laska Опубліковано 1 Березня, 2009 в 14:55 #1 Опубліковано 1 Березня, 2009 в 14:55 Сьогодні, 1 березня, у православних християн – Прощена Неділя - останній день перед Великим постом.Прощена Неділя, що за традицією, вважається останнім днем Масляної. Вже в понеділок, 2 березня почнеться Великий семитижневий піст, який триватиме до Великодня, який цього року випадає на 19 квітня.У народі Прощену Неділю, називали проводи, цілувальник, днем пробачення. Цього дня люди традиційно ходять до родичів і висловлюють шану батькам. За традицією говорять «прости мені», а у відповідь чують «Бог простить - і я прощаю», і після можна приступити до посту з доброю душею, зосередитися на духовному житті з чистим серцем зустріти Великдень - день Неділі Христової.У прощений день їздять обдаровувати кума з кумою. Прощання між рідними і знайомими проходить увечері. Прощатися приходять до старшого в роду. Прощаючись говорили: «Прости мені, будь-ласка, якщо в чому винен перед тобою». Інший відповідає: «Бог тебе простить». Прощання проходить поцілунком і низьким уклоном. Прощання поміж домашніми після вечері.У Прощену Неділю, прийнято було ходити на цвинтар, залишати на могилах млинці, молиться і вклоняться праху рідних.Важливо, щоб в Прощену Неділю слова людини були щирими. Щоб Господь Бог пробачив нам наші гріхи, ми повинні пробачити усім людям їхні «гріхи» перед нами: «не судіте, і не будете судимі; не засуджуйте, і не будете засуджені; прощайте, і прощеними будете».«Якщо ти, людина, не прощаєш того, що всякого согрішившого проти тебе, не утрудняй себе постом і молитвою – Бог не прийме тебе» ...Цього дня в церквах на літургії читається Євангеліє з частиною з Нагірної Проповіді, де говориться про прощення образ ближнім, без чого ми не можемо отримати прощення гріхів від Батька Небесного, про піст, і про збирання небесних скарбів.Згідно з цим Євангельським читанням, християни мають благочестивий звичай просити цього дня один у одного прощення гріхів, відомих і невідомих образ і вживати усіх заходів до примирення з тими, що ворогують.P.S. А чи вміємо ми просити прощення і пробачати щиро? Чи є речі, які неможливо пробачити?
Tais Опубліковано 1 Березня, 2009 в 16:31 #2 Опубліковано 1 Березня, 2009 в 16:31 "P.S. А чи вміємо ми просити прощення і пробачати щиро?Чи є речі, які неможливо пробачити?"Думаю, что около 50% людей не умеют ( читай не любят ) просить прощения.- Я что, я- белый и пушистый, а это все он (она, они.... нужное подчеркнуть)!!!!Гордыня знаете ли ! Простить искренне, от всей души - еще сложнее. Но чем больше человек не прав- тем больше нужно просить у него прощения...Господи, прости его, ибо не ведает, что творит..
mix_forever Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:13 #3 Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:13 А если человек ДУМАЕТ перед тем как что-то сделать? Да, он делает кому-то неприятно, плохо и т.п., но он делает это осознано. Он ведает, что творит. Зачем тогда просить прощение? З.Ы. Если часто просить прощение, то можно и комплекс неполноценности заработать
Tolik_lt Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:19 #4 Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:19 А если человек ДУМАЕТ перед тем как что-то сделать? Да, он делает кому-то неприятно, плохо и т.п., но он делает это осознано. Он ведает, что творит. Зачем тогда просить прощение? З.Ы. Если часто просить прощение, то можно и комплекс неполноценности заработать а якщо не просити хоч часом, то манію величі
Forever Autumn Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:21 #5 Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:21 Прошу пробачення у тих, хто є людиною, якщо я справді зробила комусь боляче. Якщо заслужено - навіть натяк на "пробач" від мене не почують.
difoto Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:26 #6 Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:26 прастити миня пажалсьта
Tolik_lt Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:32 #7 Опубліковано 1 Березня, 2009 в 20:32 прастити миня пажалсьта Хай Бог простить і я прощаю
Shkoder Опубліковано 1 Березня, 2009 в 23:21 #8 Опубліковано 1 Березня, 2009 в 23:21 всегда надо говорить за что конкретно просишь прощенияP.S. А чи вміємо ми просити прощення і пробачати щиро?искренность, как и доверие в публичном смысле давно стали разменной монетой из-за деятельности политических и религиозных лидеров, а поэтому подобная искренность может быть только между действительно близкими людьми. но им и не нужно ждать календарных подсказок для проявления искренности.Чи є речі, які неможливо пробачити?простить можно все - забыть трудно.
vanus Опубліковано 2 Березня, 2009 в 09:48 #9 Опубліковано 2 Березня, 2009 в 09:48 Народ простіть і мене за все!А на рахунок поста Шкодера то є така українська легенда про дерево. Як один чоловік кидав в дерево ніж, тренувався так. А ле потім стало йому шкода дерево, він підійшов до нього обійняв і бульше не кидав ножа. Дерево вдновило сили але рубці залишились назавжди. це так дуже коротко.
Tais Опубліковано 2 Березня, 2009 в 10:38 #10 Опубліковано 2 Березня, 2009 в 10:38 А если человек ДУМАЕТ перед тем как что-то сделать? Да, он делает кому-то неприятно, плохо и т.п., но он делает это осознано. Он ведает, что творит. Зачем тогда просить прощение?Да он делает неприятно, плохо и т.п. сознательно обдумывая сиюминутно , но не ОСОЗНАВАЯ к чему это приведет со ВРЕМЕНЕМ...Как аукнется, так и откликнется ! ( народная мудрость) Просто не все связывают АУ! и отклик. У многих даж времени нет и нет желания об этом подумать.Вот тут и можна помочь, прощая, изменить отклик!"простить можно все - забыть трудно."100 пудов
Tarzanych Опубліковано 2 Березня, 2009 в 12:05 #11 Опубліковано 2 Березня, 2009 в 12:05 Блин, а мне в воскресенье ночью звонок, та же фраза, прости меня за все, и т.д.... И попрощался))Я реально подумал, что он самоубийство решил сделать)))
MrVes Опубліковано 4 Березня, 2009 в 11:38 #12 Опубліковано 4 Березня, 2009 в 11:38 Згадую одноіменну розповідь Задорнова
laska Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 07:04 Автор #13 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 07:04 З огляду на останні події на Борді, подумалось, як вчасно настала Прощена неділя. Сьогодні останній день масляниці. Пора пробачити всі образи і знайти лад в своїх головах!!! Простіть мене ті кого образила
konva Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 09:18 #14 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 09:18 Прощение не является… Проявлением безразличия и равнодушия к обидчику и причинённого им злу; Терпимостью к человеку; Оправданием человека и его поступков; Попыткой забыть об обидчике и причинённом им зле; Выжиданием; Разрешением продолжать причинять боль себе или другим; Проявлением доброты; Молчанием; Словами «Прощаю тебя»; Оно не руководствуется чувствами. Прощение это… Доверие ситуации Богу; Отказ от своих прав в пользу Бога; Прощение «долга»; Нежелание наказывать обидчика; Отказ от мщения; Нежелание судить, осуждать обидчика; Проявление милости и благодати по отношению к обидчику; Осознанное решение простить.http://cogmtl.net/Articles/088a.htm
vanus Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 09:40 #15 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 09:40 прошу вибачення всіх кого образив, забанив і забанив незаслужено особливо!
spider Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 11:55 #16 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 11:55 І мене простіть..
Luychi Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 15:03 #17 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 15:03 Пробачте за все мені.
ursa Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 15:10 #18 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 15:10 Это что, вирус какой-то? Массовый психоз? То наперегонки отчитываются про ворнинги, то прощения просят...
Zevs_Isver Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 15:28 #19 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 15:28 простите нас - рога
MrVes Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 16:34 #20 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 16:34 Это что, вирус какой-то? Массовый психоз? То наперегонки отчитываются про ворнинги, то прощения просят... Тому що послідовний
Mala Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 19:29 #21 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 19:29 Прошу прощения у всех и низко кланяюсь пред вами, Кого ввела в какой-то грех, кого обидела словами. Кому я повод подала, о мне подумать с осужденьем, Кого в соблазн тайком ввела своими видом иль движеньем. Кому ответить не смогла, взаимной дружбой иль любовью, Кому в беде не помогла, чьи раны истекали кровью. Прошу прощения у всех, кому помочь я не успела, У тех, чей вызывала смех, когда была я неумелой. Прошу прощенья и у вас, каменья кто в меня кидали, Когда я падала не раз, и мне руки не подавали. Прошу врагов меня простить, хоть вас врагами не считаю, Я не хочу ни в чем вам мстить,и видеть в вас друзей мечтаю.
laska Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 19:30 Автор #22 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 19:30 Это что, вирус какой-то? Массовый психоз? То наперегонки отчитываются про ворнинги, то прощения просят... А ти покайся, може знову посинієш
mix_forever Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 19:53 #23 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 19:53 Пробачте мене, но ви гоните
ursa Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 19:55 #24 Опубліковано 14 Лютого, 2010 в 19:55 laska, не в цвете счастье.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.