Перейти до змісту

Кабмин увеличил скорость передвижения автомобилей

kvit

Рекомендовані повідомлення

Кабинет министров запретил работникам Министерства внутренних дел останавливать автомобильный транспорт на дорогах для проведения техосмотра.

Такое решение было принято на заседании Кабмина.

Соответствующие изменения внесены в правила дорожного движения.

Постановление инициировала и представила на заседании Кабмина руководитель Госкомитета по вопросам регуляторной политики и предпринимательства Александра Кужель.

«Запретить МВД останавливать на трассе автомобили для проведения техосмотра», - сказала она, представляя проект постановления.

Она добавила, что постановление предусматривает запрет проверять техническое состояние автомобилей между проведением плановых техосмотров.

Это постановление также предусматривает запрет необоснованного установления ограничения скорости движения для автотранспорта.

Согласно сообщению управления по связям со СМИ секретариата Кабмина, правительство установило, что в населенных пунктах движение транспортных средств разрешается со скоростью 70 км/час, в населенных пунктах на дорогах, которые имеют 6 и больше полос в обоих направлениях, - 80 км/час, в населенных пунктах на дорогах, которые имеют 6 и больше полос в обоих направлениях движения и установлен бетонный или другой отбойник - 90 км/час.

Кроме этого, Кабмин разрешил транспортным средствам (кроме автобусов,

микроавтобусов, грузовых автомобилей и авто, которым управляют водители со стажем до 2 лет) движение со скоростью 130 км/час на автомагистралях, на других дорогах вне границ населенных пунктов - 110 км/час, на дорогах, которые проходят через населенные пункты, обозначенные знаком 5.47 - 90 км/час.

Премьер-министр Юлия Тимошенко отметила, что дополнительные ограничения скорости движения могут быть установлены исключительно при проведении дорожных работ.

Украинские новости

05 Марта 2009 18:55

http://obkom.net.ua/news/2009-03-05/1855.shtml

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоч щось приємне на фоні всіх інших змін в ПДР. :)

Цікаво тільки, коли ці зміни вступають в дію???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Популизм чистой воды. Думаю никогда не вступят ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відповідь криється тут

Премьер-министр Юлия Тимошенко отметила, что дополнительные ограничения скорости движения могут быть установлены исключительно при проведении дорожных работ.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А звідки водій має знати чи проводились на участку дорожні роботи чи ні ???

чи саме в цьому населеному пункті можна їхати 70 чи 60 ???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Популизм чистой воды. Думаю никогда не вступят ;)

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/mai...g=1306-2001-%EF

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 10 жовтня 2001 р. N 1306

Київ

Про Правила дорожнього руху

....

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Правила дорожнього руху (додаються).

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 10 жовтня 2001 р. N 1306

:_40:Я так думаю, КМ має право вносити зміни в свої ж постанови, що видно з цих документів.

Стаття 41. Правила дорожнього руху

В Україні встановлено правосторонній рух транспортних

засобів.

Порядок початку руху, зміни руху за напрямком, розташування

транспортних засобів і пішоходів, вибору швидкості руху та

дистанції, обгону та стоянки, проїзду перехресть, пішохідних

переходів і залізничних переїздів, зупинок транспортних засобів

загального користування, користування зовнішніми світловими

приладами, правила пересування пішоходів, проїзд велосипедистів, а

також питання організації руху та його безпеки регулюються

Правилами дорожнього руху ( 1306-2001-п ), що затверджуються

Кабінетом Міністрів України.

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/mai...mp;nreg=3353-12

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На наших дорогах ЗАВЖДИ проводяться ремонтні роботи :0024:

Навіть на тільки що відремонтованих...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От мені цікаво - що тепер "Візир" буде фіксувати 92, 93 км/год замість 82, 83 :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На наших дорогах ЗАВЖДИ проводяться ремонтні роботи :0024:

Навіть на тільки що відремонтованих...

Якщо ведуться ремонтні роботи, разом зі знаком обмеження швидкості має стояти відповідний знак про це.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ох чую через пару місяців згадаєте:

Рассказ знакомого сотрудника ГИБДД:

– А мы как-то фуру с компьютерами взяли. Два дня караулили, он хотел просёлком нас объехать, но мы там-то и ждали его. Прямо в поле поставили "кирпич", светофор и знак "20". А он мчится все 30! Ну, зато теперь у всех по компу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це жарт! Новорічна шутка) Кабінет Міністрів України останній раз збирався на своє засідання 26.02.09 року.

Не вірте слухам) Комусь захотілось поразвлекатись.

Від себе додам - такі рішення без обговорення громадськості і так швидше не приймаються!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоч щось приємне на фоні всіх інших змін в ПДР. :)

Вчора затвердили постанову, а в дію повинна постанова вступити через місяць після опублікування...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nick

дай ссилку на постанову!!! ану цікаво чи найдеш)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіть по ТВ показували. Але моє ІМХО - то брэд! Ітак страшно їздити з нашими дорогами та гощиками які думають що їхній ангел охоронець попереду авто летить та всіх розганяє, а ті хто ганяв так і буде ганяти на пару км вище дозволених, бо тож пантово. Тільки тепер замість 130 буде тулити 150кмч......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дивно шо КМУ прийняв таке рішення без обговорення!!!

думаю після значного збільшення кількості ДТП на дорогах в населених пунктах уряд скасує ці зміни.

але самої постанови я не бачу ніде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Швидкісні обмеження розроблялися кілька десятиліть назад :)

Те що тоді було чудом техніки і їздило на гонках - тепер серійний автомобіль !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Швидкісні обмеження розроблялися кілька десятиліть назад :)

Те що тоді було чудом техніки і їздило на гонках - тепер серійний автомобіль !

На гонках їздили і їздять спеціально навчені люди, і ті іноді розбиваються, а по дорогах частенько їздять гопнічки на татовій машині, з стажем керування автомобілем 2 години. І гонки проводяться в спеціально відведених місцях, а не в центрі міста, де пішоходів на дорозі іноді більше, як автомобілів.

Ті обмеження швидкості розробляли люди в 100 раз компетентніші за наших депутатиків і міністриків, і якби більше водіїв їх виконували, населення в Україні було б побільше... ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да ладно. Наш научно-технический прогресс шагнул далеко вперед. Действительно, сравните машину 60-х годов и современную. Раньше 100 л.с. снимали с 3,5 литров объема - сейчас с 1,4. И так во всем. И шины и тормоза и электроника всякая типа ABS, ESP и другие страшные абревиатуры.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну а де ж славнозвісна постанова??? Чому її досі в інет не виклали?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да ладно. Наш научно-технический прогресс шагнул далеко вперед. Действительно, сравните машину 60-х годов и современную. Раньше 100 л.с. снимали с 3,5 литров объема - сейчас с 1,4. И так во всем. И шины и тормоза и электроника всякая типа ABS, ESP и другие страшные абревиатуры.

А при чем тут автомобиль? Я так думаю ,что правила писались относительно способности человека реагировать на ситуацию!?

п.с. многие до с сих пор ездят ещё на "тех" АВТО :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люди, ну що ви спорите? Ніби зараз всі їздять 60 км/год і не більше... Давно вже водії керуються не стільки правилами, скільки об'єктивною оцінкою дорожньої ситуації. І спорять з цим лише ті, хто не їздить за кермом. Якщо в нас в центрі більше ніж 40 км/год немає де їхати, то ніхто і не їде, хоча дозволено 60. А на Набережній реально без загрози будь-кому (при дотриманні інших ПДР) можна їхати 80-90 -- так і їздять. В Києві як їдеш в лівій смузі 100-110, то ззаду мигають фарами щоб пропустив. Тільки зараз за це боляче б'ють штрафами. Так ІМХО що єдине, що зміниться -- це кількість оштрафованих водіїв.

Так само і на трасі -- ну чому на чистій прямій дорозі я повинен сунутись 90 км/год, до яких моя машина розганяється за 7.5 секунд на другій передачі без захода тахометра в червону зону? Дорога до Києва, якщо їхати за правилами, займає 6 годин, а якщо їхати так як реально комфортно їхати -- то 4 години (я заїжджав з Луцька через весь Київ по Великій Окружній на Бориспільську трасу за 3:15, але це вже був екстрим). І я вам скажу, що водій, який проїхав за кермом 6 годин на швидкості 90 км/год набагато більш стомлений, ніж той, який проїхав 4 години на швидкості 110 км/год. А стомлений водій = неуважний водій = небезпечний водій. А якщо їхати в Київ, по Києву 3-4 години і потім ще з Києва в Луцьк, то порівняйте рівень стомленості водія і його небезпечність для оточуючих... Та і реально -- ну НІХТО не їде по трасі 90 км/год, навіть маршрутки і автобуси. Хіба що під загрозою штрафів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну то от хай і їдуть 90 кмч далі під загрозою штрафів. Мені цікаво яке інше правило не дотримався водій авто на набережній в ніч з понеділка на вівторок, в результаті чого зупинка в дерево забрала життя двох людей!?

Так, ніхто не їде 90 - більшість їде 105, а при дозволених 110 - будуть їхать 125 на будь якій тарантайці....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

від того що дозволять їхати 110 а не 90 ті хто їхав 105 і буде їхати 105

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені цікаво яке інше правило не дотримався водій авто на набережній в ніч з понеділка на вівторок, в результаті чого зупинка в дерево забрала життя двох людей!?

повір, це не через збільшення швидкості на 10 км/год...

Біда може трапитись і на 60 км/год, так що головне правило -- бути обережним!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...