Перейти до змісту

Як працює HDD

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Позавчора розібрав посипаний вінт.

В доданому файлі Work.avi мегабайтний відеофрагмент (ДівХ 6.2) як вінт працює і крутиться. Я просто зняв з вінта кришку, і підключив його до компа (тільки через кабель живлення, інтерфейсний побоявся підключати).

post-263-1153387927.jpg

post-263-1153387985.jpg

post-263-1153388025.jpg

post-263-1153388058.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А кому не сподобалось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну... кому не сподобалось - можете закидати мене апельсинами... :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну... кому не сподобалось - можете закидати мене апельсинами... :mdr:

post-144-1153405316.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ріспєкт за то що камера на штатіві) чи на книжках. хз..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 noven А такі на штатіві... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я ще вінти з 9-го поверха викидував. Коли буно нова жертва постараюсь зробити відеоролик.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кумедна маза)) після цього вінт справно працював?

Ну ти насмішив! РЖУПАЦТУЛАМ!!!!!! :):):):)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чогось від падіння диски погнулися, але корпус залишився майже неушкодженим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Незнаю як теперішні, але колись в статті читав, що при роботі мотору вінта з відкритою кришкою на протязі 5-10 хв від тертя об повітря стирається напилення самих блінів (так радили робити для знищення інфи на битих вінтах).

АФФтар як результат? напилення злетіло?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ты наверное думаешь что внутри винтов вакуум или какой-нить инертный газ? вовсе нет - тот же самый воздух, ну разве что немного чище, так что для уничтожения инфы лучше магнит к блинам поднести на минуту-две

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читав точно в "Chip Украина". Якщо не підводить склероз, то так радив спеціаліст якогось центру, пояснював він це тертям об частинки в повітрі. Запитав для перевірки поради :)

Аффтара, Аффтара...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мдя, ото уржатся шо ну наф... я пупєю без бояна.. вейтаємо зачьотного аффатара, а то він па ходу двустволніка убив фф топку і тепер куй завалить в сєтку.. вєчна пам'ять..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

винта "об воздух" убить мона в течение часа примерно, (не меньше) а советы давать мог только специалист фирмы "ЕПОС" , если на украине....

post-24-1153772974.jpg

это типа реклама их, комп работает после пожара ^_^

а чтоб полностью убить винт магнитом... так в совецкое время еще была такая устаноФФка, которая РАЗМАГНИЧИВАЛА диски до 80 см(размеры камеры такие) и потребляла шото около 30 кВТ!!!!!!!!!!

так что обычным магнитом винт полностью не убить никак.... хотя Shkoder об этом, конечно знает... НО.... для "невосстановимости" инфы в "домашних" условиях вариант с магнитом, конечно, самый легкий.. :D так что легче магнит, чем корпус колупать.. :)

ЗЫ а вот кстати, пречудесная статейка , может не в тему , но познавательно об уничтожении данных :)

глядеть тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для тих хто хоче вбивати інфу на вінтах (а також захищатись від прослуховування і т.д.) раджу подивитись ТУТ, а конкретно що стосується вінтів -- ТУТ і ТУТ

Ціни на ці штуки, правда, майже космічні, але в деяких випадках ціна значення не має ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наткнувся сьогодні на цікаву статтю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

да, в этой штуковине чувствуется мощь и еще менталитет Великих Изобретателей Молотков :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...