Tarzanych Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 05:43 #26 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 05:43 макс, я от зараз дивлюсь фотки, як пластуни, з якими я спілкувався, малюють сфастики і символи СС, викидають праву руку а ля зіг хайль, точно так само вітаються зі своїм виховниками, чув як вони в мандрівці співали пісні про те як добре мочити москалів і жидів. Це ж не з порожнього місця з'явилось. Мене чесно кажучи від такого трошки коробить.А совком я аж ніяк не аганжований, навпаки. Не порівнюй мене з людьми, які все українське називають фашизмом.
la20 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 06:15 #27 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 06:15 макс, я от зараз дивлюсь фотки, як пластуни, з якими я спілкувався, малюють сфастики і символи СС, викидають праву руку а ля зіг хайль, точно так само вітаються зі своїм виховниками, чув як вони в мандрівці співали пісні про те як добре мочити москалів і жидів. Це ж не з порожнього місця з'явилось. Мене чесно кажучи від такого трошки коробить.А совком я аж ніяк не аганжований, навпаки. Не порівнюй мене з людьми, які все українське називають фашизмом.А ти часом не путаєш пластунів з скінами?Мій брат вже більше 5 років ходить в пласт. Зараз він сам став виховником і має гурток малечі. Я за ці 5 чи більше років ніразу не бачив в нього жодного намальованого вимволу нацизму. Про пісні це теж абсурд. Тещо вони вітаються (вітаються а не викидають руки як наці) правою рукою це правда. Мені блін не првично.В цьому році коли вони їздили в табір на 2 тижні з братом поїхалди деякі батьки малечі. Щось я ні від кого не чів щоб вони приїхали і казали що це був фашистський табір чи табір з фашистськими настроями. Так що все що ти написав це брєд. Якби не мав брата пластуна може й і повівся на це, а так хєрушкі.
vampirich Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 08:34 #28 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 08:34 макс, я от зараз дивлюсь фотки, як пластуни, з якими я спілкувався, малюють сфастики і символи ССФотки в студію! (обличчя позамальовуй якщо це твої знайомі)
la20 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 08:40 #29 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 08:40 Фотки в студію! (обличчя позамальовуй якщо це твої знайомі)Мені фотки кинув в приват. Да там малолєткі з бездумним поглядом. Викидують як-небудь руку вперед вверх. Що насторожило тіпочки всі в камуфляжі, коли пластуни ходять не в такій формі а коли холодно вони ходять в звичайних курточках.Ввчері дам брату на пізнання цих "пластунів", а потім хай ставить питання серед старших щодо виключення чи ще якихось заходів.
olaok Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 13:59 #30 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 13:59 Tarzanych, пластуни вітаються не просто права рука як зік хайль, а певна комбінація пальців правої руки і фразою СКОБ (що розшифровується як Сильно Красно Обережно Бистро). Розглядаючи якісь незрозумілі фото, можна дискредитувати будь яку організацію. А в чому проблема, якщо там цікаво, піти до пластунів і самому подивитись? Я думаю, це багато прояснить.
la20 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 15:12 #31 Опубліковано 27 Жовтня, 2009 в 15:12 та є така справа, але скажу одну річ, в Луцьку пластунів є досить багато!!! всі вони поділяються на групи, курені, який складається з гуртків, які складаються з 6-10 чоловік, у нас дівчата окремо від хлопців виховуються, тобто є окремо 2 дівочих куреня і 2 хлопчачих, от саме в одному хлопчачому курені число 83 імені Клима Савури є така "проблема", у них йде трішки мілітаризоване виховання,але у фізичному вихованні, але не як у ідеологічному, тому, що у пластунів є своя ідеологія!!!!!!!! але вже починає провиднятися і проблема ідеологій непотрібної, не дай Бог, щоб це розвинулося, але думаю цього не буде, тому що це вже будуть не пластуни і вони будуть ізольовані з пласту!!!! але є інший хлопчачий курінь, який нічого не нав'язує, самий старий курінь в Україні, адже саме з Луцька почалося відновлення Пласту в Україні 14 жовтня 1989 року і ми процвітаємо, є прекрасні дівочі курені, ми тісно співпрацюємо, водимо менших учасників(11-14років) по спільних мандрівках по Волині і Карпатах переважно, отже переживати немає чому, тому що ми дуже стара організація яка має свій статут, закони і правила, і змінювати цього ніхто не дасть, і якщо хтось забажає змін, то вони будуть поза нашою організацією, а поки ми і досі рахуємося поза конфесійною, аполітичною, молодіжною організацією=) PS це писав брат ла20 Олег, я пластую з червня 2004 офіційно, зараз маю гурток малечі 11-12 років і хто бажає, щоб їхні діти змалку вчилися дисципліни, відповідальності і моральності життєвої, то запрошую їх до себе в гурточок, бо в мене мало їх ще, мої контакти 230385, або 0931154474, або в ПУМі на шопена 18 кабінет 48 на 3 поверсі в неділю на 13 приводьте своїх дітей, приходьте самі і вам там усе розкажуть
gwiazdeczka Опубліковано 29 Жовтня, 2009 в 11:28 #32 Опубліковано 29 Жовтня, 2009 в 11:28 В Пласт може прийти кожен, але не всі тама залишаються. Все просто - комусь Пласт підходить форматом,ідеями і він знаходить там те, що шукав, а хтось "скуштував" і вирішив, що це не його, що йому комфортно десь інде. Пластуни різняться характером і поглядами, кожен додає щось до іміджу організації (позитивного чи негативного). Тра перезнайомитись з великою кількістю пластунів, щоб обєктивно судити про організацію. Крім ідеології пластунів поєднують звичайні людські стосунки: дружба, кохання Мені в Пласті подобається те, що там є широкий спектр того, чим ти можеш займатись, там цінуються будь-які здібності і бажання до самовдосконалення.
Юлямпочка Опубліковано 29 Жовтня, 2009 в 17:41 #33 Опубліковано 29 Жовтня, 2009 в 17:41 Ги. Смішні. Знаєте, шо таке Пласт (для дитини, бо я і так, і так пробувала, з 90-го року в Пласті)? Це ...ммммммм... казка передранкового прокидання пташок в лісі, нічна стійка, марш-кидки, день індіанця, заняття з першої допомоги, природознавства, самовиживання, куховарення, співу, табірництва (от ви, можете побудувати собі в лісі помешкання без молотка і цвяхів, а кухню? а туалет? а я можу), це ... перше кохання під зорями, запах лісу, смертельна втома мандрівного табору, коли "все своє несу з собою", це... виховання в дусі християнської моралі і любові до України, поваги до інших, взаємодопомога, дружба, це зустрічі з поляками, литовцями, українцями, росіянами, білорусами, вміння вести дискусії, спартакіади, фестивалі, інтелектуальні змаги. Це... ВЕЛИКА ГРА! З чіткою організацією, дисципліною, порядком. Проте з купою позитивного, відірваного люду. А ще Пласт виховує успішних, дуже успішних людей, які багато читають, орієнтуються в дуже багатьох питаннях, багато вміють... Мінуси? Ну, є мінуси, "бо хто з вас без гріха, нехай кине камінь першим". Але шо основне, ці мінуси справжні пластуни ніколи не виносять за межі організації, а от ті, хто поруч проходили і хочуть говорити про мінуси, точно виглядають тими, що в танку. Таке. Колись перед табором в мене дома (це ще в мохнатих 90) ночувало 20 людей, вранці мама сушила голову, як такий натовп "бідних дітей" нагодувати, а ми самі борщу наварили. Нам всім було років по 14-15. А потім, як я заміж вийшла, то натовпи по 20 людей довгий час були нормою в моїй однокімнатній квартирі, ми і Андрія святкували, і перше квітня... Зараз мама каже, шо любого пластуна вичислить за кілометр тільки за зовнішнім виглядом. Ну, і то, таки правда. Хто мене знає, той і моїх тараканів бачив. І шо? І шо? Зато я дисертацію пишу і чотири мови знаю, маю двох дітей і книжки пишу. Комусь не подобається? Так я ж не нав.язую . ЗИ. Піонери мали (і зараз мають) загальну скаутську ідею, навіть їхнє гасло "Будь готов - Всегда готов" є скаутським "Be prepared". Так само, як "Зарница" є типовою тереновою грою, яких безліч проводять під час таборування пластуни. Єдине, що ідея була опошлена комунізмом і позбавлена релігійності. А так... Чо не порівнювати? Гарні ідеї були і в піонерів. А зараз піонери, коли бачать пластунів (по лілейках), то можуть злапати і за ліву руку вітатися
Юлямпочка Опубліковано 29 Жовтня, 2009 в 17:47 #34 Опубліковано 29 Жовтня, 2009 в 17:47 макс, я от зараз дивлюсь фотки, як пластуни, з якими я спілкувався, малюють сфастики і символи СС, викидають праву руку а ля зіг хайль, точно так само вітаються зі своїм виховниками, чув як вони в мандрівці співали пісні про те як добре мочити москалів і жидів. Це ж не з порожнього місця з'явилось. Мене чесно кажучи від такого трошки коробить.А совком я аж ніяк не аганжований, навпаки. Не порівнюй мене з людьми, які все українське називають фашизмом.Тарзаничи, Тарзаничу. Пісні про москалів і жидів не пластунами вигадані... Так шо тут ти нє прав. Ми ще й співаємо "наливаймо, браття", але Пласт пропагує здоровий спосіб життя, то що, ми ще й алкашня, да? А сфастики... Це підліткова хвороба. В нас був малий, який, в віці 13-14 років вважав себе істиним фашистом і всім казав, шо "нєгри лізуть в нашу хату". Виріс, нормальний, адекватний чоловік. НІхто їх не вчить ні зігати, ні сфастик малювати. А про те, шо з виховниками вони так вітаються, то ти конкретного виховника назви, плз, а то виглядає пустим наклепом і підсудною справою.це я, як член Окружного проводу, кажу. Заступник окружного голови з виховних питань
la20 Опубліковано 2 Листопада, 2009 в 18:22 #35 Опубліковано 2 Листопада, 2009 в 18:22 я знаю його ім'я і прізвище, але думаю не будемо виносити сміття з хати і самі розберемося
jack74 Опубліковано 8 Липня, 2013 в 08:42 #36 Опубліковано 8 Липня, 2013 в 08:42 ...це я, як член Окружного проводу, кажу. Заступник окружного голови з виховних питаньЩо там зараз з Пластом? Табори якісь є? А то щось їхній місцевий сайт мертвий...
Yava Опубліковано 8 Липня, 2013 в 09:30 #37 Опубліковано 8 Липня, 2013 в 09:30 зараз якраз таборують хлопці біля Маневич , озеро Засвинське. 14 повертаються
jack74 Опубліковано 21 Липня, 2013 в 00:16 #38 Опубліковано 21 Липня, 2013 в 00:16 м-да... небагато інфи...Сьогодні випадково побачив закінчення телепередачі по телевізору про Пласт, але нічого толком вже не почув... То може все ж знайдеться, хто хоч щось знає? Чи може ту передачу хоч хтось бачив?
Sniper Опубліковано 21 Липня, 2013 в 01:59 #39 Опубліковано 21 Липня, 2013 в 01:59 зараз якраз таборують хлопці біля Маневич , озеро Засвинське. 14 повертаютьсяв 2008р. табір був в лісі навколо озера Охнич. Я побував там в якості "батьківської інспекції" з багатьма іншими рідними пластунів, їздив до брата. Було класно, нам показали один день з життя пластового табору.Пласт - це щось більше ніж теренові ігри, табори, навички виживання та вишколи. Тут учасники пластового руху та знайомі з ним багато написали про Пласт, але варто додати, що поміж іншим Пласт як скаутська організація, як українська скаутська організація зі столітньою історією прививає і навчає засадам моралі, стосункам між людьми, сприяє духовному розвитку. Варто згадати про відношення Пласту до релігії -- адже пластуни отримують віфлиємський вогонь, охороняють та приносять його в церкви (можливо щось не те ляпнув в стилі -- чув дзвін, та не знаю звідки він)) ), беруть участь в ритуальних заходах на Пасху, Різдво. І це стало традицією у нашому місті. я небачу нічого поганого у тому, що Пласт намагається виховувати юнаків і юнок, дітей у дусі патріотизму. Інша справа, що патріотичність і націоналізм українця вважається злочином у всьому світі, завдяки брудній пропаганді деяких політичних сил сусідніх країн і антиукраїнських політичних сил всередині країни, коли в інших країнах це вважається вищою мірою громадської свідомості. Чистота довкілля, мови, культура поведінки, відношення до оточуючих, до свого здоров"я, повага до країни, її історії та народу, духовності та релігії -- це і є складові патріотизму і націоналізму насправді і Пласт активно дбає, щоб діти виховувалися саме на таких засадах. Іншими словами -- що краще -- молоді люди з пивом у руках, цигаркою в зубах і кепкою на голові, які рулять діла на районє, чи духовно насичені, багаті знаннями та практичними навичками інтелектуальні юнаки і юнки? Я просто не бачу альтернативи Пласту. Нехай Ваша дитина не стане пластуном, але принаймі вона побуває в тому середовищі, щось почерпне звідти, поганого її там не навчать - це факт.Свого часу я регулярно ходив на сходини, але в гурток не ввійшов. В той час саме формувався "ГоГо", якщо це комусь про щось скаже. Особисто мені було затишно в середовищі однолітків, однокласників, більшість з яких досі з Пластом, було цікаво, весело. Але я так і не вступив до лав скаутів. Правильно хтось написав тут -- "у Пласт приходить багато, але залишаються не всі". Я не вступив у Пласт (якщо так можна сказати))) ) не тому, що мені там щось не сподобалось, а просто через власне небажання і лінощі (ніхто не святий і я не вийняток))) ). Я зрозумів, що пластун має бути відповідальним, активним, брати участь у різних заходах. Звісно можна було уникати всяких цих заходів, не проходити проби, табори, вишколи, але тоді виходило б, що я наче якийсь трутень)) і я не став обтяжувати Пласт своєю пресоною))). Зате в замін я загітував брата і він досить потужно захопився Пластом і вже 10 років є активним членом Пласту (щоправда не цього літа))) ). Одним словом Пласт -- це круто, Пласт -- це весело і пізнавально, Пласт -- це культурно і інтелектуально, це духовно і морально!
Tarzanych Опубліковано 21 Липня, 2013 в 06:35 #40 Опубліковано 21 Липня, 2013 в 06:35 Тарзаничи, Тарзаничу. Пісні про москалів і жидів не пластунами вигадані... Так шо тут ти нє прав. Ми ще й співаємо "наливаймо, браття", але Пласт пропагує здоровий спосіб життя, то що, ми ще й алкашня, да? Тільки зараз через 4 роки побачив відповідь. Тим не менше, мені це не сподобалось. От вузли в'язати в лісі, облаштовувати табір було дійсно цікаво і пізнавально. А від ідеологій я тримаюсь подалі, вони дуже загострюють межу свій/чужий. Вважайте мене одним з тих, хто прийшов, але не залишився. Пласту щиро бажаю удачі, в нас більше немає таких організацій. Але це все не для мене.
jack74 Опубліковано 21 Липня, 2013 в 08:46 #41 Опубліковано 21 Липня, 2013 в 08:46 Дякую да дифірамби, ну але конкретніше??? Де? Хто? Коли? Де вони є? Де їх шукати? Сайт то мертвий!...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.