до шести налогом необлагаемых минимумов доходов граждан либо общественные работы, а в случае, если применение этих мер было недостаточным, - административный арест на 15 суток.источникОчень надеюсь,что такой закон примут.
Xatabich Опубліковано 13 Червня, 2009 в 05:37 #2 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 05:37 А я против...ладно распитие алкоголя крепче 10%, но пиво летом в баре я пить не собираюсь. И не собираюсь ехать для этого в лес.
foxx77 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 05:44 #3 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 05:44 підтримую, пиво зло
SunSeth Опубліковано 13 Червня, 2009 в 06:13 #4 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 06:13 підтримую, пиво злонюхай клєй
Shura Опубліковано 13 Червня, 2009 в 06:49 #6 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 06:49 Документ, в частности, запрещает розничную торговлю и распитие пива и слабоалкогольных напитков... во всех видах общественного транспорта городского, пригородного и междугородного сообщеният.е. в поезде нельзя будет пивка выпить?шо за бред. чем там еще заниматься?
Zevs_Isver Опубліковано 13 Червня, 2009 в 06:58 #7 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 06:58 народ у нас пить "неумеет", можно провести паралель с разрешением после пива за руль, народ будет пить по бутылке водки и доказывать что он толькот пивотак же и в поездена 1-2 бутылках мало кто останавливаетсяпотом за водкой бегают
vanus Опубліковано 13 Червня, 2009 в 07:13 #8 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 07:13 замысть того щоб вчити людей культурі в школах, вузах, на піприємствах, виховувати в людей почуття гідності, вихованості, чистоті, порядку то наші підараси починають ВСЕ забороняти.
Terrable Опубліковано 13 Червня, 2009 в 07:41 #9 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 07:41 Я ни за, ни против. Но ИМХО, когда идешь гуляешь, сам или с девушкой, по парку и сидит какое-то малолетнее быдло, пьянючее, и чото ему не нравится, то нафик такое пиво с водкой. Пускай принимают такой закон. Людей надо воспитывать морально, а никто этим не занимается, вот поэтому и имеем то что имеем. Я пью пивко, или там водку, в барах, ресторанах, пиццериях. Если б все так делали, мусора меньше было бы.. но все не могут, потому что правительство не платит достойных зарплат людям.. приходится покупать в магазинах и идти в парк/на лавочку в дворе/другое место. Замкнутый круг.. обидно... Я помню, не работал после универа, тоже так сидели пивко пили, только культурными дозами Но дело не всегда в деньгах, просто иногда хочется попить пивка на лавочке, наедине.. ну тоесть это вечная тема, я высказал свое ИМХО..
PavelS Опубліковано 13 Червня, 2009 в 08:31 #10 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 08:31 Я також підтримую це, але: - проект тільки зареєстрований і він запросто може "погрязнуть" в різних поправках і уточненнях; - в нас вже заборонено продавати алкоголь особам, віком до 18 р., тільки не сильно воно виконується. ...но пиво летом в баре я пить не собираюсь. И не собираюсь ехать для этого в лес. Є маса літніх кафе. т.е. в поезде нельзя будет пивка выпить?шо за бред. чем там еще заниматься? Вагон-ресторан є -- набагато краще і зручніше ніж кантуватись з пляшкою в себе в купе. ...просто иногда хочется попить пивка на лавочке... Та багато чого хочеться, але багато з цього -- ніззя
foxx77 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 10:02 #11 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 10:02 я проти пива в бутилках через простоту вживання, купив, відкрив і пєш, тоді як водка потребує підготовки, треба знайти закуску, місце, компанію, це процес і ритуал. Через пиво і простоту його вживання дітей з малку привчають до алкоголю, не думаю що це добре. Так само цигарки, через простоту вживання їх курять усі, от якби продавати тільки табак і трубки...
Terrable Опубліковано 13 Червня, 2009 в 10:35 #12 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 10:35 Так само цигарки, через простоту вживання їх курять усі, от якби продавати тільки табак і трубки... Гг, я бы точно бросил бы курить. Из-за того что впадлу было бы забивать табак каждый раз как захочу курить
SunSeth Опубліковано 13 Червня, 2009 в 10:45 #13 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 10:45 я проти пива в бутилках через простоту вживання, купив, відкрив і пєш, тоді як водка потребує підготовки, треба знайти закуску, місце, компанію, це процес і ритуал. я проти ковтання колес через простоту вживання, купив, дістав і кинув в рот, тоді як ширка потребує підготовки, треба знайти реагенти, місце, компанію, це процес і ритуал.
vanus Опубліковано 13 Червня, 2009 в 11:44 #14 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 11:44 ага дивіться потім на свої ж граблі і не наступіть. Справа в тому що бути дибілом не заборониш, тому краще розвивати закони у себе в мізку.
Fagot Опубліковано 13 Червня, 2009 в 12:50 #15 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 12:50 Зроблять з пива "травку №2": ще один метод поповнення кішені наших "гідних стражів закону" Тільки от питання - чи зупиняє незаконість процесу куріння трави її споживання малолітніми у під"їздах, підвалах, чердаках, ліфтах та навіть у людних місцях??
BARAKUDA Опубліковано 13 Червня, 2009 в 13:49 #16 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 13:49 А хіба в нас не прийняли закон про заборону паління в громадських місцях - і що, щось змінилось - як палили на зупинках так і палять... І ніхто ні кого не ганяє. Так само буде із розпиванням пива...
SunSeth Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:08 #17 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:08 a зупинка це дiйсно громадське мiсце? нiчого не плутаєш?
Terrable Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:12 #18 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:12 Оффтоп конечно, но когда депо забастовало, то остановки были действительно общественным местом
qwadro Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:24 #19 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:24 замысть того щоб вчити людей культурі в школах, вузах, на піприємствах, виховувати в людей почуття гідності, вихованості, чистоті, порядку то наші підараси починають ВСЕ забороняти.Про те як навчають культури на підприємствах я не знаю, та й пізнувато уже, мабуть вчити дорослу людину, моральні принципи якої уже стійко сформовані, тут уже потрібен жорсткий контроль та перевиховання.Мої батьки вчителі(працюють у школі і училищі) я сам працюю у вузі, тому це прокоментувати можу.Згоден, у вузі дійсно у виховному плані про моральність, етику та етикет навіть не згадують. Викладачі працюють із студентами уже як із самодостатніми особами (хоча яка там самодостатність у 18 років). І це дуже не правильно, це величезна дірка у можливості позитивного впливу на особистість.Не знаю як відбувається процес у віддалених сільських школах, але у містах, містечках, розвинених селищах вчителі докладають немало зусиль, щоб дати дитині поняття, що погано і що добре, запобігти її деградації як особистості. Та нажаль цього також недостатнь і навіть більше - ефект від такого впливу фактично рівний НУЛЮ. В чому ж справа? А справа вся у сім'ї дитини, яка є первинним, базовим, основним соціальним інститутом, який здійснює вплив на виховання та розвиток дитини. І хай навіть найблискучіші педагоги та психологи годинами займаються із дітьми, і говорять про інше життя без алкоголю, сигарет, наркотиків це усе, вибачте, коту під хвіст! Чому? А тому, що коли дитина повернеться додому і побачить знову п'яного татка чи маму, а той обох, побачить сварки та побої, побачить розпусту та байдужість, вона знову замкнеться в собі, піде шукати полегшень у сумнівні компанії де її, нібито здатні зрозуміти.На підтвердження вищесказаному наведу один експеримент проведений американськими вченими десь на початку 90-х. Отож, вирішили науковці здійснювати профілактику девіантної поведінки дітей із проблемних сімей. Розробили програму, домоглися кількамільйонного державного фінансування програми, залучили цілу мережу соціальних служб та психологів. Формувальний експеримент тривав 5 років і полягав у наступному. Взяли 2 контрольні групи дітей. Одні розвивалися у своїх звичайних життєвих умовах інші за розробленою програмою. Програма передбачала інтерактивну взаємодію із дитиною та сімєю. З дітьми при найменшій потребі спілкувалися психологи, якщо була серйозніша проблема, то відбувались розмови і з батьками. Кожного літа(пртягом 5 років) дітей відвозили у літні табори. За кожною сімєю була закріплена група спеціалістів-психологів та педагогів. Минуло 5 років формувального експерименту і розпочався констатувальний, який мав тривати 10 років і полягав у спостереженні за тим як склалася доля тих дітей, що працювали за програмою і тих, що просто жили у звичайних умовах. І щоб ви думали - припущення про те що особливою взаємодією та впливом на дітей і навіть на сімї можна знизити кількість девіантних груп проволилося! Мільйони доларів було витрачено даремно! Статистика показала, що серед дітей із якими посилено займались не тільки НЕ ЗНИЗИВСЯ рівень злочинів, а навпаки ЗРІС у порівнянні із групою дітей які жили у звичайних умовах! Що ж вийшло, таким впливом на сімї вони тільки їх ще більш обізлили, бо підкреслили, що вони не такі як інші і діти і діти, ставши дорослими щиро довели їм це. Вийшов такий собі "Пігмаліон": діти побачили, що є інше життя, але їх із нього через 5 років просто вигнали назад у старе середовище.Отож повторюсь ще раз: СІМ'Я - ОСЬ НАЙДІЄВІШИЙ ІНСТИТУТ СОЦІАЛІЗАЦІЇ І ВИХОВАННЯ. І щоб там хто не робив і говорив 80%(а в окремих випадках і більше) СІМ'Я має дати дитині розуміння, що таке добре, а що погано.
Zheny@ Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:47 #20 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:47 Цікава дискусія. Будемо як в штатах. Буде пляшка замотана в непрозорий паперовий пакет. І не видно, що я п'ю. І не важно чи відкрита чи закрита.. Додому йду, купив. Як на мене боятися що п'ють пиво не дядьки 30+ років, а школота по 13-18 років.
Terrable Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:49 #21 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 14:49 Короче сказать, какие родители - такой и ребенок будет по сути. Но и другая сторона есть, как описано выше: если родители воспитают ребенка идеально, ну типа не гуляй, не пей, не бей никого итд, то это пипец, этот ребенок не "приживеться" ни в одной компании и не будет у него друзей нормальных... обидно, но факт. У нашего народа менталитет интересный :-) Если сказать лично про себя, то: если иду и на ходу курю, то обязательно донесу бычок до ближайшей урны и выкину. Перехожу дорогу только на пешеходных переходах.. и плевать мне что это не круто, типа перебежал дорогу перед машиной, о мля, я такой занятой что не подожду и минуты, недобегу до перехода мля, а н*х Экономим время, а на жизнь наплевать.. Выкинул бычок кому-то под ноги, типа смотри куда идешь, не видишь ЙА бычок кидаю и мне пох... Это ж круто.... типа так :-)Чото у меня такие рассуждения пошли, голос души :-)
qwadro Опубліковано 13 Червня, 2009 в 15:20 #22 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 15:20 Короче сказать, какие родители - такой и ребенок будет по сути. Но и другая сторона есть, как описано выше: если родители воспитают ребенка идеально, ну типа не гуляй, не пей, не бей никого итд, то это пипец, этот ребенок не "приживеться" ни в одной компании и не будет у него друзей нормальных... обидно, но факт. У нашего народа менталитет интересный :-)Ну це вже буде "перегіб" в іншу сторону. Просто в нормальному суспільстві сім'я і соціум є взаємодоповнюючими.
Terrable Опубліковано 13 Червня, 2009 в 15:23 #23 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 15:23 Короче сказать, какие родители - такой и ребенок будет по сути. Но и другая сторона есть, как описано выше: если родители воспитают ребенка идеально, ну типа не гуляй, не пей, не бей никого итд, то это пипец, этот ребенок не "приживеться" ни в одной компании и не будет у него друзей нормальных... обидно, но факт. У нашего народа менталитет интересный :-)Ну це вже буде "перегіб" в іншу сторону. Просто в нормальному суспільстві сім'я і соціум є взаємодоповнюючими.Правильно подчеркнул: "в нормальному суспільстві". А в нашем обществе мало чего нормального... так хочу чтобы Украину взяли в евросоюз, может порядка больше будет... ээхх, нескоро будет чувствую..
Romich Опубліковано 13 Червня, 2009 в 17:02 #24 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 17:02 этот ребенок не "приживеться" ни в одной компании и не будет у него друзей нормальных... обидно, но факт.Ну що за нісенітниці? Можна подумати що зараз немає нормальних батьків, що виховують нормальних дітей. Тобі треба терміново міняти оточення.
max Опубліковано 13 Червня, 2009 в 17:08 #25 Опубліковано 13 Червня, 2009 в 17:08 Шо ви паритесь, цей склад Ради нелігітимний, суд їх розпустив, на даний момент це стайка окремих фізичних осіб які самовільно захопили Раду... Так що і законів вони ніяких прийняти не можуть і вони не мають ніякої сили, того і приймають всякий брєд... так хочу чтобы Украину взяли в евросоюз, может порядка больше будет... Тіпо "варяги" навчать нас порядку? А що справжній порядок йде від людини слабо додумати? Може хватить вже Україну кидати то в расейську то в європейські імперії?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.