Перейти до змісту

А Ви готуєте вдома йогурт?


Olesya

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні начиталася в неті про приготування йогурту і вирішила спробувати. Йогуртниці в мене нема, але, як я зрозуміла, хороші господиньки обходяться і без цього чуда техніки :) . Отже, все дуже просто: потрібно взяти літр молока 3,2% жирності і одну баночку йогурту. Молоко повинне мати термін зберігання до 10 днів, а йогурт - максимум 20 днів, не довше, інакше він не містить живих молочно-кислих бактерій. Молочко потрібно підігріти і ретельно розмішати з йогуртом. Залишити в каструльці на ніч при кімнатній температурі. На ранок повинен бути готовий до вживання.

Молоко і йогурт купила, зараз все змішаю, а вранці доповім про результат. Може у когось є поради? :rolleyes:

Опубліковано

Краще взяти звичайне молоко та добавити мілко подріблені кусоки ківі, банану та ананазу збити це все міксером.

Опубліковано

Є ще спеціальна йогуртова закваска, яку і використовують в йогуртницях. А от де її можна купити в Луцьку? Я питала сьогодні в аптеці "Сальве" в Там-Тамі, мені відповіли: "А німа" :D

Краще взяти звичайне молоко та добавити мілко подріблені кусоки ківі, банану та ананазу збити це все міксером.

Це молочний коктейль з фруктами. А хотілось би йогурту... :)

Опубліковано

взагалі температура у молока має бути 36 нрадусів-памятаю як робила то постійно з градусником совалася-потім вже на глаз-але коли гарячіше-то не вийде-і ще одне-на 1 літр молока додається 2-3 ст.ложки йогурта, решту можна зїсти :D

я запарювала в термосі-якщо в банці то сильно укутати на ніч

і ще не всі йогурти містять живі молочні бактерії-я використовувала лише львівський і київський-бо на наших луцьких та російських в мене не вийшло.

а зранку і справді -густе-густе-і красиве

удачі!

Опубліковано

Ряжанка + смачне варення - і виходить майже йогурт.

А найсмачніше було три роки тому в Туреччині. Там в готелі давали йогурт - просто молочна суміш, без нічого. А окремо було багато різного смакотного варення з їхніх фруктів. Класно було з самого ранку намішати півлітри йогурта з апельсиновим і персиковим варенням :)

Опубліковано
взагалі температура у молока має бути 36 нрадусів-памятаю як робила то постійно з градусником совалася-потім вже на глаз-але коли гарячіше-то не вийде-і ще одне-на 1 літр молока додається 2-3 ст.ложки йогурта, решту можна зїсти :D

я запарювала в термосі-якщо в банці то сильно укутати на ніч

і ще не всі йогурти містять живі молочні бактерії-я використовувала лише львівський і київський-бо на наших луцьких та російських в мене не вийшло.

а зранку і справді -густе-густе-і красиве

удачі!

Дякую за поради! Я взяла йогурт ТМ Молокія. Дивилась спочатку на Актімель та Активію, але там термін зберігання 1 місяць - нє пайдьот :D .

Опубліковано

... продукт, який описує ярчик - просто ідеальна штука – живий йогурт без цукру і наповнювачів: напій, засіб заморити червячка, складова для створення коктейлів та пречудовий засіб для заправки салатів ...

 Забули ще одну чудову властивість живого не розведеного ні з чим йогурту - чудові ліки з похмілля.  :D

Опубліковано

Йогурт вдався! Зробила, як порадила konva - до молока додала лише 3 ложки магазинного йогурту і добре обгорнула каструльку рушниками, щоб продукту було тепло :D . Вранці - густий і смачний :ok: . Звичайно, не такий солодкий, як магазинний, але це при бажанні можна регулювати. Я цукор не досипала, додала лише пакетик ванільного цукру для аромату. Ням-ням... :D

Опубліковано

Ми колись робили йогурт, він навіть получається без всяких підготовок, просто в літр два добавити йогурт і через сутки готово, добавити туди наповнювачі і смакота, молоко правда було домашнє...

якось пробували розводити бактерії.. типу змінювали молоко, і вкидали трішки йогурту з попереднього, але шось багато не получалось, напевне шось не так робили, бо вони жили десь тільки 2-3 закваски...

доречі саморобний, як на мене, набагато смачніший, особливо, якшо там тільки свіже молоко та натуральні овочі та ягоди!

Опубліковано

Ми колись постійно робили йогурт. Потрібен не йогурт, а йогуртова закваска (жива культура без усілякіх фруктів), але в нас є йогуртниця. Смакота!!! З магазинними не зрівняти. Але потім закваска дуууже довго стояла і спортилася (( з того часу не робили

Опубліковано
Ми колись постійно робили йогурт. Потрібен не йогурт, а йогуртова закваска (жива культура без усілякіх фруктів), але в нас є йогуртниця. Смакота!!! З магазинними не зрівняти. Але потім закваска дуууже довго стояла і спортилася (( з того часу не робили

А де брали закваску?

Опубліковано
А де брали закваску?

Сусіди в той час також робили і поділилися. Але потім і них це діло заглохло. З того часу її ніде знайти не можемо

Опубліковано

Ну, так як мій йогурт мені сподобався, то можна обійтися і без спеціальної закваски. Але за поради дуже вдячна! :)

Опубліковано

Просто вони абсолютно різні виходять. Коли робити з закваски, то виходить густа основа без нічого лишнього. Потім можна додавати фрукти, підсолоджувати - чого тільки забажається.

Ми пробували і з йогурту - чесно кажучи щось таке ніяке вийшло. Воно то смачне, але нічого схожого на гойурт що отримується з закваски не має. Мабкть через те, що через велику кількість домішок самих "ббактерій" там мало. Ну я в тому не спеціаліст тому пояснити толком не можу :)

Якщо колись розбагатію на закваску, то дам знати :)

Опубліковано

Закваски можна купити тут (є представник в Луцьку):

http://www.od-prolisok.com/index.html

або тут (відсилають різними способами в Луцьк):

http://www.zakvaski.com/

З останніх замовляли і робили, непогано виходить.

Крім того в аптеках можна попитати різні пробіотики, наприклад "Наріне". Я зараз саме з нього роблю.

Дуже багато цікавої інформації можете почерпнути тут:

http://hlebopechka.ru/index.php?option=com...amp;topic=134.0

Опубліковано
Закваски можна купити тут (є представник в Луцьку):

http://www.od-prolisok.com/index.html

або тут (відсилають різними способами в Луцьк):

http://www.zakvaski.com/

З останніх замовляли і робили, непогано виходить.

Крім того в аптеках можна попитати різні пробіотики, наприклад "Наріне". Я зараз саме з нього роблю.

Дуже багато цікавої інформації можете почерпнути тут:

http://hlebopechka.ru/index.php?option=com...amp;topic=134.0

Супер! Дякую! :)

Опубліковано

Роблю домашній йогурт вже кілька років.Беру тільки домашнє молоко,доводжу до кипіння,потім охолоджую до 40-45 градусів і закладаю закваску,натуральну або з йогурта(зараз найкращий з бактеріями "Галичина" без добавок) і заливаю в термос на 4-5 годин.Чим довше кваситься йогурт тим кіслішим буде на смак(бактерії "з'їдають молочний цукор).

Також,як варіант для ласощів,йогурт на кілька годин(краще на ніч) відкинути на марлю,сироватка стече,а вам залишиться дуже густий йогурт.На його основі можна приготувати Шрікханд(індійський сгущений йрогурт).Додати за смаком цукрову пудру і любе фруктове пюре або цедру цитрусів і взбити.

Також літом чудово йогурт використовувати як заправку для салатів або приготування райти(різновид індійського салату).

Взагалі діапазон вживання йогурту в різних стравах широченний.Багато рецептів знайдете в болгарській та індійській кухнях(які до речі спорять,хто є батьківщиною йогурту).Ще один факт-в Болгарії на рівні закону виведено,що йогуртом можна називати тільки продукцію з живими бактеріями.

Кого цікавлять різні рецепти-звертайтесь.

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

zaHARE, це не лише в Болгарії - в багатьох країнах світу чітко визначено, що є йогурт, а що - так званий йогуртовий десерт.

Йогуртовий десерт відрізняється від йогурту тим, що в кінці виробничого циклу його пастеризують, щоб збільшити строки використання.

Але це вбиває більшість живої культури.

А от щодо рецептів - дійсно купа смачних рецептів. Пригадується, що болгари вважають, що краща закуска до їх ракії - це салат з йогуртом.

А ще я йогуртовий хліб люблю :)

Опубліковано
Роблю домашній йогурт вже кілька років.Беру тільки домашнє молоко,доводжу до кипіння,потім охолоджую до 40-45 градусів і закладаю закваску,натуральну або з йогурта(зараз найкращий з бактеріями "Галичина" без добавок) і заливаю в термос на 4-5 годин.Чим довше кваситься йогурт тим кіслішим буде на смак(бактерії "з'їдають молочний цукор).

Також,як варіант для ласощів,йогурт на кілька годин(краще на ніч) відкинути на марлю,сироватка стече,а вам залишиться дуже густий йогурт.На його основі можна приготувати Шрікханд(індійський сгущений йрогурт).Додати за смаком цукрову пудру і любе фруктове пюре або цедру цитрусів і взбити.

Також літом чудово йогурт використовувати як заправку для салатів або приготування райти(різновид індійського салату).

Взагалі діапазон вживання йогурту в різних стравах широченний.Багато рецептів знайдете в болгарській та індійській кухнях(які до речі спорять,хто є батьківщиною йогурту).Ще один факт-в Болгарії на рівні закону виведено,що йогуртом можна називати тільки продукцію з живими бактеріями.

Кого цікавлять різні рецепти-звертайтесь.

а можна приблизні пропорції

  • 11 місяців потому...
Опубліковано

Є майже в кожному супермаркеті ось така доступна і чудова річ.

galich_nizk_jirn_420.jpg

http://www.furshet.u...ra.php?id=71330

Це майже те, про що розповідав Ярчик. Дуже чудово підходить для приготування йогурту в домашніх умовах. Три ложки на літр молока(температура градусів 40), а потім (через годин 8 - 12) добавляєте в отриманий продукт, за смаком, що кому подобається. Фрукти, варення і т.п.

p.s. Чим свіжіший знайдете, тим більше в ньому буде молочнокислих бактерій L.casei, L.acidophilus, Bifidobacterium, L.delbrueckii, subsp.bulgaricus, Str.thermophilus.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...